Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak tam się dziś czujecie? U mnie dzisiaj w śluzie jakieś plamienie z krwią ale dosłownie odrobina nie wiem czy się martwić ale tylko jednorazowo zauważyłam na papierze toaletowym że jest coś czerwonego. Może to podrażnienie ale trochę się wystraszyłam 😱 Nic mnie nie boli i więcej już nie zauważyłam ale złapał mnie stres 😣 Z objawów dalej zawroty głowy szczególnie przy schylaniu się no i osłabienie 😅👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
⏸️ 07.04.2026

-
jak delikatnie to chyba nic złego, może się zdarzać na tym etapie, ale też zrozumiałe, że się stresujesz 🫣 obserwuj sytuację 🤞Mama Antosia wrote:Jak tam się dziś czujecie? U mnie dzisiaj w śluzie jakieś plamienie z krwią ale dosłownie odrobina nie wiem czy się martwić ale tylko jednorazowo zauważyłam na papierze toaletowym że jest coś czerwonego. Może to podrażnienie ale trochę się wystraszyłam 😱 Nic mnie nie boli i więcej już nie zauważyłam ale złapał mnie stres 😣 Z objawów dalej zawroty głowy szczególnie przy schylaniu się no i osłabienie 😅
Ja dzisiaj byłam rano w labo, wymyśliłam, że skoro mam tak późno pierwszą wizytę to chociaż zrobie już morfologie i badanie moczu 😊 no i stresik od razu, bo pielęgniarka na oko zagadała, że próbka moczu nie wygląda dobrze 🫠 wraca moja zmora z pierwszej ciąży kiedy ciągle mi coś wychodziło w pierwszym trymestrze 🫣
Mama Antosia lubi tę wiadomość
-
Mama Antosia wrote:Jak tam się dziś czujecie? U mnie dzisiaj w śluzie jakieś plamienie z krwią ale dosłownie odrobina nie wiem czy się martwić ale tylko jednorazowo zauważyłam na papierze toaletowym że jest coś czerwonego. Może to podrażnienie ale trochę się wystraszyłam 😱 Nic mnie nie boli i więcej już nie zauważyłam ale złapał mnie stres 😣 Z objawów dalej zawroty głowy szczególnie przy schylaniu się no i osłabienie 😅
Jeśli tylko delikatne i nic więcej nie masz to oby tak zostało 💗 ja w czwartek mam usg, muszę zrobić krew ale wydaje mi się że to dopiero na prenatalne mam przywieźć 😅 no cóż muszę się dowiedzieć. Energii mam zero dziś, strasznie śpiąca i zmęczona gorzej niż w trakcie remontu. Zrobiłam też test ciążowy bo jednak 2tyg między usg nie mam jak śledzić czy ok i kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej więc beta hula 😅💪 ach tyle lat marzyłam zobaczyć 2 kreski, chociaż cień cienia, a teraz tak cudnie widać 🥹
Wczoraj nowy objaw - jak kichnelam na leżąco to mnie tak zakłuło, czytałam że to normalne bo się rozluznia wszystko więc lepiej się zgiac lub napiąć miesnie.
-
Ja wczoraj po badaniu mialam brudzenia takie brązowe ale z młodym tez mialam lekarz mówił ze zdarzają sie zwłaszcza ze teraz jest tam wszysztko bardziej ukrwione
Mama Antosia , baassiia lubią tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
Acard 💊
10.04.2026 ⏸️ -
Ja dzisiaj czuję się lepiej, ale wczoraj tylko czekałam aż mąż wróci z pracy i przejmie synka, potem już leżałam do wieczora bez sił 🫠
Dzisiaj też u Nas fajna pogoda, cieplutko więc spacer zaliczony to od razu lepszy nastrój ☺️
Ja pamiętam pierwsze kichnięcie po CC myślałam że mnie porozrywa, okropne uczucie...
👱🏼♀️31👨🦱32
👶🏼2024
💕2014
💍2018
💒2020
28.03 12 dpo ⏸️
Beta 30,7
Prog 25,51
30.03 14 dpo
Beta 125,3 -
Teraz trzeba się przyzwyczaić że co miesiąc badania krwi i moczu chyba nigdy tyle nie miałam przez całe życie co w ciąży i co chwilę czegoś nowego się dowiadywałam czego za mało czego za dużo 😫 W przychodni to już mnie wszyscy pamiętają ale przynajmniej przez ten czas na bieżąco monitorujesz swoje zdrowie więc też są plusy a lekarz prowadzący zawsze doradzi 🥰Akacjowa_ wrote:jak delikatnie to chyba nic złego, może się zdarzać na tym etapie, ale też zrozumiałe, że się stresujesz 🫣 obserwuj sytuację 🤞
Ja dzisiaj byłam rano w labo, wymyśliłam, że skoro mam tak późno pierwszą wizytę to chociaż zrobie już morfologie i badanie moczu 😊 no i stresik od razu, bo pielęgniarka na oko zagadała, że próbka moczu nie wygląda dobrze 🫠 wraca moja zmora z pierwszej ciąży kiedy ciągle mi coś wychodziło w pierwszym trymestrze 🫣👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
⏸️ 07.04.2026

-
Też mam za 2 tygodnie USG. W ogóle mam wrażenie że przy 2 ciąży bardziej mnie to wszystko stresuje niż jak byłam w 1. Może dlatego że już wiem z czym to się „je” 😅Doriibzh wrote:Jeśli tylko delikatne i nic więcej nie masz to oby tak zostało 💗 ja w czwartek mam usg, muszę zrobić krew ale wydaje mi się że to dopiero na prenatalne mam przywieźć 😅 no cóż muszę się dowiedzieć. Energii mam zero dziś, strasznie śpiąca i zmęczona gorzej niż w trakcie remontu. Zrobiłam też test ciążowy bo jednak 2tyg między usg nie mam jak śledzić czy ok i kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej więc beta hula 😅💪 ach tyle lat marzyłam zobaczyć 2 kreski, chociaż cień cienia, a teraz tak cudnie widać 🥹
Wczoraj nowy objaw - jak kichnelam na leżąco to mnie tak zakłuło, czytałam że to normalne bo się rozluznia wszystko więc lepiej się zgiac lub napiąć miesnie.👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
⏸️ 07.04.2026

-
No dokładnie mnie dziś tak ciągnie w podbrzuszu jakbym miała dostać zaraz biegunke takie jakby skurcze. Ale to i dobrze to znaczy że coś tam się dzieje. Lepiej że tak jest niż nic a u nas wszystko się rozkręca dopiero 😅Angela1108 wrote:Ja wczoraj po badaniu mialam brudzenia takie brązowe ale z młodym tez mialam lekarz mówił ze zdarzają sie zwłaszcza ze teraz jest tam wszysztko bardziej ukrwione👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
⏸️ 07.04.2026

-
Wiem co czujesz też mam synka i jak ktoś przyjdzie i go przejmie to jest zbawienie 😄 Mam wrażenie że tą ciążę w ogóle jakoś inaczej przechodzę niż poprzednia 🤔Myszkaaa20 wrote:Ja dzisiaj czuję się lepiej, ale wczoraj tylko czekałam aż mąż wróci z pracy i przejmie synka, potem już leżałam do wieczora bez sił 🫠
Dzisiaj też u Nas fajna pogoda, cieplutko więc spacer zaliczony to od razu lepszy nastrój ☺️
Ja pamiętam pierwsze kichnięcie po CC myślałam że mnie porozrywa, okropne uczucie...👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
⏸️ 07.04.2026

-
Mama Antosia wrote:Wiem co czujesz też mam synka i jak ktoś przyjdzie i go przejmie to jest zbawienie 😄 Mam wrażenie że tą ciążę w ogóle jakoś inaczej przechodzę niż poprzednia 🤔
W pierwszej ciąży jak byłam zmęczona to poprostu się kładłam odpalałam Netflix i nic nie robiłam a teraz już nie ma takich luksusów 😅👱🏼♀️31👨🦱32
👶🏼2024
💕2014
💍2018
💒2020
28.03 12 dpo ⏸️
Beta 30,7
Prog 25,51
30.03 14 dpo
Beta 125,3 -
Dokładnie 😅 Ja to się zastanawiam czy może mnie jednak dziewczynka zaskoczy i będzie parka gdzieś czytałam kiedyś że jak się inaczej przechodzi to znaczy że będzie inna płeć chociaż nie wiadomo starania były tylko w owulacje a lekarz do mnie mówił że jak w owulacje to chłopiec 😂Myszkaaa20 wrote:W pierwszej ciąży jak byłam zmęczona to poprostu się kładłam odpalałam Netflix i nic nie robiłam a teraz już nie ma takich luksusów 😅👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
⏸️ 07.04.2026

-
Jak zaszłam w ciążę z córka czułam ze będzie dziewczynka później z synem od zrobienia testu bylam pewna ze chlopiec a teraz nie wiem ale tez nie jestem pewna czy do mnie to juz dotarło bo no zaskoczyło mnie to ze test pozytywny wyszedł.Mama Antosia wrote:Dokładnie 😅 Ja to się zastanawiam czy może mnie jednak dziewczynka zaskoczy i będzie parka gdzieś czytałam kiedyś że jak się inaczej przechodzi to znaczy że będzie inna płeć chociaż nie wiadomo starania były tylko w owulacje a lekarz do mnie mówił że jak w owulacje to chłopiec 😂01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
Acard 💊
10.04.2026 ⏸️ -
Ja dopiero zbieram sie do domu bo pracuje na rano do 14stej i później od 16:30 do póki sie nie wyrobię 😂01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
Acard 💊
10.04.2026 ⏸️ -
Też miałam w pierwszej ciąży takie odczucie przy kichaniu albo kaszlu jakby mnie ktoś szarpnął w brzuchu, bardzo bolesne to było. Teraz też to występuje ale znacznie delikatniej. Może te mięśnie czy więzadła są bardziej rozciągnięte i mniej boli. U mnie to ciągły głód się utrzymuje. Jak nie zjem to mam mdłości ale najważniejsze, że bez wymiotów. Ciągnięcie w brzuchu też czuję i częste oddawanie moczu. Powoli zaczynam czuć takie „ciężkie nogi”. W poprzedniej ciąży lekarz kazał mi nosić pończochy p/zakrzepowe, bo mam niewielkie żylaki. Takie geny i praca niestety. Nie jest to przyjemne, ale faktycznie nogi nie bolą i nie puchną. Od jutra wracam do noszenia… może z przerwą na lato, bo nie wytrzymam temperatury. Staram się też więcej pić ale ciężko to wychodzi.
-
Myszkaaa20 wrote:W pierwszej ciąży jak byłam zmęczona to poprostu się kładłam odpalałam Netflix i nic nie robiłam a teraz już nie ma takich luksusów 😅
Właśnie dzisiaj o tym samym pomyślałam 😅 Trochę mnie przeraża ponowne rodzicielstwo i ta świadomość że nie będę spać przez kolejne 3 lata 😵💫01.2024 - 👶🏼
10.04.2026 - ⏸️ -