🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Britta wrote:To jest dokładnie to, czego się obawiam. Zawsze mi z resztą mama powtarzała, że o ciąży się mówi ok 3 miesiąca, albo już po. Wiem zatem, że nie będzie miała żalu.
Planuję powiedzieć rodzinie w dzień babci i dziadka. W pracy nieco wcześniej, bo jak będę chciała/musiała iść na L4, to lepiej, żeby byli na to przygotowani. Nie mam zmiennika, niestety.
Wszystko zależy od jutrzejszego USG. Już nie mogę się doczekać 🙏
Na pewno będzie wszystko dobrze 🧡.Britta lubi tę wiadomość
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3, olej lniany
25.11.2024 beta 141, prog. 25,1
27.11.2024 beta 229, prog. 25,1
04.12.2024 beta 1155, prog. 32,7
06.12.2024 beta 2271
17.12.2024 prog. 26,20 -
A ja wam powiem że właśnie zgłupiałam.
Zaczął mnie boleć drugi jajnik, kłuć. Od piątku więcej śluzu. Zrobiłam test lh ciemniejszy niż w czwartek kiedy miałam ten mega ból , ale nie pik... Już nie wiem co się dzieje 🤡2 cs 11/24 cb 💔
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
truskawki981 wrote:Ojej, jak krótko! To wychodzi na to, że nasz tacierzynski (chociaż tak, wiem, że można to inaczej podzielić 😀) jest dłuższy, bo ma 9 tygodni.
A co się dzieje potem z dzieckiem? Takie małe jest oddawane do jakiegoś żłobka? Czy niania to standard?truskawki981 lubi tę wiadomość
-
Ja normalnie z poinformowaniem najbliższej rodziny wolałabym czekać do prenatalnych, ale jako że moja mama i brat z rodziną przylatują do nas 25.12 I będą u nas mieszkali przez 1,5tyg więc biorąc pod uwagę jak się czuje ostatnio to nie byłoby opcji ukryć ciąży.
Tak że poinformujemy wszystkich rodziców w wigilię online. Dla moich rodziców udało mi się zorganizować bombki z informacją o ciąży, ale niestety do rodziny męża dotrą dopiero po świętach więc będzie musiało być bez tego małego akcentu. -
onalola wrote:A ja wam powiem że właśnie zgłupiałam.
Zaczął mnie boleć drugi jajnik, kłuć. Od piątku więcej śluzu. Zrobiłam test lh ciemniejszy niż w czwartek kiedy miałam ten mega ból , ale nie pik... Już nie wiem co się dzieje 🤡 -
Trzymam dziewczyny kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty! 🤞💛
Milka1991, Dziewiarka, Britta lubią tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Brzmi jakby Ci się jednak owulacja zbliżała
Generalnie tak brzmi, byłoby mi zdecydowanie lepiej , bo wtedy udało by się w styczniu zgrać z mężem. Mniej więcej. Ale jest to dla mnie mega dziwne , ten ból w czwartek. Taki mega owulacyjny, jak jeszcze nigdy nie miałam.. ale znowu nie test jaśniejszy i brak śluzu. Organizm zwariował po tym poronieniu, nie winie go. Czekam kiedy będzie @ i wtedy się okaże kiedy co i jak. Jutro jeszcze zrobię lh ale i tak nie działam. To bardziej dla mojej głowy kiedy mogę się czego spodziewać i jak wyjazdy.. 😪
Jak wam idą przygotowania ? Ja już napisałam kruche piernikowe, popękane czekoladowe i dziś mnie naszło na orzeszki. Gdyby mama moja nie wiedziała o stracie to by stwierdziła że jestem w ciąży i mam dziwne zachcianki 😅
Jutro zupowe rzeczy i pierogi z kapustka i grzybami 😍truskawki981 lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
onalola wrote:Generalnie tak brzmi, byłoby mi zdecydowanie lepiej , bo wtedy udało by się w styczniu zgrać z mężem. Mniej więcej. Ale jest to dla mnie mega dziwne , ten ból w czwartek. Taki mega owulacyjny, jak jeszcze nigdy nie miałam.. ale znowu nie test jaśniejszy i brak śluzu. Organizm zwariował po tym poronieniu, nie winie go. Czekam kiedy będzie @ i wtedy się okaże kiedy co i jak. Jutro jeszcze zrobię lh ale i tak nie działam. To bardziej dla mojej głowy kiedy mogę się czego spodziewać i jak wyjazdy.. 😪
Jak wam idą przygotowania ? Ja już napisałam kruche piernikowe, popękane czekoladowe i dziś mnie naszło na orzeszki. Gdyby mama moja nie wiedziała o stracie to by stwierdziła że jestem w ciąży i mam dziwne zachcianki 😅
Jutro zupowe rzeczy i pierogi z kapustka i grzybami 😍
A sytuacja z mężem już lepiej? Porozmawialiście?
O kurcze, jak dużo rzeczy przygotowanych i zaplanowanych!
U mnie przygotowania do świąt raczej na dużym luzie, nikt się za bardzo nie przejmuje gotowaniem 😅 jutro mam ostatni dzień w pracy (wrócę dopiero po nowym roku 🤩), a po pracy trochę posprzątam. Ale też jakoś bez spiny. Miałam w tym roku jechać po wigilii do teściów, ale niestety kotek mi się rozchorował 😞 i zostaje w domu.12.2024 - cb (2cs) -
Z mężem tak, lepiej. Ale dalej chowam gdzieś urazę. Już mi powiedziałam, że ma wrócić ten dzień wcześniej. Oczywiście nie wróci, ale jeśli będzie faktycznie jutro dziś owu to może zostać. Aczkolwiek swojego błędu w rozmowie nie widział. Ja oczywiście zaczęłam wszystko 😪
Ja bym chciała na luzie, ale mieszkamy z rodzicami moimi, do nas przyjeżdżają goście więc jestem ścigana do roboty 🤣
Do teściów jedziemy w 1 dzień. Więc będzie ciekawie czuję. Ale może napije się w drodze do nich drinka już to jakoś będzie. Ale mam też zapisana wypowiedź @Wojcinki , która brzmi ładnie dosadnie i delikatnie, i czytam ja codziennie żeby zapamiętać 😅Wojcinka lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
Cześć! Ja trochę wypadłam z obiegu, bo gorączka świąteczna u nas już panuje dziś zrobiłyśmy z mamą i siostrą 250 pierogów lubię to nasze lepienie
My pewnie powiemy w styczniu, teraz w święta na pewno nie, bo nie widziałam jeszcze serduszka, dopiero po świętach mam to USG.
Maz zaraz wyjdzie od córki bo ja usypia to spakujemy prezenty. On jutro i wtorek do pracy, ja wzięłam urlop, córka ma zamknięte przedszkole więc będziemy robić razem ciasto i smażyć rybę. Na szczęście już wczoraj wszystko wysprzątałam. Ja nie powiem, teraz na pewno mniej się oszczędzam niż w pierwszej ciąży, ale też nie da się po prostu nie dźwigać, bo i tak te 14 kg córki muszę czasem ponosić, bo niby 3 lata, ale poprzytulać się czasem musi👧 07.2021 -
U mnie przygotowania do świąt wyglądają tak, że w tym roku tylko wydaje mężowi polecenia 😁 ale piernik już jest a jutro mam nadzieję, że jakoś się zbiore do robienia sernika. Ciężko mi w ogóle myśleć o jakimkolwiek jedzeniu, bo mdłości i wymioty męczą mnie coraz bardziej 😑 no i jutro rano wizyta u lekarza więc już trochę mam stresastarania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Britta wrote:To jest dokładnie to, czego się obawiam. Zawsze mi z resztą mama powtarzała, że o ciąży się mówi ok 3 miesiąca, albo już po. Wiem zatem, że nie będzie miała żalu.
Planuję powiedzieć rodzinie w dzień babci i dziadka. W pracy nieco wcześniej, bo jak będę chciała/musiała iść na L4, to lepiej, żeby byli na to przygotowani. Nie mam zmiennika, niestety.
Wszystko zależy od jutrzejszego USG. Już nie mogę się doczekać 🙏Britta lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Łącze się w noszeniu, u mnie 13kg na stanie i ulubione słowo to "apa" 🙈
-
truskawki981 wrote:Miś, a jak tam u Ciebie?
Nie pamiętam czy widziałaś mojego posta po wizycie, że rokowania niekorzystne. Za mały przyrost pęcherzyka, brak zarodka.
Więc ciężko psychicznie. Fizycznie aż za dobrze (brak objawów ciąży) Miałam się cieszysz w Święta a tak to nie wiadomo co się wydarzy. Dopiero za tydzień mam wizytę. I czekam.
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3, olej lniany
25.11.2024 beta 141, prog. 25,1
27.11.2024 beta 229, prog. 25,1
04.12.2024 beta 1155, prog. 32,7
06.12.2024 beta 2271
17.12.2024 prog. 26,20 -
Mój 5 latek waży 20kg i też go czasem podniosę i przytulam. Tłumaczę sobie, że na tym etapie to mi nie zaszkodzi. Ale jak brzuch będzie większy to już na pewno odpuszczę takie przytulasy. W ogóle jak sobie przypomnę pierwszą ciążę, jak się wszystkiego bałam i chuchałam i dmuchałam to śmiać mi się chce 😅 No ale każda musi to przejść. Teraz nie mam czasu roztkliwiać się nad sobą. Jedynie co to wyłączam się w ciągu dnia na jakieś 2h jak mam mega spadek formy. Wtedy rzucam wszystko, dzieci mają się zająć sobą, a ja muszę się zregenerować. Jutro moja pierwsza wizyta, chyba wizytuje ostatnia. Ciśnienie w gabinecie pewnie będzie mocno podwyższone. Będę trzymać kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty i czekać na wieści 😉
Britta lubi tę wiadomość
-
Miś wrote:Nie pamiętam czy widziałaś mojego posta po wizycie, że rokowania niekorzystne. Za mały przyrost pęcherzyka, brak zarodka.
Więc ciężko psychicznie. Fizycznie aż za dobrze (brak objawów ciąży) Miałam się cieszysz w Święta a tak to nie wiadomo co się wydarzy. Dopiero za tydzień mam wizytę. I czekam.
Miś, widziałam ten post, dlatego zapytałam czy może coś się zmieniło albo w jedną albo drugą stronę... Ale skoro nie masz plamień to jeszcze wszystko się może zdarzyć, bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki!12.2024 - cb (2cs) -
Miś wrote:Nie pamiętam czy widziałaś mojego posta po wizycie, że rokowania niekorzystne. Za mały przyrost pęcherzyka, brak zarodka.
Więc ciężko psychicznie. Fizycznie aż za dobrze (brak objawów ciąży) Miałam się cieszysz w Święta a tak to nie wiadomo co się wydarzy. Dopiero za tydzień mam wizytę. I czekam.Starania od lutego 2021
AMH 1.9
Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
04-11.2024 - stymulacja
10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
27.11.2024 - ⏸️ (euthyrox 100, metformina, luteina, encorton, mamaDHA premium plus, wit. D)
23.12.2024 - mamy 1,5 cm człowieczka 🎉
21.01.2025 - wizyta 🙏
+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2 -
A jak wyszła ta ostatnia beta???? -
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊✊
Kroliczek2411, Milka1991, Nowa9224, Britta lubią tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url]