X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana, sliczne malenstwo :)

Naditta ja to zazdroszcze nawet Tobie, bo juz cuzjecsz malucha a ja jeszcze nie, wiec do spokoju daleko :P

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

W rossmanie jest promocja na olejki ;) dla dzieci, ja sama uzywam ich do brzucha i biustu. Tylko nie wiem czy dzisiaj sie nie konczy ta promocja...

Jak pogoda u Was, u mnie mega mokry śnieg ale dość ciepło. jest bardzo nieprzyjemnie, wczoraj duzo spacerowałam z mezem ;) nawet jego wyciagnelam na spacer:P

Ja cały czas czuje kopniaki, w ciągu dnia, podczas odpoczynku, tylko ze one sa sporadyczne, jeden kopniak, cisza, cisza, za chwile ze dwa kopniaki i znowu cisza.. ciezko przez to mezowy wyczuc kopniecia, potrzyma reke na brzuchu i sie irytuje ze cisza, zabiera reke i kopniak :P

madziarella88 lubi tę wiadomość

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzarnaKawa, to tak chyba jest z tymi ruchami, bo u mnie identycznie. Mały jest aktywny, kopie przez kilka minut, ja wołam męża, on położy rękę i cisza... Zabierze rękę i od nowa :). Widocznie nasze dzieciaczki nie są przyzwyczajone do męskich rąk i głosów: D

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój z kolei nie czuje kopniaczków, bo są za słabe jeszcze. Kładzie mi rękę na brzuchu, pytam się go czy czuje, a on że nie, albo że lekko i nie wierzy, że to kopniaczki :P Moja dzidzia się jakoś uaktywniła od czwartku i teraz czuję ją już całkiem wyraźnie :) Dzisiaj chyba w końcu wybiorę się na basen <jupi> :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, te kopniaczki będą teraz już praktycznie z dnia na dzień coraz silniejsze, więc jeszcze kilka dni i Twój mąż będzie mógł je poczuć pod ręką :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż już też czasami czuje małego, jak mocniej kopnie. A czasami tak się kręci, że mam już takie małe wybrzuszenia, jakby się rozpychał:)

atdc3e5erjm386my.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż raz czuje te kopniaki, a raz nie. Czesto jest tak, że jak położy dłoń na moim brzuchu to mały się uspokaja i nie chce pokopać taty (tak jak u Naditty) :P A wczoraj w nocy długo się męczyłam, nie mogłam zasnąć, przewracałam się z boku na bok i aż się zdenerwowałam, że tyle czasu leżę, mąż dawno chrapie a ja nadal nie śpię ... i wtedy w moim brzuchu dopiero zaczęło się kopanie i inne harce . Dzisiaj wstałam do pracy ledwo żywa. Jakoś dotrwałam do końca i teraz delektuję się spokojnym popołudniem.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam zazdroszcze tych kopniakow! pamietac kiedy po raz pierwszy zaczelyscie czuc ze maluch sie rusza?
    u mnie pogoda sie psuje dopiero, snieg pruszyl po raz pierwszy od nie wiem kiedy. A wczoraj wieczorkiem fajna pogoda byla, az poszlam z siostra na kijki i przeszlysmy az 6 km nie czujac wiekszego zmeczenia, super sprawa, po raz pierwszy z nimi szlam :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol poczułam pierwsze ruchy pod koniec 16 tygodnia:) Ale to moja druga ciąża, a w drugiej prawdopodobnie ruchy czuje się wcześniej.

atdc3e5erjm386my.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js na samym poczatku 2 trymestru, bylam caly dzien poirytowana i zdenerwowana, a po 23 godzinie seria pekajacych babelkow :) pozniej cisza chyba z tydzien i sporadyczne, a od 7 lutego praktycznie codziennie. Najsmieszniej jest jak w sklepie jestem, czytam sklady i dostaje kopniaki to sie usmiecham do tej etykiety :p musze glupio wygladac jak usmiecham sie do sera czy do kielbasy :p
    Ale to takie fajnie, fajnie bo jeszcze nie boli ;) pozniej bedzie mocniej ;)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz na poczatku 2 trymestru?? ale szybciutko, i to juz bylo "TO"? :D to pierwsza ciaza?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna No rzeczywiście musi to smieszńie wyglądać. Ja jak kiedyś dojeżdżałam do pracy pociągiem i mi sie cos przypomniało śmiesznego to szybko wyciągałam telefon, niby ze sie śmieje z smsa. Wiec może miej zawsze pod ręka telefon.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol, tez nie bylam pewna czy to TO, ale teraz po tym co czuje to wiem, ze to bylo TO ;)

Polozna mowila ze mogly to juz byc ruchy, ze niektore kobiety w pierwszej ciazy tak wczesnie juz czuja. Ale to bylo jednorazowo, pozniej cisza, wiec sadzilam ze to za szybko... no ale okazalo sie, ze maluszek juz wtedy dal o sobie znac ;)
    Dana, jak czytasz o skladzie sera to ciezko z telefonem ;) trudno, pomysla sobie ze swiruska i nikt mnie nie zaczepi :p najbardziej nie cierpie czekac w goracym sklepie w kolejce, ciezko mi wystac, ciagnie mnie w podbrzuszu, wtedy moj maly brzuch gladze reka i tez pewnie mysla ze sobie masaz jelit robie, bo nadal jestem tylko "wzdeta" ale juz coraz mocniej, nawet maz zauwazyl, ze w ciagu dwoch tyg brzuszek sie powiekszyl.
    Zauwazylam ze Maluch bardziej sie wierci jak cos goracego wypije i czuje takie cieplo w brzuchu, albo goraca zupe zjem. A po cwiczeniach chyba zasypia, dopiero po jedzeniu i na wieczor sie uaktywnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 20:42

• Naditta Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam gdzieś około 17 tygodnia, co jest wcześnie jak na pierwszą ciąże.
    U mnie to było od razu dość wyraźne, raczej ciężko było to pomylić z czymś innym. Mały najbardziej uaktywnia się jak coś zjem, szczególnie słodkie, no i zauważyłam, że ostatnio też jak się kładę do łóżka.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moj maz nie musial dlugo czekac. Wczoraj czytalam sobie wieczorem ksiazke w lozku i nagle mala zaczela kopac i to tak wyraznie, wiec odkrylam sobie brzuch, zeby zobaczyc czy cos widac i podnosila sie skora od kopniakow, maz byl obok, wiec bylo wielkie wow :) w pewnym momencie sie tak usadowila, ze z jednej strony mi sie zrobila taka twarda gula na brzuchu, a z drugiej plasko ;) u mnie tez aktywna jest glownie wieczorem. Wczoraj troche mniej rozrabiala, bo ja pokolysalam troche na basenie :)

Naditta, Karola1988, mmargol, Broszka lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułko, super :) u mnie jeszcze tak nie widać harców :)

nie mogę się takiego widoku doczekać :)
    odkrywam brzuch, ja czuję kopniaki, ale nic nie widać...

• pigułka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, bo Ty masz mięśnie ze stali, to jeszcze nie widać :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak przy pierwszych ruchach też się śmiałam sama do siebie :) musiało to być mega zabawne dla pozostałych, szczególnie jak prowadziłam zajęcia i nagle zaczynam się uśmiechać :)

CzarnaKawa lubi tę wiadomość

• CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulko, juz nie sa ze stali :p ale moze faktycznie masz racje ;) i wczesniej poczulam ruchy, bo malo miejsca mam w brzuchu przez gorset miesniowy... to ma sens, ale w tym wypadku chcialabym juz widziec falujacy brzuch :)

Dzisiaj kolejny bodziak 50 rozmiar z malutkim lampartem :) juz bzika dostaje w sklepie :p
    Dzisiaj najadlam sie owsianki... cos mi sie chcialo i glutenik pozarlam, a teraz cierpienia...gazy, bol brzucha :( a normalnie codziennie rano jadlam na sniadanie, a przed bieganie albo po obowiazkowo owsianka z bananem... a teraz :( najbardziej to mi kaszy manny brakuje i owsianki, a ze slodkosci to jablecznik taki z kruszonka... mmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 20:27

• CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, na jakim etapie jestes ? Albo przeoczylam albo ten brak suwaczka i mam zaciemnienie. To Twoja pierwsza dzidzia ?

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ