X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam, ze te szczeniaczki uczniaczki sa tez polsko- angielskie. Musze zdokladnie przeszukac neta, bo sie gubie w tych pieskach;)

Pogoda cud miod, az zal wracac do domu, ale musze przygotowac i zjesc obiad zanim przyjdą goscie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak , polsko angielskie tez sa :)
    sa jeszcze szczeniaczki na dobranoc, bardzo duzo zabawek jest tego typu ,widzialam tez jakas malpka dla starszych dzieci co uczy przeciwienst.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Widzialam, ze te szczeniaczki uczniaczki sa tez polsko- angielskie. Musze zdokladnie przeszukac neta, bo sie gubie w tych pieskach;)

Pogoda cud miod, az zal wracac do domu, ale musze przygotowac i zjesc obiad zanim przyjdą goscie.

pol-ang jest jeden, tylko on chyba nie ma tych poziomów nauki

http://www.fisher-price.com/pl_PL/products/FP-LL-Dwujezyczny-Szczeniaczek-Uczniaczek-Ucz-sie-i-smiej

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos, dziewczyny, zastanawiam się czy nie zacząć raz na jakiś czas gadać do Huberta po angielsku. Myślicie, że na tym etapie ma to już jakiś sens? Chodzi mi o oswajanie dziecka z brzmieniem innego języka.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny, czy możecie podać kod tego szczeniaczka uczniaczka, którego kupiłyście? Czy to jest ten CJV64?

Agaata - tak, to bedzie to - my mamy wersje siostrzyczki dla dziewczynek.
    Ale poszukaj moze w innym miejscu niz w Smyku bo zdzieraja strasznie.

http://www.krainazabawy.pl/zabawki-edukacyjne-c-128.html

my z pracy zamawialismy z tej strony - juz widze ze jest po 105 zl , ja jeszcze kupowalam za 119 zl. A w smyku to marze maja okropna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 13:07

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy na www.redcoon.pl za 92 zł, wysyłka do paczkomatu za free.

0na88, niecierpliwa lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    My kupiliśmy na www.redcoon.pl za 92 zł, wysyłka do paczkomatu za free.

W tej cenie ten duzy?? To'super cena ;)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest link:
    http://www.redcoon.pl/B600026-Fisher-Price-Szczeniaczek-Uczniaczek-CJV64_Zabawki-dla-niemowl%C4%85t

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apropos, dziewczyny, zastanawiam się czy nie zacząć raz na jakiś czas gadać do Huberta po angielsku. Myślicie, że na tym etapie ma to już jakiś sens? Chodzi mi o oswajanie dziecka z brzmieniem innego języka.

Moj maz spiewa od urodzenia Tomkowi ok. Godziny dziennie, sa to glownie piosenki po angielsku.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Tu jest link:
    http://www.redcoon.pl/B600026-Fisher-Price-Szczeniaczek-Uczniaczek-CJV64_Zabawki-dla-niemowl%C4%85t

Ale to chyba wersja angielska, tak?

• Agaata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta chyba tak, ale my wzięliśmy polską.

0na88 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

Ja rozmawiam z Zuzią po francusku i po polsku od jej urodzenia, i czytamy bajki w obu językach. To najlepszy czas, dzieci bardzo szybko chłoną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 13:43

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu ciszaaa... zjem obiad i chyba drzemke sobie urzadze - mama jest na sluzbie to skorzystam.

Lady Savage lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane,
    Rok temu o 7 rano zrobiłam test z myślą pewnie i tak nic z tego a tu 2 kreseczki :) nigdy nie zapomnę tej chwili, świat stanął na głowie, radości nie da się opisać. Kiedyś cieszyłam się z domku dla lalek Barbie i myślałam że już bardziej się cieszyć nie można a jednak :D

Noc tragiiiczna, druga z rzędu. Problemy z uspaniem a pozniej od 24 co godzinę, 1,5 pobudka z płaczem.. o 5 to już była taka histeria że niczym nie dało się jej uspokoić, wczoraj kupy nie było i takie bąki waliła więc chyba przez to, więc o 5 wzięłam windi żeby ją odgazować bo brzuch twardy że nie dała sobie dotknąć już nie mówiąc o rozmasowaniu. No i poszła woda normalnie :/ plus kilka takich jakby kupowych gum do żucia- spore kawałki. Nie wiem po czym to: jadłam żółtą paprykę jako nowość, a tak to rutyna: mleko mullermilch bananowe, indyk duszony,szpinak, kasza, naleśniki z serem... Po tym jak poszła kupa zaczęła się śmiać, nakarmiłam i pospała do 8. O 10 do 13 chciała cyca i spać z tym że jak nie pospałam bo cyc musiał być w buzi.

Teraz mąż na spacerze poszedł z nią nakarmić kaczki ja nie mam siły na nic.

Maja to cygańskie dziecko, od początku sporo osób widziała, sporo osób nas odwiedzało, na ręce dawałam tylko moim rodzicom i teściowej a po miesiącu reszcie rodziny i przyjaciołom. Śmieje się do obcych, dziewczyny ze spotkania mogą potwierdzić :) jest aż za towarzyska wiem że będę musiała jej duużo tłumaczyć żeby nie iść za panem który ma szczeniaczki, lizaki itp. ja też taka byłam, uciekałam od rodziców, ciągle mnie szukali, kiedyś ukradłam ze sklepu babci kalosza i siedziałam z nim w krzakach pół dnia- całe miasteczko tam gdzie babcia mieszka szukało mnie wraz z policją.

Lady Savage, mamasia, apaczka, 0na88, Maniuś, aaaaga, Paula_071, Laura, zabka11, małaMyszka, Martucha86, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z językiem to włączam Mai bajki po ang. bardzo lubi Thomas & Friends. Języka to może nie ogarnia ale nie zaszkodzi. Wczoraj był nowe słowa- błe błe, wułu, łaka.. nie wiem co to za język :D

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja naszego szczeniaczka jutro ide reklamowac, bo nie dziala ta funkcja ciaglego ndtwarzania piosenek

Edit byla wlaczona wersja demo zabawki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 14:39

0na88, Katarka, Paula_071, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o tym szczeniaczku i chyba już wiem co kupie małej po choinkę.
    Udało mi się przespać 1,5 godz bo Łucja tez odsypia ciężką nocke :)

niecierpliwa, Maniuś lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próba oswojenia Piotrusia z mszą- dał radę połowę i maz z nim wyszedł,mamy jeszcze dwie niedziele na oswojenie z tematem,bo wcześniej jak szliśmy do kościoła to on szedł na spacer z dziadkami :-)

bzkxskf.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia przed chrztem trenujecie? :) nasza jeszcze nie była w kościele, będzie miała debiut drugiego dnia świąt, w swój chrzest :) aż się boję... A ja zostawiłam młoda z mężem, zostawiłam im w butli mleko odciagniete i jadę na zakupy świąteczne.

mamasia, Neyla lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po spacerze, jaka dzisiaj była piękna pogoda, kurcze jak w marcu :-) Aż się chciało z domu wyjść. Ja właśnie poodkurzałam mieszkanko, mąż robi pizzę, a o 17.00 przyjdą znajomi z córeczką dwa miesiące starszą od Huberta.
    Póki co Hubert ma lepszy humor niż rano, nie wiem co go tam ugryzło, ale dziwny był. Oby dzisiejsza noc była spokojniejsza.

Aaa ja rok temu miałam owulację :-)

mamasia, Paula_071, Lady Savage, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2615 2616 2617 2618 2619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ