SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Od wczoraj jesteśmy w 33 tc a wg lekarza ordynatora w 34. Tak więc bliżej celu.
mój maluch jest bardzo aktywny aż szok ze w takie upały chce mu się tak gimnastykowac. Ale podejrzewam ze to bardziej z tego ze ma mało miejsca i się prezy.
Ostatnio na usg w szpitalu pan dr robił tak dokładnie i widziałam jego buźkę. W życiu bym nie uwierzyła ze na usg 2d można tak pięknie widzieć kształt twarzy. Nawet w pewnym momencie było widać włoski. Dr dokładnie opisywał co gdzie ma i jaki kształt. Musze przyznać ze caly tata
Nie mogę doczekać się kiedy już z nami będzie. Po 20 jedziemy odebrać wózek i łóżeczko. Oraz dokupić resztę rzeczy. Póki co musze te 2 tyg wysiedziec na dupie żeby go nie prowokować.
Wczoraj się mój Ł śmiał do brzucha i mówi " straszysz mnie?! Straszysz? !" Ze niby porodem tak wcześnie.
I powiem Wam ze na przyjęciu w szpitalu 3 położne i 3 lekarzy pytał o pierwsze ruchy dziecka i wpisywać plus 20 tyg i każdy mówił ze to tak się właśnie sprawdza. Wiec ja w szoku bo w 13-14 tc czułam wyraźne przewracanie się a w 15 tc takie stukanie. Masakra.
aaa i nie siedzcie po turecku ani z nogami pod pupa.
ja mam na wypisie kartkę doczepiona z czerwonym napisem zakaz siedzenie po turecku.
dostałam od przełożone położnych opr ze tak siedzę a one tak każą przy porodzie siedzieć aby dziecko do kanału radnego zeszło glowka. I że wyciskam go nieswiadomie na świat.lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa Ty się upewnij z ta cc czy nie będzie problemu.
bo leżałam z dziewczyna od naszej lekarki jak do niej przyszła i mówi " ze będzie cc jeśli ordynator wyrazi zgodę i uzna ze jest uzasadniona"
Ze mimo iż lekarz prowadzący daje takie zlecenie ordynator wydaje końcowa. Jeśli będziesz miała cień nadziei na SN to może być problem. Wiec może lepiej nic nie kombinować tylko od razu na cc. W szpitalu w Pyskowicach bardzo niechetnie robią cca termin cc jest w dniu TP.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Małe co nieco dla Dominisia
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/232e93484363.jpg
Skarpetki i apaszki kupiliśmy przypadkiem w Netto.
Lovi smoczki bo pisałyście że są fajneno i czapeczka
Miłej niedzieli!Miru, Paula_071, niecierpliwa, lys, małaMyszka, Maniuś, mamasia, aaaaga, Y, Martucha86, Katarka lubią tę wiadomość
-
Czesc kochane,
Nie moge juz z ta pogoda, przy drugim dziecku porod na wczesna wiosne! Nie mam sily sie podnosic z lozka.
Kurcze ja nie pamietam kiedy mialam 1ruchy, wydaje mi sie ze 18-19tc, dobrze ze jest belly to poszukam w postach bo zapewne musialam o tym pisac:)
Takie mialam plany na dzis, a chyba przeleze na hamaku w cieniu.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry,
Paula na szczescie na najblizszy tydzien we Wroclawiu zapowiadaja temp.20-23 stopnie. Jak ja sie ciesze, wczoraj podjechalismy do tesciowej, to myslalam, ze zejde na ogrodzie. 10 minut, a ja myslalam, ze sie dusze. Weszlam do domu, ma poniemiecki, a tam cudownie chlodno - przesiedzialam tam ze 2 godz. raczac sie kompotem z truskawek
Dziewczyny pisalyscie, ze zamawiacie rozne drobiazgi w Tygrysku. Podrzucicie jakis namiar na ich stronke?
A to ciacho z musem truskawkowym wyszlo mi obledne. Balam sie, ze na dzisiaj nic nie zostanie, bo nie maialabym czym poczestowac mojego gosciaZlituje sie i nie bede wklejac zdjecia.
Milego dnia dziewczynkiPaula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:Niecierpliwa Ty się upewnij z ta cc czy nie będzie problemu.
bo leżałam z dziewczyna od naszej lekarki jak do niej przyszła i mówi " ze będzie cc jeśli ordynator wyrazi zgodę i uzna ze jest uzasadniona"
Ze mimo iż lekarz prowadzący daje takie zlecenie ordynator wydaje końcowa. Jeśli będziesz miała cień nadziei na SN to może być problem. Wiec może lepiej nic nie kombinować tylko od razu na cc. W szpitalu w Pyskowicach bardzo niechetnie robią cca termin cc jest w dniu TP.
To ja juz nic z tego nie rozumiem, jak pytalam ja o to ostatnio mowila, ze nie bedzie zadnego problemu i gdyby zaczelo sie wczesniej, a jej by nie bylo to pokroi mnie Ledniowska. 22.06 wizyta to musze z nia na ten temat powaznie porozmawiac, chociaz gdyby nie byla pewna tej cesarki to nie podawalaby mi chyba konkretnej daty?? No i mi mowila, ze tydzien lub dwa przed terminemWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 11:34
-
niecierpliwa wrote:To ja juz nic z tego nie rozumiem, jak pytalam ja o to ostatnio mowila, ze nie bedzie zadnego problemu i gdyby zaczelo sie wczesniej, a jej by nie bylo to pokroi mnie Ledniowska. 22.06 wizyta to musze z nia na ten temat powaznie porozmawiac, chociaz gdyby nie byla pewna tej cesarki to nie podawalaby mi chyba konkretnej daty?? No i mi mowila, ze tydzien lub dwa przed terminem
Oby ja Ci nie pisze tego żeby Cię zdenerwować tylko to co tam słyszałam. Mam nadzieje ze faktycznie zrobi jak mówi. Chciałam Cię uprzedzić abyś wiedziała co może się stać i wcześniej zareagowała.
A co z cena ? Kiedyś coś mówiłaś ze się płaci? Tak?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
o tak racja posty mi usuwa.. jak pisze jak pisze z telefonu
a więć mało pisze ale czytam was na bieżąco.
dziewczyny trzymajcie się w dwupaku.
czy wy też tak macie że ciężko wam chodzić leżeć siedzieć... ciągle nie wygodnie w nocy cieżko spać..
a gdzie tu lipiec i jeszcze te upały...
i wiecie co na ostatije wizytie 02/06 waga wskazywała że przytyłam +6 kg i mój men stwierdził ze to bardzoo dużo.. wiec teraz na co mam ochote to słysze jakieś komentarze zbedne. tak mi do działa na nerwy ze nastepna wizyta 07.07 to chyba powiem ze nie chce by zemną wchodził.. no kurcze dr mu tłumaczył że waga ok a ten dalej swoej głupi dupek !!
aa jeszcze jedno czy wy też stałyście się mega nerwowe ??małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Iys jakie ladne te rzeczy
Czapeczek, skarpetek mam az nadto, ale jak sie patrzy na te Twoje, to mam ochote poleciec do sklepu i kupic:)
Znalazlam tego Tygryska, ale zwatpilam czy to na pewno to, bo pokazal sie tam tylko jeden wozek i nic poza tym. Dopiero przy 3 probie wejscia na strone pokazalo, ze strona w przebudowie i zapraszaja niedlugo:o No zesz...
Jestem zla, bo chcialam dzis pozamawiac milion jeden pierdol, a tu klops.
-
niecierpliwa wrote:To ja juz nic z tego nie rozumiem, jak pytalam ja o to ostatnio mowila, ze nie bedzie zadnego problemu i gdyby zaczelo sie wczesniej, a jej by nie bylo to pokroi mnie Ledniowska. 22.06 wizyta to musze z nia na ten temat powaznie porozmawiac, chociaz gdyby nie byla pewna tej cesarki to nie podawalaby mi chyba konkretnej daty?? No i mi mowila, ze tydzien lub dwa przed terminem
Jeśli masz wskazania do CC to musisz mieć zaświadczenie dlaczego, np. wskazania ortopedyczne (w przeszłości pęknięta miednica) czy okulistyczne (odklejająca się siatkówka). Tylko wtedy NFZ zwraca koszty szpitalowi przy planowym cięciu. Oczywiście cc można zrobić bez wcześniejszych wskazań, tylko jak okaże się, że dziecko jest źle ułożone.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Miru wrote:Oby ja Ci nie pisze tego żeby Cię zdenerwować tylko to co tam słyszałam. Mam nadzieje ze faktycznie zrobi jak mówi. Chciałam Cię uprzedzić abyś wiedziała co może się stać i wcześniej zareagowała.
A co z cena ? Kiedyś coś mówiłaś ze się płaci? Tak?
Miru ja jestem Ci ogromnie wdzieczna, ze mnie uprzedzasz, bo sama wiesz jak z nia jest dlatego troche sie boje, ze teraz zas nastawie sie na cc, a w szpitalu kaza mi rodzic naturalnie.
Zapytalam czy mi ja zrobi powiedziala, ze oczywiscie wiec o nic wiecej nie pytam.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
My ruszamy nad morze.
Zauważyłam, że prawa stopa jest obrzękniętą. Dosłownie bania mi się zrobiła... Dziwne, że tylko prawa noga. Kostki nie widzę. Dłonie normalnie wyglądają, wiadomo, że od gorąca trochę spuchną...
Miłej niedzieli kochane!
Laura mam te same skarpetki:-)Laura lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Jeśli masz wskazania do CC to musisz mieć zaświadczenie dlaczego, np. wskazania ortopedyczne (w przeszłości pęknięta miednica) czy okulistyczne (odklejająca się siatkówka). Tylko wtedy NFZ zwraca koszty szpitalowi przy planowym cięciu. Oczywiście cc można zrobić bez wcześniejszych wskazań, tylko jak okaże się, że dziecko jest źle ułożone.
Zdaniem mojej prowadzacej wskazaniem jest dwurozna macica, ale jak juz zdazylam sie przekonac zdania w tym temacie wsrod lekarzy sa podzielonemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Dziewczyny pisalyscie, ze zamawiacie rozne drobiazgi w Tygrysku. Podrzucicie jakis namiar na ich stronke?
-
lys wrote:Czy Wy macie też uczucie takiego drżenia, wibrowania w szyjce macicy?
Nie mam pojęcia co to jest. Pierwszy raz jak poczułam to myślałam że mi coś leci (troszkę przypominało uczucie przy sikaniu), ale to są jakieś dziwne drgania
Drga przestaje, znów drga i tak w kółko.
Ja mam coś podobnego. Nie wiem czy to ucisk na pęcherz czy szyjkę właśnie, ale mam wrażenie jakbym właśnie siusiała i albo bardzo mi się chciało i wstrzymywała. I trwa do np 3 sekundy, 15 sekund jest normalnie i 5 sekund znowu to dziwne uczucie.
Czasami aż odruchowo się złapie bo mam wrażenie, że coś lub ktoś zaraz wyjdzie:)
Daj znać co powie Ci na to lekarz.
Neyla- od tygodnie zaczęłam gorzej sypiać. Wstaje 3 razy do wc, prawie co dziennie budzi mnie zgaga i wtedy muszę posiedzieć trochę. Ale znajome mnie pocieszają, że i tak późno to przyszło:) No i też mam problem ze skurczami i bólami łydek;/ Zwłaszcza jak zapomnę wziąć magnez.
-
Witam się, bardzo spokojnie na forum w weekend, mamuśki chyba korzystają z pogody
Ja jestem strasznie zmęczona, najchętniej to bym przespała następne 9 tygodnii się obudziła na poród
Wczoraj mąż kupił ubranko dla małej, napisał mi że nie mógł się powstrzymać i cieszył się jak dziecko, przypomniało mi się, jak ja się czułam jak kupiłam dla Lily pierwsze ciuszki.
Na mojej liście rzeczy do zrobienia przed porodem jest jeszcze kilka pozycji i chyba będę spokojna dopiero, jak lista będzie pusta, a ja będę tylko czekać.
Co do wagi, ja na ostatnie wizycie miałam 11,2 kg na plusie, więc myślę że spokojnie dobiję do 15kg (i oby nie więcej). Jak na moją wagę wyjściową 50kg, myślę że mój przyrost jest ok.
magda sz, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Miru ja jestem Ci ogromnie wdzieczna, ze mnie uprzedzasz, bo sama wiesz jak z nia jest dlatego troche sie boje, ze teraz zas nastawie sie na cc, a w szpitalu kaza mi rodzic naturalnie.
Zapytalam czy mi ja zrobi powiedziala, ze oczywiscie wiec o nic wiecej nie pytam.
Dlatego Ci o tym pisze żebyś miała np tak jak Paula pisze jaka podstawę na papierze. Bo ona dupe zabierze na urlop a Ty się będziesz męczyć i stresować.
Lepiej 1000 pytań niż być później pozostawiona sama sobie.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
kasiuleek wrote:Ja mam coś podobnego. Nie wiem czy to ucisk na pęcherz czy szyjkę właśnie, ale mam wrażenie jakbym właśnie siusiała i albo bardzo mi się chciało i wstrzymywała. I trwa do np 3 sekundy, 15 sekund jest normalnie i 5 sekund znowu to dziwne uczucie.
Czasami aż odruchowo się złapie bo mam wrażenie, że coś lub ktoś zaraz wyjdzie:)
Daj znać co powie Ci na to lekarz.
Neyla- od tygodnie zaczęłam gorzej sypiać. Wstaje 3 razy do wc, prawie co dziennie budzi mnie zgaga i wtedy muszę posiedzieć trochę. Ale znajome mnie pocieszają, że i tak późno to przyszło:) No i też mam problem ze skurczami i bólami łydek;/ Zwłaszcza jak zapomnę wziąć magnez.
Dam znać, co lekarka powie. U Ciebie widzę, że trwa krótko. U mnie jest regularnie: drżenie 3-4 sekundy, przerwa 2 sekundy, drżenie 3-4s, przerwa 2 sekundy i tak w kółko nawet godzinę czy półtorej. Potem wszystko ustępuje mija godzina, dwie, trzy różnie i znów się zaczyna.małaMyszka lubi tę wiadomość