WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no napewno taka oplacona polozna skupia sie tylko na tej jednej osoby, no ale to jest chore, nie powinno tak byc, placimy podatki i taka opieka powinna byc ZA DARMO! i jak tu sie nie stresowac porodem eh:/
    ja po lumpexach chodzilam ale ciazowych spodni nigdzie nie znalazlam:/ widzialam takie fajne materialowe na allegro niedawno za 26,90 tylko nie wiem czy mi takie spodnie na dupe wejda:P
    Daria moj synus tez ma dni ze dluzej pospi i kopnie dopiero jak ja juz dlugo nie spie a czasem budzi sie razem ze mna.
    kada a Ty kochana lez i odpoczywaj:*

Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Jak córkę rodziłam to położna była przy mnie ale nic w łapę nie dostała

Tak powinno byc, nie powinno sie placic za to co jest ich obowiazkiem..
    Ja na szczescie slyszalam dobre opinie o opiece poloznych wiec za te pieniadze kupie cos Kubusiowi :-) mnie bedzie wspieral maz a przed porodem jeszcze siostra polozna ma sprawdzic postep porodu rozwarcie ewentualnie dac oksytocyne itp itd :-)

MILA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    no napewno taka oplacona polozna skupia sie tylko na tej jednej osoby, no ale to jest chore, nie powinno tak byc, placimy podatki i taka opieka powinna byc ZA DARMO! i jak tu sie nie stresowac porodem

Zgadzam sie w 100%!!
    Co do lumpeksu ja znalazlam do tej pory jedne spodnie ale byly za duze :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, Monia oczywiscie ze macie racje.. Takie cos powinno byc darmowe.. Ja niestety rozne opinie slyszalam, wiec wole miec swoja polozna.. Maz wspierac bedzie swoja droga, ale on porodu odbierac nie bedzie :P

• agapast Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Mamuśki. widzę, że został poruszony temat Pań położnych...ja też jestem zdania, że przecież to jest jej praca i tak jak lekarz jak ma dyżur to po prostu jest. Jakbym miała dać 1500 zł to też mi szkoda, wydatków przecież mam pod dostatkiem. Liczę na to, że trafię akurat na życzliwą osobę i mi pomoże i nie ograniczy się do "proszę rodzić":)

Co do ciążowych ciuchów, zawsze mnie zastanawia co oznacza np S, czy S sprzed ciąży plus brzuch czy S ciążowe jest inne, każda marka ma swoją ciążową rozmiarówkę. W C&A mają dosyć duży wybór odzieży dla mam, przynajmniej w Łodzi, ale to sieciówka, więc pewnie wszedzie to samo.

celia, Moni&, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my zaraz ruszamy relaksować się nad wodą :)
    Malutka kopie po tatusiowej jajecznicy, więc chyba smakowało :P

Quendi co do położnej jestem w tej samej sytuacji. W Warszawie położna kosztuje 1500zł i nie zamierzam płacić. Na szkole rodzenia poruszaliśmy ten temat i położna z tego szpitala potwierdziła, że to dla osób, które potrzebują dodatkowej opieki. Powiedziała, że normalnie na dyżurze jest jedna położna na dwie rodzące i na ogół studentka dodatkowo. To jest naprawdę wystarczająca opieka jej zdaniem.
    Oczywiście własna położna jest non stop z Tobą i trzyma za rękę. Ale jeśli nie potrzebujesz aż takiej troski, to jesteś bezpieczna.
    Po tych słowach w ogóle przestałam o tym myśleć, będzie dobrze :)

Kada współczuję ciągłych kłopotów :/

Trzymajcie się dziewczyny, miłego weekendu :D

Ruda27, Camille87, Dodi, MILA, Moni& lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja cie rozumime kazda z nas martwi sie o siebie i dobrze ale moim skromnym zdaniem placac poloznej za cos co lezy w zakresie jej obowiazkow dajemy przyzwolenie na gorsza jakosc pracy bez oplacenia jej - tworzy sie bledne kolo, kobiety sie boja bycia olanym i placa a polozne sobie mysla ze jak komus zależy to zaplaci itd..

No nic to jest temat rzeka... :-)
    Co do rozmiarow ja zawsze patrze na wymiary ubran i mierze swoje i nie interesuje mnie to czy to s m l czy xl bo rozmiar rozmiarowi nie rowny :-)
    Kupilam dwie pary spodni na allegro i sa super :-)

Dodi, Moni&, MILA, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila pewnie masz racje, mnie do tej decyzji nic nie zniecheci :) chce miec polozna i tyle :) poza tym to jest znajoma mojej mamy, nie wiem jak to bedzie wygladalo z zaplata, normalnie sie placi i spisuje umowe, ale z nia narazie sie wstepnie umowilam i zobaczymy jak wyjdzie sprawa finansowa.. Ale dla mnie nie ma to znaczenia. Poki mnie stac chce dac te 500 zl i byc spokojniejsza :) kazdy robi jak uwaza i to indywidualna sprawa :)
    Aaa i jeszcze dodam, wcale nie daje sie przyzwolenia na gorsza prace poloznej poprzez wynajecie jednej.. Wynajmujesz po 1 taka jaka chcesz, nie ze trafia jakas z przypadku. Po 2 masz opieke tylko nad soba, a nie wlasnie jak Celia pisala 1 polozna na 2 rodzace.. Takze uwazam ze to nie jest do konca tak jak napisalas..

Co do ciuchow z lumpeksu, ja nie kupowalam tam ciazowych.. Po 1 nic nie znalazlam, a po 2 moze to i glupie, ale jakos sie boje.. Nie wiem kto je wczesniej nosil, czy sa one "szczesliwe" czy nie :P oczywiscie moja mama mi to podpowiedziala, ktora wierzy w zabobony :P poki co mam 3 pary spodni, dlugie spodnice na lato to jakos mam nadzieje dam rade wytrzymac..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 09:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria napisz mi prosze jaki Ty masz ten krem na cellulit? Z tolpy??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 09:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Daria napisz mi prosze jaki Ty masz ten krem na cellulit? Z tolpy??

Kamila to ten, ale na cellulit :P
    http://anioleek89.blogspot.co.at/2013/01/wygadzajacy-balsam-antycellulitowy-topa.html

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria mysle ze w tym momencie powinnysmy skonczyc dyskusje na temat oplacania poloznejnbo nam sie temat rozwinie na cztery strony :P
    Kazda z nas wie o co chodzi i to najwazniejsze! :-)

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Daria mysle ze w tym momencie powinnysmy skonczyc dyskusje na temat oplacania poloznejnbo nam sie temat rozwinie na cztery strony :P
    Kazda z nas wie o co chodzi i to najwazniejsze! :-)

Hehe masz racje :P

Macie dziewczyny juz przewijaki ? :)

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kamila to ten, ale na cellulit :P
    http://anioleek89.blogspot.co.at/2013/01/wygadzajacy-balsam-antycellulitowy-topa.html

Dzieki :-) bede dzis w rossmanie to lookne czy bedzie :-)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :-)

Pogoda ładna u nas póki co :-)

Ja biorę się dzisiaj za łazienkę :-)

Ubranka małego już wyschły i córka chce układać i mnie męczy :-) niech sobie układa ;-)

Daria ja mam przewijak kupiony na łóżeczko ale w sumie ta komoda którą kupiłam w Ikei jest na tyle szeroka ze w sumie moja Milenka mnie uświadomiła ze "mamusiu przeciez tu możemy braciszka przewijać" :-D i w sumie faktycznie bo przewijak spokojnie może tam lezeć i jeszcze miejsce obok na pudełeczko z kosmetykami się zmieści :-)

a przewijak z allegro tzn

http://allegro.pl/usztywniany-przewijak-na-lozeczko-ceba-70x50-hit-i4171029325.html

Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam komode z przewijakiem ale poki lozeczko bedzie stalo w sypialni wydake mi sie ze bede czasem korzystac z lozka jako przewijaka :P

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila wlasnie tez te przewijaki ogladam :) ktory wybralas? Ja te z sowkami :) mam nadzieje ze beda w kaji, zeby od razu kupic bo to u mnie w gliwicach :)
    Kamila a co bedziesz kladla na ta komode? Tylko ceratke z pieluszka? Czy jak to sie robi na takiej komodzie?
    Mila ale masz pomocnice :D

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem napewno ze poloznej nie opłace bo mnie na to nie stac a czytajac opinie szpitala w ktorym bede rodzic nie jest najgorzej z opieką, kolezanka ktora tam rodzila to mowila ze polozna nawet jej sie po porodzie umyc pomogla, jedyne na co narzekala to brak pomocy przy przystawieniu dziecka do piersi. no ale wiadomo ze rozni sa ludzi, roznie lekarze, rozne polozne nigdy nie wiemy na kogo trafimy. dobra konoec tematu.
    przewijaka jeszcze nie mam, tymi akcesoriami zajmiemy sie w czerwcu wtedy chce miec juz wszystko.

Monis
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pomocnika mam że ho ho :-)

Daria ja chyba zebry kremowy czy beżowy kolor przewijaka :-) a ty sówki :-) no jakby inaczej he he :-)

Co do takiej komody jak mam Kamilka to ja taką przy córce miałam a na niej położyłam taki przewijaczek z Ikei nie wiem czy kojarzysz biały w środku ma gąbkę a z boku się te boczki dmucha jak piłkę dmuchaną :-) tzn

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50251798/

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogole to wg belly zaczelam dzis III trymestr:D no i w suwaczku 2 z przodu sie pojawila:)

MILA, Ruda27, Camille87, Dodi, Aggie lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow MoniA - gratulacje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 10:17

Moni& lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ