rocznik 88 w pierwszej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
W rossmanie jest promocja na olejki dla dzieci, ja sama uzywam ich do brzucha i biustu. Tylko nie wiem czy dzisiaj sie nie konczy ta promocja...
Jak pogoda u Was, u mnie mega mokry śnieg ale dość ciepło. jest bardzo nieprzyjemnie, wczoraj duzo spacerowałam z mezem nawet jego wyciagnelam na spacer:P
Ja cały czas czuje kopniaki, w ciągu dnia, podczas odpoczynku, tylko ze one sa sporadyczne, jeden kopniak, cisza, cisza, za chwile ze dwa kopniaki i znowu cisza.. ciezko przez to mezowy wyczuc kopniecia, potrzyma reke na brzuchu i sie irytuje ze cisza, zabiera reke i kopniak
madziarella88 lubi tę wiadomość
22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
"wyluzować to można dopiero po śmierci " -
CzarnaKawa, to tak chyba jest z tymi ruchami, bo u mnie identycznie. Mały jest aktywny, kopie przez kilka minut, ja wołam męża, on położy rękę i cisza... Zabierze rękę i od nowa . Widocznie nasze dzieciaczki nie są przyzwyczajone do męskich rąk i głosów: D17.07.2016
-
Mój z kolei nie czuje kopniaczków, bo są za słabe jeszcze. Kładzie mi rękę na brzuchu, pytam się go czy czuje, a on że nie, albo że lekko i nie wierzy, że to kopniaczki Moja dzidzia się jakoś uaktywniła od czwartku i teraz czuję ją już całkiem wyraźnie Dzisiaj chyba w końcu wybiorę się na basen <jupi>
-
Mój mąż raz czuje te kopniaki, a raz nie. Czesto jest tak, że jak położy dłoń na moim brzuchu to mały się uspokaja i nie chce pokopać taty (tak jak u Naditty) A wczoraj w nocy długo się męczyłam, nie mogłam zasnąć, przewracałam się z boku na bok i aż się zdenerwowałam, że tyle czasu leżę, mąż dawno chrapie a ja nadal nie śpię ... i wtedy w moim brzuchu dopiero zaczęło się kopanie i inne harce . Dzisiaj wstałam do pracy ledwo żywa. Jakoś dotrwałam do końca i teraz delektuję się spokojnym popołudniem.
-
ale Wam zazdroszcze tych kopniakow! pamietac kiedy po raz pierwszy zaczelyscie czuc ze maluch sie rusza?
u mnie pogoda sie psuje dopiero, snieg pruszyl po raz pierwszy od nie wiem kiedy. A wczoraj wieczorkiem fajna pogoda byla, az poszlam z siostra na kijki i przeszlysmy az 6 km nie czujac wiekszego zmeczenia, super sprawa, po raz pierwszy z nimi szlam -
Js na samym poczatku 2 trymestru, bylam caly dzien poirytowana i zdenerwowana, a po 23 godzinie seria pekajacych babelkow pozniej cisza chyba z tydzien i sporadyczne, a od 7 lutego praktycznie codziennie. Najsmieszniej jest jak w sklepie jestem, czytam sklady i dostaje kopniaki to sie usmiecham do tej etykiety :p musze glupio wygladac jak usmiecham sie do sera czy do kielbasy :p
Ale to takie fajnie, fajnie bo jeszcze nie boli pozniej bedzie mocniej22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
Mmargol, tez nie bylam pewna czy to TO, ale teraz po tym co czuje to wiem, ze to bylo TO
Polozna mowila ze mogly to juz byc ruchy, ze niektore kobiety w pierwszej ciazy tak wczesnie juz czuja. Ale to bylo jednorazowo, pozniej cisza, wiec sadzilam ze to za szybko... no ale okazalo sie, ze maluszek juz wtedy dal o sobie znac
Dana, jak czytasz o skladzie sera to ciezko z telefonem trudno, pomysla sobie ze swiruska i nikt mnie nie zaczepi :p najbardziej nie cierpie czekac w goracym sklepie w kolejce, ciezko mi wystac, ciagnie mnie w podbrzuszu, wtedy moj maly brzuch gladze reka i tez pewnie mysla ze sobie masaz jelit robie, bo nadal jestem tylko "wzdeta" ale juz coraz mocniej, nawet maz zauwazyl, ze w ciagu dwoch tyg brzuszek sie powiekszyl.
Zauwazylam ze Maluch bardziej sie wierci jak cos goracego wypije i czuje takie cieplo w brzuchu, albo goraca zupe zjem. A po cwiczeniach chyba zasypia, dopiero po jedzeniu i na wieczor sie uaktywnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 20:42
Ja poczułam gdzieś około 17 tygodnia, co jest wcześnie jak na pierwszą ciąże.
U mnie to było od razu dość wyraźne, raczej ciężko było to pomylić z czymś innym. Mały najbardziej uaktywnia się jak coś zjem, szczególnie słodkie, no i zauważyłam, że ostatnio też jak się kładę do łóżka.17.07.2016
-
Hej dziewczyny, moj maz nie musial dlugo czekac. Wczoraj czytalam sobie wieczorem ksiazke w lozku i nagle mala zaczela kopac i to tak wyraznie, wiec odkrylam sobie brzuch, zeby zobaczyc czy cos widac i podnosila sie skora od kopniakow, maz byl obok, wiec bylo wielkie wow w pewnym momencie sie tak usadowila, ze z jednej strony mi sie zrobila taka twarda gula na brzuchu, a z drugiej plasko u mnie tez aktywna jest glownie wieczorem. Wczoraj troche mniej rozrabiala, bo ja pokolysalam troche na basenie
Naditta, Karola1988, mmargol, Broszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pigulko, juz nie sa ze stali :p ale moze faktycznie masz racje i wczesniej poczulam ruchy, bo malo miejsca mam w brzuchu przez gorset miesniowy... to ma sens, ale w tym wypadku chcialabym juz widziec falujacy brzuch
Dzisiaj kolejny bodziak 50 rozmiar z malutkim lampartem juz bzika dostaje w sklepie :p
Dzisiaj najadlam sie owsianki... cos mi sie chcialo i glutenik pozarlam, a teraz cierpienia...gazy, bol brzucha a normalnie codziennie rano jadlam na sniadanie, a przed bieganie albo po obowiazkowo owsianka z bananem... a teraz najbardziej to mi kaszy manny brakuje i owsianki, a ze slodkosci to jablecznik taki z kruszonka... mmmWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 20:27
"wyluzować to można dopiero po śmierci "