X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana, sliczne malenstwo :)

Naditta ja to zazdroszcze nawet Tobie, bo juz cuzjecsz malucha a ja jeszcze nie, wiec do spokoju daleko :P

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

W rossmanie jest promocja na olejki ;) dla dzieci, ja sama uzywam ich do brzucha i biustu. Tylko nie wiem czy dzisiaj sie nie konczy ta promocja...

Jak pogoda u Was, u mnie mega mokry śnieg ale dość ciepło. jest bardzo nieprzyjemnie, wczoraj duzo spacerowałam z mezem ;) nawet jego wyciagnelam na spacer:P

Ja cały czas czuje kopniaki, w ciągu dnia, podczas odpoczynku, tylko ze one sa sporadyczne, jeden kopniak, cisza, cisza, za chwile ze dwa kopniaki i znowu cisza.. ciezko przez to mezowy wyczuc kopniecia, potrzyma reke na brzuchu i sie irytuje ze cisza, zabiera reke i kopniak :P

madziarella88 lubi tę wiadomość

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzarnaKawa, to tak chyba jest z tymi ruchami, bo u mnie identycznie. Mały jest aktywny, kopie przez kilka minut, ja wołam męża, on położy rękę i cisza... Zabierze rękę i od nowa :). Widocznie nasze dzieciaczki nie są przyzwyczajone do męskich rąk i głosów: D

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój z kolei nie czuje kopniaczków, bo są za słabe jeszcze. Kładzie mi rękę na brzuchu, pytam się go czy czuje, a on że nie, albo że lekko i nie wierzy, że to kopniaczki :P Moja dzidzia się jakoś uaktywniła od czwartku i teraz czuję ją już całkiem wyraźnie :) Dzisiaj chyba w końcu wybiorę się na basen <jupi> :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, te kopniaczki będą teraz już praktycznie z dnia na dzień coraz silniejsze, więc jeszcze kilka dni i Twój mąż będzie mógł je poczuć pod ręką :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż już też czasami czuje małego, jak mocniej kopnie. A czasami tak się kręci, że mam już takie małe wybrzuszenia, jakby się rozpychał:)

atdc3e5erjm386my.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż raz czuje te kopniaki, a raz nie. Czesto jest tak, że jak położy dłoń na moim brzuchu to mały się uspokaja i nie chce pokopać taty (tak jak u Naditty) :P A wczoraj w nocy długo się męczyłam, nie mogłam zasnąć, przewracałam się z boku na bok i aż się zdenerwowałam, że tyle czasu leżę, mąż dawno chrapie a ja nadal nie śpię ... i wtedy w moim brzuchu dopiero zaczęło się kopanie i inne harce . Dzisiaj wstałam do pracy ledwo żywa. Jakoś dotrwałam do końca i teraz delektuję się spokojnym popołudniem.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam zazdroszcze tych kopniakow! pamietac kiedy po raz pierwszy zaczelyscie czuc ze maluch sie rusza?
    u mnie pogoda sie psuje dopiero, snieg pruszyl po raz pierwszy od nie wiem kiedy. A wczoraj wieczorkiem fajna pogoda byla, az poszlam z siostra na kijki i przeszlysmy az 6 km nie czujac wiekszego zmeczenia, super sprawa, po raz pierwszy z nimi szlam :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol poczułam pierwsze ruchy pod koniec 16 tygodnia:) Ale to moja druga ciąża, a w drugiej prawdopodobnie ruchy czuje się wcześniej.

atdc3e5erjm386my.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js na samym poczatku 2 trymestru, bylam caly dzien poirytowana i zdenerwowana, a po 23 godzinie seria pekajacych babelkow :) pozniej cisza chyba z tydzien i sporadyczne, a od 7 lutego praktycznie codziennie. Najsmieszniej jest jak w sklepie jestem, czytam sklady i dostaje kopniaki to sie usmiecham do tej etykiety :p musze glupio wygladac jak usmiecham sie do sera czy do kielbasy :p
    Ale to takie fajnie, fajnie bo jeszcze nie boli ;) pozniej bedzie mocniej ;)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz na poczatku 2 trymestru?? ale szybciutko, i to juz bylo "TO"? :D to pierwsza ciaza?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna No rzeczywiście musi to smieszńie wyglądać. Ja jak kiedyś dojeżdżałam do pracy pociągiem i mi sie cos przypomniało śmiesznego to szybko wyciągałam telefon, niby ze sie śmieje z smsa. Wiec może miej zawsze pod ręka telefon.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol, tez nie bylam pewna czy to TO, ale teraz po tym co czuje to wiem, ze to bylo TO ;)

Polozna mowila ze mogly to juz byc ruchy, ze niektore kobiety w pierwszej ciazy tak wczesnie juz czuja. Ale to bylo jednorazowo, pozniej cisza, wiec sadzilam ze to za szybko... no ale okazalo sie, ze maluszek juz wtedy dal o sobie znac ;)
    Dana, jak czytasz o skladzie sera to ciezko z telefonem ;) trudno, pomysla sobie ze swiruska i nikt mnie nie zaczepi :p najbardziej nie cierpie czekac w goracym sklepie w kolejce, ciezko mi wystac, ciagnie mnie w podbrzuszu, wtedy moj maly brzuch gladze reka i tez pewnie mysla ze sobie masaz jelit robie, bo nadal jestem tylko "wzdeta" ale juz coraz mocniej, nawet maz zauwazyl, ze w ciagu dwoch tyg brzuszek sie powiekszyl.
    Zauwazylam ze Maluch bardziej sie wierci jak cos goracego wypije i czuje takie cieplo w brzuchu, albo goraca zupe zjem. A po cwiczeniach chyba zasypia, dopiero po jedzeniu i na wieczor sie uaktywnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 20:42

• Naditta Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam gdzieś około 17 tygodnia, co jest wcześnie jak na pierwszą ciąże.
    U mnie to było od razu dość wyraźne, raczej ciężko było to pomylić z czymś innym. Mały najbardziej uaktywnia się jak coś zjem, szczególnie słodkie, no i zauważyłam, że ostatnio też jak się kładę do łóżka.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moj maz nie musial dlugo czekac. Wczoraj czytalam sobie wieczorem ksiazke w lozku i nagle mala zaczela kopac i to tak wyraznie, wiec odkrylam sobie brzuch, zeby zobaczyc czy cos widac i podnosila sie skora od kopniakow, maz byl obok, wiec bylo wielkie wow :) w pewnym momencie sie tak usadowila, ze z jednej strony mi sie zrobila taka twarda gula na brzuchu, a z drugiej plasko ;) u mnie tez aktywna jest glownie wieczorem. Wczoraj troche mniej rozrabiala, bo ja pokolysalam troche na basenie :)

Naditta, Karola1988, mmargol, Broszka lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułko, super :) u mnie jeszcze tak nie widać harców :)

nie mogę się takiego widoku doczekać :)
    odkrywam brzuch, ja czuję kopniaki, ale nic nie widać...

• pigułka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, bo Ty masz mięśnie ze stali, to jeszcze nie widać :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak przy pierwszych ruchach też się śmiałam sama do siebie :) musiało to być mega zabawne dla pozostałych, szczególnie jak prowadziłam zajęcia i nagle zaczynam się uśmiechać :)

CzarnaKawa lubi tę wiadomość

• CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulko, juz nie sa ze stali :p ale moze faktycznie masz racje ;) i wczesniej poczulam ruchy, bo malo miejsca mam w brzuchu przez gorset miesniowy... to ma sens, ale w tym wypadku chcialabym juz widziec falujacy brzuch :)

Dzisiaj kolejny bodziak 50 rozmiar z malutkim lampartem :) juz bzika dostaje w sklepie :p
    Dzisiaj najadlam sie owsianki... cos mi sie chcialo i glutenik pozarlam, a teraz cierpienia...gazy, bol brzucha :( a normalnie codziennie rano jadlam na sniadanie, a przed bieganie albo po obowiazkowo owsianka z bananem... a teraz :( najbardziej to mi kaszy manny brakuje i owsianki, a ze slodkosci to jablecznik taki z kruszonka... mmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 20:27

• CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, na jakim etapie jestes ? Albo przeoczylam albo ten brak suwaczka i mam zaciemnienie. To Twoja pierwsza dzidzia ?

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ