SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotkaa wrote:Dzień dobry w ten walentynkowy dzien:)
My kończymy dzisiaj 7 miesięcy !
Cudowna pogoda, idziemy do kościołka a pózniej na spacer:)
Miłęgo dnia:)
Wszystkiego najlepszego dla Szymka
I dla Patryka również
Ale jazda Twoj dzisiaj kończy 7 a mój dopiero wczoraj miał 5
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 10:50
-
ja dzisiaj wymiekam .... jeszcze nie ma poludnia a moje dziecko juz 3 razy przebieralam... pierwsze body zażygał, drugie zaślinił i zalał wodą z doidy cup a trzecie zasrane ehh i znowu zostal tylko stroj mikolaja
aaaaga, Paula_071, witaminkab, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
U nas pralka też chodzi non stop, a teraz jeszcze najpierw muszę ręcznie mydłem beckham lecieć plamy po słoiczkach i dopiero do pralki.
Lily kombinowała kombinowała kombinowała i w końcu włożyła jedną stopę do buzi
W ogóle mamy mały problem bo zrobiło się coś małej przy łechtaczce, jakby błona śluzowa jej spuchła, i to tylko z lewej strony. Najpierw chciałam zamówić wizytę pediatry do domu, ale cholera chyba musimy iść do ginekologa dziecięcego. Tak na szybko patrzyłam i jakoś nie mogłam nikogo znaleźć.
I mam jeszcze pytanie: jakie foteliki 9-18 przykuły Waszą uwagę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 15:12
Agaata lubi tę wiadomość
-
Hej
Zaliczyłam juz dzis pierwszy test ciążowyponad tydzień opóźnienia,ale jedna krecha i @ zawitala po poludniu
A teraz się usypiamy i później wieczór z Moim Walentym
PozdrawiamPaula_071, Migotkaa, magda sz, AgaSad, jesslin87, mamasia, Weridiana, Zetka, Martucha86, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj drugi dzień calkowicie bez cyca
Czuje piersi ze sa pelne ale nie az tak by czuc dyskomfort sa male guzki ale raczej nie bede sciagala żeby nie pobudzać co jakis czas mleko samo leci i wtedy jest lepiej w nocy doslownie mnie zalalo
Pije szalwie co jeszcze moge zrobic?
Jutro caly dzien sama buuuu
-
aaaaga wrote:My dzisiaj drugi dzień calkowicie bez cyca
Czuje piersi ze sa pelne ale nie az tak by czuc dyskomfort sa male guzki ale raczej nie bede sciagala żeby nie pobudzać co jakis czas mleko samo leci i wtedy jest lepiej w nocy doslownie mnie zalalo
Pije szalwie co jeszcze moge zrobic?
Jutro caly dzien sama buuuu
Malagosia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, u mnie jak to w weekend brak czasu na wszystko. Wczoraj generalne porzadki i odwiedziny chrzestnej Julki, a dzis obiad u tesciow i popoludniu wpadl chrzestny. Z pozytywow dzis pierwszy raz od okresu noworodkowego zaliczylam z Julka 2 spacery-pierwszy obserwowala swiat, a drugi przespala 2h, co nie zdazylo sie wod okresu noworodkowego. Oba spacery byly w spacerowce tej "podrecznej" i zastanawiam sie czy problemem w spacerach i podrozowaniv nie jest to, ze Julka mnie widzi, bo dzis na tym drugim 2 godzinnym spacerze obudzila sie 2 razy, ale po chwili znow zasnela. To byl cudowny spacer, ona dalej spala, a ja wrocilam do tesciow, bo odcisk mi sie uaktywnil, maz podniosl jej czapke z oczu i od razu pobudka
No i dzis pierwszy raz mielismy 2 drzemki w ciagu dnia i aktywnosc 5h. Skad brac na to sily
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 20:58
magda sz, Paula_071, witaminkab, apaczka, jesslin87, Pulpecja, Katarka, Maniuś, mamasia, Zetka, Martucha86, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Tomek kolejna noc zaczyna spiac na brzuchu. To chyba kolejny etap dorosłości:)
Dzisiaj tez pelzajac zaczal unosic tylek, dni do raczkowania sa policzone:)
Przywiozlam łóżeczko turystyczne od mojego bratanka. We wtorek zabieramy je do Pragi z grubsza juz spakowalam malucha. Karte EKUZ wyrobilam w tamtym tygodniu, jest wazba do sierpnia, wiec jeszcze moze przyda sie na wakacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 21:00
mamasia lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
WItam
Jejć moja córcia dorośleje !
Dzisiaj cyc o 8 rano a póżniej dopiero po 20 ! nie bylo nas w domu, zjadła obiadek i była cały dzień na mm.
Kurcze, jak to dobrze ze jest uniwersalna, pojechalismy sobie na do koscioła, potem naa obiad, do kina a na końcu jeszcze na lody
ekstrafajnie czasami tak wyjsc bez dziecka, ale jka wróciłam do domu to nie moglam jej z rąk wypuscic
Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa moja ryczala jak wlozylam spacerowke ze ona przodem do swiata, ale moze miala gorszy dzien, dzis bylismy normalnie ze ona do nas i zasnela, wczesniej obserwowala co se dzieje.
Mamuski ktore maja psa, oswiadczam ze juz plaga kleszczy...mam radar na kleszcze, dzis na spacerze siadlam na lawke zaraz sunia do mnie podleciala i co dwa po niej widze laza. Jak wrocilismy do domu to jeszcze dwa znalazlam ktore juz szukaly miejsca do wbicia bo byly wewnatrz futra. Spryskalam sunie fiprexem i zamowilam obroze. Takze uwazajcie tak samo na siebie jak ktoras reflektuje spacery w lesie. Macie pomysl czym zabezpieczyc dziecko w wakacje? Sa jakies bezpieczne dla roczniakow?
Aaa namowilam meza i zostaje u rodzicow do niedzieli)) maz we wtorek wraca do wawy i w pt tu z powrotem. Ma do piatku skonczyc wazny projekt wiec bedzie siedzial sroda czwartek do 18,19 w pracy wiec po co mam sama siedziec.
Maja uczy sie stawiac kroczki, wyglada to niesamowicie, pewnie jeszcze kupa czasu zanim ruszy sama w swiat ale bardzo jej spieszno, hula kula jej ucieka, Sunia ucieka to ma motywacje. Tata mi dzis opowiadal ze ze mna bylo podobnie i ze mega umeczylam cala rodzine bo ciagle kazalam sie prowadzac za raczki, raczkowac nie chcialam i kazdy sie nagarbil.
Nircierpliwa moja ma 2, 2.5 h aktywne i okolo 1.5h snu i tak caly dzien z wyjatkiem wieczoru bo chodzi spac o 20:30, 21 a wczesniej wstaje o 17 wiec 3.5 h aktywnosci. To jest masakrs bo marudy sie wlaczaja po godz 18 i malo co pasuje.. -
Paula_071 wrote:Tomek kolejna noc zaczyna spiac na brzuchu. To chyba kolejny etap dorosłości:)
Dzisiaj tez pelzajac zaczal unosic tylek, dni do raczkowania sa policzone:)
Przywiozlam łóżeczko turystyczne od mojego bratanka. We wtorek zabieramy je do Pragi z grubsza juz spakowalam malucha. Karte EKUZ wyrobilam w tamtym tygodniu, jest wazba do sierpnia, wiec jeszcze moze przyda sie na wakacje.
Paula, Hubert już miesiąc unosi tyłek. Zaczyna też robić pozycję czworaczą, czyli tyłek wysoko i podparty rękami - a jeszcze nie raczkuje
Apaczki Natalka też już spory czas pozycję czworaczą ćwiczy i pięknie jej idzie, ale jeszcze nie raczkuje
My właśnie szukamy noclegu w Jastarni na tydzień w kwietniu. Coś, co będzie przyjazne dzieciom. Ktoś coś zna?
Dzisiaj jedliśmy walentynkowe sushi - rok temu jak byłam w ciąży, też byliśmy na walentynkowym sushi. Niestety nie można surowej ryby, zostaje mi tylko pieczona, nad czym bardzo ubolewam. Rok od tamtych walentynek minął ekspresowo.jesslin87, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość
-
My też dziś mieliśmy udany dzionek, byliśmy w Parku Południowym, sporo pospacerowaliśmy a później zjedliśmy sobie walentynkowy obiadek w Agawie.. szkoda że w tym parku koło mnie nie ma żadnej knajpki gdzie można zatrzymać się choćby na kawkę...
Mały dziś świętował swoje pół roczku i zbojkotował 2 drzemkimam nadzieję że jutro odzyska swój rytm dnia..
O Paula - Praga.. bardzo lubię.. na długo jedziecie?
My myślimy nad weekendem majowym, chcemy pojechać gdzieś blisko żeby nie tracić czasu na dojazd, myślimy nad Polanicą Zdr i jakimś małym spa.. och ale się rozmarzyłam..
Ja dziś jestem objedzona na maksa.. zrobiłam ciasto jaglano - orzechowe, niby same naturalne składniki ale jest takie sycące że chyba zaraz pęknę.. oczywiście złamałam swoje postanowienie o słodyczach.. ale wytrzymałam, hoho
Od jutra Chodakowska i mały detoks..jesslin87, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa, Hubert dzisiaj spał od 10:40 do 11:30 a później godzinę na spacerze (resztę spaceru leżał sobie).... Ja aktywność 5 godzin to mam od dawna, połączoną z zapierdzielaniem po podłodze, wywalaniem zabawek z kosza itp. I niestety muszę schować Tiny Love, już w ogóle go nie używamy, bo w nim jest straszna nuda
Generalnie nie można Huberta wsadzić w nic, co ogranicza ruchy i nie pozwala się przemieszczać. Tak więc mam całe dni wypełnione łażeniem za nim na kolanach po podłodze.
-
magda sz wrote:Nircierpliwa moja ma 2, 2.5 h aktywne i okolo 1.5h snu i tak caly dzien z wyjatkiem wieczoru bo chodzi spac o 20:30, 21 a wczesniej wstaje o 17 wiec 3.5 h aktywnosci. To jest masakrs bo marudy sie wlaczaja po godz 18 i malo co pasuje..
o moja dokładnie tak samo
magda sz wrote:Mamuski ktore maja psa, oswiadczam ze juz plaga kleszczy...mam radar na kleszcze, dzis na spacerze siadlam na lawke zaraz sunia do mnie podleciala i co dwa po niej widze laza. Jak wrocilismy do domu to jeszcze dwa znalazlam ktore juz szukaly miejsca do wbicia bo byly wewnatrz futra. Spryskalam sunie fiprexem i zamowilam obroze. Takze uwazajcie tak samo na siebie jak ktoras reflektuje spacery w lesie. Macie pomysl czym zabezpieczyc dziecko w wakacje? Sa jakies bezpieczne dla roczniakow?
ja przy starszym zawsze używałam odstraszacza ziajki w aerozolu (dla dzieci jest z niebieskim napisem) i był skuteczny. powiem nawet, że lepszy niż te offy itp. Podobno są też bransoletki dla dzieci, ale nie wiem na ile skuteczne.
a psiaka chronimy kropelkami na kark, no i przed wyjściem też delikatnie pryskamy odstraszaczami. obroży boję się używać, przy dzieciakach. ale może po prostu jestem przewrażliwionaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 21:24
-
Agaata wrote:Apaczki Natalka też już spory czas pozycję czworaczą ćwiczy i pięknie jej idzie, ale jeszcze nie raczkuje
Paula_071 lubi tę wiadomość