SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaata wrote:Nie do końca czaję to wszystko, tutaj Zawitkowski taką pozycję nazywa "na piersi" i nic nie wspomina, że jest zła:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79399,1326219.html
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Migotka na pozycję na biodrze chyba duzooo za wcześnie. ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 23:40
-
Wiecie co ja już zgłupiałam co lekarz i co artykuł to inne rzeczy piszą. Czytałam gdzieś że na biodrze jest ok jak już maluch trzyma główkę a gdzie indziej że jak siada. Sama robiłam błąd jak za paszki podnosiłam no ale z bujaka inaczej wyjąć się nie da, musiałabym odpinać karuzelę a jak ona ryczy to nie myślę o tym tylko ja wyjmuję. Dzięki filmikom Zawitkowskigo zaczęłam ją poprawnie podnosić bo zdecydowanie za dużo pod pachę ją brałam. Myślę że jak kilka razy się coś zrobiło to nic się nie stanie, dzieci nie są takie kruche ale jak coś jest stałym nawykiem to można zrobić krzywdę maluszkowi.
-
lys wrote:apaczka czy Natalka kaszlała po tym syropie gastrotuss?
dałam raz mojej 5 ml i zaczęła kasłać po tym jakby ją dusiło czy coś w tym stylu
My właśnie się karmimy, jadła aktywnie, że słyszałam przelykanie ok 6-7 min. Wygląda jakby jej apetyt wrócił. A ja poszłam spać 21.30
Ja też sporo noszę w pionie bo moje dziecko się domaga, rozgląda się po całym mieszkaniu. A tą pozycję na ramieniu też lubi, czasem się zdarza, że tak zaśnie.
Ja polecam piłkę do ćwiczeń, dziecko szybko usypia jak się na niej kołysze, podskakuje lekko.
Nie wiem czy to skok... może. Niby jest 11-12 tydz więc by pasowało. Choć moja to ma jeden wielki skok prawie od urodzenia
Dobra, dzieć śpi więc pora na mnielys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Hejka ciekawy artykul odnosnie tv:
http://dziecisawazne.pl/urzadzenia-cyfrowe-a-rozwoj-mowy-dziecka/
Ps.moja tez zawiesza wzrok na tv, ale nie pozwalam jej zbyt dlugo w niego patrzec.
Co do kupek to u nas raczej mieszcza sie w pieluszce i jest ich 2-3 dziuennie, moize ze 3 razy siue zdarzylo, ze nam wyplynela na plecki lub bokiem.
Okres wlasnie mi sie konczy, dostalam tydzien temu.
Masgda sz- a jakie antyki bierzesz???moze to krwawienie to efekt uboczny stosowania tabletek ???
Dobrej nocki!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 00:42
-
Apaczka a jak Twoje piersi?? Bo u mnie juz nawet po calej nocy nie sa pelne, a w ciagu dnia to flaki. Naciskam mleko leci, ale mala je co 2h, nie przybiera, a wczoraj wieczorem tak rzucila sie na butelke, niby tylko 60ml zjadla, ale w 3 minuty. Mialam nadmiernie rozkrecona laktacje przez sciaganie, stopniowo sciagalam coraz mniej i praktycznie juz nic nie sciagam i teraz pytanie czy laktacja sie unormowala czy trace pokarm?
U nas od tygodnia jak nosimy Julke na krzeselko zaczynala sie ciagnac do przodu, a od wczoraj normalnie sie odrywa i siada i tylko w takiej pozycji jej sie podobamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Moje dziecko dzisiaj PIERWSZY raz spało od 20.30 do 3.30, czyli całe 7 godzin. Jak się obudziłam to piersi mi pękały. Czuję, że z obu zjadł po trochu ale generalnie mam wrażenie, że raczej pojadł 1 fazy... Ciekawe czy jeszcze powtórzy to spanie za jakiś czas... Tylko oczywiście ja głupia poszłam spać o 00.30, zamiast tak jak zwykle o 22.00. Tym samym z wyspania się i tak nici...
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Synek tez pcha piastki do buzi lub pojedyncze palce slini sie okropnie mam wrazenie ze zapomina polykac sliny
Oj kupy wyplywaja na plecy czasami co kupa zastanawiam się czy pampersa za lekko nie zapinammałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Maz z julcia juz pojecgal do pracy i szkoly, mala nakarmiona zasnela, zatem ja tez jeszcze wskakuje pod kolderke:)
Dzis w planie prasowanie i gotowanie kapusniaku na obiad- mam nadzieje ze mala pozwoli.przydaloby sie tez paznokcie ogarnac bo dzis wizyta u gina.
Czy was tez tak bola brzuchy???w sensie jelita????mnie masakrycznie zawsze nad ranem, gdy wstaje nakarmic mala....bol jak na biegunke, nie czysci mnie, ale ciagle mam gazy....małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj w nocy spróbowałam moje dziecko ponosić takie przełożone przez ramię... No masakra, on mi się wygiął jak jakiś nienormalny, wyprostował nogi, ręce, głowę napiął i zaczął ryczeć, bo próbował coś zobaczyć, ja go jakoś kiepsko przytrzymałam, no generalnie jakieś szarpanie się z nim z tego wyszło i teraz plecy bolą mnie tak, że nie wiem jak przetrwać dzień.
Już sobie przypominam czemu nie dało się go tak nosić, bo od skończenia pierwszego miesiąca podnosił główkę w tej pozycji i było mi niewygodnie na siłę mu tą główkę trzymać. Nosiłam go tak przez chwilę jak był noworodkiem i jeszcze takim flaczkiem. Teraz raczej nie ma opcji. Na fasolkę też nie da rady, bo mu się nie podoba. Zostaje tylko ta pionowa pozycja.
Lys ja mam nawilżacz ultradźwiękowy sprzed jakichś 3-4 lat i to jest firmy Hyundai, nie mogę na niego narzekać, spełnia swoją rolę, nie psuje się, nie jest zbyt głośny. Generalnie mam wrażenie, że w przypadku tego "sprzętu" nie ma sensu brać pod uwagę marki, bardziej jakiś fajny kształt.lys, małaMyszka lubią tę wiadomość