X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa nic konkretnego nie podejrzewają robią badania i szukają. Dietetyk mówiła coś o nietolerancji glutenu,brali też pod uwagę choroby metaboliczne ale te już wykluczulismy.Zmodyfikowalismy trochę dietę na bardziej kaloryczna. A i cukier mamy sprawdzać bo miał 140 na drugi dzień 99 i to im się nie podobało. Mamy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej i do stomatologa(nie wiedziałam że trzeba skierowanie) no ale ok. Tu podejrzewają że mały nie ma zębów tzn zawiazkow w dziąsłach a wtedy to mogę sobie czekać i czekać i tak się nie doczekam ząbków 😭. Liczę na to że to nie to, staram się nie martwić tym na zapas. Trzymam kciuki za waszą wizytę
    Spóźnione życzenia dla szczęśliwej i dla Asi pawojoszki 🍰🎈🎉
    Aga super dzieciaki 🙂

Szczęśliwa Mamusia, pawojoszka lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene jak Ci coś pomoże to my mieliśmy w ciągu 2.5 roku u Kajtusia przebadane:
    Cukry
    Tsh, ft4 i aTPO
    Morfologię kilka razy z rozmazem
    Mocz kilka razy
    Pasożyty z kału
    Pasożyty z krwi
    Żelazo kilka razy
    Badania na celiakię
    Alergeny z krwi - panel pediatryczny
    Immunoglobiny
    Hormony wzrostu
    CRP
    IgE całkowite
    Wit D

Natomiast z poradni endokrynologicznej "brakuje" nam, żeby nas wogólę przyjęli:
    Mocznik
    Kreatynina
    Cholesterole
    Sód
    Potas
    Białko całkowite
    Albumina
    Usg brzucha
    Rtg ręki i nadgarstka (wiek kostny)

Możesz sobie porównać jak będziesz mieć wyniki czy u was może ew coś nie zostało ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 14:34

Rene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera może być z krwiaka. Różowa/czerwona to świeża krew. Ja przy krwiakach śmiałych z Basią i teraz mega xxl z młodym miałam zakazy seksu póki nie znikną krwiaki ☺

Tinnera lubi tę wiadomość

• agjot1979 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis bylismy w salonie forda zobaczyc s maxa i powiem wam ze to jest chyba to! Z tych wszystkich aut ktore ogladalismy ten ma najlepsze parametry i cene. Jak sie dogadamy z dealerem i jazda probna wypadnie pomyslnie to chyba sie zdecydujemy.

Rene lubi tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Tinnera może być z krwiaka. Różowa/czerwona to świeża krew. Ja przy krwiakach śmiałych z Basią i teraz mega xxl z młodym miałam zakazy seksu póki nie znikną krwiaki ☺

To chyba trzeba będzie celibat wprowadzic. Do gina idę dopiero 5 czerwca. Czy ten krwiak zagraża poronieniu?

"Troszkę Nas Jest.."
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit cukier miał 114 a nie 140
    Kark dzięki za rozpiskę badań🙂
    Też miał te badania co wypisalas oprócz hormon wzrostu
    Spojrzę co jeszcze miał

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa przy dzisiejszym sprzęcie taki błąd to bardzo dziwne . Dziecko nie przybierze 2 kg w dwa tygodnie. No ale najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło.

Ja jeszcze nie robiłam badań mam wizytę na 14.06 więc pójdę po 10 żeby na swierzo były ,podejrzewam że cukier będzie podwyższony bo w poprzedniej ciąży był . Na wizycie ma mi pobierać cytologię i tyle w temacie badań . Pewnie mnie wyślę na badanie w kierunku ewentualnego ZD ale zeszła raza nie robiłam i teraz też raczej nie skorzystam.

cf409fc7e7.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 09:48

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS proszę o nie kopiowanie posty idą do usunięcia 🙂
    Co mnie martwi to ten cukier, lipaza,żelazo i ta nieszczęsna ferrytyna
    Czekamy jeszcze na to badanie z glutenem, Wit d i coś tam jeszcze.
    Parazytologie miał zrobiona pełna wyszlo ok robione mial jeszcze TORCH tu też ok

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa gratulacje 😍 Kawał kawalera z tego Waszego Dominika😉
    Ja za to dziś spanikowałam bo znalazłam nitkę krwi (a w żadnej ciąży nie miałam takiej atrakcji) no nic na razie obserwuje jeśli się powtórzy to na wszelki wypadek pojadę do gina

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene czyli zapasy żelaza w wątrobie ponad normę ale samo żelazo poniżej normy...

Edit płytki krwi też minimalnie powyżej normy

Niska lipaza i podwyższony cukier może świadczyć o cukrzycy. Ale nie wiem jak to się ma u dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 17:04

• Rene Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Rene czyli zapasy żelaza w wątrobie ponad normę ale samo żelazo poniżej normy...

Edit płytki krwi też minimalnie powyżej normy

Niska lipaza i podwyższony cukier może świadczyć o cukrzycy. Ale nie wiem jak to się ma u dziecka
    Właśnie moja siostra ma cukrzycę i u niej tak to mniej więcej wygląda. No właśnie też nie wiemy czy u dzieci to może oznaczać cukrzycę. Będę mu ten cukier mierzyć i zobaczymy jak to będzie dalej wyglądać. W pon pojadę do pediatry.

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Doniczka Bratków Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia sledziłam wątek, czekałam na rozwój sytuacji u Ciebie. Gratuluje syna! Ale zmień lekarza prowadzącego bo po pierwsze zaniedbał Twoją cukrzycę ciążową (nawet przekroczenie i jeden punkt w skali już kwalifikuje się do diety cukrzycowej), po drugie nie robił Ci odpowiednich badań, tak duże dziecko widać bardzo dobrze na usg, nie powinien do tego dopuścić. Mało co i byłaby tragedia, nie urodziłabyś takiego wielkoluda, mógłby się udusić. Zresztą w ostatniej chwili zrobili Ci cc, wyobraź sobie co by było gdyby akurat nie było anastezjologa lub sale operacyjne byłyby zajęte. Po prostu brak słow na takiego lekarza partacza!

Córeczka - 11.04.2018.
  • Doniczka Bratków Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Rene Ty też zmień lekarza, zawiązki zębów też widać na usg. Na badaniach prenatalnych lekarz mi je nawet pokazywał, oczywiście widziałam tylko czarno białe fale ale mówił, że są.

Córeczka - 11.04.2018.
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doniczka Bratków wrote:
    A i Rene Ty też zmień lekarza, zawiązki zębów też widać na usg. Na badaniach prenatalnych lekarz mi je nawet pokazywał, oczywiście widziałam tylko czarno białe fale ale mówił, że są.
    A co mi to teraz da że zmienię lekarza?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene a dali Ci jakies zalecenia ze szpitala?
    Bo ferrytyna i zelaxo oraz podwyzszond plytki krwi ewidentnie wskazuja na anemie z nieprzyswajania zelaza(ja lecze sie na taka anemie od wielu lat u hematologa).
    Lipaza to tu juz ciezko stwierdzic bo nie wiem jak to u malych dzieci powinno wygladac no ale cukier tez przekroczyl norme choc moglo to byc jednorazowe. Ja corke obserwuje i robie glukometrem co kilka dni bo juz wiele razy przekroczyla normy. Anemii nie miala w styczniu ale teraz bede robic badania to zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 19:36

• Rene Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Rene a dali Ci jakies zalecenia ze szpitala?
    Bo ferrytyna i zelaxo ewidentnie wskazuja na anemie.
    Lipaza to tu juz ciezko stwierdzic bo nie wiem jak to u malych dzieci powinno wygladac no ale cukier tez przekroczyl norme choc moglo to byc jednorazowe. Ja corke obserwuje i robie glukometrem co kilka dni bo juz wiele razy przekroczyla normy. Anemii nie miala w styczniu ale teraz bede robic badania to zobaczymy.
    Mam kontrolować te parametry i w razie braku poprawy będą wtedy podejmować decyzje co dalej
    Ogólnie lekarz był zaskoczony tymi wynikami bo przy anemi morfologia też się,, psuje,, ale może nie zawsze tak jest ale tego to nie wiem
    A u was ile wynosił ten cukier?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene u mnie przy tym rodzaju anemii mialam b.podwyzszone plytki krwi a reszte zwykle ok tylko hemoglobine mialam ponizej norm lub przy granicy.
    A zadnego zelaza w tabletkach nie zalecili oprocz diety bogatej w zelazo?
    A cukier u corki waha sie wlasnie w okolicach do 115 ale tez kilkavrazy przekroczyl 130-140 a raz miala nawet 190.Ostatnie wyniki ma na szczescie w normie oby tak zostalo.

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ