X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wspolczuje bolu. Trzymam kciuki zebys nie cierpiala tak mocno do powrotu meza....

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ja mam takie zaparcia ze az rece mi opadaja..ostatnio zalatwialam sie w sobote albo niedziele..i tak nosze w sobie te gowno:/
    A przez to czuje sie jeszcze bardziej ociezala:/

Magda- trzymam kciuki zeby bylo po twojej mysli:)
    Ja jeszcze ani razu skurczu nie mialam :O
    Karolinka ale masz skurcze BH, tak? Bo ja takie BH mam, ale innych nie.

U mnie na szczęście lazienka skończona, do końca tygodnia kończymy pokój i od poniedziałku juz przygotowuje nasza sypialnie z kącikiem dla synka.

Z grubsza juz wszystko kupione. W przyszłym tygodniu jeszcze raz wypiore ubranka i czekamy na poród. :-)

Mi się marza narodziny syna w dniu 01.09.2015 :-)

Czuje się dobrze, działam oszczędnie, może się uda. :-)

Weridiana lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet BH raczej nie mam... a jezeli mam to chyba jakies super slabe ze ich nawet za bardzo nie czuje :/

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wy tu smarujecie az nie nadazam czytac haha :D

jestem bardzo senna juz ktorys dzien z rzedu, tez tak macie ? mlody dzis od rana fika w brzuszku i sie chyba przeciaga bo czuje i w pachwinach i w zebrac go nieraz :)

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    no ja dziś czuje jakby mały wbił mi pazury już takie dość spore i sobie nimi wiercił w szyjce :/
    a skurcze no właśnie ja tak mam że byłam pewna że to mały się wypina a na KTG zapisany już był dość spory skurcz ... i teraz już mi się myli :) ale te prawdziwe skurcze to już chyba będą nie do pomylenia

a syndromu wicia gniazda to ja też nie mam w ogóle :/
    Tez mam uczycie jakby mi Iwko probowal pazurem wyryć na scianie macicy "tu byłem":)

Katarka, zabka11, aaaaga, magda sz, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrrooolinaaa - polecal laktuloze na zatwardzenie :) i wode przegotowana na czczo tak ze dwie szkalnki

• Ofka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A macie takie ruchy dziecka ze przez kilka sekund tak jakby szarpal brzuchem, czy bardzo gwaltownie kopal? U mnie to trwa kilka sekund czasami sie pojawia kilka razy pod rzad i zaraz sie martwie czy wszystko ok.
    moj to jak sie szarpnia czasami to wyglada jakby z jednej stronu ktos kopnal i caly brzuch na druga strone...trudno to wytlumaczyc, no takie gwaltowne, mocne szarpniecie...

Zetka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie mam syndromu wicia gniazda... kazda powinna go miec ? ja mam raczej syndrom leniwca haha

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    kkkaaarrrooolinaaa - polecal laktuloze na zatwardzenie :) i wode przegotowana na czczo tak ze dwie szkalnki

Potwierdzam. A jak juz chce do toalety ale nie moge sie zalatwic, to czopek glicerynowy.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Potwierdzam. A jak juz chce do toalety ale nie moge sie zalatwic, to czopek glicerynowy.
    dokladnie. a czopki sa bez recepty ?

ja sie zastanawiam czy przed porodem jak juz dostane skorczy czy odejda mi wody nie zaaplikowac sobie czopka ? nie chcialabym lewatywy w szpitalu ani przykrej niespodzianki..........

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru czy wiesz gdzie w naszej okolicy mozna kupic niedrogi stanik do karmienia??? Nie zalezy mi na firmowkach.
    Wlasnie odebralam drugi stanik do karmienia i okazal sie niewypalem, nie dosc, ze za mala miseczka to jeszcze dobrze do reki nie zdazylam go wziac i pekl ten plastik do odpinania miseczki :/

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    dokladnie. a czopki sa bez recepty ?

ja sie zastanawiam czy przed porodem jak juz dostane skorczy czy odejda mi wody nie zaaplikowac sobie czopka ? nie chcialabym lewatywy w szpitalu ani przykrej niespodzianki..........
    Tak, sa bez recepty.

Kochana jak dostaniesz skurczy to lepiej nie aplikowac czopka bo podobno moze je jeszczze spotegowac... Tak slyszalam, ale ile w tym prawdy to nie wiem.
    Ja przy poprzednim porodzie trafilam do szpitala ze skurczami i rozwarciem 7cm i nie mialam ani lewatywy ani niespodzianki....

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ja mam takie zaparcia ze az rece mi opadaja..ostatnio zalatwialam sie w sobote albo niedziele..i tak nosze w sobie te gowno:/
    A przez to czuje sie jeszcze bardziej ociezala:/

Magda- trzymam kciuki zeby bylo po twojej mysli:)
    Ja jeszcze ani razu skurczu nie mialam :O
    kefir naczczo?na mnie przestal dzialac olej lniany. Zalalam 10 suszonych sliwek wrzatkiem rano zezarlam, potem kefir i poszlooooo

tb73i09k881y3sjt.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Tak, sa bez recepty.

Kochana jak dostaniesz skurczy to lepiej nie aplikowac czopka bo podobno moze je jeszczze spotegowac... Tak slyszalam, ale ile w tym prawdy to nie wiem.
    Ja przy poprzednim porodzie trafilam do szpitala ze skurczami i rozwarciem 7cm i nie mialam ani lewatywy ani niespodzianki....
    serio ? to nie bede ryzykowac. albo lewatywe w domu sobie zrobie, kupie taka w aptece, no nie wiem.. ale licze ze organizm juz przed bedzie sie oczyszczal..

• Ofka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz drugi dzien mam biegunke... no lekka ale zawsze a dzisiaj troche z krwia... jak myslicie co to oznacza?skurczy zadnych....

tb73i09k881y3sjt.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja juz drugi dzien mam biegunke... no lekka ale zawsze a dzisiaj troche z krwia... jak myslicie co to oznacza?skurczy zadnych....
    a co jadlas 3 dni wstecz ?

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyłam się jeszcze na trochę i ciut lżej,ale wszystko boli. A dzisiaj jeszcze musimy ogarnąć zakupu, wstąpić do ikei i zafarbować włosy, co by Leon się matki nie wystraszył, jak mnie zobaczy. A jutro- leżę i pachnę!

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja biorę te żelazo ale nie narzekam na zaparcia- codziennie dwa razy się załatwiam. Nie wiem od czego to zależy.

Prasowanie skończone a raczej pakowanie- stwierdziłam że nie będę prasować jeszcze ubranek 68.. poprasowałam kilka szt. 62 i 56 co ostatnio dostałam.

Ale niespodzianka, zamówiłam pod koniec czerwca jeszcze jeden kocyk minky i zapomniałam o nim bo sprzedawca był na urlopie i właśnie był listonosz :) ale piękny
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/01140dd3943c.jpg

Zetka, lys, KasiaeN., zabka11, psioszka11, niecierpliwa, witaminkab, 5ylwia, Y, Maniuś, kasiuleek, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka-z krwia???? A nie masz czasem hemoroidow???

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Kasia ja tez tylko magnez pije ale I to mam odstawic jak skoncze 36 tydzien.

A mówili Ci dlaczego trzeba odstawić magnez?Bo ja piję nadal 3 razy dziennie a skończyłam już 36 tydzień.

A co do zaparć to od początku ciązy nie miałąm z nimi problemów, tylko teraz jak byłąm w szpitalu, ale to ze względu na to , ze nie potrafię się załatwiać w miejscach publicznych. Teraz za to biegam do łazienki kilka razy dziennie.

relgtv73gp3vr7ra.png
‹‹ 1572 1573 1574 1575 1576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ