X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zrobię risotto :)

Moni&, Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wytrzymasz do jutra:) kasa z ubezpieczenia to przynajmniej jakiś plus zanudzania sie w tym szpitalu. no i oczywiście polepszające sie wyniki - Twój spokój w tym momencie jest bezcenny:) malutka tez bedzie spokojniejsza:)

Sylwia nie wiem, zależy na co masz ochote:P Ja zjadłabym dzisiaj zapiekanke z makaronem i mielonym ale zobacze, co tam teściowa na dzis wymyśliła:P Albo pierogi ruskie domowej roboty mniam:P

Positive, ja sie obawiam jedzenia w szpitalu, słyszałam ze u nas jest nie za dobre:P Najwyżej mąż mi bedzie przynosił, bo cos trzeba bedzie jeść, zebym miała pokarm i maluszka mogła karmić:)

Ruda27, celia, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U nas dziś taka marna pogoda,pada całą noc i ranek i teraz. To chyba będę miała motywację, żeby oproznic szafę i jak mąż wróci to przeniesie ją do nas i w przyszłym tygodniu pranie ciuszkow!

U mnie na obiad barszcz czerwony z wczoraj i chyba zrobię lasagne, bo rozmrozilo mi się mięso do zmielenia, ewentualnie pesto, ale muszę jeszcze sprawę przemyśleć jak wstanę, bo póki co jest za wcześnie na myślenie.

Sylka, korzystaj z wolnego! Nic tak nie cieszy jak wolne! Tyle czasu na wszystko i na nic :-D

Kada, trzymam kciuki za wizytę!

Niestety nie widziałam póki co pościeli, bo korzystam z telefonu a on mi robi na złość.

Celia, fajnie Wam chodzić do tej szkoły rodzenia. Mój mąż by pewnie nie poszedł, bo oczywiście po co :-/ nic na siłę. Zostawię go kiedyś z dzieckiem i pójdę gdzieś, zobaczymy jak sobie poradzi.

Aggie, a u Ciebiei to faktycznie wszystko takie drogie?

Ja zamówiłam też trochę rzeczy u tego sprzedawcy na allegro, zobaczymy kiedy ja dostanę jakiś odzew :-) dam Wam znac

Positive, jestem z Tobą!

celia, Sylka, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, tak dobrze to nie jest :P chodze do pracy bo musze, ale coraz slabsza jestem :P sprzatanie to nie lada wyczyn :P kazdy dzien mnie przeraza... z dzisiejszym zostalo mi 20 dni pracy po 5 godzin, to wcale nie duzo, ale wydaje sie wiecznosc jak juz sie teskni do wolnego i odpoczynku :P dobrze ze mam 4 dni pracy i potem 4 dni wolnego bo bym chyba umarla :P

Ja biegac nie lubie, nie umiem :P brat mlodszy probowal mnie "trenowac", moze 3 razy z nim poszlam do parku :P ja wole zumbe albo jakis inny intensywny fitnes :D

Ruda27, Sylka, Dodi, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boze jak ja bym chciala spacerowac a tu doopa blada co sie przejde zaraz skurcze mam wystarczy ze po schodach zejde do mamy tu juz mnie lapie wiec dzis jak do lekarza pojade autem i z parkingu sie przejde bede cierpiec ehh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde kada to niećiekawie.. Dobrze ze jedziesz do gina, bo cos za mocne i zaczesto masz te skurcźe..
    Aggie to dobrze ze nie pracujesz w pelnym etacie, szybko zleci zobaczysz :)

Ja jem sniadanko :) buleczki z pomidorkiem i szczypiorkiem :D

• MILA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc wszystkim :-)

Ja też sie dzisiaj wyspałam, ale u nas MOnia chyba tak ta pogoda zadziałała na to nasze spanie :-) bo jak waliło tym deszczem (przynajmniej u mnie w Katowicach) to sie przebudziłam i było mi tak dobrze ze hej :-)
    Młody za to od 10 min tak kopie że aż boli :-/ :-)
    Ja ok 13.00 dzwonię czy jest już wynik moich przewciciał :-P mam nadzieję ze bedzie i b bedzie ok :-)

Kada a ty dzisiaj znowu wizyta ?? to chyba ta planowana tak??

Positive a ty jak tam? masz już jakies wyniki? wiadomo co i jak?

Sylka wstałaś tak wcześnie z przyzwyczajenia czy jak ?

Zakupy trwają a ja znalazlam tez fajnego sprzedawcę na allegro i wydaje sie wszystko OK
    Tez ma wszystko chyba co potrzeba :-)

A my zaczynamy 26 tc :-)

Aggie, Sylka, Kajoni, Magda2013, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Mila planowana bo teraz chyba co tydzien bede jezdzic do lekarza no zobaczymy moze posle na szpital eh.. aha u kwietniowkach zobaczylam taki wpis

Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku:

1-3 miesiąc
    1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.
    2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
    3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.
    4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
    5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
    6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też!
    7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
    8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.

3-6 miesiąc
    1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
    2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.
    3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!
    4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
    5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
    6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.
    7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
    8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!

6-9 miesiąc
    1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie.
    2. Dolej wody do materaca.
    3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.
    4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.
    5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
    6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!
    7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający.
    8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?

The end
    No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac.*

Moni&, Ruda27, Aggie, MILA, Sylka, Kajoni, Dodi, Magda2013, agapast lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada dobrze, że jedziesz do lekarza. synek Ci daje popalić juz coraz bardziej.
    Daria smacznego:P Ja zjadłam jogurt i zgage znowu mam, a miałam przez jakiś czas spokój :/ Słyszałam o teorii, że jak sie ma zgage to znaczy ze włosy dziecku rosną, w takim razie mój bedzie owłosiony chyba hehe :P
    Agus juz Ci zleci, tyle wytrzymałaś to dotrwasz do konca i potem bedziesz cieszyc sie błogim lenistwem i oczekiwaniem na dzidzie:)

Ruda27, Aggie, Dodi, celia lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni, nie chodzi o to ze drogie, bo nie sa, tylko brak dostepu do sprawdzonych rzeczy :P kosmetyki dla maluszka ktore powiedzmy ktoras z was przetestowala, sa te angielskie ale jakos im nie ufam... niby stale firmy jak jonsons, pampers sa ale nie wiem co kupowac :P z rzeczami typu butelki smoczki nie mam problemu, tommy tippie avent sa sprawdzone :) za duzo tego wszystkiego i wolalabym moc kupic to co wy :P

Daria mimo, ze pol etatu to na szpitalnym hotelu orobie sie :P wszystko musi byc na tip top, a jak jeszcze pracujesz z kims na kogo ciagle musisz patrzec czy pracuje... dwa razy tyle roboty :P no coz 20 dni, dam rade :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, czytałam juz to gdzies, hehe dobre to jest:D
    Wiolka, u mnie chyba nie padało, przynajmniej nie słyszałam zeby cos po parapecie leciało:P Zresztą ja ostatnio wstaję w nocy na siku z zamkniętymi oczami wiec nie wiem co sie dzieje, czasem nawet mi sie śni że sikam i dobrze, że akurat sie budze i ide do kibelka :P:P
    No i gratuluje kolejnego tygodnia:)

MILA, Dodi, celia lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni& pcha sie na swiat juz a na tym swiecie nic ciekawego wiem ze jest w glowa w dol obrócony bo czuje jego glowke na dole a nogi przy zebrach kopia raczej lekko bo te skurcze chyba malego oslabiaja

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada oby sie tak nie spieszyl.. Zobaczysz co powie lekarz! Jak cos pewnie Cie do szpitala wysle.. Trzymaj sie slonce!

• MILA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada zajebiste to jest ha ha ha :)

Monia wierz mi zarówno w poprzedniej ciąży jak i już w tej (chociaż jeszcze do opanowania)
    zdarzyło mi się podczas snu "popuścić" a najgorzej że jak mi się niechce wstać na suikanie to zaraz mi się sni że na kibelku siedzę :-P tym sposobem własnie zdarzało mi się popuścić :-P masakra ale co zrobić :-/

celia lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada, jak bedzie potrzeba to do szpitala Cie wyśle, strasznie mu sie śpieszy, ale musi jeszcze troche wytrzymac:) Trzymam kciuki:*
    Mila, ja tak jak piszesz miałam, ostatni raz gdy byłam dzieckiem, sniło mi sie że sikam i nagle mokro, a teraz czasem niedużo brakowało, na szczęście w odpowiednim momencie sie wybudzam :P Ehh ciąża faktycznie odmóżdża hehe :P

dobra ide sie ogarnąć, wypić inke i dalej nie wiem co :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 09:25

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jak nie wiesz co? Z nami zostan :D
    Ja ogladam teraz lozeczka turystyczne :) juz mam upatrzone :)

Moni& lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie maz nastraszyl tak w nocy ze kartke chcialam wzywac bo sie w nocy tak spocil i cala koldra jego byla mokra a ze ja niekiedy spie odkryta i w koszuli to rzucil ta swoja koldre na moje nogi i myslalam ze wody mi odeszly jak ja skoczylam w lozku maskara

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nezumi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jadę dziś odebrać laptopa :D To oznacza powrót do świata żywych :D

MILA, Kajoni, Dodi, Sylka, celia lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dopiero wstalam ;)
    Moj maz mnie obudzil telefonem tak to nie wiem do ktorej bym spala :P
    Okazalo sie ze musze sie z firma rozliczyc z laptopa ktorego oddalam zanim poszlam na zwolnienie :/ niby go mam na stanie, zdenerwowalam sie z samego rana ale zadzwonilam do informatyka i wyjasnilam jest ok na szczescie :)

Positive brakowalo takiej ceratki za 3zl ktora chcialam dac na przewijak :P zadna strata hihi trzymaj sie tam w tym szpitalu! ;)

Kada te twoje skurcze sa bolesne? Bo rozmawialam z siostra, ona miala to samo w pierwszej ciazy ze czesto ja skurcze braly az przysiasc musiala ale brala nospe i urodzila co do dnia w terminie nie martw sie :-)

Daria a co z Twoja waga?? Jest wiecej niz 0,2?
    Ja jem platki jak zwykle ledwo sie przebudze i glodna :P

Dodi, Sylka, celia lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila bardzo bolesne lekarz juz dziala zeby powstrzymac bo tez cos z szyjka mam wiec te skurcze to pikus ale ta szyjka znowu a ja nie rodze 1 raz tylko drugi i wiem ze cos jest nie tak

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ