X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuurde wiem !! Kupie dla mamy karte upominkową do rossmana i sobie sama coś wybierze !

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Kuurde wiem !! Kupie dla mamy karte upominkową do rossmana i sobie sama coś wybierze !

Moim zdaniem to super pomysł.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Czy WAs też tak bolą biodra od spania na boku?
    My z mężem na początku ciaży zamieniliśmy się stronami łóżka, żebym mogła spać przodem do niego na lewym boku. Z biegiem czasu (i masy) strasznie mnie bolały biodra, aż pewnego dnia zasnęłam na swojej "dawnej" stronie i jak ręką odjął! Zapomniałam, że po mojej str. stelaż jest ustawiony na bardziej miękki, a na jego str. było mi po prostu zbyt twardo. Teraz chociaż ten jeden problem odszedł do lamusa :) Spróbuj przespać się na czym miękkim (podłóż kołdrę lub miękki koc) może to coś da.
    Lady Savage wrote:
    Euforia gratuluję :) jasne że chcemy więcej informacji,
    A ja w nocy złamałam mały palec u nogi ;/ prześwietlenia mi nie zrobią bo jestem w ciąży mam zrobić po porodzie, do tego czasu mam leżeć z nogami do góry smarować kremem i nie chodzic w ogóle ;/
    Lady...współczuję. Ja od wczoraj mam taki ból żebra z prawicy, że wyć się chce.
    Miru wrote:
    Euforia gratulacje cudowne wieści.

Ja po wizycie u ordynatora: skierowanie na cc w trybie natychmiastowym (...) jutro rano mamy być w Rudzie Śląskiem o 7 i cc albo jutro albo na drugi dzień.
    No to czekam do jutra. Kciuki zaciśnięte i gotowe :)
    Martucha86 wrote:
    Nam na SR położna opowiadała, że weszła na salę porodowa a tam mąż rodzącej kebab wcina...myślała ze wyjdzie z siebie :)!
    Nam opowiadała jak to mężowie/partnerzy śpią z rowami na wierzchu... i prosiła, żeby panowie gacie wyżej naciągali, bo to niezbyt przyjemny widok :)

:D

Martucha86, małaMyszka, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia kochana gratuluje!!!! opowiadaj jak było!!!i pochwal się sierpniowym ciociom swoim maleństwem <3

Miru ja to tego nie kumam, banda debili!!! tyle leżałaś w szpitalu, tyle lekarzy Cie oglądało dlaczego oni zbagatelizowali Twoje przypadłości? I dlaczego Cie w ogóle wypuścili do domu?? a teraz straszą!!! kurde i weź tu teraz ufaj lekarzom. Ciekawe co powiedzą jutro w szpitalu???...

Karolina teraz jak braliśmy nowe telefony to dostałam gratis fajną ramkę Już jedną multimedialna mamy, ale ta jest inna, bo można z telefony wrzucać na nią zdjęcia skąd się chce. Jak mój P. był teraz w górach to wrzucał nam zdjęcia ze swojej wyprawy, a my w domu podziwiliśmy jego podboje. Taka ramka jest fajnym prezentem dla dziadków, planujemy teraz kupić taka, dla moich rodziców na rocznice ślubu. Bo można w każdej chwili wrzucić zdjęcie wnuczka i dziadki maja radochę. Takie nowe ze sklepu sa drogie, ale na allegro można tanie wyhaczyć. Bo ludzie dostają je np w gratisie i odsprzedają nowe

http://allegro.pl/ramka-cyfrowa-zoom-me-nowa-niespodzianka-i5523737094.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 11:58

małaMyszka, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mam pytanie czy l4 moze sie nakladac?? Mialam l4 do 5.07 i w szpitalu prosilam od 6 do 9.07 i tak szybko uciekalam do domu, ze nie zauwazylam, ze to szpitalne tez jest od 5.07

Hmmm... Ambrela pisze, że może się nakładać, ale wiem, że mój lekarz 10 razy sprawdza i pyta się mnie do kiedy jest L-4, bo mówi, że jak się nakładają to ZUS go wzywa do siebie i musi prostować.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    Ambrela, logo zależy od tego o jakiej tematyce będzie blog. Tak może łatwiej będzie dziewczynom coś Ci podpowiedzieć.

Mam całą grafikę, wszystko na bloga przygotowane - wstyd przyznać od chyba 8 msc :/ tylko loga mi brakuje. Blog się będzie nazywał "Cała Mama". Tematyka parentingowa, z tekstami lekarza ginekologa, znajomej dziennikarki, tausia i mamusi ;P Eh... Logo jakieś najprostsze albo litery. Pierwotnie miało być zdjecie. Już mnie męczą o to znajome, że miał być blog i dupa a one czekają :/

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, L4 na bank może się nakładać, ja tak miałam nie raz i nie było problemu.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia gratulacje! Czekamy na szczegółowe informacje! Jesteś dzielna, że tyle wytrzymałaś i masz teraz swoją nagrodę.
    Miru oby do jutra, najważniejsze, że kompetentny lekarz podjął decyzję i już niedługo będziesz cieszyć się synkiem.
    ja też się popłakałam, niesamowite, że to już.
    Karolina bony są dobrym pomysłem, zawsze się trafi w gust ;)
    ja chłodzę się w domu a wieczorem do kina na minionki!
    miłego dnia
    co do kanapek, to u nas na sr położne mówiły, żeby zabrać i to kilka, bo nie wiedomo ile poród potrwa i lepiej mieć coś do jedzenia, bo facet też przy takich emocjach może opaść z sił jak będzie głodny i niewyspany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 12:04

małaMyszka, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Hmmm... Ambrela pisze, że może się nakładać, ale wiem, że mój lekarz 10 razy sprawdza i pyta się mnie do kiedy jest L-4, bo mówi, że jak się nakładają to ZUS go wzywa do siebie i musi prostować.

Zadzwonilam do zusu i moze, powiedziala ze najczesciej tak jest z tymi szpitalnymi, ale mam nie liczyc ze wyplac 2 razy :D

małaMyszka, Paula_071, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:

Karolina teraz jak braliśmy nowe telefony to dostałam gratis fajną ramkę Już jedną multimedialna mamy, ale ta jest inna, bo można z telefony wrzucać na nią zdjęcia skąd się chce. Jak mój P. był teraz w górach to wrzucał nam zdjęcia ze swojej wyprawy, a my w domu podziwiliśmy jego podboje. Taka ramka jest fajnym prezentem dla dziadków, planujemy teraz kupić taka, dla moich rodziców na rocznice ślubu. Bo można w każdej chwili wrzucić zdjęcie wnuczka i dziadki maja radochę. Takie nowe ze sklepu sa drogie, ale na allegro można tanie wyhaczyć. Bo ludzie dostają je np w gratisie i odsprzedają nowe

http://allegro.pl/ramka-cyfrowa-zoom-me-nowa-niespodzianka-i5523737094.html

Hm moze takie ramki kupimy na dzień babci i dzień dziadka jednym i drugim rodzicom ze zdjęciami ich z Polą juz wgranymi :))
    Dzieki za pomysł :)

Teraz kupie tą karte upominkową, moja mama czesto robi zakupy w rossmanie wiec bedzie miała dodatkowe 100zł na jakis kosmetyk :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:

Miru ja to tego nie kumam, banda debili!!! tyle leżałaś w szpitalu, tyle lekarzy Cie oglądało dlaczego oni zbagatelizowali Twoje przypadłości? I dlaczego Cie w ogóle wypuścili do domu?? a teraz straszą!!! kurde i weź tu teraz ufaj lekarzom. Ciekawe co powiedzą jutro w szpitalu???...

No wlasnie ja tez nie, w koncu ten sam ordynator pare tygodni temu prowadzil Miru w szpitalu, zna historie i skad taki nagly zwrot akcji

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja Wam powiem, że to jest piękne jak reagujemy na informacje o sobie....

Euforia popłakałam sie jak dziecko,,,, te emocje, kurcze na inne rzeczy tak emocjonalnie nie reagowałam :)

Miru, bedzie dobrze szybka decyzja podjęta i jutro przytulisz maleństwo :)

ja za to po wczorajszej wizycie bardzo zniesmaczona. Malutka waży ok 2000g i nadal na 5 centylu. Lekarz powiedział, ze nie zgadza sie z hipotrofią a na spojenie łonowe nic nie pomoże nawet te tejpy działają placebo i fizjoterapeutka mi tu nic nie pomoże... szlag mnie trafił bo powiedział, ze chce mnie z cesarką trzymac do konca czyli do terminu porodu, a ordynator w szpitalu ze maksymalnie jeszcze dwa tygodnie bo łożysko sie starzeje i skurczy nie d sie wyciszac do konca. Jestem w szarej dupie i nie wiem co robic.

Amberla, małaMyszka, lys, Laura, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    W sobote pakuje torbe do szpitala. Jak widzialam teraz jakie torby maja dziewczyny do szpitala i ile miejsca zajely mi rzeczy tylko dla mnie to musze spakowac sie do 2 albo pozyczyc od tesciowej duzej

Mam pytanie czy l4 moze sie nakladac?? Mialam l4 do 5.07 i w szpitalu prosilam od 6 do 9.07 i tak szybko uciekalam do domu, ze nie zauwazylam, ze to szpitalne tez jest od 5.07
    ja miałam wizytę 18 czerwca, L4 do 25 i dostałam w dniu wizyty od 18, podobno teraz ZUS sobie sam weryfikuje... i że mogą się nakładać...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 a możesz wrzucić linka jaka to ramka?
    kurcze, myślę nad prezentem dla szwagierki, bo ma urodziny teraz w weekend (na moje zabrała mnie do fryzjera i na paznokcie) i nie wiem co wymyślić...myślałam, że może jakiś fajny pedicure, ale nie wiem gdzie we Wrocławiu jest jakiś fajny. albo coś innego ale nie mam pomysłu :(

Ambrela, a jakoś ładną czcionką pierwsza litera nazwy bloga? albo nazwa cała tylko jakaś literka przekształcona w coś dzieciowego? np. w literce "C" od wewnątrz leżący dzidziuś, albo na górze na "M".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 12:10

małaMyszka, Amberla, Griszanka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karta podarunkowa super pomysl:)

ide prasowac te wczorajsze pieluchy haha, powiem Wam ze nie wiem jak to kobiety dawniej funkcjonowały, codzienne pranie i prasowanie pieluch, masakra

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Nam opowiadała jak to mężowie/partnerzy śpią z rowami na wierzchu... i prosiła, żeby panowie gacie wyżej naciągali, bo to niezbyt przyjemny widok :)

:D
    Ha ha, panowie z rowami :-) o ja :-)

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    ainer85 a możesz wrzucić linka jaka to ramka?
    kurcze, myślę nad prezentem dla szwagierki, bo ma urodziny teraz w weekend (na moje zabrała mnie do fryzjera i na paznokcie) i nie wiem co wymyślić...myślałam, że może jakiś fajny pedicure, ale nie wiem gdzie we Wrocławiu jest jakiś fajny. albo coś innego ale nie mam pomysłu :(

Ambrela, a jakoś ładną czcionką pierwsza litera nazwy bloga? albo nazwa cała tylko jakaś literka przekształcona w coś dzieciowego? np. w literce "C" od wewnątrz leżący dzidziuś, albo na górze na "M".

Heh Dokłądnie Amysia, myślałąm coś w ten deseń... tylko, że ja kompletnie wyobraźni nie mam. A Kuzyn który robił stronkę, że tak powiem jjest od spraw technicznych a nie graficznych ;P

• Zetka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pospalam :) a tu takie wieści!

Euforia, gratulacje :) Dużo zdrówka dla Antosia i dla Ciebie i wszystkiego dobrego. Jesteś bardzo dzielna, podziwiam. Oczywiście jak będziesz mogła opisać wszystko to super.

Miru, nie przejmuj się teraz. Na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymaj się dzielnie, nagrodę będziesz tulic juz jutro :)

Dziękuję dziewczyny, ja jestem miękka buła jeśli chodzi o takie rzeczy i mi głupio a powinno być odwrotnie. Gdyby inaczej się zachowywali to pewnie byśmy się zgodzili na ten tańszy, ale takie ściemy ze dawno nie używali mając 2miesieczne dziecko.. A w dupie, oby tylko takie problemy były.

Karolina, może jakiś album, książka.

Niecierpliwa, nie martw się.

Kurde, ręce mnie pieką/mrowia, chyba se nawkrecalam.

Biodra tez mnie bolą, krzyż i plecy. Pachwiny w nocy również.

Rybki, najważniejsze że Mała rośnie. A co do cesarki to mam nadzieje że podejmą dobra decyzję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 12:16

niecierpliwa, małaMyszka, Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zabrałam za pranie, bo stwierdziłam, że do czasu aż nie będę miała gdzie wsadzić, to nie piorę, bo to robota głupiego. Mój ma w tym tyg. zmontować szafkę u szwagra, zrobić nowe szuflady do komody (front zostanie stary) i coś przebąkiwał, że będzie dziś łóżeczko składał...chyba go ta suszarka z ubrankami tak zmotywowała...ja rozwieszałam, a on gadał do brzucha, że ma więcej ubranek niż tato i że się już nie możemy doczekać :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela, jeszcze jedno pytanie - czcionkę już masz wybraną do nazwy bloga?

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ