Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
agapast wrote:niby nie choroba, a do lekarza trzeba chodzić
a tak poważnie, nie ma co robić z siebie bohaterki, jak się nie ma siły to trudno.
Aga dobrze napisalas, bohaterki to bedziemy mogly z siebie robic jak urodzimyamela, Camille87, Dodi, Magda2013, Ruda27 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Agapast to faktyczne trzeba uwazac. Ja tez staram sie nie dzwigac, choc ostatnio dzwignelam zgrzwke z woda i mama mnie opiernizyla zebym tego nie nosila to tez myslalam ze bez przesady przeciez nic mi sie nie stanie. A jednak trzeba uwazac i nie szarzowac za bardzo !!
Maz wrocil z pracy, zaraz odpalamy grilaagapast, Moni&, Camille87, Dodi, Magda2013, Ruda27 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
no chyba wezmiemy tego adamexa bo o tym berbetto luca czytalam ze gondola ok ale spacerowka nie za bardzo zobacze jeszcze mam czas:) a lekki wozek musze kupic bo na 3 pietro targac 20kg mi sie nie usmiecha.
amela to udanego grila:) my zaraz wybywamy na jakis spacerek:)Monis
[/link]
-
Amela udanego grilowania
Aga, teraz mnie niezle nastraszylas... ja podnosze czesto swoja roczna siostrzenice (jest tak slodka ze jak mnie widzi to raczki do mnie wyciaga) ale widze ze to nie przelewkiMam nadzieje ze Zuzia nie odbierze nie brania na rece jako odrzucenie
W pracy tez czesto mowilam ze "przeciez chora nie jestem to moge cos tam poniesc" - juz sie to nie powtorzy... obiecuje!
Dziewczyny na nic sily nie mampodskoczylam do miasta na chwile i tak sie zmeczylam ze zamiast przebrac sie w domowe to siadlam plackiem i nawet do kuchni naleznikow sobie robic nie ide
amela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o lekkie wózki to najlżejszy jaki znalazłam to Camarelo Carera:
Waga stelaża
4,30kg
Waga gondoli
4,10kg
Długość gondoli
85cm
Waga spacerówki
4,30kg
Aggie nie martw się, ja siedze cały dzień w domu i na nic siły nei mamAggie, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagapast wrote:eeee, zbyt wsześnie na kolacje, nasze głodomory by nie wytrzymały do rana:)
Może ludzie mają weekendowe życie towarzyskie hehe
Ja jem kolacje
Ale obiad bardzo mały zjadłam bo głodna nie byłam
Pewnie to i tak nie koniec jedzenia na dziś PAggie, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kuzwa, dzwonie dzis rano do siostry, i pytam czy mialaby cos kasy zeby mi oddac, w normalnej sytuacji nie zrobilabym tego bo mi normalnie wstyd, ale w portfelu mialam tylko tyle co zeby cos na kolacje i sniadanie kupic... mial jej facet podrzucic w drodze z pracy (mija moj dom) a ona teraz do mnie dzwoni z pytaniem czy potrzebuje ich na dzis oO mowie ze tak, bo na ta chwile mam pusty portfel, to wsciekodupy dostala
z fochem ze musi przyjsc i mi przyniesc
noz kuzwa, powiedzcie mi czy ja cos zle zrobilam??
Kamilka mi sie wydaje, ze wszystkie takie padniete i odpoczywajaJa dalej te wozki przegladam bo moze znajde cos podobnego do extreme ale w mniejszej cenie (mimo ze moj mimo ceny chce kupic), wiadomo kazda zlotowka/funt zaoszczedzony, to mozna cos jeszcze maluchowi kupic.
Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
ja też wciągnęłam miseczkę truskawek ze śmietanką... ale pewnie jeszcze sobie tosta zrobię... ale to za godzinkę...
fajny ten wózek Camarelo Carera one wszystkie takie podobne są... ale za tym przemawia jego niska waga...
tak się pytam o te wymiary kołderki bo po pierwszej córce mam 90 / 120
a teraz jakieś większe robią...
Camille87 lubi tę wiadomość
-
a co do dzwigania... w pierwszej ciąży opiekowałam się dziadkiem... któregoś dnia dźwignęłam się pomagając mu wstawać i mała nóżką przebiła worek owodniowy u góry... wody zaczęły mi się sączyć i za dwa dni w 37 tyg urodziła się amelka...
-
nick nieaktualnyPositive ja mam łóżeczko 120x60 więc generalnie kołderka jest większa niż powierzchnia leżenia w łóżeczku
myślę, że jest trochę za duża, ale ja ją kupiłam razem z podusią za śmieszne pieniądze bo miałam okazje więc wzięłam
Mój synuś i tak na początku będzie spał w śpiworkupositive, Dodi lubią tę wiadomość
-
Positive, to cud ze to calkiem pozno sie wydarzylo... ja juz chyba nie podniose Zuzi, bede prosic zeby mi ja podawac na kolana, a to taki slodziak, cioci najslodszy cukiereczek
no coz, musze dbac o siebie i swoja Majeczke
Camille87, positive, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypositive wrote:a co do dzwigania... w pierwszej ciąży opiekowałam się dziadkiem... któregoś dnia dźwignęłam się pomagając mu wstawać i mała nóżką przebiła worek owodniowy u góry... wody zaczęły mi się sączyć i za dwa dni w 37 tyg urodziła się amelka...
o matkodobrze że to był już 37 tc...
positive lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tak to jest z pożyczaniem...później jest Ci głupio o własne pieniądze się prosić.
idę sobie zrobić nogi depilatorem, przygotowuję się powoli do bólu przed porodem:) nawet się zastanawiam czy nie iść na bikini do kosmetyczki przed rodzeniem, to będzie mały pikuś w porównaniu do tego co nas czeka:)
udanego wieczoru Kobiety, paaaa.Camille87, celia lubią tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
nick nieaktualny
-
Camille87 wrote:Jeśli chodzi o lekkie wózki to najlżejszy jaki znalazłam to Camarelo Carera:
Waga stelaża
4,30kg
Waga gondoli
4,10kg
Długość gondoli
85cm
Waga spacerówki
4,30kg
Aggie nie martw się, ja siedze cały dzień w domu i na nic siły nei mam
Camillla moj typ
Camille87 lubi tę wiadomość