SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
rybka1988 wrote:Ja właśnie dlatego mam 3 nie otwarte próbki tego płynu. Z synem od początku prałam w lenorze tylko 1/4 nakrętki dawałam i jest ok. Ten dla dzieci oczywiście. Jak skończył pół roku to razem z naszymi w naszym lenorze piore i wszystko gra
hmmm... Ale Lovela jest chyba do prania, a Lenor do płukania? Chyba, że nie wiem o nowościach na rynkumałaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
no tak mój błąd :$ płuczę w lenorze ale piorę też od początku w płynie do prania Ariel:-)
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć Babki
Super brzuszki! Mój też wystrzelił, później Wam pokaże!
Mi też raz czy dwa dziennie twardnieje na kilka sekund podbrzusze. Mamuśka (moja prywatna pomoc przedmedyczna-ma za sobą 5 ciąż w tym jedną mnogą) wyjaśniła mi dziś, ze to skurcze przepowiadające:)...spodziewałam się czegoś innego... grunt, że nie boli.
Szykujemy się do remontu, który rusza pełną parą od 27 kwietnia.
Mąż zaplanował urlop i zorganizował pomoc. Juz nie mogę się doczekać.
Weekend minął bardzo szybko, ale sympatyczie. Wczoraj byliśmy na roczku a dziś od 12 mieliśmy gości w dwóch grupach. Najpierw znajomi a później rodzinka.
Mam nagły przypływ radości!!
Dzięki za polecenie kosmetyków dla Bąbelka!
olinka, małaMyszka, Laura, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Piekne te nasze sierpnióweczki
)
Rybko-super fryzuraTeż mam krótkie wlosy i zawsze robiłam na nich nieład, ale ostatnio nie chcą mi sie w ogóle układać ;/ i tylko na boczek zaczesuje
Magda- SeximamaU mnie brzuch rośnie identycznie, przodu jest niewidoczny a bokiem juz widaćc balonik
Laura- bardzo elegancka mamuśka i ocziwiscie piekny brzuszek
Moi goście niedawno pojechali, skończyłam sprzątac,zmywarka chodzi o moge legatowaćPoleńka sie wierci - chyba od tego ciasta
Ale ten ich synek jest cudowny9miesiecy ma, na koniec zaczął marudzic to juz pojechali ale od 15 do 19 -cud dzieciaczek
małaMyszka, Laura, magda sz, mamasia, Y lubią tę wiadomość
-
Karolina dziękuję
, każda z nas jest wyjątkowa
mamy piękne brzuszki a za dłuższą chwile będziemy mieć śliczne dzidziusie
Myszko ja tak mam często i sama nie wiem czy aby to nie po wysiłku tez takie ciągniecia jajników i ból brzucha.
Ja skurcze odczuwam jakby balon w brzuchu i troszke inaczej jak opisujesz.
Ale może każda z nas ma inaczej....małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kochane
Apropos gier, to my ostatnio uskuteczniamy Talisman: Magia i Miecz
Bardzo fajna planszówka! Z tymi skurczami to i ja mam jakoś dziwnie
nie dość, że czuję się rozepchana, jakbym łyknęła conajmniej odkurzacz, to miewam taki krótki ból jak na okres..no ale we wtorek lekarz, o wszystko go wypytam
Rybka, na Twoim miejscu godność i honor nie pozwoliłyby mi na p***nie się z typem w tańcu, ale to jest kwestia charakteru. 'Staram się zrozumieć, co musisz czuć, sama zostałam wykorzystana przez bardzo bliską dla mnie osobę w najtrudniejszym okresie mojego życia, bo mam rodzinę jaką mam, a jeszcze zdiagnozowano u mojego młodszego rodzeństwa autyzm i te wszystkie odloty + jego "litość nie żeby to było coś złego" omal nie doprowadziły mnie do stanu krytycznego
rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Jak ja leżałam w szpitalu, to tam lekarz mówił, że jak nospa mi w domu nie pomogła, to znaczy, że mam poważniejsze bóle i już więcej mi jej nie podawali. Dostałam hormony i magnez w kroplówce, ale zrobili też dużo badań z krwi (np. na ilość potasu we krwi, CRP) badanie ogóle i posiew moczu, wymaz z szyjki, usg.
A umawiałaś się do urologa?
Mi lekarz w szpitalu najpierw jeden mówił coś tam że to normalne w ciąży i teraz już tylko będzie gorzej, bo dziecko będzie rosło i będzie wszystko uciskało. I trzeba się przemęczyć. Potem drugi był zbulwersowany, że pomimo bólu nie brałam no-spy. Jakby no-spa była jakimś panaceum, a ja wróżką Semirą. Od zawsze mówili, brać nospę jak boli brzuch, nikt nie wspominał o plecach i nerkach i nie wiem czym jeszcze. A że mi nospa na brzuch nigdy nie pomagała to nie była nawet w zasięgu ręki. Z badań pytał tylko o badanie moczu i tylko to go interesowało i tylko to zalecił. Ja jestem nadgorliwa, więc oprócz moczu ogólnego porobiłam sobie badania na poziom sodu, potasu, kwas moczowy, mocznik, kreatyninę i cystatyne C. Posiew odpuściłam bo miałam robiony w połowie marca i mocz był jałowy.
Lekarz stwierdził, że ten zator i ból prawdopodobnie sam ustąpi, więc jak ból chwilowo ustąpił to już nie umawiałam wizyty u urologa, teraz wiadomo żałuję. Cóż, grunt że teraz znów silny ból znów minął i tylko jest ten znośny, liczę że tak dotrwam do wizyty u gin i ta mi wszystko wyjaśni, bo najbardziej drażni mnie że nic nie wiem.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
somebodytolove94 wrote:Kochane
Apropos gier, to my ostatnio uskuteczniamy Talisman: Magia i Miecz
Bardzo fajna planszówka! Z tymi skurczami to i ja mam jakoś dziwnie
nie dość, że czuję się rozepchana, jakbym łyknęła conajmniej odkurzacz, to miewam taki krótki ból jak na okres..no ale we wtorek lekarz, o wszystko go wypytam
Rybka, na Twoim miejscu godność i honor nie pozwoliłyby mi na p***nie się z typem w tańcu, ale to jest kwestia charakteru. 'Staram się zrozumieć, co musisz czuć, sama zostałam wykorzystana przez bardzo bliską dla mnie osobę w najtrudniejszym okresie mojego życia, bo mam rodzinę jaką mam, a jeszcze zdiagnozowano u mojego młodszego rodzeństwa autyzm i te wszystkie odloty + jego "litość nie żeby to było coś złego" omal nie doprowadziły mnie do stanu krytycznego
-
Laura wrote:Somebodylove właśnie mam podobnie jak ty z tymi skurczami, nie umiem tego tak opisać...
Powiem Wam, że ja jakoś od 2 tygodni też mam momentami takie dziwne wrażenie mocnego napięcia brzucha, to skurczu, to pobolewania delikatnego jak na okres, i też się zastanawiam o co z tym chodzi.
Jak pytałam ostatnio moja ginekolog jak rozpoznać czy to tzw. "twardnienie brzucha" to którego nie wolno lekceważyć to się mnie zapytała, czy miałam bolesne miesiączki, ja na to że tak, że nawet bardzo bolesne, a ona że w takim wypadku jak właśnie tak będzie mnie bolał brzuch, a przy tym będzie twardy i napięty, to to jest dokładnie TO.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 20:42
małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Powiem Wam, że ja jakoś od 2 tygodni też mam momentami takie dziwne wrażenie mocnego napięcia brzucha, to skurczu, to pobolewania delikatnego jak na okres, i też się zastanawiam o co z tym chodzi.
Ja tez mam takie wrazenie, ale myslalam ze to malenstwo mi sie tak na chwile wypycha, bo to nie boli, takie dziwne uczucie i nagle z jednej strony mnie wybrzusza i po kilkudziesieciu sekundach znikamałaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja tez mam takie wrazenie, ale myslalam ze to malenstwo mi sie tak na chwile wypycha, bo to nie boli, takie dziwne uczucie i nagle z jednej strony mnie wybrzusza i po kilkudziesieciu sekundach znika
Jak wybrzusza z jednej strony i znika to chyba maleństwo, bo moja córa tak właśnie mi robi, ale to mnie nie boli, troszkę tylko ciągnie skórę.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Somebodylove własnie dlatego skonczylam robic wszystko do czego byl przyzwyczajony. Juz nie wiem czy warto skoro ciagle trzeba prosic. A to przeciez nie we mnie jest problem, to nie ja jestem egoistką. Dlatego męczyć się do końca nie będę. ja zrobilam wszystko co w mojej mocy. Wychowano mnie tak aby dawac ludzia szanse.... Do czasu.
-
lys wrote:nacisk na pęcherz i ból podbrzusza to brzmi troszkę jak infekcja pęcherza
-
Kkarolinaaaa wrote:A wasze brzuszki też są takie wrażliwe na ucisk? Mój bardzo..nawet jak mąż mnie przytulaa troszke mocniej to juz mi to jakby..hm moze nie ze boli ale baardzo przeszkadza.
Tak, mój jest taki wrażliwy, wszystko co choć troszkę uciska mi przeszkadza, nawet podczas schylania. Po domu teraz noszę takie dresy ze 3 rozmiary za duże (miały być na 9 miesiąc ciązy), które zwisają mi na tyłku, żeby tylko mnie nic nie uciskało.