X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Współczuję tej kwestii urlopu macierzyńskiego :( ja pracuję w dużym korpo i na szczęście firma wszędzie na świecie (w tym w ZEA) wprowadziła 6 miesięcy urlopu rodzicielskiego (oczywiście jeśli prawo lokalne przewiduje dłuższy to jest dłuższy, te 6 miesięcy to minimum od firmy).
    Tak firmy moga oczywiście dać więcej jak chcą. Ja paradoksalnie pracuje w europejskiej firmie z którą się tu przeniosłam z Europy i niestety polityka firmy jest taka że zawsze dają tyle ile lokalne prawo przewiduje - nic więcej nic mniej 🤡

Zgodnie z prawem mam prawo poprosić o 3 mies bezpłatnego urlopu po macierzyńskim i nie mogą mi odmówić, tak że zamierzam tym razem z tego skorzystać

W poprzedniej ciąży dostałam duży awans zawodowy jak byłam w 9 miesiącu, tak że czułam się zobowiązana (nie zmuszona) wrócić do pracy jak najszybciej i nie rozważałam urlopu bezpłatnego.

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Arenda 🫶🏽 Znajoma

Wysłany: 22 grudnia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:
    Bardzo rozumiem 😉 Ja też bety miałam nie robić, a na usg czekać grzecznie na koniec roku, a idę dzisiaj 😅 Ale chce cokolwiek wiedzieć przed świętami.

Progesteron robisz, tak?
    Tak, progesteron i betę dla świętego spokoju też zrobiłam, byle do 15 i mam nadzieję że w końcu będę miała spokojną głowę i będę mogła cieszyć się świętami 🙈

Milka1991, dzikaplaża lubią tę wiadomość

preg.png
    age.png
  • dzikaplaża Znajoma

Wysłany: 22 grudnia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arenda 🫶🏽 wrote:
    Tak, progesteron i betę dla świętego spokoju też zrobiłam, byle do 15 i mam nadzieję że w końcu będę miała spokojną głowę i będę mogła cieszyć się świętami 🙈
    Będzie pięknie, spokojnie :) Progesteron lubi "skakac" w badaniach, więc może akurat wyłapałaś spadek.

Arenda 🫶🏽 lubi tę wiadomość

FET ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
    8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
    21dpt krwawienie 😒
    28dpt Usg ⏳️

8 lat za nami, 4xIVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań

preg.png
  • dzikaplaża Znajoma

Wysłany: 22 grudnia, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dla świętego spokoju poszlam na usg. Jest pecherzyk 7mm i żółtkowy 2 mm. Odpowiada około 5 tygodniowi, więc się zgadza. Niestety chyba musze juz poinformować rodzicow bo do nich jedziemy, a tam zawsze jest tempo i coś do zrobienia i nie chciałabym wymyślać przez kilka dni wymówek. Bardzo mi to nie na rękę już o tym mówić. A Wy na jakim etapie informujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia, 10:53

Arenda 🫶🏽, Milka1991, Kroliczek2411, smoothie, Santal3, Dziewiarka, Luna_ lubią tę wiadomość

FET ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
    8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    21dpt krwawienie 😒
    28dpt Usg ⏳️

preg.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:
    Ja też dla świętego spokoju poszlam na usg. Jest pecherzyk 7mm i żółtkowy 1 mm. Odpowiada około 5 tygodniowi, więc się zgadza. Niestety chyba musze juz poinformować rodzicow bo do nich jedziemy, a tam zawsze jest tempo i coś do zrobienia i nie chciałabym wymyślać przez kilka dni wymówek. Bardzo mi to nie na rękę już o tym mówić. A Wy na jakim etapie informujecie?
    My im później tym lepiej , wszystko zależeć będzie od sytuacji ale szybciej niż styczeń/luty nie . Ale też to jest kwestia indywidualna ja pierwszą ciążę też miałam na sierpień ogłosiłam w wigilię wręczyłam zdjęcia USG mimo że mówiłam że to dla nich informacja poszło w świat . Po poronieniu kobieta do mnie ty w ciąży a brzucha wcale nie widać było to jakieś dwa miesiące po . Wszyscy ogłosili radosną nowinę ale ta smutna niestety nikt nie miał odwagi . Dlatego taka decyzja .

Britta lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️

url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • dzikaplaża Znajoma

Wysłany: 22 grudnia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    My im później tym lepiej , wszystko zależeć będzie od sytuacji ale szybciej niż styczeń/luty nie . Ale też to jest kwestia indywidualna ja pierwszą ciążę też miałam na sierpień ogłosiłam w wigilię wręczyłam zdjęcia USG mimo że mówiłam że to dla nich informacja poszło w świat . Po poronieniu kobieta do mnie ty w ciąży a brzucha wcale nie widać było to jakieś dwa miesiące po . Wszyscy ogłosili radosną nowinę ale ta smutna niestety nikt nie miał odwagi . Dlatego taka decyzja .
    Rozumiem. Dla mnie też to za wcześnie, ale z drugiej strony doszliśmy do wniosku, że jak coś pójdzie nie tak, bo więcej już nie usłyszymy głupich dwuznacznych tekstów o dziecku albo życzeń "wnuka". U nas nikt nie wie że już się tyle lat bujamy z tematem. Ale nie będę pokazywać usg itd. Raczej to dla spokoju, żebym nie musiała udawac przez tydzień że mnie kregoslup boli :P Już po FET musiałam kombinować 🙃

Kurcze, ale nie rozumiem jak można opowiadać dalej o ciąży skoro kobieta prosi o dyskrecję 🙄 eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia, 11:04

8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    21dpt krwawienie 😒
    28dpt Usg ⏳️

preg.png
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:
    Ja też dla świętego spokoju poszlam na usg. Jest pecherzyk 7mm i żółtkowy 2 mm. Odpowiada około 5 tygodniowi, więc się zgadza. Niestety chyba musze juz poinformować rodzicow bo do nich jedziemy, a tam zawsze jest tempo i coś do zrobienia i nie chciałabym wymyślać przez kilka dni wymówek. Bardzo mi to nie na rękę już o tym mówić. A Wy na jakim etapie informujecie?
    Ja rodzicom powiedziałam od razu, bo wylądowałam na zwolnieniu, nie chciałam ściemniać że chodzę do pracy. Ciężko też tą ciążę znoszę, więc przynajmniej mam komu ponarzekać oprócz męża 😂 Reszta rodziny i przyjaciele pewnie dowiedza się gdzieś po Nowym Roku. Po poprzedniej stracie wszyscy nas bardzo wspierali, więc gdyby teraz coś się wydarzyło to i tak większość rodziny i bliższych znajomych chciałabym żeby wiedziała

dzikaplaża lubi tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • truskawki981 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Tak, tutaj macierzyński to tylko 8 tyg. Z czego 6tyg 100% płatne a ostatnie 2 tyg 50% 🥴

Polska i niektóre kraje europejskie są akurat wyjątkowe pod względem macierzyńskiego w skali światowej. Np w USA macierzyński to tylko 6 tyg

Ojej, jak krótko! To wychodzi na to, że nasz tacierzynski (chociaż tak, wiem, że można to inaczej podzielić 😀) jest dłuższy, bo ma 9 tygodni.

A co się dzieje potem z dzieckiem? Takie małe jest oddawane do jakiegoś żłobka? Czy niania to standard?

12.2024 - cb (2cs)
  • Agat99 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:
    My też powiemy w święta ale raczej bez pokazywania usg tylko mamy przygotowane małe prezenty. Cokolwiek by się nie działo później i tak chcę żeby wiedzieli, a ufam im, że zatrzymają tą informację dla siebie do czasu prenatalnych. W pracy też będę musiała zaraz powiedzieć więc dziwnie bym się czuła z tym, że obcy ludzie wiedzą, a rodzice nie

23.11 beta 3177,4: prog. 31.6
    05.12 jest ❤️
    20.01 prenatalne
    preg.png
  • Arenda 🫶🏽 Znajoma

Wysłany: 22 grudnia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam powiedzieć w święta, ale nie wytrzymałam 🙈 miałam też takie myśli, że nie chce robić szumu w wigilię, żeby wszystko kręciło się w okół nas, bo tego nie lubię, a wiem że by tak było, a jest też nas sporo przy stole 😁 teraz wszystkim emocje opadły, a co by nie było to i tak będę informować rodzinę, bo po prostu nie umiem czegoś ukrywać 😁

preg.png
    age.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Tak firmy moga oczywiście dać więcej jak chcą. Ja paradoksalnie pracuje w europejskiej firmie z którą się tu przeniosłam z Europy i niestety polityka firmy jest taka że zawsze dają tyle ile lokalne prawo przewiduje - nic więcej nic mniej 🤡

Zgodnie z prawem mam prawo poprosić o 3 mies bezpłatnego urlopu po macierzyńskim i nie mogą mi odmówić, tak że zamierzam tym razem z tego skorzystać

W poprzedniej ciąży dostałam duży awans zawodowy jak byłam w 9 miesiącu, tak że czułam się zobowiązana (nie zmuszona) wrócić do pracy jak najszybciej i nie rozważałam urlopu bezpłatnego.
    Dobrze, że jest taka możliwość, jednak dwa miesiące to naprawdę krótko i to musi być bardzo trudne tak szybko wrócić.
    Ja trochę obawiam się co powiedzą u mnie w pracy, bo jednak dopiero niedawno wróciłam. Mam nadzieję, że uda się pracować jak najdłużej (pracuje z domu), ale w poprzedniej ciąży wylądowałam nagle na zwolnieniu w 21tc ze względu na niewydolność szyjkowo-ciesniowią. To była gorsza opcja, bo nie zdążyłam nic pozamykać, przekazać itp. Teraz w sumie będę rozmawiać z lekarzem o założeniu szwu profilaktycznie. No i moje zmartwienie to syn w żłobku i choroby, z nianią robiliśmy już próby, ale o dziwo żłobek nam lepiej podpasowal. Mieliśmy super nianie, ale ona ma małą dostępność a ja potrzebuję kogoś 8-15. Jeśli z ciążą będzie ok, to będziemy jednak próbować kogoś poszukać, bo bardzo boje się chorób dziecięcych w ciąży.

preg.png
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶07.06.2023, 39+3, 3690g/56cm
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'
    🧔90'
  • Arenda 🫶🏽 Znajoma

Wysłany: 22 grudnia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i ryczę! 😭 dostałam wyniki
    Beta 1751 169% 🥹
    Progesteron 46,3!! 🩷
    Kamień z serca

Agat99, Sunday_92, Santal3, Milka1991, Britta, Dziewiarka, dzikaplaża, Paulina66, Miś, Wojcinka, Mała.mi 93, Olcia1987 lubią tę wiadomość

preg.png
    age.png
  • Arenda 🫶🏽 Znajoma

Wysłany: 22 grudnia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się pocieszyłam.. jednak jednostka ta sama co ostatnio.. 🙁 z emocji nie zwróciłam na to uwagi
    Ostatnio 49,2 nmol
    Dziś 46,3 nmol 😕
    Czyli ostatnio 15,4 ng/ml
    A dziś 14,5 ng/ml
    Co robić? Przy takim przyroście bety ten progesteron jest faktycznie niski? Czy szukać jakiegoś gina na dziś na cito?
    A może wykupić sobie receptę na duphaston i przyjmować na własną rękę aż do czasu wizyty u ginekologa? Jest za tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia, 13:56

preg.png
    age.png
  • Britta Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arenda 🫶🏽 wrote:
    No to się pocieszyłam.. jednak jednostka ta sama co ostatnio.. 🙁 z emocji nie zwróciłam na to uwagi
    Ostatnio 49,2 nmol
    Dziś 46,3 nmol 😕
    Czyli ostatnio 15,4 ng/ml
    A dziś 14,5 ng/ml
    Co robić? Przy takim przyroście bety ten progesteron jest faktycznie niski? Czy szukać jakiegoś gina na dziś na cito?
    A może wykupić sobie receptę na duphaston i przyjmować na własną rękę aż do czasu wizyty u ginekologa? Jest za tydzień
    Też miałam taki progesteron, dostałam luteinę 2x400mg.

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ (euthyrox 100, metformina, luteina, encorton, mamaDHA premium plus, wit. D)
    23.12.2024 - mamy 1,5 cm człowieczka 🎉
    21.01.2025 - wizyta 🙏

preg.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • Britta Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    To jest dokładnie to, czego się obawiam. Zawsze mi z resztą mama powtarzała, że o ciąży się mówi ok 3 miesiąca, albo już po. Wiem zatem, że nie będzie miała żalu.
    Planuję powiedzieć rodzinie w dzień babci i dziadka. W pracy nieco wcześniej, bo jak będę chciała/musiała iść na L4, to lepiej, żeby byli na to przygotowani. Nie mam zmiennika, niestety.
    Wszystko zależy od jutrzejszego USG. Już nie mogę się doczekać 🙏

Letynia, Milka1991 lubią tę wiadomość

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ (euthyrox 100, metformina, luteina, encorton, mamaDHA premium plus, wit. D)
    23.12.2024 - mamy 1,5 cm człowieczka 🎉
    21.01.2025 - wizyta 🙏

preg.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • Nela1986 Debiutantka

Wysłany: 22 grudnia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:
    To jest dokładnie to, czego się obawiam. Zawsze mi z resztą mama powtarzała, że o ciąży się mówi ok 3 miesiąca, albo już po. Wiem zatem, że nie będzie miała żalu.
    Planuję powiedzieć rodzinie w dzień babci i dziadka. W pracy nieco wcześniej, bo jak będę chciała/musiała iść na L4, to lepiej, żeby byli na to przygotowani. Nie mam zmiennika, niestety.
    Wszystko zależy od jutrzejszego USG. Już nie mogę się doczekać 🙏
    powodzenia jutro!

Britta lubi tę wiadomość

• Ala1118 Znajoma

Wysłany: 22 grudnia, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny macie jakiekolwiek sposoby na mdłości? Już nie wiem co mam robić. Nie sądziłam że to będzie takie trudne

My jeszcze nie powiedzieliśmy nikomu, zamierzamy po nowym roku albo i jeszcze później. Jakoś nam się nie spieszy. O ciąży siostry wiedziałam już w 4 tc ale ja nie czuję potrzeby mówienia

• Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po stracie, wtedy powiedzieliśmy od razu i teraz tak samo. Ci co o ciąży wiedzieli zupełnie inną empatię wykazywali do naszego cierpienia. Rozumieli, że dla nas to dziecko już istniało. Teraz mamy nadzieję, że historia będzie w pełni szczęśliwa. Ale wsparcie bliskich nieocenione.

'94
    AMH 0,29
    MTHFR A1298 heterozygota
    PAI-1 4G/5G heterozygota
    kariotypy prawidłowe
    niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
    ANA1 wysoko dodatnie
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB
    W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
    Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
    1.12 ⏸️ naturalnie
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 0,45 cm
  • Santal3 Znajoma

Wysłany: 22 grudnia, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ciągle zastanawiam kiedy powiedzieć rodzinie. Piękny czas jest akurat, święta i rodzinne grono na pewno sprzyjają takim wspaniałym wiadomością. Samopoczucie mam słabe, jestem rozdrażniona, najchętniej przespałabym cały dzień i te mdłości….więc pod tym względem też mogłabym powiedzieć już, że jestem w ciąży. Z drugiej strony mam obawy, że to za wcześnie jeszcze. Tylko jak długo to ukrywać? W pracy planuje powiedzieć jakoś pod koniec stycznia, muszę przygotować kogoś na zastępstwo.

30.11 ⏸️
  • Paulina66 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santal3 wrote:
    Ja się ciągle zastanawiam kiedy powiedzieć rodzinie. Piękny czas jest akurat, święta i rodzinne grono na pewno sprzyjają takim wspaniałym wiadomością. Samopoczucie mam słabe, jestem rozdrażniona, najchętniej przespałabym cały dzień i te mdłości….więc pod tym względem też mogłabym powiedzieć już, że jestem w ciąży. Z drugiej strony mam obawy, że to za wcześnie jeszcze. Tylko jak długo to ukrywać? W pracy planuje powiedzieć jakoś pod koniec stycznia, muszę przygotować kogoś na zastępstwo.

Mam te same rozterki, że z jednej strony Święta to najpiękniejszy czas na takie wieści, zwłaszcza, że to dla nas jedyna okazja kiedy spotkamy się ze wszystkimi rodzicami i można przekazać informację osobiście. Gdybyśmy czekali dłużej to mojej mamie możnaby powiedzieć osobiście, a do jednego i drugiego taty jedynie przez telefon. Z drugiej strony też się boję, że to za wcześnie, ale jednak głęboko wierzę, że wszystko będzie dobrze i staram się nie brać w ogóle pod uwagę innej możliwości. W piątek na USG lekarz potwierdził, że jest serduszko i wszystko przebiega prawidłowo. Kupiłam małe świąteczne prezenty dla rodziców z tej okazji no i zdecydowaliśmy, że powiemy 🥹
    W pracy powiedziałam wczoraj, bo sytuacja mnie zmusiła - jestem jedynym pracownikiem, zaraz mamy inwentaryzację, która wiąże się z dźwiganiem masy ciężkich kartonów, od razu po nowym roku mam na tydzień zostać sama w firmie, także wolałam uprzedzić szefa, że nie będę w stanie pracować tak samo jak dotychczas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia, 16:24

Agat99, Santal3 lubią tę wiadomość

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

28.11 ⏸️ beta 59,9 mIU/ml
    30.11 beta 171,1 mIU/ml prog 27,50 ng/ml
    2.12 beta 427 mIU/ml
    4.12 beta 946,5 mIU/ml
    10.12 beta 11.737,6 mIU/ml
    🩺 20.12 - mały człowieczek z serduszkiem ❤️ CRL 0.39cm
    🩺🔜 31.12 NFZ, 🩺 🔜 17.01 prywatnie

preg.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ