X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Sylwia :P
    Korzystaj z wolnego, za 3 miesiace jak bedzie dzidzia to sie skonczy :P
    A co do rzeczy z all masz racje, az za duzo tego :P

Sylka, Moni&, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja na temat wagi się nie wypowiadam.. Brakuje mi 1kg do wagi którą miałam mieć na koniec ciąży. A tu jeszcze ponad 3 miesiące... Aaaaaaaaa :P

Ruda27, Moni&, celia, pekinka82, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i musze powiedziec, wczoraj poruszylam temat aktywnosci dziecka w nocy.. I dzisija moj pokopal haha :D nie wiem czy obudzilam sie i czulam, czy on mnie tym obudzil :) maly wie co jest grane i co mysli mamusia :P

Sylwia mi brakuje tez jakies 1.5 kg hahaha takze zaczynam to olewac :P
    Kada nie martw sie, napewno jest wszystko ok! O ktorej idziesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 08:03

Sylka, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze dzieci są bardzo mądre i rozumieją nas. Ja też ostatnio przesadziłam z aktywnością i martwiłam się o maluszka, bo nie ruszał sie.. Poprosiłam go grzecznie żeby dał znać czy wszystko z nim ok i kopnął kilka razy :) Teraz wiem, ze moje samopoczucie bardzo odbija się na nim. Gdy ja jestem zmęczona - On też i też potrzebuje odpoczynku.. Jestem teraz spokojniejsza :)

Kada tylko spokojnie! Wszystko będzie dobrze :*

Moni&, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 13 ide ale wczesniej po wyniki krwi moczu i crp ehhh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie plany na dzisiaj jak zwykle sama nie wiem:P Poopierdzielam sie troche:P Nie wiem o której M wróci z pracy, pewnie dopiero ok 18 bo znowu jakieś szkolenie mają wiec wieczorkiem pewnie jakiś spacerek znowu. Na razie słucham sobie radia internetowego a synek buszuje:P
    Sylwia tylko sie ciesz! Teraz juz najwyzszy czas, żebys odpoczęła przed porodem, przed pojawieniem sie synka na świecie, nie martw sie potem sie nudzic nie bedziesz napewno:P
    Pomysl sobie jak mnie na początku przeraził ogrom wolnego czasu, na l4 poszłam od razu gdy sie dowiedziałam o ciąży, zresztą już byłam wyganiana przez kierowniczke, bo w markecie byłabym kompletnie nieprzydatna w tym momencie. A tak siedze na l4 i zarabiam prawie tyle, ile wcześniej pracując, fakt ,że wyrabiałam czasem ponad cały etat, a jestem zatrudniona na pół, eh Polska :P
    kada nie stresuj sie, daj znac jak wizyta:*
    A ja nie wiem ile waże, bo na ostatniej wizycie nie było ważenia, lekarz stwierdził, że bedziemy sie ważyc raz w miesiacu, bo moja waga idzie w góre prawidłowo:P A położna uważała że za dużo wrr. Nie przejmuje sie wagą teraz, bede sie martwic po porodzie:) Zastanawiam sie tylko w co ja sie zmieszcze po porodzie, bo do spodni o rozmiarze 38 od razu nie wejde :P Ale co tam :D Bede miała cel - powrót do tego rozmiaru hehe

Sylka, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia będziemy razem ćwiczyć :)

Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia chciałabym tak jak Ty - blisko gór i fiordów, codziennie wybierałabym sie na wycieczki, uwielbiam chodzic po górach :)

Sylka lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że lubisz spacerować :) Ja jeszcze zanim zaszłam w ciążę codziennie biegałam, a tutaj po tych górkach to nie lada wyczyn :) Brakuje mi tego, ale synek rekompensuje wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 08:26

Ruda27 lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nieznosze biegac :P
    Ale cos bede musiala ze soba zrobic.. Mam nadzieje pojde na jakis fitness

Sylka lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spacery i rower :D na tę chwile zostały mi tylko spacery, zressztą rower przydałby sie nowy:) Synek sie urodzi, podrośnie, to bedzie zasuwał z Toba po górach :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam z rana :)

Ruda śliczna ta pościel :) Przypominacie mi cały czas, że należy się zabrać za zakupy. Ale tak sobie myślę, że to chwila moment teraz w internecie :)

Wczoraj mieliśmy kolejne 3h szkoły rodzenia. Bardzo fajna babeczka opowiadała o sprawach okołoporodowych :) Z grubsza wiem już jak to przebiega, czego się po sobie spodziewać ;)
    Uczulała tatusiów, że w fazie pierwszej kiedy już pojawiają się regularne skurcze, nie należy zadawać głupich pytań typu "boli?" ;DŻe możemy wydawać sprzeczne komunikaty - "wyjdź!" i "stój, gdzie idziesz?!" ;D
    Niby większość rzeczy już gdzieś czytałam, ale ona wszystko usystematyzowała, no i co jest nieocenione - dowiaduje się tego mój M :D

Ruda27, Moni&, Sylka, Aggie, Kajoni, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jednak zostaje do jutra... No coz przezyje... W sumie to nawet sie ciesze bo moze ka kase z ubezpieczenoa sie zalapie...

Tearaz czekam na sniadanie... Niedobre no niedobre ale zawsze to cos do jedzenia...:-)

Kada czekam na wiesci jak tam twoje crp...

Kamila jak przyjdzie twoja paczka pisz... A czego tam nie ma? Tzn brakuje?

Sylka odpoczywaj na wolnym... I super ze masz juz juz wszystko...

Sylka, Aggie, Moni&, celia, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja też zawsze uważałam, ze mogę robić wszystko tylko nie biegać :P Ale małymi kroczkami, powolutku do przodu :) Doszłam do takiego momentu, ze przebiegałam 10km, nauczyłam się czerpać z tego ogromną przyjemność, a samopoczucie po.. Nie do opisania :)

Moniś ja rower też uwielbiam, mój w PL sprzedałam bo tylko stał i się kurzył w garażu. Pewnie pomyślę o kupnie tutaj jakiegoś, ale to sprawa na przyszłość :)

Pytanie z innej beczki - co robicie dziś na obiad? :) Muszę jechać po zakupy a nie mam w ogóle pomysłu...

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek :) Daria sliczna ta posciel i lampki faktycznie wygladaja na takie co by mozna samemu zrobic, zwlaszcza jak ma sie odrobine zdolnosci w lapkach :)

Kamilka o sama paczke z polski nie chodzi, bo to mozna zalatwic, ale te polskie ceny sa kosmiczne, to jak babulinka wyrobi z cinkiej emerytury na te wszystkie pierdoly? Poradze soebie, pogrzebie po necie, moze cos wynajde.

Co do proszku, to dziekuje za odpowiedz :) czytalam tez na necie wiele pozytywnych opinii wiec pewnie sie zdecyduje :) moze uda mi sie Pania wlascicielke ze sklepu namowic na przywoz w plynie :D

Kolejny dzien praacy przede mna... ehhh moze zleci, duzo juz nie zostalo :)

Ruda27, Sylka, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive oczywiście trzymam kciuki, by wyniki były dobre i byś mogła wyjść już ze szpitala :) No ale już wiem, że jutro :P

Sylka ja też przed ciążą sporo biegałam i chodziłam na fitness. Wrócę do tego po porodzie i będzie dobrze ;) Bieganie jest świetne, bo tylko zakładasz buty i biegniesz. Nie musisz nigdzie dojeżdżać, przebierać się itp :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 08:44

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam chodzić i spacerować..... Auto stoi na parkingu a ja wszędzie na pieszo :) Spacer....spacer....spacer :)

Ruda27, Moni&, celia, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia super ze sie tak przygotowujecie! :)
    Dzisiaj tez Amela zda relacje jak u niej szkola rodzenia :D
    Positive jeden dzien wytrzymasz :)
    Sylwia, moze kiedys sie tez zmotywuje do biegania :P
    A na obiad sama nie mam pojecia.. Poczutam wasze pomysly :D

celia lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive trzymaj się w tym szpitalu. Pamiętaj, ze to dla dobra Twojej córeczki :*

Aggie ja Ciebie podziwiam, ze tak dajesz radę w tej pracy.. Zasuwasz jakbyś w ogóle w ciąży nie była. Uważaj na siebie!

Aggie, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie Ty mozesz pozamawiac do babci a babcia odesle wszystko Tobie :) ale napewno cos wymyslisz :)
    Ja sie jutra doczekac nie moge, wyjazd do polski :D tylko weekend, ale wizyta i zakupy czyli to co cieszy najbardziej :D

Moni&, Aggie, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

‹‹ 1082 1083 1084 1085 1086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ