X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o prezent dla cięzarnej, to ja bym nie chciała takiej koszulki osobiście, ja nie przepadam za ubraniami z takimi śmiesznymi napisami, czy jakimiś buźkami na brzuchu. Ja bym się cieszyła z jakichś kosmetyków dla cięzarnych np. Palmers, mógłby być karnet na masaz dla kobiety w ciąży itp.

Weridiana lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)!
    Za nami pierwsza od kilkunastu dni przespana noc:)!!
    Powód prosty! Wczoraj Staskowi wyszły górne 1! Nareszcie!
    Może będzie kilka spokojnych nocy :)!!
    Majówkę spędziliśmy na działce z rodziną. Było bardzo fajnie a Staś całe dnie spędzał na dworze!
    Ja od piątku jestem zasmarkana! :/
    Agata łącze się bólu. Mam już dość.
    Dziś pogoda do bani.
    MIŁEGO DNIA!

Migotkaa, 0na88, Maniuś, lys, Paula_071, mamasia, AgaSad, aaaaga, Weridiana lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy pomajowkowo :)
    Agata wiem jak to jest Łucja tez się ciągle obija.
    Ona akcja z ręcznikiem świetna!
    Ja zaraz lecę na spacer, bo mają być później burze.
    A my kończymy dziś 8 miesięcy :)

Pulpecja, 0na88, Martucha86, AgaSad, Paula_071, mamasia, Maniuś, aaaaga, lys, Aska87 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, żadna z moich przyjaciółek nie jest w ciąży, przynajmniej nic o tym nie wiem ;-)
    U nas też noc spoko. Robimy sobie dzisiaj mała wycieczkę do parku miniatur, jakaś godzina jazdy. Wszystko jest super, największy problem to obiady dla młodej. Kupiłam gotowce do zagrzania z hippa ale gdzieś w mieście to ciezko. Ale jakoś dajemy radę. Za jakiś czas jak już będzie można jej w knajpie coś zamówić będzie o wiele łatwiej. Tutaj pogoda nadal piękna. U nas podobno pada więc ciesze się ze wyrwalismy się z domu. Do męża oczywiście od rana telefony z pracy. Dobrze ze wyciszyl bo bym chyba szału dostała. Tak jest na każdym urlopie.
    Agata współczuję i choroby i wypadku Huberta. No tak niestety bywa, dobrze że nic gorszego się nie stało.

0na88, Paula_071, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Witamy pomajowkowo :)
    Agata wiem jak to jest Łucja tez się ciągle obija.
    Ona akcja z ręcznikiem świetna!
    Ja zaraz lecę na spacer, bo mają być później burze.
    A my kończymy dziś 8 miesięcy :)
    Najlepszosci :-) u nas dziś 9 :-)

Martucha86, AgaSad, Maniuś, 0na88, Paula_071, witaminkab, jesslin87, Weridiana, niecierpliwa, lys lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata współczuję:(dobrze że nic więcej się nie stało.. no niestety te nasze dzieciaki robią się coraz mniej przewidywalne.
    My też wczoraj mieliśmy kraksę.. mały wspiął się na pudełko z zabawkami, klęczał na kolankach i wyciągnął sobie książeczkę.. ja byłam gdzieś 2 m od niego i mówię do m..idź po aparat bo fajne zdjęcie będzie (zamiast debilka podejść do dziecka) a tymczasem mały tą książeczkę odchylił do tyłu i z takim impetem runął w tył, walnął głową o podłogę - oczywiście na panele.. długo płakał biedaczek, mam nadzieję że nic się nie stało, zachowywał się normalnie ale strasznie to wyglądało.. od razu pomyślałam sobie Agata, że wcale Ci się nie dziwię że miałaś ochotę kask Hubertowi kupić..

Pulpecja fajnie że mała śpi na wyjeździe .. ja mam zawsze problem z Patrykiem bo u moich rodziców też zazwyczaj pierwsza nocka nie jest za fajna.. odnośnie obiadków to ja brałam ze sobą kubek do którego mieścił się słoiczek, wchodziłam do knajpki i prosiłam o wrzątek - tak podgrzewałam ale wiadomo było takie lekko ciepłe - w tej kąpieli wodnej trzeba by było po kilka razy wrzątku dolewać..

Leje strasznie we Wro.. mam zaległości w praniu więc może ruszę tyłek.. mąż jutro leci do Irlandii i przyjeżdża moja mama więc mam plan na sobotę posadzić kwiatki i zioła na balkonie..ponoć ma być 20 stopni..

Paula zazdroszczę Międzyzdrojów :)

Paula_071, Agaata, Pulpecja lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze życzenia dla jubilatów buziole :-* :-*
    Ja z prezentów wolalabym zwykly dobry gatunkowo top dla ciezarnej i kosmetyk

witaminkab, mamasia lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla solenizantów!

Lys strasznie współczuję Ci tych nocek.. nawet jak dni są w miarę ok to i tak jedynym czasem na regenerację jest noc..ciężka sprawa z tą Twoją małą:( pewnie tym razem zęby..może idą kolejne.. a jak wyjdą wszystkie zęby to jest jeszcze coś przez co dziecko nie śpi??????

Jutro mamy USG główki.. oczywiście już zaczynam się stresować:(
    jak m wróci z Irlandii umawiam się do tej rehabilitantki z Brzegu, rozmawiałam jeszcze raz z koleżanką, babka zajmuje się wszystkimi dziećmi włącznie z wcześniakami, koleżanka ma ten kontakt od swojego pediatry który woził do niej swoje dzieci, przekazała kontakt już 5 osobom, wszyscy byli bardzo zadowoleni.. podoba mi się to że ona bada dziecko minimum 30 minut a nie jak przeciętny neurolog kilka minut.. no sama jestem ciekawa co powie odnośnie tej rehabilitacji..

mamasia, Pulpecja, lys lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszości dla dzisiejszych solenizantów!

Lece pod prysznic, ogarne sie i pojdziemy na spacer jak sie Szymko obudzi:)

mamasia lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja wczoraj z chrzcin wróciłam z temperatura 38 st i bólem gardła :/ Podróż super. Noc taka sobie bo Natalka się często budziła, głownie na smoka, płakała. Wiążę to z ząbkiem bo już lada moment przebije dziąśło. Pobudka przed 6, ja ledwo żywa. Jadę na paracetamolu i nurofenie i jest w miarę choć czuję się mocno średnio. Czuję, że najbliższe dni spędzimy na dochodzeniu do siebie i odsypianiu wyjazdu.

Wszystkiego najlepszego dla 9-miesięczniaków :)

mamasia lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem na 3666 stronie wiec chyba nie nadrobie ;-) zdrowka dla wszystkich , najlrpszegi dla solenizantow.
    u nas pogoda piekna wiosenno letnia w koncu.
    emma raczkuje az milo, wspina sie po wszystkim , nocki takie sobie ,

pozdrawiam

AgaSad, mamasia lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziom rozpizdzenia rzeczy po mieszkaniu osiągnął poziom maximum! Łucja rozrzuca wszystko i wszędzie, gdzie tylko sięga. Ma nową zabawę, uciaka przede mną na czworakach i się cieszy. Fajnie, tylko stanowi to dodatkową trudność w przewijaniu. Mam wrażenie, że zabawa dopiero się zaczyna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 14:55

Pulpecja, Maniuś, Aska87, niecierpliwa lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka wczoraj wyprobowalam pieluchy majtki pulls up polecam troche latwiej w sprawie przewijania. Mam pieluchy z aldi to samo co lidlowe

Aagata doczytalam i zycze zdrowka. Oj twoj synek to rzeczywiacie zywe srebro

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyłam Huberta spać, ciekawa jestem ile pośpi, życzyłabym sobie chociaż 30 minut.

Apaczka, nie zazdroszczę przeziębienia, ja tym razem bez temperatury, a jestem tak słaba, że nie daję rady. Ledwo dzisiaj chodzę, a niestety Młody tego nie uwzględnia. Mam nadzieję, że Natalka chociaż trochę Cię oszczędza. Fajnie, że chrzciny się udały i że wszystko poszło zgodnie z planem :-) I w ogóle mam nadzieję, że ta jedynka górna przebije się u Was już bez żadnych problemów.

Witaminka, wiem coś o trudnościach z przewijaniem. jak przewijam sama to trwa to średnio 20 minut, jak z mężem to z 10 :-d Ja też coraz bardziej się upewniam w tym, że najlepsze dopiero przed nami ;-)

AgaSad, jeśli chodzi o takie uderzanie się w głowę, jakie zaliczył Patryk, to u nas wielokrotnie się zdarzyło. Teraz już rzadko, ale jak zaczął wstawać to często było naprawdę, Byłam przerażona, ale teraz nauczył się bardziej kontrolowanie upadać. Choć nie powiem, wczoraj siedział na podłodze, wkurzył się i zaczął płakać, zapomniał się i z impetem poleciał do tyłu waląc się głową w podłogę.

Migotka, Aaga - nie wiem czy załatwiałyście coś w sprawie tych spodenek z allegro, ale ja dostałam dzisiaj od tej pani zwrot pieniędzy. Napisałam do niej w sobotę na FB pytanie, czy zamierza mi zwrócić pieniądze, bo jeśli nie to jestem zmuszona pójść w środę na policję - napisała, że zwróci, podałam jej numer konta i w poniedziałek jeszcze się przypomniałam z tematem. Dzięki temu ja mam już temat z nią zamknięty.

Weridiana, czyli Emma też ruszyła w świat :-) Suoer :-) Co do pieluch, to ja właśnie kupię chyba te majtki, bo ktoś mówił, że dzięki temu jest trochę łatwiej przewinąć.

Kurcze, Hubert ma siną powiekę, trochę mi wstyd dzisiaj z nim do tego lekarza iść, bo jeszcze pomyśli, że to ja mu zrobiłam, czy coś ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 15:47

AgaSad, Weridiana, apaczka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki nie mogę dziś nadążyć za moim dzieckiem,chciałam mu zrobić foto,ale odpuszczę,bo jakieś Adhd go omotalo :-) może to przez to,że z okazji miesiecznicy sprawił sobie prezent w postaci zęba,także mamy już sześć,a widać,że jeszcze jeden się szykuje

Agaata, Weridiana, Paula_071, Maniuś, Martucha86 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia tez próbowałam zrobić ładne zdjęcie z okazji 8 miesięcy, ale jak na razie duże g mi wyszlo

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pochwalę się.. dzisiaj Patryk pierwszy raz sam usiadł.. jeszcze chwiejnie i niepewnie ale najważniejsze że sam:)

agaata ja mam nadzieję, że natura wie co robi i tak zaprogramowała dzieci że mają jednak twarde głowy:)

Apaczka zdrówka!! choroba przy dziecku to masakra:/

Agaata, witaminkab, mamasia, apaczka, Weridiana, Paula_071, Maniuś, lys, jesslin87, niecierpliwa, Martucha86 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata mi włąsnie dzis zakonczyl sie spór i miałam pytać Ciebie, mogłabys podać mi linka, bo na maile nie odpisuje..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Agata mi włąsnie dzis zakonczyl sie spór i miałam pytać Ciebie, mogłabys podać mi linka, bo na maile nie odpisuje..

https://www.facebook.com/Art.Tree.Dodatki.dla.dzieci/?fref=ts

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata myslalam ze ty juz dawno uzywasz pieluchomajtek , uwazam ze to duze ulatwienie , jak sciagasz to po prostu rozrywasz boki a wkladanie wiadomo super fast ;-)

Tak Emma raczkuje i bardzo mnie to cieszy , Laura nie chciala. Lapie sie tez wszystkiego nawet puzzli ;-) i wstaje

Zycze zdrowka

Dziewczyny trzymam kciuki za udane wizyty lekarskie

mamasia, Agaata, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 3679 3680 3681 3682 3683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ