rocznik 88 w pierwszej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam cel byleby 3 miesiące wykarmić i teraz kamień spadł mi z serca że dałam radę. Mam nadzieję że dociagne do 6 miesiąca a jeśli się coś poprawi to może spróbuję dłużej. Dziewczyny a może założymy grupę na fb żeby nam było latwiej rozmawiać? Przynajmniej nie będzie nam postów ucinac itp. Co Wy na to?
-
Ja pierwsze sie modliłam zeby karmic przynajmniej 3 miesiące, potem jak sie ustabilizowało to chciałam karmic do 6 miesiaca. A teraz to juz nie wiem, z jednej strony bardzo mńie to ogranicza, ale z drugiej strony lubię karmic, sprawia mi to bardzo duzo przyjemności i czym ja bym uspokajała dziecko jakby nie było cycka
-
Pigułka jestem jak najbardziej za, nawet sama chciałam to zaproponować
Ja mówiłam zawsze, że pół roku. Ale jak były na początku problemu z kp to modliłam się o 3 mce. A tu zaraz minie 4
Ja pewnie też trochę dłużej pociągnę, bo właśnie, jak uspokoić dziecko bez cycka? Przecież cycuś dobry na całe zło świata
Chcoiaz powiem Wam, że ostatni tydzień pokazał że jednak nie do końca, bo mały nie chciał ssać, chyba go bolały dziąsłapigułka lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
O tu jesteś
Super, to jeszcze czirisz też tu trzeba wywołać, bo odzywała się tu wcześniej, że też oczekuje swojego pierwszego bobaska
Ja na pierwszą wizytę poszłam nietypowo, bo w 6 tyg (5t2d) dlatego, że następnego dnia wyjeżdżałam na wakacje na prawie 3tyg, a potrzebowałam też luteinę, bo mi się skończyła, wtedy zobaczyłam tylko pęcherzyk, a po powrocie z urlopu dzidziusia i serduszkoLekarz mówił mi, że najlepiej na pierwszą wizytę około 7-8 tygodnia, żeby było widać serduszko
-
Znam to uczucie, tyle, że na urlopie czas szybciej płynął, jeszcze byliśmy wtedy na weselu, więc jakoś to przeleciało. Niestety później też od wizyty do wizyty jest stres
ale jak już zobaczysz serduszko, a może dwa?
to będziesz troszkę spokojniejsza
a czytałam gdzieś, że ponoć na usg można już zobaczyć fasolkę jak beta przekroczy 1000, a u ciebie, tak ładnie przyrasta, że może już w 6-7 tyg ją zobaczysz
-
We dwie zawsze raźniej może niedługo jeszcze ktoś do na dołączy, ja czekam na ten jesienno-zimowy wysyp dwóch kreseczek na ósemeczkach
Karola, a wy zaglądacie tu jeszcze czasem? Dobrze mieć wsparcie już doświadczonych MamNie ukrywam, że też czasem was podczytywałam, nawet się trochę przeraziłam jak pisałyście o tych problemach z pokarmem, czy kolkach itp. czy ja na pewno dam radę? ale później stwierdziłam, że każda musi przecież to przechodzić, z resztą dla tej małej istotki warto
Alimak połowa 7 tyg to już powinnaś zobaczyć serducho
U mnie z samopoczuciem różnie, w ciągu trzech tygodni trzy razy przeszłam jelitówkę, po tej ostatniej utrzymywał się silny ból brzucha, więc zapisałam się szybciej do gina, ale on stwierdził, że to jakieś zaburzenia układu pokarmowego, bo z ciążą wszystko ok-całe szczęście! dodatkowo w moczu wyszedł podwyższony urobilinogen, więc zlecił badania bilirubiny i CRP, w kierunku chorób wątroby i odesłał do internisty, dziś byłam na wizycie i pani powiedziała, że te zlecone badania ok, ale zrobimy jeszcze dla pewności usg brzucha i posiew moczu, więc codziennie biegam po przychodniach... A w poniedziałek, najbardziej stresujący dzień, bo mamy połówkowe -
Zaglądamy, zaglądamy. A jak wiem, że na wątku są nowe mamusie to tym bardziej będę tu częstszym gościem.
Albo jestem wyrodną matką (i zaniedbuję syna) albo jestem tak dobrze zorganizowana, że mam czas na regularne odwiedzanie forumTrzymajcie się zdrowo, nie dajcie się żadnym wirusom!
misKolorowy lubi tę wiadomość
-
Karola to extra z ciebie zorganizowana mama jak tak na wszystko znajdujesz czas
Alimak kochana ty się nie stresuj niepotrzebnie, ja zrobiłam betę tylko raz, żeby potwierdzić ciąże, a później już nie powtarzałam, bo stwierdziłam, że to tylko niepotrzebny stresmożesz też swoje wyniki wpisać w kalkulator tu na bbf https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html on wskazuje, że twój przyrost jest ok
Myślę, że groszek rośnie i nie masz się czym martwić
-
Na pewno na wizycie zobaczysz już serduszko
Przygotowania już robimy, na razie kupiliśmy kosz mojżesza w którym maluszek będzie spał w naszej sypialni, bo łóżeczko do niej nie wejdzie, kupiliśmy też tapetę i farbę, żeby pomalować pokoik (kolor uniwersalny) z ciuszków kupiłam tylko kilka rzeczy w rozmiarze 56/62 z resztą czekam na połówkowe i potwierdzenie, że to na pewno chłopiecAle od brata dostałam 20 kartonów ciuszków po jego synku, posegregowałam i mam 3 kartony ciuszków na pierwsze 3-6 miesięcy, dostałam też łóżeczko, konia na biegunach, skoczka fisher price i matę edukacyjną, więc sporo zakupów nam odeszło, wiadomo, że musimy kupić wszystkie rzeczy do higieny i wózek, ale to pewnie w grudniu zaczniemy kompletować
no i jak wchodzę do sklepów dziecięcych to mimo, że tyle rzeczy dostaliśmy to nie mogę się powstrzymać przed zakupem tych maleńkich ciuszków
A to nasze zakupy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8fdfaf01f99.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a40b812d9879.jpg -
Alimak jeszcze troszkę i sama będziesz takie ciuszki kupować
My już po usg brzucha, pani doktor przy okazji podejrzała maluszka, słodko sobie spał, a z mamą według usg wszystko ok, bóle były prawdopodobnie dlatego, że po laparoskopii, którą miałam rok temu zrobiły się zrosty i teraz przy rozciąganiu macicy to się naciągateraz czekamy do 16:00 na badania połówkowe
-
No to ładny przyrost
masz rację nie stresuj siebie i fasolki tą betą, do wtorku czas szybko zleci i będziesz oglądać swojego małego człowieka
Połówkowe ok, mały strasznie fikał i pani doktor miała problem, żeby wszystko zmierzyć i sprawdzić, ale się udało, jest zdrowiutki i waży już 336 gramchciała potwierdzić płeć, ale Misiek nie chciał się odpowiednio ułożyć, powiedziała, że wygląda jej na chłopca, ale nie na 100%
Chyba zdenerwowały go te wszystkie badania, bo od około 15 kopie jak szalony -
Hej dziewczynki, dziękuję Alimak za info o tej grupie :* Chętnie do Was dołączę!! Pytałaś kiedy byłam na pierwszej wizycie- otóż w 5+0. Generalnie to chciałam pokazać badania i dostałam luteine ze względu na wcześniejsze poronienie. Wiadomo było że nie zobaczy nic po za pęcherzykiem, następną wizytę miałam po 2 tygodniach i już było serduszko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 16:04
-
Tak, miałam takie bóle bardzo często, ostatnio już nie mam. Najczęściej odczuwałam ból miesiączkowy wieczorami, szczególnie jak byłam zmęczona. Mi na to pomagał magnez, więc spróbuj może Tobie też przyniesie ulgę
W 6+3 bardzo duża szansa że będzie serduszko, ale pamiętaj że jeśli go jeszcze nie będzie to też normalne!! Ja mam wizytę w przyszły czwartek więc 2 dni po Tobie i zapisałam się na prenatalne na 17 grudnia
A jak się czuję teraz? Ogólnie nie mogę narzekać, bo czuję się rewelacyjnie, może szybciej się męczę i dużo śpię. Jak jestem głodna to mam mdłości, ale już nauczyłam się je omijać- czuję że muszę zjeść bo zaraz przyjdąAle nie miałam ani jednej randki z porcelaną co mnie cieszy najbardziej!! No wzdęcia, zaparcia, zgaga- na to nawet nie zwracam uwagi. Cieszę się ciążą- to wspaniały stan
-
Możesz brać więcej tabletek niż jedną tego magnezu, mi akurat 1 wystarczała. Prenatalne to USG genetyczne- pierwsze wykonuje się między 11 tc a 13+6 plus można zrobić test podwójny z krwi czyli PAPPA. Potem są jeszcze 2 takie badania w trakcie ciąży.
-
Witaj melmarmis świetnie, że tak dobrze się czujesz, oby dolegliwości ciążowe cię ominęły
Alimak ja apki żadnej nie używam korzystam tylko z wiedzy na temat tygodni tu na bbf, bo nic fajnego też nie znalazłamA ja bóle miesiączkowe też długo jeszcze miałam, lekarz mówił, że jeśli nie są mocne to nie ma się czym przejmować
-
:*** Alimak gratuluje:) jeju ale mam zaleglosci. Juz sie tlumacze... Wykonczeniowka remontu plus maluch mega pozeracze czasu. Pozniej przeprowadzka. Nauka zycia w nowym mieszkaniu. W miedzy czasie szczepienia, goraczki, bole brzuszka malego, rehabilitacja malego, maz mial wolne wiec nawet nie chcialo mi soe odpalac netu i sie udzielac. Jak niebpisalam to tak zlecialo i cisza z mojej strony.
Teraz Jasko silny chlopak. Duzy jak na swoj wiekminy strzela
ma ponad 7 kg i 70 cm. Nie miesci sie w gondoli juz a dopiero skonczyl 4 mce.
Pozdrawiam dziewczyny i gratuluje ciezaroweczkawspaniale!!!! Kolejne dzieciaszki beda
spokojnej ciazy
misKolorowy lubi tę wiadomość
22.07.2016
to był nasz WIELKI DZIEN
"wyluzować to można dopiero po śmierci"