WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Kamilko, mam nadzieje ze kolezanka okaze sie w porzadku, bo jak widac Twoj to nie typ co o swoje sie upomni :(

Moni, nie placz, ja tez sie poryczalam, bo mi dzis spodnie przyszly i sa zupelnie innego rozmiaru i w ogole masakra bo jestem skazana na kupowanie ciazowych w ciemno z neta, mieswzkam w sporym miescie i ze wszystkich sklepow wycofali ciazowki, tylko online ;( a ze w ciazy nie znaczy ze mam chodzic jak lachman w dresach :( chce byc zadbana w miare mama :( jakbym miala auto to pojechalabym do innych miast, a tak to sie nie oplaca :(
    Do doopy z tym wszystkim, mial byc mily wieczor a ja smece, Darek nic nie moze zrobic i tez czuje sie do doopy, moze jutro wstanie lepszy dzien, dobranoc :*

Camille87, Moni&, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Już nie pisałam po wizycie bo w sumie nic nie miałam badanego-serduszko Hubisia 150 takze oki.

Martwi mnie jeden problem.
    Rozmawiałam wczoraj z mamą-uswiadomila mnie ze jak nie masz swojej położnej to lipa. W szpitalu,w kktórym nastawiłam się na poród panie chcą 1 500 zł do łapki !!!
    Nie jestem w stanie dać takiej sumy-wolę ją przeznaczyć na rzeczy dla Synka niż wpychac w du...pani położnej-to przecież nie bardzo legalne. ...
    Mama mi mówi że jeszcze trochę czasu i będę najwyżej rodziła tam gdzie pracuje moja siostra...
    Ech...tak myślałam-położne ładnie zarabiają-np.5 porodów w miesiącu (a na pewno jest ich więcej)....heh

Camille87, Moni&, Dodi, amela lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie nie smuc sie :-( spodnie chyba mozesz wymienic co? Bo jak dobrze rozumiem przyszly nie te ck trzeba tak?

Quendi nie martw sie, czy myslisz ze kazda kobieta rodzi z prywatna polozna?
    Ja tez takiej nie bede miala bo mnie nie stac i sadze ze wiekszosc dziewczyn na forum nie bedzie mialo. NajwZniejsze jest odpowiednie przygotowanie do porodu, np w szkole rodzenia a to kto przyjmie porod mysle nje jest tak istotne. Oplafona polozna moze bylaby ewentualnje milsza :P

Ja wyczytalam na innym watku ze miedzy 21 a 31 tc przysluguje nam jedna a po 32 tc dwie wizyty u poloznej tygodniowo. Ja musze sie zapytac gina jak to jest bo we wczesniejszej ciazy wypelnialam w przychodni jakas deklaracje ale poloznej nie wpisalam moze warto sie rozejrzec za jakas k wpisac? :-)

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja faszerujac się tabletkami eh do doopy

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada co za tabletki? Co sie dzieje?

• Aggie Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka, no wlasnie ja od osoby prywatnej na ebay kupilam, i laska stwierdzila ze nic zlego nie zrobila :/ i mnie szlag trafia, stwierdzila ze jak nie jestem zadowolona z zakpy to moge wyslac z powrotem i zwroci to co zaplacilam ale nie przesylke :/ ehh

A w ogole to dzien dobry...

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny witam sie:) dzisiaj juz w dobrym humorku:P wczoraj kilka rzeczy mnie zdenerwowało, czasem po prostu za dużo mysle i gryze to w sobie no i wybuchlam, wyryczalam sie, moj mnie wyprzytulal i lepiej mi sie zrobilo.
    Quendi ciesze sie ze na wizycie ok, przynajmniej posluchalas serduszka, ja jak nie mam usg to nawet serduszka nie poslucham, sluchalam tylko raz na połówkowych a tak mi nigdy lekarz nie włącza.
    nie przejmuj sie, nie jestesmy burżujami jakimis zeby placic poloznej w łape za to ze bedzie nam słodzic przy porodzie, ja tez nie bede miala swojej poloznej, nie chodze naeet do szkoly rodzenia to dopiero bedzie hardkor!:P te ceny są okropne, rozumiem jakby chciala tak z 200 zl to za 10 porodow juz ma 2000 miesiecznie dodatkowo ale nie 1500:/ za ta kase to juz mam wozek dla dziecka. ja tylko mam nadzieje ze porod bedIe bez komplikacji, maluszek bedzie zdrowy bez zadnej zoltaczki i poleze wszpitalu 3 dni i uciekne w podskokach:P
    Agus u mnie w miescie sa dwa sklepy z odzieza dla mam, z tym ze jeden drogi jak cholera, ja kupilam dzinsy ciazowe w tanszym a mimo to zaplacilam 120 zl eh to jest chore ze juz jestem w ciazy to mam ubierac na siebie worki po kartoflach? ceny sa kosmiczne:/ zamierzam sie do kupna jeszcze jedbej pary sposni ciazowych bo mam w donu jeszc jakies w ktore wejde no i leginsy ale to juz naprawde na upaly bede zakladac:P no a teraz chyba kupie na allegro ale dokladnie wszystko wymierze bo zostaly nie cale 3 miesiace wiec za duzo sie nie oplaca kupowac

Dodi lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dzien dobry :-)

Ale spodnie nie sa zgodne z opisem??
    Bo jesli tak bglo to musis Ci zwrocic calosc a sprawe wowczas warto zglosic na ebayu..

• Quendi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tym. Tak jakbym miała brać od każdego dziecka 1500 zł za promocję do następnej klasy...nóż się otwiera.
    W Warszawie jest strasznie z tym ciężko. Rozumiem poród prywatny....ale w państwowym szpitalu. Olewaja Cię położne jak nie sypniesz grosza...taka prawda. Są strasznie zajęte....
    Czas pokaże co wymysle w tym temacie...ale 1500 zl nie zapłacę! !

Dodi lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wspolczucia akcji ze spodniami.. Tez bym sie wkurzyla.. A primarku nie ma juz serii dla kobiet w ciazy? Czy masz daleko do primara?? U nas niestety nie ma ciazowych rzeczy..

Co do poloznej to nie zgodze sie ze jest ona, zeby byc mila.. Napewno skupia sie bardziej na rodzacej niz nieoplacona. Ale choci mi tu o legalna umowe. U nas w szpitalu sie spisuje taka, koszt ok 500 zl.. I napewno jest to pomocne. Ja sie boje ze bedzie pare porodow w tym samym czasie i one nie beda tylko sie mna zajmowaly, a tak to bede miala swoja co jednak skupi sie na mnie calkowicie i bedzie wspierala i pomagala..
    Quendi masakra ze takie cos sie dzieje, ze chca w lape i to tyle kasy :/ ja bym rodzila tam gdzie pracuje Twoja siostra, zawsze to jakies "wtyki" i moga Cie lepiej traktowac :)

Monia ciesze sie ze dzisiaj masz juz lepszy nastroj :)
    Ja obudzilam sie, przykladam reke do brzucha i cisza i cisza i cisza.. Zwariowac idzie! Zawsze cos odpuknal a tu nic.. Normalnie takie glupie mysli mnie naszly ze masakra.. Od razu stres i do wc musialam poleciec :/ ale pozniej cos sie odezwal ten moj uparciuch.. Idzie sie wykonczyc :P ogolnie zle mi sie spalo, zle oddychalo i ciezko jakos.. Moj chyba bedzie spal osobno bo to jak sie wierce tez nie daje mu pospac :(

• Quendi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni Kochana ja wyszukuje spodni w ciucholandzie-płace grosze i nawet fajne ciążówki wygrzebałam.

tb736iyeli5hckvm.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria właśnie. ..nic bym nie miała gdyby był na to paragon, one odprowadzały by podatki z tego, szpital by podpisywał umowę. ...
    A tu do łapki...ech smutne to.

tb736iyeli5hckvm.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezgodne z opisem, spodnie jak sie okazalo mialy rozmiar wpisany europejski na metce, a ta ponoc wynalazla w necie ze to odpowiada rozmiarowi takiemu i takiemu.

Monia, ja za duza jestem na legginsy :( mialam jedna swietna pare i sie podarly :( jak zawsze...

Ehh lece bo znajomemu robie za tlumacza w sprawie odszkodowania powypadkowego. Milego dnia dziolszki :*

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, w primarku jak bylam to mieli malo, i niezbyt ok te spodnie (w sumie pare jeansow znalazlam tylko), nie wiem co robic...

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka myślę że nie każda kobieta rodzi z prywatną położoną. ..ale każda kobieta ma prawo rodzic bez dodatkowych stresów czy położna dyżurujaca pomoże jej w porodzie, w porę podejmnie odpowiednie decyzje.
    Niestety żyjemy w takich czasach-a ja jeszcze w takim mieście-że kasa rządzi. ...

Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No camila ja nie mogę obudzić się bez bólu i skurczów eh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria a co w przypadku jesli porod trwa kilkanascie godzin? To ta polozna caly czas z Toba jest az do urodzenia dziecka? Przeciez polozne sie zmieniaja...
    Mi sie wydaje ze kazda polozna wie co ma robic jak sie zaczyna porod po co ona ma siedziec ze mna? A w ostatniej fazie porodu to kazda odbierze porod chyba ze lacisz za kwalifikacje ale nie sadze wiec wychodzi na to ze placisz za "mila" opieke..
    Jak kogos stac to pewnie oplaci polozna ale ja stawiam na przygotowanie do porodu wowczas nie potrzebuje poloznej skaczac np na pilce :P

Aggie ja nie kupuje na ebayu ale np na allegro takie sytuacje mozna zglaszac i allegro to wyjasnia. Ty nie zwracasz towaru bo sie rozmyslilas albo zle zamowilas tylko dlatego ze otrzymalas towar niezgodny z opisem! Ja bym sie klocila!! :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 08:52

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    No camila ja nie mogę obudzić się bez bólu i skurczów eh

Wspolczuje kada, odpoczywaj duzo w takim razie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila jesli tyle trwa porod to ona jest opacona i jest z Toba..
    Oczywiscie ze tez jest zbey byc mila i mnie wspierac.. To sa trudne chwile, czlowiek jest nie dosc ze pod wielkim stresem to caly obolaly.. Napewno milo miec wsparcie, nie tylko w mezu.. Czytalam wiele opinii i wole dac te 500 zl ale byc spokojniejsza ze ktos bedzie naprawde nade mna czuwal, bo roznie z tymi poloznymi i porodami bywa..
    Kada kurde Ty to masz :( mnie lekko brzuch rano bolal jak na okres ale przeszlo..

Quendi lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak córkę rodziłam to położna była przy mnie ale nic w łapę nie dostała

Camille87 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ