☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Fox, ja Wasz wrześniowy też podczytuję. W końcu jesteśmy z tego samego miesięcznego. 😊Fox wrote:Ja tak bardzo wyczekiwałam wiadomości co u Ciebie, że zaczęłam regularnie zaglądać do Was na sierpień ❤️ jesli chodzi o L4 to możesz ustalić z lekarzem czy juz chcesz z kodem B czy zwykle - zazwyczaj jest taka możliwość. Bo z automatu powinno byc juz z kodem B 😇 czyli 100%
Olo trzymam za Ciebie kciuki! Widzę, że doczekałaś się wyników. Kiedy w koncu były? W sylwestra czy dopiero wczoraj?
Fox lubi tę wiadomość
-
Tak mam z nią kontakt telefoniczny mimo że jest na NFZ, także może coś takiego zaproponuje ☺️👩30 👨 32 👦 2 & 🐕🐈
Starania po wyjęciu Mireny od 05.2025
09.2025 💔
14.12.2025 ⏸️
Progesteron 27,10 ng/ml
Beta 191 mIU/ml
Beta po 48h 463 mIU/ml
Wizyty:
30.12.2025 🩷 6+2
15.01.2026 ⌛ -
Kycia wrote:Tak mam z nią kontakt telefoniczny mimo że jest na NFZ, także może coś takiego zaproponuje ☺️
Mój mi na ostatniej wizycie ustalił od kiedy do kiedy mi napisze następne zwolnienie ( bo przerwałam żeby wczasy pod grusza wziąć) i mam mu tylko w sms napisać dokładną datę od kiedy do kiedy zwolnienie i mi wystawi. Więc może o takie coś podpytaj. Teraz ustalił mi to kolejne zwolnienie żeby kończyło się wtedy kiedy będzie wizyta w lutym -
Cześć Dziewczyny, udzielałam się tu troszkę i bardzo chciałam wspólnie przechodzić przez ciążę, ale od początku czułam, że tym razem u mnie coś jest nie tak, więc jakoś nie dałam rady być zbyt aktywna...
W skrócie w sylwestra u mnie zaczęły się plamienia więc pojechałam do szpitala. Tam lekarz stwierdził, że jest pusty pęcherzyk i nic więcej. Kazał pójść do lekarza prowadzącego. Wczoraj byłam u lekarza i niby pojawiło się ciałko żółte, ale plamienie przerodziło się w lekkie krwawienie. Lekarz stwierdził, że w 8 tygodniu zdecydowanie powinien być już zarodek z serduszkiem i nie dał nadziei. Więc czekam aż rozkręci się krwawienie i mam jechać do szpitala.
Trzymam za Was kciuki, pewnie będę czasem podczytywać wątek. Życzę spokojnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań ❤️
Mam nadzieję, że kiedy u mnie sytuacja się skończy i dostanę zielone swiatło również będę mogła cieszyć się zdrowa ciążą 🍀❤️
Trzymajcie się 🫶2019 👦💙
2021👦💙
2024👦💙
2025 💔 8/9 tc 😭 -
Czarna.Basia wrote:Cześć Dziewczyny, udzielałam się tu troszkę i bardzo chciałam wspólnie przechodzić przez ciążę, ale od początku czułam, że tym razem u mnie coś jest nie tak, więc jakoś nie dałam rady być zbyt aktywna...
W skrócie w sylwestra u mnie zaczęły się plamienia więc pojechałam do szpitala. Tam lekarz stwierdził, że jest pusty pęcherzyk i nic więcej. Kazał pójść do lekarza prowadzącego. Wczoraj byłam u lekarza i niby pojawiło się ciałko żółte, ale plamienie przerodziło się w lekkie krwawienie. Lekarz stwierdził, że w 8 tygodniu zdecydowanie powinien być już zarodek z serduszkiem i nie dał nadziei. Więc czekam aż rozkręci się krwawienie i mam jechać do szpitala.
Trzymam za Was kciuki, pewnie będę czasem podczytywać wątek. Życzę spokojnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań ❤️
Mam nadzieję, że kiedy u mnie sytuacja się skończy i dostanę zielone swiatło również będę mogła cieszyć się zdrowa ciążą 🍀❤️
Trzymajcie się 🫶
Bardzo mi przykro 🥺 wierzę, że nowy rok przyniesie ci upragnionego dzidziusia. Tule mocno 🫂 -
😞😞 trzymaj się, bardzo mi przykro to czytaćCzarna.Basia wrote:Cześć Dziewczyny, udzielałam się tu troszkę i bardzo chciałam wspólnie przechodzić przez ciążę, ale od początku czułam, że tym razem u mnie coś jest nie tak, więc jakoś nie dałam rady być zbyt aktywna...
Trzymajcie się 🫶👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
16.12 beta 2756,40 mIU/ml
18.12 beta 5322,50 mIU/ml • progesteron 37,65 ng/mL
26.12 0,49cm ❤️
30.12 0,80cm 122/min • progesteron 38,47 ng/mL
20.01 ⏳👨🏻⚕️
06.02 prenatalne
💊 Euthyrox 50 (TSH 1,8 01.2026) • Utrogestan 2x200
Accard 75 • Clexane 0,4 💉
27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

-
Dziewczyny, macie jakieś fajne książki do czytania na temat ciąży, narodzin dziecka itd? Ja aktualnie przerabiam Mamy dla mamy i taty, ale chętnie zaznajomię się z innymi
👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
26.12 0,49cm ❤️
20.01 ⏳👨🏻⚕️
06.02 prenatalne

-
Czarna.Basia wrote:Cześć Dziewczyny, udzielałam się tu troszkę i bardzo chciałam wspólnie przechodzić przez ciążę, ale od początku czułam, że tym razem u mnie coś jest nie tak, więc jakoś nie dałam rady być zbyt aktywna...
Trzymajcie się 🫶
Bardzo mi przykro
-
Basiu, bardzo mi przykro. Trzymaj się. ☹️🫂Czarna.Basia wrote:Cześć Dziewczyny, udzielałam się tu troszkę i bardzo chciałam wspólnie przechodzić przez ciążę, ale od początku czułam, że tym razem u mnie coś jest nie tak, więc jakoś nie dałam rady być zbyt aktywna...
Trzymajcie się 🫶 -
Cześć dziewczyny, nie udzielam się bo od paru dni objawy zmiatają z planszy. Ciągle śpię, leżę, mdłości, nie mam weny do niczego 😴 Ogólnie wszystko jest dobrze tylko ostatnio mocna obsesja na punkcie cukru! 🙂 Mam IO i zakupiłam glukometr dla świętego spokoju. Dziś przyszedł. Po 2 godz od śniadania + 4 cukierkach czekoladowych cukier 95. Jutro już będę mierzyć na czczo. Teraz to było tak na wypróbowanie. Organizm sobie świetnie radzi z cukrem na metforminie więc niepotrzebny stres ale coś czuję że leki będą korygowane 😀 Boję się używać tego pena na lancety więc kułam samą lancetą bez pena. Nie odpiszę już każdej z osobna ale wiedzcie że czytam i wiem co się dzieje na bieżąco ☺️
Ściskam te dziewczyny którym ostatnio się nie udało. Sercem jestem z Wami bo wiem jak to jest. Zaraz zbliżam się do daty poronienia pierwszej ciąży z 9tc - 8 styczeń 💔🫂
rozia, Carrie12 lubią tę wiadomość
-
Trzymajcie się 🫶
Trzymaj się, trudny czas dla Ciebie 🫂
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA ⌛️
19.01. prenatalne ⌛️

-
Jak byłam w ciąży w 2019 roku to była książka “mamy dla mam ciąża” i druga część po ciąży. To było chyba najbardziej życiowe. Inne też czytałam, ale u mnie mało wniosły. Moje dziecko od porodówki było high need i miało objawy autyzmu, więc u nas żaden czwarty trymestr nie miał miejsca.rozia wrote:Dziewczyny, macie jakieś fajne książki do czytania na temat ciąży, narodzin dziecka itd? Ja aktualnie przerabiam Mamy dla mamy i taty, ale chętnie zaznajomię się z innymi

Fajnie coś poczytać, ale mieć z tyłu głowy, że każde dziecko jest inne i co innego będzie na niego działać. Można wybrać najlepszy rożek, koc, smoczek, otulacze, wózek itd a dziecko będzie drzeć ryja mimo to. 🤷♀️
rozia lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
30.11 ⏸️
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA ⌛️
19.01. prenatalne ⌛️

-
Dziękuję za opinię, właśnie nie chcę się fiksować, ale i tak jestem na L4, więc co nieco mogę poczytać, a potem to wiadomo, pewnie i tak wszystko będzie na odwrót 😁 książkę, o której piszesz właśnie mam i jest superLocus wrote:Jak byłam w ciąży w 2019 roku to była książka “mamy dla mam ciąża” i druga część po ciąży. To było chyba najbardziej życiowe. Inne też czytałam, ale u mnie mało wniosły. Moje dziecko od porodówki było high need i miało objawy autyzmu, więc u nas żaden czwarty trymestr nie miał miejsca.
Fajnie coś poczytać, ale mieć z tyłu głowy, że każde dziecko jest inne i co innego będzie na niego działać. Można wybrać najlepszy rożek, koc, smoczek, otulacze, wózek itd a dziecko będzie drzeć ryja mimo to. 🤷♀️
Locus lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
26.12 0,49cm ❤️
20.01 ⏳👨🏻⚕️
06.02 prenatalne

-
Pamiętam, że jeszcze był kanał na yt „mamylamy” i te dziewczyny tam całkiem konkretnie mówiły jak wygląda poród i połóg i kilka tipów mi się przydało. Nie wiem czy kanał istnieje, bo jedna z nich wymyśliła Pomelody później.rozia wrote:Dziękuję za opinię, właśnie nie chcę się fiksować, ale i tak jestem na L4, więc co nieco mogę poczytać, a potem to wiadomo, pewnie i tak wszystko będzie na odwrót 😁 książkę, o której piszesz właśnie mam i jest super
rozia lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
30.11 ⏸️
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA ⌛️
19.01. prenatalne ⌛️

-
Poszukam ❤️Locus wrote:Pamiętam, że jeszcze był kanał na yt „mamylamy” i te dziewczyny tam całkiem konkretnie mówiły jak wygląda poród i połóg i kilka tipów mi się przydało. Nie wiem czy kanał istnieje, bo jedna z nich wymyśliła Pomelody później.👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
26.12 0,49cm ❤️
20.01 ⏳👨🏻⚕️
06.02 prenatalne

-
Hej dziewczyny jestem dzisiaj 6 t 5 dzień według OM i po pierwszej wizycie serduszkowej. Lekarz stwierdził że mu to wygląda na 6 t 3 dzień i tętno 101. Mówił że to na granicy i mam powtórzyć za tydzień ale niestety był mało rozmowny więc jestem zestresowana po tej wizycie. Macie jakieś doświadczenia że to serce wystartowało nisko a potem było ok? Ja niestety panikuję bo już raz mieliśmy serduszko i doszło do poronienia które bardzo ciężko przeżyłam i teraz się bardzo boję
-
Mamy dla mamy fajna. Jest część o ciąży i część o macierzyństwie. Podobno spoko jest też książka o ciąży od Mamyginekolog.rozia wrote:Dziewczyny, macie jakieś fajne książki do czytania na temat ciąży, narodzin dziecka itd? Ja aktualnie przerabiam Mamy dla mamy i taty, ale chętnie zaznajomię się z innymi

No u seria książek od wydawnictwa Natuli. Są o ciąży, o porodzie, o karmieniu piersią, o połogu.
rozia, Sigi133 lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie czytałam, ale planuję kupić ebook "Pierwsze lata życia matki" Alicji Kost. 😊
rozia lubi tę wiadomość
-
Ja planuję wypożyczyć „W oczekiwaniu na dziecko” – Heidi Murkoff & Sharon Mazel
.
Muszę też zapytać moją lekarkę o sprawę która nie daje mi spokoju. W 5 tygodniu (święta) byłam poza domem, korzystałam tam z wanny w której brałam szybkie (do 10 min) ale dość gorące kąpiele. Teraz już wiem, że to nie wskazane w ciąży ale no cóż - to moja pierwsza ciąża i człowiek uczy się na błędach. Niby czytam, że to nie powinno mieć wpływu ale... wiadomo - głowa analizuje
.
rozia lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH