X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana,ja tez jestem zainteresowana takim walkiem. Dzisiaj znowu nie spalam, nie moge sie ulozyc a w dzien rowniez nie zasne, chyba ze po bieganiu jestem... kurcze juz tydzien mam przerwy w joggingu, jutro bedzie trzeba nadrobic..

pigułka lubi tę wiadomość

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Dzidzia cala i zdrowa. Slodko sie wiercila. Ma juz 3,25cm :) niesamowite jest moc patrzec na tego malego czlowieczka :)

Naditta, Karola1988, dana222 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pigułka :) Pomyśl jak niesamowite będzie trzymać tego małego człowieczka na rękach :) Ja odliczam dni do 25 stycznia- wtedy mam kolejną wizytę. Ale od poniedziałku to tylko 2 tygodnie :P

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Super pigułka :) Pomyśl jak niesamowite będzie trzymać tego małego człowieczka na rękach :) Ja odliczam dni do 25 stycznia- wtedy mam kolejną wizytę. Ale od poniedziałku to tylko 2 tygodnie :P
    Kurcze ja właśnie jeszcze tego nie ogarniam. Jeszcze to do mnie nie dociera. Myślę, że dopiero jak poczuje ruchy dziecka to tak do końca w to uwierzę :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak tylko o tym pomyślę to łzy mi się cisną do oczu...nie mogę doczekać się tej chwili :)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka poduszkę http://allegro.pl/fiki-miki-poduszka-fikuszka-do-spania-i-karmienia-i5849854410.html tylko u mnie jest taka hurtownia i chyba była za 78pln
    Ja mam jutro wizytę :)

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajna ta poduszka i jakie piękne wzory :D muszę ją pokazać mężowi ;) Daj znać Dana jak tam po wizycie :)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia wg usg ma 3kg!!! Inne dzieci z taka waga sie rodzą a mój ma juz tyle. Ale jest nadzieja ze sie szybciej urodzi bo trochę szyjka sie skróciła, choć to nie gwarantuje szybszego porodu,
    Teraz kopie mnie po żebrach, chyba sie muszę położyć.

Naditta lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezła ta Twoja dzidzia! Ciekawe ile jeszcze urośnie przez te kilka ostatnich tygodni. A czy jakoś się przemęczałaś ostatnio czy szyjka tak sama z siebie się skróciła :> bo moja koleżanka w 8 miesiacu ciąży urządzała sobie kilkunastokilometrowe spacery i przez to też miała skróconą i poród faktycznie był szybciej o jakieś 2-3 tygodnie.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic specjalnego, sprzątam, czasem ćwiczę ale takie lekkie ćwiczenia, bardziej rozciągające, podobno zasada 3S pomaga na przyspieszenie porodu - Spacer, Schody, Seks, oczywiście ona działa dopiero jak ju dzidzia jest gotowa do wyjścia

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Kurcze ja właśnie jeszcze tego nie ogarniam. Jeszcze to do mnie nie dociera. Myślę, że dopiero jak poczuje ruchy dziecka to tak do końca w to uwierzę :)

Pigułka, ja mam tak samo, ciągle mi sie wydaje, że ta moja ciąża to jakaś urojona ;). Może jak zacznie mi brzuch rosnąć, to jakoś bardziej uwierzę :D

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do seksu dziewczyny, to moja koleżanka jak już czekała, aż dziecko się zdecyduje wyjść (było po terminie) lekarz jej wręcz nakazał dużo seksu, bo podobno sperma ma działanie przyspieszające skurcze (?). O ile nic nie przekręciłam ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dzisiaj dwa sukcesy. Przespalam calutka noc, bez wstawania na siku, ani zadnych bolesci i mijamy dzisiaj granice bezpieczenstwa. Niby juz w czwartek lekarz mowil, ze najgorsze juz za nami, ale i tak sie ciesze dodatkowo. W koncu sie zaczelam cieszyc ta ciaza, bo do tej pory to wolalam byc bardziej ostrozna w tej mojej radosci. Wczoraj zakupilam spodnie ciazowe i normalnie rewelacja. Wyglada sie zgrabnie, a nic nie uciska :)

dana222 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest cos w tej spermie, ale co i jak to juz nie pamietam.
    Pigułka cieszymy sie razem z Tobą, pamietam ze jak ja skończyłam pierwszy trymestr to tez poczułam ulgę.
    A dzisiaj weszłam na wagę, w końcu sie trochę uspokoiła, bo przez święta szalała,mam juz prawie 11kg na plusie i jakoś sobie kiedyś założyłam ze nie chce przekroczyć 14 i jest na to szansa.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, trzeba wierzyć, że będzie dobrze i że już teraz ten bezpieczny okres!
    Ale ja mam podobnie jak Ty, ciężko mi tak na prawdę zacząć się cieszyć bo ciągle siedzi we mnie strach. Chociaż jest już coraz lepiej :). We wtorek idę do szpitala na pierwszy scan tutaj, taki obowiązkowy, bezpłatny. Chyba będzie to coś jak prenatalne, pobiorą mi też krew i mocz do analizy. A ja w Pl wszystkie badania już zrobiłam :).
    W każdym razie obiecałam sobie, że jeśli wszystko będzie w porządku to się uspokoję i będę się cieszyć :)

A dzisiaj się zważyłam pierwszy raz od mca i wiecie co? Mam -1kg i trochę mnie to martwi, tym bardziej, że w święta na prawdę na dużo sobie pozwalałam.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Dana, ale Tobie zazdroszcze, ze juz na takim etapie jestes :)

Ogladalam dzisiaj te poduszki u mnie w sklepie. Do 80 pln ale wzory mi sie nie podobaly, w tygodniu sobie pojde i zamowie w jakims ladniejszym wzorze. Juz dawno tyle ciezarnych w jednym miejscu na raz nie widzialam ;) W necie ogolnie nawet za 50 pln sa te poduszki, ale tak jakos dziwnie wygladaja...

Ogolnie to sie rozpisalam z postem wczesniej, ale moj maz szturchnal myszke klikajac jak na zlosc odswiez i wszystko poszlo...

Nerwa mam na niego, a to jeszcze bardziej wyprowadzilo mnie z rownowagi ze az sie poplakalam... rany jak ja juz chce zeby bylo po wszystkim, albo chociaz hormony sie uspokoily... caly dzien z fochem chodze wytykajac bledy innym... jestem niedozniesienia... eh, jutro w poludnie ide biegac! Mam nadzieje ze bedzie na plusie i nie bedzie oblodzonych chodnikow.

Dobranoc, u mnie ciag dalszy bezsennoaci i bolu odc. piersiowego... eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 22:15

• CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Poczulam, pierwsze ruchy <3
    Takie pykajace babelki w lewej czesci brzucha... niesamowite... najpierw myslalam ze to gazy, ale nie, czuje pod reka delikatne bulgotki i takie babelki... rany...

Dziewczyny myslicie ze to TO czy sobie wkrecam?? Czy to nie jest za wczesnie ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 23:59

• CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ze spaniem moge sie pozegnac...

Czytalam w necie ze to moga byc jelita... no ale one normalnie nie chca wyskoczyc... Dana, kiedy poczulas ruchy i jakie one byly w odczuciach po raz pierwszy? Karola, a Ty cos odczuwasz?
    Niby podekscytowana jestem, ale probuje sie nie nakrecac... czy to bylo faktycznie TO ? Hmmm dzisiaj zaczelam 14 t.c. 13+2 w niedziele...

Zobaczymy jutro wieczorem, czy sie sytuacja powtorzy...

• pigułka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna mysle, ze przekonasz sie za pare dni. Jesli te babelki beda sia powtarzac i nasilac to znaczy, ze dobrze myslisz :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam takie bulgotanie, tylko sie nie potworzyło wiec nie jestem pewna czy to były ruchy. Ja takie wyraźne ruchy poczułam dopiero w 21tygodniu, akurat było po badaniach połówkowych, lekarz tak mi mocno naciskał na brzuch bo mały sie chował ze potem rozrube robił w brzuchu
    Czytałam na necie ze pierwsze ruchy czuć mniej wiec od 16 do 22 tygodnia. Ja może tak późno czułam, bo na początku dziecko ruszało mi sie tylko w nocy, a tak do połowy ciąży chodziłam non stop śpiąca i szybko zasypiałam, może sie juz ruszał a mamusia juz spała.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ