Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
Odpowiedz

Rodzę w grudniu 2026🩷🩵

Oceń ten wątek:
  • Mama Antosia Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam się dziś czujecie? U mnie dzisiaj w śluzie jakieś plamienie z krwią ale dosłownie odrobina nie wiem czy się martwić ale tylko jednorazowo zauważyłam na papierze toaletowym że jest coś czerwonego. Może to podrażnienie ale trochę się wystraszyłam 😱 Nic mnie nie boli i więcej już nie zauważyłam ale złapał mnie stres 😣 Z objawów dalej zawroty głowy szczególnie przy schylaniu się no i osłabienie 😅

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png
    preg.png
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosia wrote:
    Jak tam się dziś czujecie? U mnie dzisiaj w śluzie jakieś plamienie z krwią ale dosłownie odrobina nie wiem czy się martwić ale tylko jednorazowo zauważyłam na papierze toaletowym że jest coś czerwonego. Może to podrażnienie ale trochę się wystraszyłam 😱 Nic mnie nie boli i więcej już nie zauważyłam ale złapał mnie stres 😣 Z objawów dalej zawroty głowy szczególnie przy schylaniu się no i osłabienie 😅
    jak delikatnie to chyba nic złego, może się zdarzać na tym etapie, ale też zrozumiałe, że się stresujesz 🫣 obserwuj sytuację 🤞

Ja dzisiaj byłam rano w labo, wymyśliłam, że skoro mam tak późno pierwszą wizytę to chociaż zrobie już morfologie i badanie moczu 😊 no i stresik od razu, bo pielęgniarka na oko zagadała, że próbka moczu nie wygląda dobrze 🫠 wraca moja zmora z pierwszej ciąży kiedy ciągle mi coś wychodziło w pierwszym trymestrze 🫣

Mama Antosia lubi tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Doriibzh Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosia wrote:

Jeśli tylko delikatne i nic więcej nie masz to oby tak zostało 💗 ja w czwartek mam usg, muszę zrobić krew ale wydaje mi się że to dopiero na prenatalne mam przywieźć 😅 no cóż muszę się dowiedzieć. Energii mam zero dziś, strasznie śpiąca i zmęczona gorzej niż w trakcie remontu. Zrobiłam też test ciążowy bo jednak 2tyg między usg nie mam jak śledzić czy ok i kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej więc beta hula 😅💪 ach tyle lat marzyłam zobaczyć 2 kreski, chociaż cień cienia, a teraz tak cudnie widać 🥹

Wczoraj nowy objaw - jak kichnelam na leżąco to mnie tak zakłuło, czytałam że to normalne bo się rozluznia wszystko więc lepiej się zgiac lub napiąć miesnie.

16/02 🩸
    21/03 ⏸️
    23/03 beta 461 😍
    25/03 beta 979
    27/03 beta 1783
    02/04 pierwsze usg 3,22mm i ♥️
    30/04 3,2cm
    21/05 USG 1trym
    04/12 🙊👶🙏

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj po badaniu mialam brudzenia takie brązowe ale z młodym tez mialam lekarz mówił ze zdarzają sie zwłaszcza ze teraz jest tam wszysztko bardziej ukrwione

Mama Antosia , baassiia lubią tę wiadomość

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj czuję się lepiej, ale wczoraj tylko czekałam aż mąż wróci z pracy i przejmie synka, potem już leżałam do wieczora bez sił 🫠
    Dzisiaj też u Nas fajna pogoda, cieplutko więc spacer zaliczony to od razu lepszy nastrój ☺️

Ja pamiętam pierwsze kichnięcie po CC myślałam że mnie porozrywa, okropne uczucie...

👱🏼‍♀️31👨‍🦱32
    👶🏼2024

💕2014
    💍2018
    💒2020

28.03 12 dpo ⏸️
    Beta 30,7
    Prog 25,51
    30.03 14 dpo
    Beta 125,3
    22.04 6mm Maleństwa z ❤️

preg.png

Wysłany: 14 kwietnia, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    jak delikatnie to chyba nic złego, może się zdarzać na tym etapie, ale też zrozumiałe, że się stresujesz 🫣 obserwuj sytuację 🤞

Ja dzisiaj byłam rano w labo, wymyśliłam, że skoro mam tak późno pierwszą wizytę to chociaż zrobie już morfologie i badanie moczu 😊 no i stresik od razu, bo pielęgniarka na oko zagadała, że próbka moczu nie wygląda dobrze 🫠 wraca moja zmora z pierwszej ciąży kiedy ciągle mi coś wychodziło w pierwszym trymestrze 🫣
    Teraz trzeba się przyzwyczaić że co miesiąc badania krwi i moczu chyba nigdy tyle nie miałam przez całe życie co w ciąży i co chwilę czegoś nowego się dowiadywałam czego za mało czego za dużo 😫 W przychodni to już mnie wszyscy pamiętają ale przynajmniej przez ten czas na bieżąco monitorujesz swoje zdrowie więc też są plusy a lekarz prowadzący zawsze doradzi 🥰

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png
    preg.png

Wysłany: 14 kwietnia, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriibzh wrote:
    Jeśli tylko delikatne i nic więcej nie masz to oby tak zostało 💗 ja w czwartek mam usg, muszę zrobić krew ale wydaje mi się że to dopiero na prenatalne mam przywieźć 😅 no cóż muszę się dowiedzieć. Energii mam zero dziś, strasznie śpiąca i zmęczona gorzej niż w trakcie remontu. Zrobiłam też test ciążowy bo jednak 2tyg między usg nie mam jak śledzić czy ok i kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej więc beta hula 😅💪 ach tyle lat marzyłam zobaczyć 2 kreski, chociaż cień cienia, a teraz tak cudnie widać 🥹

Wczoraj nowy objaw - jak kichnelam na leżąco to mnie tak zakłuło, czytałam że to normalne bo się rozluznia wszystko więc lepiej się zgiac lub napiąć miesnie.
    Też mam za 2 tygodnie USG. W ogóle mam wrażenie że przy 2 ciąży bardziej mnie to wszystko stresuje niż jak byłam w 1. Może dlatego że już wiem z czym to się „je” 😅

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png
    preg.png

Wysłany: 14 kwietnia, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Ja wczoraj po badaniu mialam brudzenia takie brązowe ale z młodym tez mialam lekarz mówił ze zdarzają sie zwłaszcza ze teraz jest tam wszysztko bardziej ukrwione
    No dokładnie mnie dziś tak ciągnie w podbrzuszu jakbym miała dostać zaraz biegunke takie jakby skurcze. Ale to i dobrze to znaczy że coś tam się dzieje. Lepiej że tak jest niż nic a u nas wszystko się rozkręca dopiero 😅

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png
    preg.png

Wysłany: 14 kwietnia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    Ja dzisiaj czuję się lepiej, ale wczoraj tylko czekałam aż mąż wróci z pracy i przejmie synka, potem już leżałam do wieczora bez sił 🫠
    Dzisiaj też u Nas fajna pogoda, cieplutko więc spacer zaliczony to od razu lepszy nastrój ☺️

Ja pamiętam pierwsze kichnięcie po CC myślałam że mnie porozrywa, okropne uczucie...
    Wiem co czujesz też mam synka i jak ktoś przyjdzie i go przejmie to jest zbawienie 😄 Mam wrażenie że tą ciążę w ogóle jakoś inaczej przechodzę niż poprzednia 🤔

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png
    preg.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosia wrote:
    Wiem co czujesz też mam synka i jak ktoś przyjdzie i go przejmie to jest zbawienie 😄 Mam wrażenie że tą ciążę w ogóle jakoś inaczej przechodzę niż poprzednia 🤔

W pierwszej ciąży jak byłam zmęczona to poprostu się kładłam odpalałam Netflix i nic nie robiłam a teraz już nie ma takich luksusów 😅

👱🏼‍♀️31👨‍🦱32
    👶🏼2024

💕2014
    💍2018
    💒2020

28.03 12 dpo ⏸️
    Beta 30,7
    Prog 25,51
    30.03 14 dpo
    Beta 125,3
    22.04 6mm Maleństwa z ❤️

preg.png

Wysłany: 14 kwietnia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    W pierwszej ciąży jak byłam zmęczona to poprostu się kładłam odpalałam Netflix i nic nie robiłam a teraz już nie ma takich luksusów 😅
    Dokładnie 😅 Ja to się zastanawiam czy może mnie jednak dziewczynka zaskoczy i będzie parka gdzieś czytałam kiedyś że jak się inaczej przechodzi to znaczy że będzie inna płeć chociaż nie wiadomo starania były tylko w owulacje a lekarz do mnie mówił że jak w owulacje to chłopiec 😂

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png
    preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosia wrote:
    Dokładnie 😅 Ja to się zastanawiam czy może mnie jednak dziewczynka zaskoczy i będzie parka gdzieś czytałam kiedyś że jak się inaczej przechodzi to znaczy że będzie inna płeć chociaż nie wiadomo starania były tylko w owulacje a lekarz do mnie mówił że jak w owulacje to chłopiec 😂
    Jak zaszłam w ciążę z córka czułam ze będzie dziewczynka później z synem od zrobienia testu bylam pewna ze chlopiec a teraz nie wiem ale tez nie jestem pewna czy do mnie to juz dotarło bo no zaskoczyło mnie to ze test pozytywny wyszedł.

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zbieram sie do domu bo pracuje na rano do 14stej i później od 16:30 do póki sie nie wyrobię 😂

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Debris Debiutantka

Wysłany: 14 kwietnia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam w pierwszej ciąży takie odczucie przy kichaniu albo kaszlu jakby mnie ktoś szarpnął w brzuchu, bardzo bolesne to było. Teraz też to występuje ale znacznie delikatniej. Może te mięśnie czy więzadła są bardziej rozciągnięte i mniej boli. U mnie to ciągły głód się utrzymuje. Jak nie zjem to mam mdłości ale najważniejsze, że bez wymiotów. Ciągnięcie w brzuchu też czuję i częste oddawanie moczu. Powoli zaczynam czuć takie „ciężkie nogi”. W poprzedniej ciąży lekarz kazał mi nosić pończochy p/zakrzepowe, bo mam niewielkie żylaki. Takie geny i praca niestety. Nie jest to przyjemne, ale faktycznie nogi nie bolą i nie puchną. Od jutra wracam do noszenia… może z przerwą na lato, bo nie wytrzymam temperatury. Staram się też więcej pić ale ciężko to wychodzi.

• Nataleńka Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:

Właśnie dzisiaj o tym samym pomyślałam 😅 Trochę mnie przeraża ponowne rodzicielstwo i ta świadomość że nie będę spać przez kolejne 3 lata 😵‍💫

01.2024 - 👶🏼

10.04.2026 - ⏸️
    BETA 13.04 - 132 | 15.04 - 397 | 20.04 - 3 536
  • boys' mum Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosia wrote:
    Warto obserwować... Ja w drugiej ciąży plamiłam na początku ok. Tygodnia. Z tym że nie było dużo bardziej śluz z domieszką krwi. Okazało się, że miałam małego krwiaczka który się ładnie sam wchłonął 😉 warto mieć chłodna głowę i obserwować czy czasami się plamienie nie zwiększa.

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png

Wysłany: 14 kwietnia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataleńka wrote:
    Właśnie dzisiaj o tym samym pomyślałam 😅 Trochę mnie przeraża ponowne rodzicielstwo i ta świadomość że nie będę spać przez kolejne 3 lata 😵‍💫
    Mi się ledwo udało teraz odsypiać po prawie 9 miesiącach i wstaje jedynie tylko raz do dziecka na karmienie i już się cieszyłam że zaczyna spać coraz dłużej a tu znowu powtórka 😂

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png
    preg.png
  • boys' mum Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataleńka wrote:
    W październiku kończę 35 lat, mam już dwóch ogarniętych chłopaków w wieku 12 i 8 lat i tak trochę jestem przerażona zaczynać wszystko od nowa 🫣 tym bardziej, że oni są bardzo samodzieli już... Ten starszy to nawet sobie coś ugotuje 😅 a młodszy jakaś kanapka czy płatki też sobie zrobi 😀

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • boys' mum Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie czuje się ok. Jedynie co to mam mega trądzik na plecach... Brzuch strasznie wzdęty w pracy zasypiam i jak mam na coś ochotę do zjedzenia, zrobię sobie i posmakuje to już mnie odrzuca 🫣😅 i jestem strasznie płaczliwa... Och płacz to mam na końcu nosa 🤣 w brzuchu ciągnie ale to chociaż wiem, że coś się dzieje...

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • Peachy Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam się pożegnać z wątkiem 👋 Życzę wam wszystkim zdrowia i spokojnej ciąży ❤️

Myszkaaa20 lubi tę wiadomość

👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
    MTHFR c.665C>T Układ homozygotyczny
    SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ homozygotyczny
    👨 morfologia 0-3%
    kariotypy 🆗

2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
    2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
    cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód

2026 - stymulacja letrozolem
    2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
    6+3 💔 puste jajo, farmakologia
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ