X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cleo, Miniak, sliczne te Wasze Fasoleczki, a ja juz mam dosc bezczynnosci, dzwonie jutro do tej kliniki i opieprze na czym swiat stoi:/ Niech mi powiedza czy zrobia to usg czy mam sobie isc prywatnie:/ zazdroszcze Wam wszystkim co moga zobaczyc swoje malenstwa, posluchac ich serduszek :( a ja nawet nie wiem czy sie dobrze rozwija, dobija mnie to :(

_Cleo_, Miniak lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, dokładnie, zadzwoń do nich, niech się określą, bo ile można czekać w niepewności? Zwłaszcza, że chyba jakieś pieniążki tam włożyłaś.
    Powodzenia :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, Kochana, tu sie nie placi za leczenie w klinice plodnosci, o ile spelniasz pewne wymagania :P znaczy sie wiek, o ile sie nie mysle kobieta nie moze miec wiecej jak 35 lat. Ale wiesz, jezeli powiedzieli, ze przez to, ze jestem ich pacjentka, bedzie usg w 7 tyg. a nadal go nie mialam, to poszlabym prywatnie. A tak nie wiem, co robic. To znaczy wiem tyle ze jutro bede dzwonic do nich.

Moj brzuszek jest juz dosc pokazny :P ale on byl podobny do tego jak wyglada jeszcze przed ciaza, wiec sie nie liczy. Ale na zakupach dzis bylam, bo w jeansach mi niezbyt wygodnie, kupilam takie fajne elastyczne, z niskim stanem i pare innych par, baaardzo wygodnych :P I nie musze w domu chodzic w rozciagnietych dresach :) Podbudowalam sie troszke :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Camille87, bardzo się cieszę, że tu przyjechałam, przynajmniej mogę spać spokojnie. Boję się tylko, że mój lekarz mnie jutro opieprzy, że miałam kolejne USG... Jak mnie zobaczy to mu chyba ręce opadną. Ja też już w zwykłych spodniach nie chodzę, tylko takich materiałowych, rozciągliwych legginsach, które wyglądają jak jeansy. No i w legginsach. Nie chcę po prostu ściskać pęcherza i brzucha.
    Obchód w szpitalu jest co najmniej dziwny... Wchodzi lekarz i pyta: "Jak się panie czują?" i wychodzi :D
    Idę wszamać kiwi i jogurt, niech dzidziuś rośnie zdrowo.

Lanusia spokojnie nie udowodniono ze usg szkodzi :) ja jak bylam w szpitalu to mialam dwa razy dziennie robione usg.. pozniej bedziesz miala rzadziej robione usg takze spokojnie :)
    Co do obchodu to chyba normalka ale zazwyczaj tak zachowuje sie ordynator u nas tylko wchodzi pyta o sakopoczucie i wychodzi a na normalnym obchodzie chodzilo 3 lekarzy i byli bardziej wygadani hehe

MILA, Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam juz tez usg przez brzuch, duzo lepiej :)
    Ciezarowki kupilam ostatnio 2 pary w h&m po 60 zl jedne :) teoche mi spadaja bo jednak ciezko zeby sie trzymaly, ale wygodniejsze niz moje z gumkami :p brzuszek mi odstaje, ale w sumie zawsze mialam bebech :p

Kada slicznie wyglada Twoj brzuszek :) zaraz zobacze galerie maluszkow :)

MILA, Miniak lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia super wiadomość :-) wszystko bedzie OK :-)

Dziewczyny jak wstawiacie zdjecia z usg to moze podpisujcie je swoim nickiem bo kurde potem niewiadomo czyja to dzidzia a zdjec jest coraz wiecej :-)

ja czuje sie dzisiaj fatalnie. Cały czas mnie mdli, raz rzygnęłam :-P
    dzisiaj samopoczucie do dupy :-P

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada spory ten brzuszek :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kobietka26 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia - no fakt sporo mnie nie było, zaraz po świętach przyjechały do nas 3 bratanice męża i były u nas do samego Sylwestra razem z ich pieskiem , dni mi upływały na spacerkach ,przynajmniej się dotleniłam ,a jak byłyśmy w domu to siedziały po kolei na fb bo one już takie starsze są najstarsza ma 13 lat ,a rocznikiem to już 14 , no i nie mogłam się dopchać do laptopa ,a jak już się dopchałam to spać mi się chciało, a w Sylwestra pojechaliśmy tam do nich i była imprezka ,nasz laptop robił za didżeja ;D był non stop podłączony do wieży i ciągle ktoś się koło niego kręcił i zmieniał utworki , impreza się przeciągnęła i trwała do 2 stycznia rano , potem jak wróciłam do domu to dochodziłam do siebie bo za długo to trwało jednak spałam w ciągu 48 godzin może ze 4 godziny bo się nie dało spać w tym hałasie , 3 stycznia poszłam na pobranie krwi do pierwszych ciążowych badań więc też się nie dospałam, w sobotę odsypiałam potem pojechałam tatę obkupić z mężem bo u nich na wsi nie ma sklepiku i tak zeszło , dopiero dziś się dospałam tak na prawdę nigdy więcej takich imprez mam dość Sylwestra na najbliższe lata , widzę ,że Ty w szpitalu również życzę dużo zdrówka dla Was, a usg się nie przejmuj moja psiapsióła miała krwawienie w początkach ciąży i w ciągu tygodnia miała chyba 4 usg codziennie ,a teraz ma zdrową córcię także jak trzeba to trzeba i już ;)No tak chyba zdecyduję się na 3d nie to żebym zakładała ,że coś nie tak ,ale chciałabym mieć przy okazji fajną pamiątkę w postaci nagrania z usg ;)

Kobietka;)
    uwo9s65g3x7q2j7w.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia super, że wszystko w porządku :) A to, że się martwisz, lekarz na pewno zrozumie :)
    Ja też zaczynam wariować, mam usg 15.01 i już kombinuję jak to zrobić, by pójść jakoś w tym tygodniu ;) Ile bym dała za domowy podgląd maluszka, żeby tylko widzieć, że wszystko w porządku ;)

Kada jestem w szoku jaki już duży masz brzuszek :O U mnie też troszkę widać, ale jeśli ktoś nie wie, nigdy by się nie domyślił.

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Lanusia super, że wszystko w porządku :) A to, że się martwisz, lekarz na pewno zrozumie :)
    Ja też zaczynam wariować, mam usg 15.01 i już kombinuję jak to zrobić, by pójść jakoś w tym tygodniu ;) Ile bym dała za domowy podgląd maluszka, żeby tylko widzieć, że wszystko w porządku ;)

Kada jestem w szoku jaki już duży masz brzuszek :O U mnie też troszkę widać, ale
    jeśli ktoś nie wie, nigdy by się nie domyślił.

no to tak jak u mnie, chociaż jednyne co widac to to ze ogólnie przytyłam

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    no to tak jak u mnie, chociaż jednyne co widac to to ze ogólnie przytyłam

Dokładnie, jak patrzę na siebie, to raczej widzę więcej ciałka przez zasiedzenie, brak ruchu niż typowo ciążowe ;D :P

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • kobietka26 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dodałam swój brzusio na wątku brzuszkowym ;)

Kobietka;)
    uwo9s65g3x7q2j7w.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia super, że wszystko ok!!! Trzymaj się tam!

Kada ale masz brzusio :-) wow

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • _Cleo_ Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenusia ja tez bym tak zrobiła gdybym była w pl a jak bie lekarz zacznie opierniczac to powiedz ze nie mozesz sie teraz denerwować bo to szkodzi dzidzi i zeby dał spokoj hihi

Aggie ja mysle ze to przez swieta i nowy rok mieli opóźnienia. Wydaje mi sie ze zrobią to zaraz w tym tyg. Zadzwon tam jutro i moze posciemniaj ze cie bardzo brzuszek boli itd i ze bardzo ci zależy. To jest nieopisalne uczucie zobaczyc swoja kruszynke i uslyszec serduszko. Nawet moj R ( tak nastawiony nijak go tego usg mówiący- nic tam nie bedzie widac) otworzyl buzie i zastygl w dumie i usmiechu;)

Co do brzucha to js mam juz jak conajmniej 16 tydzien co mnie bardzo martwi. Waga mieści die w skali ale ledwo co. Dziewczynki ile kilo w sumie przypisał wam program ze "powinnyscie" przytyć przez cala ciąże??

3jgxdqk3oy3a6qjc.png

9fe67c0f15.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie nic nie widac, brzuszek lekko wystaje ale to mój tłuszczyk:P Miesiac siedzenia w domu na l4 i mało ruchu, czasem to mnie nogi bolą i musze pochodzic bo nie jestem przyzwyczajona . Ale najwazniejsze zdrowie Bąbelka :)
    Lanusia ciesze sie ze wszystko w porządku z Maleństwem, tak juz zostanie zobaczysz :)
    Ja zaznaczylam sobie wage początkowa 60kg (chociaz wazyłam sie ostatnio 3 miechy temu) to program wyznaczył mi 15 kg do przodu przez całą ciąże. Masakra tak dużo :P

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczycie mój brzuch za parę miesięcy przy córce też duży miałam ale ten wyjątkowo już duży więc będę ogromna he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• adakarola Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze zazdrościłam kobietom, które do końca ciąży chodziły w szpilkach, bo im nogi nie puchly, a rósł im tylko brzuch, sweterki i spodnie pozostawały w rozmiarze 36!!!! Niestety już wiem, że mnie to nie czeka...

uwo9s65gmo9u27eh.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie czeka a na dodatek 1 lutego idę na zabawę i muszę jakąś sukienkę kupić a zamiast szpilek balerinki sobie kupię

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• adakarola Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 wesela maj/czerwiec. Chyba kupię spadochron...

Miniak lubi tę wiadomość

uwo9s65gmo9u27eh.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To okazalo sie (po kilku telefonach na rozne oddzialy), ze prosba o usg nie zostalo wyslane do systemu (biorac pod uwage, ze klinika jest zaraz na przeciwko oddzialu z usg w jednym budynku) zeby ustalic date usg! Paranoja :(

Camille87 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ