X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dzis u sierpniowek same solenizantki :)
    Rybka Tobie zycze aby z mezem wszystko sie powoli ulozylo i wrocilo na wlasciwy tor, choc na to nie wystarczy 1 czy 2 rozmowy, na to potrzeba czasu i cierpliwosci. Wiem doskonale o czym mowie bo 1,5 roku temu przechodzilismy najwiekszy kryzys w zwiazku i myslalam, ze naszego malzenstwa nie da sie juz uratowac. Po 2 latach malzenstwa poczulam, ze mezowi kompletnie na mnie nie zalezy, ze nie juz go nie pociagam, do tego doszly problemy z nieplodnoscia i zaczely sie mega problemy, nadomiar zlego pojawil sie ktos kto potrafil sluchac i wykazywal takie zainteresowanie jakiego brakowalo mi od meza i dopiero jak okazalo sie, ze moge stracic mojego meza zrozumialam jak bardzo mi na nim zalezy. nie bylo latwo ponad rok probowlismy sie z tym wszystkim uporac i dopiero od jesieni zaczelam czuc, ze powoli miedzy nami zaczyna wszystko powoli sie normowac i wiecie co, w listopadzie naturalnie zaszlam'w ciaze! Pomyslalam wtedy, ze nie dosc, ze jest to cud to jeszcze znak z nieba, ze teraz jestesmy gotowi na dziecko!
    Takze, za wszystkie z Was, ktore przechodza kryzys w swoich zwiazkach trzymam kciuki i pamietajcie, ze trzeba na to wiele czasu, wiele wylanych lez i przegadanych, nieprzespanych nocy...

psioszka11, magda sz, mamasia, małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hobby mojego to pilka nozna chodzi na mecze potem potrafi ten sam mecz obejrzeć w tv tlumaczac ze kamera inaczej widziala i musi porownac oczywiscie inne mecze w tv leca non stop ale zawse sie pyta czy moze obejzec w tv jak nie to na laptopie ja wiedzac ze to jego pasja zawsze sie zgadzam tym bardziej ze zawsze na meczach zasypiam hihi konsola byla do niedawna bo jakis czas temu sprzedal ja twierdzac ze kasa sie przyda a on i tak nie bedzie mial czasu przy dziecku na niej grac :-) nie powiem lubilam czasami z nim pograc szczegolnie jak wygrywalam :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka, wszystkiego co najlepsze, pomyslnego rozwiązania wszelakich problemów i trosk, i zdrówka dla WAs:*

małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny 500 stron już spisałysmy !

0na88, Cassie, Neyla, małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie kiedy jest dzień faceta?

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolega meza zaproponowal mu palystation IV za praktycznie bezcen i moj sie zgodzil... bo to dla dzieci... taaaa Szalu dostaje jak to wlacza...

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    a ja w 27 urodziny dzisiaj:) wszystkiego najlepszego!!!

Jej ... jak tu u nas dziś urodzinowo :)

Rybko i dla Ciebie samych cudowności i wspaniałej dalszej części ciąży :*

małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    rybka1988 i lys wszystkiego najlepszego w dniu urodzin! zdrowych dzieciaczków i spełnienia najskrytszych marzeń!~
    niecierpliwa- z imionami mam tak samo przy czym i dla dziewczynki i dla chłopca mi się zmieniło, chociaż jeszcze ostatecznie nic nie postanowiłam, więc może jeszcze wrócę do pierwotnych pomysłów :)
    czarnaruda co do płci to rozumiem Twoje przygnębienie. ja jeszcze nie mam pojęcia nic na temat płci a wszyscy mówią, że bedzie chłopiec i trzymają kciuki za chłopca. teściowie mi bardzo wyraźnie dają do zrozumienia, że też na to liczą. niby nic nie powiedzieli, bo mąż to by chyba kogoś rozszarpał, ale subtelnych aluzji on absolutnie nie umie wyłapać i oni to wiedzą. Początkowo było pi przykro ale powiedziałam sobie, że nikomu nie pozwolę zepsuć mojego szczęścia i myślę, że to jest najlepsze rozwiązanie.
    co do męża to mój nie jest romantyczny, ale bardzo troskliwy i złego słowa na niego nie mogę absolutnie powiedzieć. jesteśmy razem dość długo i zawsze mówię, że jesteśmy obrzydliwie szczęśliwi i zakochani dalej. bardzo mocno trzymam kciuki, żeby Wam wszystkim się poukładało tak jak chcecie w związkach!
    dziewczyny przyłączam się do życzeń udanych wizyt i czekamy na informacje, zdjęcia i wszystkie szczegóły ;)
    a tak z innej beczki. któraś z Was pisała o oleju na zaparcia. nie mam siły tego szukać, ale dobrze zapamiętałam, że chodziło o lniany? wolałabym nie pić go dla frajdy :)
    miłego dnia

Witaminka,tak chodziło o lniany :) choć nie ja o tym pisałam i żeby łyżkę na czczo sobie zaserwować :)

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka- Tobie również wszystkiego dobrego!
    Dzień Faceta- dziś albo jutro.

Aga89, małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Rybka- Tobie również wszystkiego dobrego!
    Dzień Faceta- dziś albo jutro.
    jutro :) a ja dziś rano do mojego męża z życzeniami :P ale wtopiszcze, po czym szybko w googlarkę, a tam jak byk, że 10. :) aLe on też nie wie kiedy i nawet powiedział, że mam się nie wygłupiać i nie robić sobie z niego jaj :D

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tekst dnia wczorajszego mojego męza - "ale masz już brzuch taki strasznie duży"
    ja mu mówie duży to on bedzie w czerwcu ha, ale prawde mówiac to już połowa za nami dziewczynki:)

mamasia, Cassie, psioszka11, małaMyszka, czarnaruda, rybka1988 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla solenizantek :) !

Ja już po dentyście nie było tak źle :) ufff kilka momentów gdzie ledwo powstrzymałam "zwrot śniadania" i luzik reszta :) jedna plomba i reszte mam się zgłosić po porodzie na prześwietlenie :)

a co do mężów hmmm widze temat rzeka :) u nas akurat jest na odwrót ... przed ślubem była masakra nie było dnia bez kłótni, garnki latały itp itd kilka razy nawet chciałam odwoływać ślub ... a teraz dwa lata po ślubie i normalnie może nie bajka ale kłótnie to można policzyć na palcach u rąk... głównie powody to oczywiście teście i ewentualnie małe zaangażowanie w szukanie nowej lepiej płatnej pracy...
    za to faktycznie początek znajomości to była bajka kwiatki, przytulanie w miejscach publicznych itd się chłopak starał a jak zamieszkaliśmy razem to jak ręką odjął heh no ale to chyba tak zawsze jest że na początku się starają a jak już zdobędą to osiadają na laurach :)
    a teraz to już w ogóle narzekać nie mogę bo już praktycznie w domu nic nie robie :) całą sobotę sprzątał a ja sobie spałam :) a teraz właśnie znalazł w necie jakiś przepis na ciasto i opanował kuchnie hehe ciekawe co z tego wyjdzie :)
    a w ogóle tekst dzisiejszego dnia, odkryłam taką hurtownie z ubraniami gdzie za bezcen można nakupić ubranek dla dzidziusia nawet z disneya były koszulki po 5zl i tak sobie grzebie i co mężowi pokazuje że fajne to on z tekstem " będziemy kupować tylko rzeczy fotogeniczne żeby ładnie na zdjęciach wyglądały" <sciana>

lys, mamasia, Cassie, małaMyszka, czarnaruda, rybka1988 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mozecie mi poradzic???
    Usg polowkowe mam umowione na 25.03, ale tak jak Wam mowilam zaczynam chodzic po scianach czy moja Mala odziedziczy po mnie rozszczep i tak zastanawiam sie czy ma sens zrobic usg 3d (mam taka mozliwosc jutro), ale mjm watpliwosci, bo raz, ze w tamten wtorek mialam wizyte i usg a dwa, ze moze byc tak, ze malenstwo nie bedzie nam chcialo pokazac twarzy i sama bije sie z myslami co zrobic :( Doradzcie cos prosze

• Neyla Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie... dzidzia cała i zdrowa. 121g do kochania :) Znowu maluszek siedział po turecku, ale lekarz nie dawał za wygraną i okazało się, że nasz synek jest CÓRECZKĄ!

Moja intuicja jest do bani ;/

Idę się cieszyć :D

Aska87, 0na88, niecierpliwa, lys, Cassie, Aga89, magda sz, psioszka11, mamasia, Paula_071, małaMyszka, Maniuś, ainer85, Martucha86, kasiuleek, czarnaruda, rybka1988, Pati Belgia, sylwucha89, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego najlepszego dla solenizantek:)ja mam wizyte za godzine i strasznie sie denerwuje ale to norma u mnie, ciekawa jestem czy poznam juz plec:)

niecierpliwa ja bym poczekala do 25.03, wiem ze jest trudno wytrzymac ale lekarz na polowkowym powinnien ci wszystko pokazac i sie dopiero okaze, to tylko 2 tyg, glowa do gory

niecierpliwa, lys, 0na88, Cassie, mamasia, małaMyszka, Maniuś, czarnaruda, rybka1988 lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

Ja tez po wizycie, długość ciemieniowo siedzeniowa wynosi 12 cm :-)

Juz tyle dzidzi do kochania! :-)

Niestety lekarz nie chciał zdradzić płci, powiedział, że na tym etapie to jak wróżenie z fusów ;-) dziś powie, że dziewczynka, a za miesiąc może być chłopak ;-)

lys, Aska87, Cassie, Aga89, mamasia, Paula_071, małaMyszka, ainer85, Martucha86, Maniuś, kasiuleek, czarnaruda, Pati Belgia, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam smsa do lekarki mojej i napisala, zebym poczekala do polowkowych...tak tez zrobie, przeciez w koncu to i tak juz nic nie zmieni

lys, 0na88, Cassie, mamasia, Paula_071, małaMyszka, czarnaruda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama w 15 tyg nie chcial powiedziec jaka plec eee to i ja sie dzisiaj nie dowiem:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa to jestesmy na tym samym etapie ciazy, 25.03 polowkowe to szybko ja pewnie bede miala po swietach

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny! Spełnienia marzeń i zdrowych, pieknych bobasów :) !

Sluchajcie, czy was tez jeszcze bolą piersi? Ostatnio moja kolezanka z wielkimi oczami "powaznie jeszcze ci bolą!?" ...

lys, małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ