X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z poloznymi środowiskowym gdzies czytalam albo moze i nawet ktoras z was pisala o domowych wizytach nie po porodzie a teraz czy to jest w ramach nfz ile wizyt czy odplatnie trzeba sie pewnie gdzieś zglosic wie ktoras z was i wylozy jak krowie na rowie. :-) :-)

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w maju mamy rocznicę ślubu...ale boję się gdzieś jechac:/...zobaczymy jak będzie ale cykora mam...

małaMyszka lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Nie mogę wpisać się do tej tabelki (piszę z tableta) może mnie któraś dopisać...w drodze Syn:).

Już Cię dopisałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:17

magda sz, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka mi lekarz powiedział że mogę do połowy maja czyli początku 3 trym. latać. W styczniu ze względu na różne perypetie by nie zezwolił ale teraz po tych przejściach z krwiakami itp. to mam korzystać. Trochę się cykam nie powiem. Ale z drugiej strony już wysiedzieć nie mogę, często podróżowałam przed ciążą i brakuje mi tego strasznie. Mam nadzieję że Maja też pokocha podróże i będziemy mogli razem gdzieś dalej wyjeżdżać.

psioszka11 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Dziewczyny jak to jest z poloznymi środowiskowym gdzies czytalam albo moze i nawet ktoras z was pisala o domowych wizytach nie po porodzie a teraz czy to jest w ramach nfz ile wizyt czy odplatnie trzeba sie pewnie gdzieś zglosic wie ktoras z was i wylozy jak krowie na rowie. :-) :-)
    Położna albo wybierasz sama albo zostanie Ci przypisana-Mozna zmienić 3 razy w roku tak jak lekarza rodzinnego. Jest to opieka podstawowa w ramach NFZ i jest bezplatna:)
    Ja wybrałam juz Panią i spotkalyśmy się raz i do porodu będziemy się spotykać. Na spotkaniach jest wiele tematów do omówienia. Moja mnie zapewniła ze mogę dzwonić w każdej sprawie :). Po porodzie w ciągu 48h musi być u Ciebie na wizycie w domu. Masz obowiązek ja poinformować ze Dzidzia juz jest :)

aaaaga, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Martucha to teraz musze poszukac jakiejs milej i fachowej w Gdansku jakas tam wybierałam jak sie przeprowadzilam i do przychodni przepisalam ale nawet nie wiem jak sie nazywa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:22

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:

aaaaga, jak zapisywałam sie do szkoły rodzenia to babeczka która poźniej do mnie zadzwoniła wytłumaczyła mi co i jak również w kwestii z położną i powiedziała, ze jeśli jest konieczność odwiedzin w domu przez połozną to mogę to zgłosić, bo po porodzie to wiadomo przysługują nam te wizyty.
    Czyli jeśli np źle bym sie czuła itd to położna w ramach szkoły rodzenia przyjdzie do mnie.
    Ja zapisujac sie do tej konkretnej szkoły i wypełniając deklarację jestem "skazana" na jedną z trzech połoznych które są w niej zatrudnione.
    Jeśli nie decydujesz sie na szkołe, podejdź do swojej przychodni lub przychodni najblizej Twojego miejsca zamieszkania i podpytaj, wszystko to jest na NFZ

Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Dzieki Martucha
    Spoko:)

5fo2vs9.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.b wrote:
    Z Białki Tatrzańskiej :)
    Tzn teraz tu mieszkam, ale pochodzę ze Śląska :)
    Bo ja z N.T :) ale mieszkam w Austrii :)
    Milego dnia zyczymy :) choc za oknem jesien-tak jak to Myszka ujela :D

małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świdruje przez okno i widzę ze babeczka pcha wózek camarello brzoskwiniowo brązowy na białym stelazu, ale piekny:)

niecierpliwa, 0na88, małaMyszka, Neyla, gosia.b lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd ja z nakazem lezenia nie moge uczeszczac do szkoly rodzenia chociaz bardzo bym chciala i moj maz razem ze mna ale moze na nastepnej wizycie dostane zielone swiatlo :-)
    Albo tak jak mowisz podpytam w przychodni lub napisze e-mail do szkoly rodzenia i zapytam mam jedna prawie pod nosem polecana gdzie jest opcja darmowa szkola za wybor poloznej

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad zrobiony od niechcenia, ale wyszedl pysznie, az mi sie uszka trzesly :P

Ja tez nie zdecydowalam sie na wyjazd zagraniczny, choc wiem, ze maz bardzo chcial i zal mu troche tego urlopu, ale jak raz przypomni sobie jak wyglada Baltyk to nic mu sie nie stanie ;) Za rok kupimy bagaznik dachowy i pojedziemy w trojke :) My tez preferujemy wyjazdy, ktore sami organizujemy, w tym roku miala byc Albania, a bedzie Gdansk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:44

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Magd ja z nakazem lezenia nie moge uczeszczac do szkoly rodzenia chociaz bardzo bym chciala i moj maz razem ze mna ale moze na nastepnej wizycie dostane zielone swiatlo :-)
    Albo tak jak mowisz podpytam w przychodni lub napisze e-mail do szkoly rodzenia i zapytam mam jedna prawie pod nosem polecana gdzie jest opcja darmowa szkola za wybor poloznej

aaaaga a do jakieś szkoły rodzenia się wybierasz jak już dostaniesz zielone światło? :)
    Ja też z Gdańska, robiłam rozeznanie i nie wiem na co się zdecydowac... może "Super Mama"...

atdcpx9izbdly3tt.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w tym roku spędzimy urlop nad morzem a jakieś 1,5km do plaży mamy więc wczasy, że hoho :D

na wyjazd zagraniczny bym się nie zdecydowała jednak... w 11tc byliśmy w Barcelonie, gdzie dostałam plamienia, byłam przerażona i może teraz za bardzo chucham i dmucham na tą swoją ciążę... boję się dalekich wyjazdów... ale trudno odbijemy sobie w przyszłym roku wybierając się na wakacje w trójkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:54

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obiad przygotowany, czekam na meza, jeszcze odkurzyłam bo mam "jebla" na tym punkcie, nie wiem jak to bedzie kiedys przy dziecku, ale draznia mnie okruszki na dywanie czy płytkach, teraz mogę iśc polezakowac z macą w reku:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna MagMed przetestowana na bliskich znajomych

małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    obiad przygotowany, czekam na meza, jeszcze odkurzyłam bo mam "jebla" na tym punkcie, nie wiem jak to bedzie kiedys przy dziecku, ale draznia mnie okruszki na dywanie czy płytkach, teraz mogę iśc polezakowac z macą w reku:)
    A ja pol godziny po obiedzie i albo nadal albo juz znowu jestem glodna, a wciagnelam woreczek ryzu z sosew i 2 pulpeciki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 15:06

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Karolina my też zawsze sami, ale w tym przypadku to coś blisko i na gotowe. Wstępnie plan był Włochy samochodem na 2-3 tyg. Tak mąż planował zanim nie zaczęłam rzygać w ciąży :)

No w tym stanie to raczej ryzykowne jechac na własną ręke :)

Nie zapomne jak w gruzji jechaliśmy taksówką busem która sie sypała doslownie ! a jechalismy nią 250km, kierowca gadał po swojemu, my byliśmy pijani i po swojemu i gadka szła :P męża brat przypalił dla goscia koszule to najpeirw na siebie krzyczeli (oczywiscie taksówkarz po gruzińsku a przemek po polsku :D)a potem sie przytulili :D haha parodia :P

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie wyjazdy są najlepsze, poznaje się prawdziwą kulturę w różnych krajach.

Widzę że ogradzacie w ogóle wyjazd za granicę, kurcze sama już nie wiem. Sporo znajomych wyjeżdżało w ciąży i miło wspominało, może dlatego w ogóle taki pomysł na zagranicę. Po świętach przejedziemy się do ubezpieczyciela i zobaczę jakie są warunki i pakiet dla ciężarnej jakby coś w danym miejscu. Bez takich informacji nigdzie nie polecę. Żeby ta nasza Polska była cieplejsza to bym coś tu wybrała na wakacje. W czerwcu planujemy odwiedzić miejsce naszych zaręczyn nad polskim morzem ale to taki wyjazd na 3 dni max. W lipcu dupki nie ruszam po za Wawę, nawet do rodziców nie jadę bo nie chcę urodzić w przypadkowym szpitalu a już na pewno nie w mieście z którego pochodzę. No nic 7.04 mam lekarza jeszcze z nim pogadam o tym wyjeździe jak on to widzi.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Paula - gratuluję synka :)

Pulpecja i Y trzymam kciuki za wizyty :)

U nas przed chwila był straszny grad a teraz świeci super słoneczko. Porażka z tą pogodą. A jutro wyczekiwana wizyta o 18.30 :) już nie mogę się doczekać :) i na dodatek jutro się dowiem jak nasza córcia będzie miała na imię- mąż ma się wreszcie określić ;)

Magda na wakacje polecam moją ukochaną TENERYFKĘ, na pd są piaszczyste plaże. do zwiedzenia koniecznie:
    Siam Park - http://www.siampark.net/en/
    Loro Park - http://atrakcjeteneryfa.pl/loro-parque/
    Wąwóz Masca - http://atrakcjeteneryfa.pl/trekking-masca/
    Teide - http://www.teneryfa24.pl/teneryfa_teide.html
    Los Gigantes-http://www.wyspy-szczesliwe.pl/teneryfa/LosGigantes.php?id=176
    Piramidy Guimar - http://www.piramidesdeguimar.es/
    Park Anaga- http://obiezyswiat.org/index.php?gallery=6915
    Rejs na Gomerę- http://www.travelmaniacy.pl/profil,169,podroze,3886,hiszpania

i jeszcze milion innych atrakcji. Przez tydzień na pewno nie zdążysz wszystkiego zobaczyć :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ