X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Dzień dobry w ten walentynkowy dzien:)

My kończymy dzisiaj 7 miesięcy !

Cudowna pogoda, idziemy do kościołka a pózniej na spacer:)

Miłęgo dnia:)

Wszystkiego najlepszego dla Szymka :)

I dla Patryka również :)

Ale jazda Twoj dzisiaj kończy 7 a mój dopiero wczoraj miał 5 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 10:50

74diqps6a69lyc94.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj wymiekam .... jeszcze nie ma poludnia a moje dziecko juz 3 razy przebieralam... pierwsze body zażygał, drugie zaślinił i zalał wodą z doidy cup a trzecie zasrane ehh i znowu zostal tylko stroj mikolaja :)

aaaaga, Paula_071, witaminkab, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska nie martw się, ja przedwczoraj zużyłam 5 par bodziaków i dwie spodni :-) Ciągle jak nie ślina, to ulanie, jak nie ulanie to coś tam... Pranie się nie kończy nigdy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 11:42

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska dla pocieszenia mój się tak obrobił ze body, spodenki i prześcieradło do prania.. niedziela a pralka chodzi..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Szymka i Patryka :-) wczoraj byliśmy u znajomych,którzy mają synka 7,5 miesięcznego ,trochę obawialismy się ich reakcji na siebie,ale na szczęście chłopcy się zaakceptowali :-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pralka też chodzi non stop, a teraz jeszcze najpierw muszę ręcznie mydłem beckham lecieć plamy po słoiczkach i dopiero do pralki.

Lily kombinowała kombinowała kombinowała i w końcu włożyła jedną stopę do buzi :D
    W ogóle mamy mały problem bo zrobiło się coś małej przy łechtaczce, jakby błona śluzowa jej spuchła, i to tylko z lewej strony :/. Najpierw chciałam zamówić wizytę pediatry do domu, ale cholera chyba musimy iść do ginekologa dziecięcego. Tak na szybko patrzyłam i jakoś nie mogłam nikogo znaleźć.

I mam jeszcze pytanie: jakie foteliki 9-18 przykuły Waszą uwagę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 15:12

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Wszystkiego najlepszego dla Szymka :)

I dla Patryka również :)

Ale jazda Twoj dzisiaj kończy 7 a mój dopiero wczoraj miał 5 :D
    Bo my prawie miesiac wczesniej sie pojawilismy

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Zaliczyłam juz dzis pierwszy test ciążowy :) ponad tydzień opóźnienia,ale jedna krecha i @ zawitala po poludniu :D
    A teraz się usypiamy i później wieczór z Moim Walentym <3 <3 <3
    Pozdrawiam :D

Paula_071, Migotkaa, magda sz, AgaSad, jesslin87, mamasia, Weridiana, Zetka, Martucha86, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj drugi dzień calkowicie bez cyca :-( :-(
    Czuje piersi ze sa pelne ale nie az tak by czuc dyskomfort sa male guzki ale raczej nie bede sciagala żeby nie pobudzać co jakis czas mleko samo leci i wtedy jest lepiej w nocy doslownie mnie zalalo
    Pije szalwie co jeszcze moge zrobic?
    Jutro caly dzien sama buuuu

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    My dzisiaj drugi dzień calkowicie bez cyca :-( :-(
    Czuje piersi ze sa pelne ale nie az tak by czuc dyskomfort sa male guzki ale raczej nie bede sciagala żeby nie pobudzać co jakis czas mleko samo leci i wtedy jest lepiej w nocy doslownie mnie zalalo
    Pije szalwie co jeszcze moge zrobic?
    Jutro caly dzien sama buuuu
    aaaaga, a mały w ogole już nie chce? Tak, żeby troszkę ściągnął? Ja myślę właśnie albo o odstawieniu albo o karmienu pół na pół, ale nie wiem jak to wyjdzie. Dzisiaj spróbujemy nakarmić z butelki, ale wszystko zależy od młodej :-/

Malagosia lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie jak to w weekend brak czasu na wszystko. Wczoraj generalne porzadki i odwiedziny chrzestnej Julki, a dzis obiad u tesciow i popoludniu wpadl chrzestny. Z pozytywow dzis pierwszy raz od okresu noworodkowego zaliczylam z Julka 2 spacery-pierwszy obserwowala swiat, a drugi przespala 2h, co nie zdazylo sie wod okresu noworodkowego. Oba spacery byly w spacerowce tej "podrecznej" i zastanawiam sie czy problemem w spacerach i podrozowaniv nie jest to, ze Julka mnie widzi, bo dzis na tym drugim 2 godzinnym spacerze obudzila sie 2 razy, ale po chwili znow zasnela. To byl cudowny spacer, ona dalej spala, a ja wrocilam do tesciow, bo odcisk mi sie uaktywnil, maz podniosl jej czapke z oczu i od razu pobudka ;) No i dzis pierwszy raz mielismy 2 drzemki w ciagu dnia i aktywnosc 5h. Skad brac na to sily :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 20:58

magda sz, Paula_071, witaminkab, apaczka, jesslin87, Pulpecja, Katarka, Maniuś, mamasia, Zetka, Martucha86, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek kolejna noc zaczyna spiac na brzuchu. To chyba kolejny etap dorosłości:)
    Dzisiaj tez pelzajac zaczal unosic tylek, dni do raczkowania sa policzone:)
    Przywiozlam łóżeczko turystyczne od mojego bratanka. We wtorek zabieramy je do Pragi z grubsza juz spakowalam malucha. Karte EKUZ wyrobilam w tamtym tygodniu, jest wazba do sierpnia, wiec jeszcze moze przyda sie na wakacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 21:00

mamasia lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam :)

Jejć moja córcia dorośleje !
    Dzisiaj cyc o 8 rano a póżniej dopiero po 20 ! nie bylo nas w domu, zjadła obiadek i była cały dzień na mm.
    Kurcze, jak to dobrze ze jest uniwersalna, pojechalismy sobie na do koscioła, potem naa obiad, do kina a na końcu jeszcze na lody :P
    ekstra :) fajnie czasami tak wyjsc bez dziecka, ale jka wróciłam do domu to nie moglam jej z rąk wypuscic :)

Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa moja ryczala jak wlozylam spacerowke ze ona przodem do swiata, ale moze miala gorszy dzien, dzis bylismy normalnie ze ona do nas i zasnela, wczesniej obserwowala co se dzieje.

Mamuski ktore maja psa, oswiadczam ze juz plaga kleszczy...mam radar na kleszcze, dzis na spacerze siadlam na lawke zaraz sunia do mnie podleciala i co dwa po niej widze laza. Jak wrocilismy do domu to jeszcze dwa znalazlam ktore juz szukaly miejsca do wbicia bo byly wewnatrz futra. Spryskalam sunie fiprexem i zamowilam obroze. Takze uwazajcie tak samo na siebie jak ktoras reflektuje spacery w lesie. Macie pomysl czym zabezpieczyc dziecko w wakacje? Sa jakies bezpieczne dla roczniakow?

Aaa namowilam meza i zostaje u rodzicow do niedzieli :))) maz we wtorek wraca do wawy i w pt tu z powrotem. Ma do piatku skonczyc wazny projekt wiec bedzie siedzial sroda czwartek do 18,19 w pracy wiec po co mam sama siedziec.

Maja uczy sie stawiac kroczki, wyglada to niesamowicie, pewnie jeszcze kupa czasu zanim ruszy sama w swiat ale bardzo jej spieszno, hula kula jej ucieka, Sunia ucieka to ma motywacje. Tata mi dzis opowiadal ze ze mna bylo podobnie i ze mega umeczylam cala rodzine bo ciagle kazalam sie prowadzac za raczki, raczkowac nie chcialam i kazdy sie nagarbil.

Nircierpliwa moja ma 2, 2.5 h aktywne i okolo 1.5h snu i tak caly dzien z wyjatkiem wieczoru bo chodzi spac o 20:30, 21 a wczesniej wstaje o 17 wiec 3.5 h aktywnosci. To jest masakrs bo marudy sie wlaczaja po godz 18 i malo co pasuje..

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tomek kolejna noc zaczyna spiac na brzuchu. To chyba kolejny etap dorosłości:)
    Dzisiaj tez pelzajac zaczal unosic tylek, dni do raczkowania sa policzone:)
    Przywiozlam łóżeczko turystyczne od mojego bratanka. We wtorek zabieramy je do Pragi z grubsza juz spakowalam malucha. Karte EKUZ wyrobilam w tamtym tygodniu, jest wazba do sierpnia, wiec jeszcze moze przyda sie na wakacje.

Paula, Hubert już miesiąc unosi tyłek. Zaczyna też robić pozycję czworaczą, czyli tyłek wysoko i podparty rękami - a jeszcze nie raczkuje :-)
    Apaczki Natalka też już spory czas pozycję czworaczą ćwiczy i pięknie jej idzie, ale jeszcze nie raczkuje :-)

My właśnie szukamy noclegu w Jastarni na tydzień w kwietniu. Coś, co będzie przyjazne dzieciom. Ktoś coś zna?

Dzisiaj jedliśmy walentynkowe sushi - rok temu jak byłam w ciąży, też byliśmy na walentynkowym sushi. Niestety nie można surowej ryby, zostaje mi tylko pieczona, nad czym bardzo ubolewam. Rok od tamtych walentynek minął ekspresowo.

jesslin87, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś mieliśmy udany dzionek, byliśmy w Parku Południowym, sporo pospacerowaliśmy a później zjedliśmy sobie walentynkowy obiadek w Agawie.. szkoda że w tym parku koło mnie nie ma żadnej knajpki gdzie można zatrzymać się choćby na kawkę...
    Mały dziś świętował swoje pół roczku i zbojkotował 2 drzemki :) mam nadzieję że jutro odzyska swój rytm dnia..

O Paula - Praga.. bardzo lubię.. na długo jedziecie?
    My myślimy nad weekendem majowym, chcemy pojechać gdzieś blisko żeby nie tracić czasu na dojazd, myślimy nad Polanicą Zdr i jakimś małym spa.. och ale się rozmarzyłam..

Ja dziś jestem objedzona na maksa.. zrobiłam ciasto jaglano - orzechowe, niby same naturalne składniki ale jest takie sycące że chyba zaraz pęknę.. oczywiście złamałam swoje postanowienie o słodyczach.. ale wytrzymałam, hoho
    Od jutra Chodakowska i mały detoks..

jesslin87, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, Hubert dzisiaj spał od 10:40 do 11:30 a później godzinę na spacerze (resztę spaceru leżał sobie).... Ja aktywność 5 godzin to mam od dawna, połączoną z zapierdzielaniem po podłodze, wywalaniem zabawek z kosza itp. I niestety muszę schować Tiny Love, już w ogóle go nie używamy, bo w nim jest straszna nuda :/ Generalnie nie można Huberta wsadzić w nic, co ogranicza ruchy i nie pozwala się przemieszczać. Tak więc mam całe dni wypełnione łażeniem za nim na kolanach po podłodze.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Nircierpliwa moja ma 2, 2.5 h aktywne i okolo 1.5h snu i tak caly dzien z wyjatkiem wieczoru bo chodzi spac o 20:30, 21 a wczesniej wstaje o 17 wiec 3.5 h aktywnosci. To jest masakrs bo marudy sie wlaczaja po godz 18 i malo co pasuje..

o moja dokładnie tak samo :)
    magda sz wrote:
    Mamuski ktore maja psa, oswiadczam ze juz plaga kleszczy...mam radar na kleszcze, dzis na spacerze siadlam na lawke zaraz sunia do mnie podleciala i co dwa po niej widze laza. Jak wrocilismy do domu to jeszcze dwa znalazlam ktore juz szukaly miejsca do wbicia bo byly wewnatrz futra. Spryskalam sunie fiprexem i zamowilam obroze. Takze uwazajcie tak samo na siebie jak ktoras reflektuje spacery w lesie. Macie pomysl czym zabezpieczyc dziecko w wakacje? Sa jakies bezpieczne dla roczniakow?

ja przy starszym zawsze używałam odstraszacza ziajki w aerozolu (dla dzieci jest z niebieskim napisem) i był skuteczny. powiem nawet, że lepszy niż te offy itp. Podobno są też bransoletki dla dzieci, ale nie wiem na ile skuteczne.
    a psiaka chronimy kropelkami na kark, no i przed wyjściem też delikatnie pryskamy odstraszaczami. obroży boję się używać, przy dzieciakach. ale może po prostu jestem przewrażliwiona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 21:24

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczki Natalka też już spory czas pozycję czworaczą ćwiczy i pięknie jej idzie, ale jeszcze nie raczkuje :-)
    Natala chyba prędzej usiądzie niż będzie raczkować. Od paru dni przekręca kuperek w jedną stronę jakby chciała usiąść.

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Natala chyba prędzej usiądzie niż będzie raczkować. Od paru dni przekręca kuperek w jedną stronę jakby chciała usiąść.

Ooo i to by było super jakby tak pięknie z czworaków usiadła.

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3261 3262 3263 3264 3265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ