SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkarolinaaaa wrote:Ja mam takie zaparcia ze az rece mi opadaja..ostatnio zalatwialam sie w sobote albo niedziele..i tak nosze w sobie te gowno:/
A przez to czuje sie jeszcze bardziej ociezala:/
Magda- trzymam kciuki zeby bylo po twojej mysli:)
Ja jeszcze ani razu skurczu nie mialam
U mnie na szczęście lazienka skończona, do końca tygodnia kończymy pokój i od poniedziałku juz przygotowuje nasza sypialnie z kącikiem dla synka.
Z grubsza juz wszystko kupione. W przyszłym tygodniu jeszcze raz wypiore ubranka i czekamy na poród.
Mi się marza narodziny syna w dniu 01.09.2015
Czuje się dobrze, działam oszczędnie, może się uda.Weridiana lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
ale wy tu smarujecie az nie nadazam czytac haha
jestem bardzo senna juz ktorys dzien z rzedu, tez tak macie ? mlody dzis od rana fika w brzuszku i sie chyba przeciaga bo czuje i w pachwinach i w zebrac go nierazNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Aska87 wrote:no ja dziś czuje jakby mały wbił mi pazury już takie dość spore i sobie nimi wiercił w szyjce
a skurcze no właśnie ja tak mam że byłam pewna że to mały się wypina a na KTG zapisany już był dość spory skurcz ... i teraz już mi się myliale te prawdziwe skurcze to już chyba będą nie do pomylenia
a syndromu wicia gniazda to ja też nie mam w ogóleKatarka, zabka11, aaaaga, magda sz, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:A macie takie ruchy dziecka ze przez kilka sekund tak jakby szarpal brzuchem, czy bardzo gwaltownie kopal? U mnie to trwa kilka sekund czasami sie pojawia kilka razy pod rzad i zaraz sie martwie czy wszystko ok.
Zetka lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Potwierdzam. A jak juz chce do toalety ale nie moge sie zalatwic, to czopek glicerynowy.
ja sie zastanawiam czy przed porodem jak juz dostane skorczy czy odejda mi wody nie zaaplikowac sobie czopka ? nie chcialabym lewatywy w szpitalu ani przykrej niespodzianki..........Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Miru czy wiesz gdzie w naszej okolicy mozna kupic niedrogi stanik do karmienia??? Nie zalezy mi na firmowkach.
Wlasnie odebralam drugi stanik do karmienia i okazal sie niewypalem, nie dosc, ze za mala miseczka to jeszcze dobrze do reki nie zdazylam go wziac i pekl ten plastik do odpinania miseczki -
staraczka24 wrote:dokladnie. a czopki sa bez recepty ?
ja sie zastanawiam czy przed porodem jak juz dostane skorczy czy odejda mi wody nie zaaplikowac sobie czopka ? nie chcialabym lewatywy w szpitalu ani przykrej niespodzianki..........
Kochana jak dostaniesz skurczy to lepiej nie aplikowac czopka bo podobno moze je jeszczze spotegowac... Tak slyszalam, ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Ja przy poprzednim porodzie trafilam do szpitala ze skurczami i rozwarciem 7cm i nie mialam ani lewatywy ani niespodzianki.... -
Kkarolinaaaa wrote:Ja mam takie zaparcia ze az rece mi opadaja..ostatnio zalatwialam sie w sobote albo niedziele..i tak nosze w sobie te gowno:/
A przez to czuje sie jeszcze bardziej ociezala:/
Magda- trzymam kciuki zeby bylo po twojej mysli:)
Ja jeszcze ani razu skurczu nie mialam
-
zabka11 wrote:Tak, sa bez recepty.
Kochana jak dostaniesz skurczy to lepiej nie aplikowac czopka bo podobno moze je jeszczze spotegowac... Tak slyszalam, ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Ja przy poprzednim porodzie trafilam do szpitala ze skurczami i rozwarciem 7cm i nie mialam ani lewatywy ani niespodzianki....Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Położyłam się jeszcze na trochę i ciut lżej,ale wszystko boli. A dzisiaj jeszcze musimy ogarnąć zakupu, wstąpić do ikei i zafarbować włosy, co by Leon się matki nie wystraszył, jak mnie zobaczy. A jutro- leżę i pachnę!
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Kurcze ja biorę te żelazo ale nie narzekam na zaparcia- codziennie dwa razy się załatwiam. Nie wiem od czego to zależy.
Prasowanie skończone a raczej pakowanie- stwierdziłam że nie będę prasować jeszcze ubranek 68.. poprasowałam kilka szt. 62 i 56 co ostatnio dostałam.
Ale niespodzianka, zamówiłam pod koniec czerwca jeszcze jeden kocyk minky i zapomniałam o nim bo sprzedawca był na urlopie i właśnie był listonoszale piękny
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/01140dd3943c.jpg
Zetka, lys, KasiaeN., zabka11, psioszka11, niecierpliwa, witaminkab, 5ylwia, Y, Maniuś, kasiuleek, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Pati Belgia wrote:Kasia ja tez tylko magnez pije ale I to mam odstawic jak skoncze 36 tydzien.
A mówili Ci dlaczego trzeba odstawić magnez?Bo ja piję nadal 3 razy dziennie a skończyłam już 36 tydzień.
A co do zaparć to od początku ciązy nie miałąm z nimi problemów, tylko teraz jak byłąm w szpitalu, ale to ze względu na to , ze nie potrafię się załatwiać w miejscach publicznych. Teraz za to biegam do łazienki kilka razy dziennie.