SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotkaa wrote:Czy WAs też tak bolą biodra od spania na boku?
Spróbuj przespać się na czym miękkim (podłóż kołdrę lub miękki koc) może to coś da.
Lady Savage wrote:Euforia gratulujęjasne że chcemy więcej informacji,
A ja w nocy złamałam mały palec u nogi ;/ prześwietlenia mi nie zrobią bo jestem w ciąży mam zrobić po porodzie, do tego czasu mam leżeć z nogami do góry smarować kremem i nie chodzic w ogóle ;/
Miru wrote:Euforia gratulacje cudowne wieści.
Ja po wizycie u ordynatora: skierowanie na cc w trybie natychmiastowym (...) jutro rano mamy być w Rudzie Śląskiem o 7 i cc albo jutro albo na drugi dzień.
Martucha86 wrote:Nam na SR położna opowiadała, że weszła na salę porodowa a tam mąż rodzącej kebab wcina...myślała ze wyjdzie z siebie!
Martucha86, małaMyszka, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Euforia kochana gratuluje!!!! opowiadaj jak było!!!i pochwal się sierpniowym ciociom swoim maleństwem
Miru ja to tego nie kumam, banda debili!!! tyle leżałaś w szpitalu, tyle lekarzy Cie oglądało dlaczego oni zbagatelizowali Twoje przypadłości? I dlaczego Cie w ogóle wypuścili do domu?? a teraz straszą!!! kurde i weź tu teraz ufaj lekarzom. Ciekawe co powiedzą jutro w szpitalu???...
Karolina teraz jak braliśmy nowe telefony to dostałam gratis fajną ramkę Już jedną multimedialna mamy, ale ta jest inna, bo można z telefony wrzucać na nią zdjęcia skąd się chce. Jak mój P. był teraz w górach to wrzucał nam zdjęcia ze swojej wyprawy, a my w domu podziwiliśmy jego podboje. Taka ramka jest fajnym prezentem dla dziadków, planujemy teraz kupić taka, dla moich rodziców na rocznice ślubu. Bo można w każdej chwili wrzucić zdjęcie wnuczka i dziadki maja radochę. Takie nowe ze sklepu sa drogie, ale na allegro można tanie wyhaczyć. Bo ludzie dostają je np w gratisie i odsprzedają nowe
http://allegro.pl/ramka-cyfrowa-zoom-me-nowa-niespodzianka-i5523737094.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 11:58
małaMyszka, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Mam pytanie czy l4 moze sie nakladac?? Mialam l4 do 5.07 i w szpitalu prosilam od 6 do 9.07 i tak szybko uciekalam do domu, ze nie zauwazylam, ze to szpitalne tez jest od 5.07
Hmmm... Ambrela pisze, że może się nakładać, ale wiem, że mój lekarz 10 razy sprawdza i pyta się mnie do kiedy jest L-4, bo mówi, że jak się nakładają to ZUS go wzywa do siebie i musi prostować.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
amysia wrote:Ambrela, logo zależy od tego o jakiej tematyce będzie blog. Tak może łatwiej będzie dziewczynom coś Ci podpowiedzieć.
Mam całą grafikę, wszystko na bloga przygotowane - wstyd przyznać od chyba 8 msctylko loga mi brakuje. Blog się będzie nazywał "Cała Mama". Tematyka parentingowa, z tekstami lekarza ginekologa, znajomej dziennikarki, tausia i mamusi ;P Eh... Logo jakieś najprostsze albo litery. Pierwotnie miało być zdjecie. Już mnie męczą o to znajome, że miał być blog i dupa a one czekają
małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Euforia gratulacje! Czekamy na szczegółowe informacje! Jesteś dzielna, że tyle wytrzymałaś i masz teraz swoją nagrodę.
Miru oby do jutra, najważniejsze, że kompetentny lekarz podjął decyzję i już niedługo będziesz cieszyć się synkiem.
ja też się popłakałam, niesamowite, że to już.
Karolina bony są dobrym pomysłem, zawsze się trafi w gust
ja chłodzę się w domu a wieczorem do kina na minionki!
miłego dnia
co do kanapek, to u nas na sr położne mówiły, żeby zabrać i to kilka, bo nie wiedomo ile poród potrwa i lepiej mieć coś do jedzenia, bo facet też przy takich emocjach może opaść z sił jak będzie głodny i niewyspanyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 12:04
małaMyszka, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Hmmm... Ambrela pisze, że może się nakładać, ale wiem, że mój lekarz 10 razy sprawdza i pyta się mnie do kiedy jest L-4, bo mówi, że jak się nakładają to ZUS go wzywa do siebie i musi prostować.
Zadzwonilam do zusu i moze, powiedziala ze najczesciej tak jest z tymi szpitalnymi, ale mam nie liczyc ze wyplac 2 razymałaMyszka, Paula_071, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
ainer85 wrote:
Karolina teraz jak braliśmy nowe telefony to dostałam gratis fajną ramkę Już jedną multimedialna mamy, ale ta jest inna, bo można z telefony wrzucać na nią zdjęcia skąd się chce. Jak mój P. był teraz w górach to wrzucał nam zdjęcia ze swojej wyprawy, a my w domu podziwiliśmy jego podboje. Taka ramka jest fajnym prezentem dla dziadków, planujemy teraz kupić taka, dla moich rodziców na rocznice ślubu. Bo można w każdej chwili wrzucić zdjęcie wnuczka i dziadki maja radochę. Takie nowe ze sklepu sa drogie, ale na allegro można tanie wyhaczyć. Bo ludzie dostają je np w gratisie i odsprzedają nowe
http://allegro.pl/ramka-cyfrowa-zoom-me-nowa-niespodzianka-i5523737094.html
Hm moze takie ramki kupimy na dzień babci i dzień dziadka jednym i drugim rodzicom ze zdjęciami ich z Polą juz wgranymi)
Dzieki za pomysł
Teraz kupie tą karte upominkową, moja mama czesto robi zakupy w rossmanie wiec bedzie miała dodatkowe 100zł na jakis kosmetyk
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
ainer85 wrote:
Miru ja to tego nie kumam, banda debili!!! tyle leżałaś w szpitalu, tyle lekarzy Cie oglądało dlaczego oni zbagatelizowali Twoje przypadłości? I dlaczego Cie w ogóle wypuścili do domu?? a teraz straszą!!! kurde i weź tu teraz ufaj lekarzom. Ciekawe co powiedzą jutro w szpitalu???...
No wlasnie ja tez nie, w koncu ten sam ordynator pare tygodni temu prowadzil Miru w szpitalu, zna historie i skad taki nagly zwrot akcji
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
No ja Wam powiem, że to jest piękne jak reagujemy na informacje o sobie....
Euforia popłakałam sie jak dziecko,,,, te emocje, kurcze na inne rzeczy tak emocjonalnie nie reagowałam
Miru, bedzie dobrze szybka decyzja podjęta i jutro przytulisz maleństwo
ja za to po wczorajszej wizycie bardzo zniesmaczona. Malutka waży ok 2000g i nadal na 5 centylu. Lekarz powiedział, ze nie zgadza sie z hipotrofią a na spojenie łonowe nic nie pomoże nawet te tejpy działają placebo i fizjoterapeutka mi tu nic nie pomoże... szlag mnie trafił bo powiedział, ze chce mnie z cesarką trzymac do konca czyli do terminu porodu, a ordynator w szpitalu ze maksymalnie jeszcze dwa tygodnie bo łożysko sie starzeje i skurczy nie d sie wyciszac do konca. Jestem w szarej dupie i nie wiem co robic.Amberla, małaMyszka, lys, Laura, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:W sobote pakuje torbe do szpitala. Jak widzialam teraz jakie torby maja dziewczyny do szpitala i ile miejsca zajely mi rzeczy tylko dla mnie to musze spakowac sie do 2 albo pozyczyc od tesciowej duzej
Mam pytanie czy l4 moze sie nakladac?? Mialam l4 do 5.07 i w szpitalu prosilam od 6 do 9.07 i tak szybko uciekalam do domu, ze nie zauwazylam, ze to szpitalne tez jest od 5.07 -
ainer85 a możesz wrzucić linka jaka to ramka?
kurcze, myślę nad prezentem dla szwagierki, bo ma urodziny teraz w weekend (na moje zabrała mnie do fryzjera i na paznokcie) i nie wiem co wymyślić...myślałam, że może jakiś fajny pedicure, ale nie wiem gdzie we Wrocławiu jest jakiś fajny. albo coś innego ale nie mam pomysłu
Ambrela, a jakoś ładną czcionką pierwsza litera nazwy bloga? albo nazwa cała tylko jakaś literka przekształcona w coś dzieciowego? np. w literce "C" od wewnątrz leżący dzidziuś, albo na górze na "M".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 12:10
małaMyszka, Amberla, Griszanka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
amysia wrote:ainer85 a możesz wrzucić linka jaka to ramka?
kurcze, myślę nad prezentem dla szwagierki, bo ma urodziny teraz w weekend (na moje zabrała mnie do fryzjera i na paznokcie) i nie wiem co wymyślić...myślałam, że może jakiś fajny pedicure, ale nie wiem gdzie we Wrocławiu jest jakiś fajny. albo coś innego ale nie mam pomysłu
Ambrela, a jakoś ładną czcionką pierwsza litera nazwy bloga? albo nazwa cała tylko jakaś literka przekształcona w coś dzieciowego? np. w literce "C" od wewnątrz leżący dzidziuś, albo na górze na "M".
Heh Dokłądnie Amysia, myślałąm coś w ten deseń... tylko, że ja kompletnie wyobraźni nie mam. A Kuzyn który robił stronkę, że tak powiem jjest od spraw technicznych a nie graficznych ;PmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ale pospalam
a tu takie wieści!
Euforia, gratulacjeDużo zdrówka dla Antosia i dla Ciebie i wszystkiego dobrego. Jesteś bardzo dzielna, podziwiam. Oczywiście jak będziesz mogła opisać wszystko to super.
Miru, nie przejmuj się teraz. Na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymaj się dzielnie, nagrodę będziesz tulic juz jutro
Dziękuję dziewczyny, ja jestem miękka buła jeśli chodzi o takie rzeczy i mi głupio a powinno być odwrotnie. Gdyby inaczej się zachowywali to pewnie byśmy się zgodzili na ten tańszy, ale takie ściemy ze dawno nie używali mając 2miesieczne dziecko.. A w dupie, oby tylko takie problemy były.
Karolina, może jakiś album, książka.
Niecierpliwa, nie martw się.
Kurde, ręce mnie pieką/mrowia, chyba se nawkrecalam.
Biodra tez mnie bolą, krzyż i plecy. Pachwiny w nocy również.
Rybki, najważniejsze że Mała rośnie. A co do cesarki to mam nadzieje że podejmą dobra decyzję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 12:16
niecierpliwa, małaMyszka, Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ja się zabrałam za pranie, bo stwierdziłam, że do czasu aż nie będę miała gdzie wsadzić, to nie piorę, bo to robota głupiego. Mój ma w tym tyg. zmontować szafkę u szwagra, zrobić nowe szuflady do komody (front zostanie stary) i coś przebąkiwał, że będzie dziś łóżeczko składał...chyba go ta suszarka z ubrankami tak zmotywowała...ja rozwieszałam, a on gadał do brzucha, że ma więcej ubranek niż tato i że się już nie możemy doczekać
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość