X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
Odpowiedz

Rodzę w grudniu 2026🩷🩵

Oceń ten wątek:
  • Mama Antosia Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam się dziś czujecie? U mnie dzisiaj w śluzie jakieś plamienie z krwią ale dosłownie odrobina nie wiem czy się martwić ale tylko jednorazowo zauważyłam na papierze toaletowym że jest coś czerwonego. Może to podrażnienie ale trochę się wystraszyłam 😱 Nic mnie nie boli i więcej już nie zauważyłam ale złapał mnie stres 😣 Z objawów dalej zawroty głowy szczególnie przy schylaniu się no i osłabienie 😅

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosia wrote:
    Jak tam się dziś czujecie? U mnie dzisiaj w śluzie jakieś plamienie z krwią ale dosłownie odrobina nie wiem czy się martwić ale tylko jednorazowo zauważyłam na papierze toaletowym że jest coś czerwonego. Może to podrażnienie ale trochę się wystraszyłam 😱 Nic mnie nie boli i więcej już nie zauważyłam ale złapał mnie stres 😣 Z objawów dalej zawroty głowy szczególnie przy schylaniu się no i osłabienie 😅
    jak delikatnie to chyba nic złego, może się zdarzać na tym etapie, ale też zrozumiałe, że się stresujesz 🫣 obserwuj sytuację 🤞

Ja dzisiaj byłam rano w labo, wymyśliłam, że skoro mam tak późno pierwszą wizytę to chociaż zrobie już morfologie i badanie moczu 😊 no i stresik od razu, bo pielęgniarka na oko zagadała, że próbka moczu nie wygląda dobrze 🫠 wraca moja zmora z pierwszej ciąży kiedy ciągle mi coś wychodziło w pierwszym trymestrze 🫣

Mama Antosia lubi tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Doriibzh Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosia wrote:

Jeśli tylko delikatne i nic więcej nie masz to oby tak zostało 💗 ja w czwartek mam usg, muszę zrobić krew ale wydaje mi się że to dopiero na prenatalne mam przywieźć 😅 no cóż muszę się dowiedzieć. Energii mam zero dziś, strasznie śpiąca i zmęczona gorzej niż w trakcie remontu. Zrobiłam też test ciążowy bo jednak 2tyg między usg nie mam jak śledzić czy ok i kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej więc beta hula 😅💪 ach tyle lat marzyłam zobaczyć 2 kreski, chociaż cień cienia, a teraz tak cudnie widać 🥹

Wczoraj nowy objaw - jak kichnelam na leżąco to mnie tak zakłuło, czytałam że to normalne bo się rozluznia wszystko więc lepiej się zgiac lub napiąć miesnie.

16/02 🩸
    21/03 ⏸️
    23/03 beta 461 😍
    25/03 beta 979
    27/03 beta 1783
    02/04 pierwsze usg 3,22mm i ♥️

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj po badaniu mialam brudzenia takie brązowe ale z młodym tez mialam lekarz mówił ze zdarzają sie zwłaszcza ze teraz jest tam wszysztko bardziej ukrwione

Mama Antosia , baassiia lubią tę wiadomość

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    Acard 💊
    10.04.2026 ⏸️
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj czuję się lepiej, ale wczoraj tylko czekałam aż mąż wróci z pracy i przejmie synka, potem już leżałam do wieczora bez sił 🫠
    Dzisiaj też u Nas fajna pogoda, cieplutko więc spacer zaliczony to od razu lepszy nastrój ☺️

Ja pamiętam pierwsze kichnięcie po CC myślałam że mnie porozrywa, okropne uczucie...

👱🏼‍♀️31👨‍🦱32
    👶🏼2024

💕2014
    💍2018
    💒2020

28.03 12 dpo ⏸️
    Beta 30,7
    Prog 25,51
    30.03 14 dpo
    Beta 125,3
  • Mama Antosia Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    jak delikatnie to chyba nic złego, może się zdarzać na tym etapie, ale też zrozumiałe, że się stresujesz 🫣 obserwuj sytuację 🤞

Ja dzisiaj byłam rano w labo, wymyśliłam, że skoro mam tak późno pierwszą wizytę to chociaż zrobie już morfologie i badanie moczu 😊 no i stresik od razu, bo pielęgniarka na oko zagadała, że próbka moczu nie wygląda dobrze 🫠 wraca moja zmora z pierwszej ciąży kiedy ciągle mi coś wychodziło w pierwszym trymestrze 🫣
    Teraz trzeba się przyzwyczaić że co miesiąc badania krwi i moczu chyba nigdy tyle nie miałam przez całe życie co w ciąży i co chwilę czegoś nowego się dowiadywałam czego za mało czego za dużo 😫 W przychodni to już mnie wszyscy pamiętają ale przynajmniej przez ten czas na bieżąco monitorujesz swoje zdrowie więc też są plusy a lekarz prowadzący zawsze doradzi 🥰

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png
  • Mama Antosia Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriibzh wrote:
    Jeśli tylko delikatne i nic więcej nie masz to oby tak zostało 💗 ja w czwartek mam usg, muszę zrobić krew ale wydaje mi się że to dopiero na prenatalne mam przywieźć 😅 no cóż muszę się dowiedzieć. Energii mam zero dziś, strasznie śpiąca i zmęczona gorzej niż w trakcie remontu. Zrobiłam też test ciążowy bo jednak 2tyg między usg nie mam jak śledzić czy ok i kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej więc beta hula 😅💪 ach tyle lat marzyłam zobaczyć 2 kreski, chociaż cień cienia, a teraz tak cudnie widać 🥹

Wczoraj nowy objaw - jak kichnelam na leżąco to mnie tak zakłuło, czytałam że to normalne bo się rozluznia wszystko więc lepiej się zgiac lub napiąć miesnie.
    Też mam za 2 tygodnie USG. W ogóle mam wrażenie że przy 2 ciąży bardziej mnie to wszystko stresuje niż jak byłam w 1. Może dlatego że już wiem z czym to się „je” 😅

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png
  • Mama Antosia Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Ja wczoraj po badaniu mialam brudzenia takie brązowe ale z młodym tez mialam lekarz mówił ze zdarzają sie zwłaszcza ze teraz jest tam wszysztko bardziej ukrwione
    No dokładnie mnie dziś tak ciągnie w podbrzuszu jakbym miała dostać zaraz biegunke takie jakby skurcze. Ale to i dobrze to znaczy że coś tam się dzieje. Lepiej że tak jest niż nic a u nas wszystko się rozkręca dopiero 😅

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png
  • Mama Antosia Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    Ja dzisiaj czuję się lepiej, ale wczoraj tylko czekałam aż mąż wróci z pracy i przejmie synka, potem już leżałam do wieczora bez sił 🫠
    Dzisiaj też u Nas fajna pogoda, cieplutko więc spacer zaliczony to od razu lepszy nastrój ☺️

Ja pamiętam pierwsze kichnięcie po CC myślałam że mnie porozrywa, okropne uczucie...
    Wiem co czujesz też mam synka i jak ktoś przyjdzie i go przejmie to jest zbawienie 😄 Mam wrażenie że tą ciążę w ogóle jakoś inaczej przechodzę niż poprzednia 🤔

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosia wrote:
    Wiem co czujesz też mam synka i jak ktoś przyjdzie i go przejmie to jest zbawienie 😄 Mam wrażenie że tą ciążę w ogóle jakoś inaczej przechodzę niż poprzednia 🤔

W pierwszej ciąży jak byłam zmęczona to poprostu się kładłam odpalałam Netflix i nic nie robiłam a teraz już nie ma takich luksusów 😅

👱🏼‍♀️31👨‍🦱32
    👶🏼2024

💕2014
    💍2018
    💒2020

28.03 12 dpo ⏸️
    Beta 30,7
    Prog 25,51
    30.03 14 dpo
    Beta 125,3
  • Mama Antosia Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    W pierwszej ciąży jak byłam zmęczona to poprostu się kładłam odpalałam Netflix i nic nie robiłam a teraz już nie ma takich luksusów 😅
    Dokładnie 😅 Ja to się zastanawiam czy może mnie jednak dziewczynka zaskoczy i będzie parka gdzieś czytałam kiedyś że jak się inaczej przechodzi to znaczy że będzie inna płeć chociaż nie wiadomo starania były tylko w owulacje a lekarz do mnie mówił że jak w owulacje to chłopiec 😂

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosia wrote:
    Dokładnie 😅 Ja to się zastanawiam czy może mnie jednak dziewczynka zaskoczy i będzie parka gdzieś czytałam kiedyś że jak się inaczej przechodzi to znaczy że będzie inna płeć chociaż nie wiadomo starania były tylko w owulacje a lekarz do mnie mówił że jak w owulacje to chłopiec 😂
    Jak zaszłam w ciążę z córka czułam ze będzie dziewczynka później z synem od zrobienia testu bylam pewna ze chlopiec a teraz nie wiem ale tez nie jestem pewna czy do mnie to juz dotarło bo no zaskoczyło mnie to ze test pozytywny wyszedł.

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    Acard 💊
    10.04.2026 ⏸️
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zbieram sie do domu bo pracuje na rano do 14stej i później od 16:30 do póki sie nie wyrobię 😂

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    Acard 💊
    10.04.2026 ⏸️
  • Debris Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam w pierwszej ciąży takie odczucie przy kichaniu albo kaszlu jakby mnie ktoś szarpnął w brzuchu, bardzo bolesne to było. Teraz też to występuje ale znacznie delikatniej. Może te mięśnie czy więzadła są bardziej rozciągnięte i mniej boli. U mnie to ciągły głód się utrzymuje. Jak nie zjem to mam mdłości ale najważniejsze, że bez wymiotów. Ciągnięcie w brzuchu też czuję i częste oddawanie moczu. Powoli zaczynam czuć takie „ciężkie nogi”. W poprzedniej ciąży lekarz kazał mi nosić pończochy p/zakrzepowe, bo mam niewielkie żylaki. Takie geny i praca niestety. Nie jest to przyjemne, ale faktycznie nogi nie bolą i nie puchną. Od jutra wracam do noszenia… może z przerwą na lato, bo nie wytrzymam temperatury. Staram się też więcej pić ale ciężko to wychodzi.

• Nataleńka Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:

Właśnie dzisiaj o tym samym pomyślałam 😅 Trochę mnie przeraża ponowne rodzicielstwo i ta świadomość że nie będę spać przez kolejne 3 lata 😵‍💫

01.2024 - 👶🏼
    10.04.2026 - ⏸️
‹‹ 5 6 7 8 9
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ