X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta to wszystko przez te paski :P U mnie 4,5-5 kg na plusie. Ja tak rosnę pulsacyjnie, przez np dwa tygodnie nic, a potem w dwa dni mnie wywala, ale coś czuję, że w 9 miesiącu będę miała ogromny brzuchol.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ale wstyd mi... piekne brzuszki.

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może to wina pasków :P
    Coś musi być w tym pulsacyjnym przyroście, bo mi się brzuszek pokazał w ciągu 2 tygodni, a teraz cisza. W zeszłym tygodniu miałam nawet -0.5 kg na wadze. Teraz pewnie zacznie się kolejny etap.
    Aha, podobno "przytyłam na twarzy" taki komplement mi siostra sprzedała!

CzarnaKawa lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +/- 5 kg na plusie i wszystko raczej poszło w brzuch, bo nie zauważam żadnych zmian w obrębie innych części ciała (na szczęście).
    Mam dla Was coś z innej beczki. Czy słyszałyście o filmie/bajce "Zwierzogród"? Dziś koleżanka pokazała mi zwiastun i strasznie się uśmiałam z leniwców (zwłaszcza ze śmiechu jednego z nich ;)) https://www.youtube.com/watch?v=GxLXGoEFc8Q

pigułka lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, nie słyszałam ale już poinformowałam męża, żeby się rozejrzał w internecie ;)

Ale dzisiaj sobie dałam czadu, wysiadłam z pociągu 2 stacje wcześniej, żeby pójść do sklepu gdzie jest trochę rzeczy dla dzieci. Kupiłam okrycie kąpielowe, rękawiczki i spodnie dresowe dla małego. Była tak piękna pogoda, że zdjęłam kurtkę i wracałam do domu w samej bluzie, ponad godzinny spacer, ponad 6 km :) Ale już pod koniec czułam zmęczenie nóg i napięte pośladki :D

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3b2dbcc75e0cb5acmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 22:00

pigułka, dana222, Naditta, Karola1988 lubią tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Ty to chyba oszukujesz, że w ciąży jesteś :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało się ;)

ale jak sobie przejrzalam zdjecia z początku ciazy, i w pierwszym tygodniu ciazy to w depresje wpadlam... szczuple raczki i nozki, a teraz zapuscilam sie... po mimo tego ze tyle komplementow dostaje, ale ja czuje sie "ulana", a to dlatego ze nie cwicze tak jak poprzednio... bedzie motywacja po ciazy aby dobrnac do wygladu lepszego niz przed ciaza ;)

dzisiaj wymieklam i nazarlam sie slodkiego i glutenu, dlatego mam spadek dzisiaj formy, bo zgaga mnie meczy, czuje ze troche spuchlam i tak ciezko mi na zoladku... o ja glupia... gluten jesc pffff i syrop glukozowo fruktozowy...

• CzarnaKawa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Czarna Ty to chyba oszukujesz, że w ciąży jesteś :P

ale ze co ??? nie rozumiem :P:P:P jeszcze czuje sie spuchnieta :P

mam 6 kg do przodu

troche brzuch wciagnelam :P:P:P:P haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 22:11

• pigułka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzarnaKawa wrote:
    ale ze co ??? nie rozumiem :P:P:P jeszcze czuje sie spuchnieta :P

mam 6 kg do przodu

Nic nie widać, gdzie Ty tego synka chowasz? Chyba w torebce :P Piękną masz figurkę, w ogóle nie ciążową :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8bea7f6ab13c261emed.jpg

tutaj jest mój synek ;)

dzisiaj szaleje, kopie mnie pod zebrami...

coraz mniejszy mam zoladek, male porcje juz musze jesc. na zdjeciu mniejszy brzuch wyglada... jak zaloze luzniejsza bluzke wygladam na wieksza... ale w przeciagu dwoch tygodni widac po zdjeciach roznice, tez chyba tak skokowo powiekszam sie, jeszcze dwa tygodnie temu miesnie mocniej zarysowane byly i wciecie w talii mialam.

a tak odnosnie ukladu moczowego, czy sa jakies "wspomagacze" aby bakterii w moczu nie bylo? cos typu zurawina? co wzielam opakowanie do reki, nie jest dla ciezarnej. dzisiaj maly uciskal mi pecherz moczowy i ciagle siku po kropelkach robilam i tak najpierw pomyslalam ze znowu cos nie tak z pecherzem, ale pozniej zmienil pozycje po moim lezakowaniu i siuralam normalnie... ale i tak sie boje zeby cos znowu mi nie przyczepilo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 22:37

• pigułka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od przodu faktycznie ciążowo :D Ale i tak "zazdraszczam", bo mi już brzuch ciąży :/
    P.S. Czarna, wiesz, że ja tak z przymrużeniem oka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 22:36

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no raczej ;) Pigulka, Ty tez masz malutki ten brzuszek ;) ale mnie tez juz ciazy brzuch, mam tak w srodku zapakowane, ze schylanie to problem, jedzenie tez, bo coraz mniej miejsca, i czuje sie duza... a jeszcze miesnie mi tak konkretnie trzymaja wszystko, ze czuje sie ciagle taka napieta... przed druga ciaza chyba sie "upase" i pol roku przed przestane cwiczyc zeby miec slabsze miesnie... :P

• pigułka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ja piję codziennie 100% sok z żurawiny. Wlewam tak ok 50 ml i dodaję wody, bo w smaku jest taki cierpki. Wolę to, niż tabletki jeszcze jedne.
    Co do problemów ze schylaniem to mam to samo. Jak zmiatam coś z podłogi, to nogi muszę rozszerzać, żeby się schylić. Najgorzej jest po obiedzie, jak już jelita są pełne, bo rano to jeszcze taka ruchliwa jestem, a potem to się toczę :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak juz miałam większy brzuch to najbardziej mi sie podobało jak np wychodziliśmy od znajomych i maz mi musiał buty wiązać i jeszcże mu narzekałam, to za słabo to za mocno. A jak nie było męża w domu, to ja oczywiście umiałam zawiązać buta ale u znajomych co sie będę męczyć.

CzarnaKawa, pigułka, Karola1988 lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie się doczekałyśmy :)
    CzarnaKawa, masz mały brzuszek! Gdzie te 6 kg niby? :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tylku i udach niestety ulokowaly sie te kilogramy, oprocz brzuszka i cyckow ;)

Sniadanko i gimnastyka do poludnia ;) przez bol plecow nie moglam wczoraj zasnac...

Przed komputerem wczoraj siedzialam ponad godzine bo wszystko szlo jak krew z nosa...

• Naditta Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczorajszym spacerem tak wymeczylam małego, że prawie wcale się nie wierci. Dzisiaj czuję lekkie zakwasy na udach i pośladkach. Rano się zważyłam, ważę 59, czyli równe 3.5 kg do przodu. Zaczynam się bać :D
    Postanowiłam, że częściej będę sobie robić taki spacery, tylko o połowę krótsze. Będę wysiada z pociągu jedna, a nie 2 stacje wcześniej :) to i tak około 3 km, dla ciężarnej wystarczy.

CzarnaKawa u mnie też te kg chyba niestety nie tylko w brzuch idą. Widzę że zrobiły mi się tzw boczki, poza tym jak już pisałam przytyłam na twarzy, sama to zauważyłam :p.
    A na sen najlepsze jest zmęczenie, idź na spacer po południu, świeże powietrze i trochę wysiłku i będziesz spać jak dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 10:46

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie jestem aktywna, rano godzina ćwiczeń, później domowe obowiązki, jak jest ładnie na dworze, a wczoraj u mnie tragedia była, to spacerki ;)

Naditta, ale tylko 3,5 kg... szaleństwo :P ale lokator prawidłowo rośnie ?

Ja na twarzy przytyłam, a raczej spuchłam w pierwszym trymestrze, jak ten chleb z masłem zajadałam na mdłości... nie wybaczę sobie tych ilości chleba... przez gluten byłam napuchnięta. wczoraj sprawdziłam i odstawiając gluten zeszła mi woda w ilości 1,5 kg... ale sobie krzywdę tym chlebem robiłam... teraz o wiele lepiej wyglądam, bo już nie mam tyle wody i na udach tego celulitu nie widać, tylko ten tłuszczyk. Ale jakoś mocno się nie przejmuję i całe życie mam tendencje do tycia w dupsku i nogach... jak już przesadzę z wagą to najpierw idzie w cycki, później w dół ciała i na koniec idzie na ręce i plecy tłuszcz... teraz mam wrażenie ze biust mi zmalał, ale i tak wylewa się ze starych staników...

a Wam coś mówią na temat malutkiego brzuszka? wszyscy się dziwią, że mam taka tendencje do tycia, a taka mała jestem i ten brzuszek... komentują, że nie mogą uwierzyć, ze to 6 mc a ja mam taki mały brzuch itd... insynuacje, że się odchudzam, że przesadzam, że dziecku szkodzę #$%!?!? itd... ja to chamska jestem, czasem nie potrafię się w język ugrysc, a jak gruba osoba do mnie pili, to tak skomentuję jego grube duspko, że mój mąż mówi już, że przesadzam :P nawet zdjęcia śniadania zrobiłam i jak pokazuję, że tyle zjadam to cisza... ;) no ludzie to nawet litości dla ciężarnej nie mają :P a jak ktoś coś do mojego biegania miał to uuuu... nie chciałam być w jego skórze:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 12:50

• Naditta Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, nawet rośnie za szybko bo był o ponad tydzień za duży jak byłam ostatnio u polskiego gina.
    Ja dopiero zaczynam przybierać, bo zaczęłam rosnąć. To początek. Tym bardziej, że apetyt mi dopisuje.
    Co do małego brzucha to ciągle każdy komentuje, że jak w połowie 6 mca można mieć taki mały brzuch. Ale to zwykle mówią że zdziwieniem, więc ja się nie denerwuje :)
    Poza tym jestem szczupła ogólnie, więc zrozumiałe, że ten brzuch mniejszy. Choć u mnie w pracy jest dziewczyna, która jest bardzo gruba. Jej ciąża młodsza od mojej 2 tygodnie. Oczywiście po niej nic nie widać i pewnie tak będzie do końca ciąży.
    A w zeszłym tygodniu kilka osób w pracy się mnie ze zdziwieniem zapytało, czy jestem w ciąży, bo dopiero zauważyli :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ