X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Wczoraj troche ganialam, chcialam sobie dokupic kilka rzeczy, to oczywiscie ze strony Karola zero wspolpracy. Strasznue byl marudny. Jak w koncu usnal mi podczas jazsy samochodem, to przy przekladaniu do wozka pobudka z wielkim rykiem - spal az 5 min. Przeszlo 3 h marudzil, a za zadne skarby nie mogl zasnac. Koszmar. Potrm stwoerdzilam, ze jak zaanie mu w aucie, to bede jezdzic z nim tak dlugo, az sie nie obudzi. No i jak powiedzialam tak zrobilam, jezdzilam z nim od 17:20, do 19:30, krecilam sie z nim po bliskich okolicach, a i tak zrobilismy 100km. Dobrze, ze akurat mialam auto na gaz. Pozniej mial wysmienity humor, ale o 21 zaczal trzec oczka i usnal bez wiekszych ceregieli.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze i popijam kawę, rosół nastawiłam, chłopaki jeszcze dosypiają, o 11 zawoża mnie na jazdę..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine wyobrazam sobie jaka jestes przerazona. Wiem, ze to frazesy, ale w koncu bedzie dobrze i poradzicie sobie. Bede z Wami myslami.

jasmine89 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wam
    myśmy pospaly do 9.20 :-) teraz pije kawke, młoda niby się bawi, ale co chwile stoi przy mnie.
    Mam dzisiaj wene, żeby się zabrać za generalne sprzątanie, bo syf ściele się gęsto, ale nie wiem czy z młodą jestsens zaczynać. Piękna pogoda, wypadaloby też pójść na spacerek, bo aż szkoda w domu siedzieć.
    jasmine, wiem, ze to jest strasznie trudne. Skonsultujcie się, wtedy zapadnie decyzja. Jeśli to konieczne i nie ma innego sposobu, żeby malej pomóc...to trzeba się z tym zmierzyć. z drugiej strony, pisałaś, ze mała wstaje, to jednak normy rozwoju są zachowane. Jak to się stało, ze nikt wcześniej nie zauważył, że np. nierówno odwodzi nóżki, faldki są nierówne? U nas na początku na każdej wizycie chociażby przy szczepieniu tak ogólnie oglądała małą, sprawdzała właśnie odwodzenie nóżek i takie różne rzeczy, które mogłyby zaniepokoić. Będzie dobrze, mała na szczęście nie będzie tego pamiętać.

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine ja też będę pamiętała o Was.. musisz sobie powtarzać ze ta operacja to dla jej dobra, skoro kilku lekarzy tak sugeruje to myślę że nie macie wyjścia i trzeba stawić temu czoło

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo sil Wam życzę a malutkiej jak najmniej bólu..

Ja ostatnio też coś nie mam czasu pisać.. mały coraz więcej raczkuje i rozgrywał się po całym mieszkaniu.. dziś mamy gości wiec zaraz jakieś ciasto z truskawkami upieke, oczywiście pod warunkiem że mąż weźmie młodego na spacer. .
    Nocki u nad bez zmian, mały budzi się często ale karmie góra 2 razy wiec przynajmniej tu się stabilizuje. .

Agata współczuję tych pobudek o 5 rano.. mój śpi od 5-6 ze mną w łóżku i tylko to nas ratuje bo też by wstawał najchętniej..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś w nocy dwa razy się budzila , o 2.00 i 4:30 z krzykiem. Może zęby? :) w każdym razie zjadla butle o 2.00 i poszla dalej spac a ja oczywiście nie mogłam , mam wrazenie ze zasnelam wlasnie kolo 3-3:30 a godzine póżniej ona miała kolejna pobudkę.

Jade do rodzicow na weekend, wlasciwie wprosiłam się na każdy weekend . Meza nie będzie w domu oczywiście, wiec pierdziele. Jade do ludzi , będę miała do kogo gebe otworzyć a i jesc dadza :)

aaaaga, niecierpliwa, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmine pamiętam o Was w modlitwie i trzymam kciuki :-* domyślam się jak jesteś przerażona,mojego babla tez czeka zabieg pod narkoza i aż nie chce o tym myśleć,że będziemy musieli chwilę spędzić w szpitalu,a Was czeka aż tyle czasu i unieruchomienia :-/ tak,jak dziewczyny piszą warto skonsultować jeszcze, sciskamy mocno i wierzymy,że nie będzie tak źle!

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... Nocka ciężka,ale przebily dolne dwójki,takze chociaż znam powód :-) oby już to co miało wyjść powychodzi przed Chorwacją by choć trochę było spokoju :-)

Paula_071, 0na88, niecierpliwa, jesslin87, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj miałam poważna rozmowę z m o drugim dziecku bo widzę ze on coś unika tematu jak ognia. Pogadalismy o wspólnych obawach i trochę oczyscilismy atmosferę, mam nadzieje ze uda się szybciej niż z Patrykiem☺

0na88, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, czyli tez juz zaczynacie starania?:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zaczynamy ☺

jesslin87, Martucha86, Migotkaa, mamasia, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mamy zacząć trzymać kciuki ? :)

my przegadaliśmy temat z mezem i dopóki mloda nie pojdzie do przedszkola, nie poruszamy tematu drugiego dziecka.

Wlasnie się zorientowałam ze w Krakowie zlobki prywatne sa dofinansowane . 1,70 za kazda godzine . Zawsze to ok 300 zl miesięcznie mniej. Kurcze , mam nadzieje ze uda nam się dostać tam gdzie chce... czuje się jak przed jakims egzaminem ze czekam na wyniki.

mamasia, Paula_071 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivhcer.jpg mala jak stoi(przepraszam za jakosc ale aie wyrywala do tel)

32zlzk8.jpg. A tu siedzi

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje zanWasze slowa, naprawde to duzo znaczy.
    Pulpecja ja sobie wyrzucam ze nic nie zauwazylam, w koncu mam starszaki i powinnam wiedziec. z drugiej strony biodro musialo juz bycn"uszkodzone" od urodzenia, dlaczego lekarze nie widzieli? zastanawiam sie powaznie na pozwaniem szpitala. w pon bede rozmawiac z prawnikiem
    mamasia, wiem co czujesz :*

mamasia lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jassmine trzymam kciuki aby to byla zla diagnoza i obylo sie bez operacji.

Paula 800ml mleka w nocy???????????
    Toz to wiecej niz dobowa zalecana dawka w tym wieku :D ma chlopak spust

Ona u nas tez dzis w nocy 2 razy mocno plakala przez sen od 1 juz spalam na standbayu a dzis tez nocka zarwana, bo ok 24 wyjezdzamy. Julka ma jeszcze lekki katar, ale zamowilam prywatna wizyte i za 100zl uslyszalam, ze wyjazd wskazany. Takze teges :D

Czytam Was na biezaco, ale w domu nie mam kiedy pisac, bo do 16 z mloda, a popoludniami dlubie (nie w nosie :P)

Pulpecja, jesslin87, 0na88, mamasia, witaminkab, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    dziekuje zanWasze slowa, naprawde to duzo znaczy.
    Pulpecja ja sobie wyrzucam ze nic nie zauwazylam, w koncu mam starszaki i powinnam wiedziec. z drugiej strony biodro musialo juz bycn"uszkodzone" od urodzenia, dlaczego lekarze nie widzieli? zastanawiam sie powaznie na pozwaniem szpitala. w pon bede rozmawiac z prawnikiem
    mamasia, wiem co czujesz :*
    Jasmine, ty moglabys mieć i piątkę dzieci, nie jesteś lekarzem, nie musisz się znać. To właśnie lekarze są od tego. Biedna niunia. Kurczę, może dałoby się jeszcze to poprawić tak jak u młodszych dzieci, bez operacji? Bardzo wam współczuję i trzymam kciuki, żeby było dobrze.

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny trzymać kciuki!

mamasia, Paula_071, lys, magda sz, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z jazdy, siedzę z tyłu jako pasażer,dobrze mi poszło, jestem z siebie dumna !

Martucha86, Pulpecja, jesslin87, 0na88, mamasia, witaminkab, Paula_071, lys, magda sz, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Pulpecji :) Ofka wstawila na fejsa zdjęcie pozytywnego testu ciążowego :)

W sumie wracaj na fejsa kochana!!!

aaaaga, Pulpecja, Paula_071, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
‹‹ 3737 3738 3739 3740 3741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ