WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurna Sylka powiedz lekarzowi o tym swedzeniu bo to dziwne troche...
    Mnie zaczelo pobolewac podbrzusze jaby jajniki taki miesiaczkowy bol :( sobotni poranek pod znakiem narzekania :P

• Moni& Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz masz 30 na suwaczku, chyba mi cos chrzanila przegladarka :Pmnie tez nieraz swedza rece, nie wiem czy to jakies uczulenie na plyn, krem czy co:/
    Sylwia Twoja rada pomogla- podlozylam wczoraj jeszcze jaśka pod glowe i spalomi sie rewelacyjnie, bez dusznosci:)

mam jeszcze pytanko do doswiadczonych mam odnosnie wyprawkie do szpitala - mam podklady na lozko, majtki jednorazowe i podklady bella mama czy wyatarcza tylko te podklady czy jakies wieksze podpaski tez musze miec, czy sie przydaja w ogole? bo nigdzie nie umiem znalezc jakichs wiekszych podpasek przeznaczonych wlasnie glownie po porodzie

Sylka lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA mój brzuszek ma obecnie 105 cm w obwodzie czyli stosunkowo maly ale w szpitalu niektore dziewczyny w pozniejszych tygodniach mialy mniejsze brzuchy to zależy od budowy ciała itd jesli wody sa ok to nie ma co porównywać mi sie bynajmniej tak wydaje ale zawsze fajnie wiedzieć :-)

Camille87, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam z zakupow i ledwo co weszlam do domu zaczelo lac hehe mam szczescie

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    " Kobiece hormony wydzielane podczas ciąży i zmiany zachodzące w enzymach wątrobowych również mogą być przyczyną swędzenia w ciąży. Niektóre kobiety mogą doświadczyć nawet swędzenia stóp i dłoni. Jest ono spowodowane wzrastającym poziomem soli żółciowych w organizmie wywołanym ciążą."

Mam nadzieję, że to nic groźnego ;) Ale lekarzowi o tym wspomnę.

Monia cieszę się, że mój sposób pomógł. Ja dziś w nocy też wywaliłam dodatkową poduszkę spod głowy i nie mogłam zasnąć tak źle mi się oddychało. Jestem już na nią skazana do końca ciąży ;) Poza tym mam jakieś dziwne napady gorąca w nocy, mimo, że w sypialni zazwyczaj jest chłodno. Raz się odkrywam, raz zakrywam. Pot mnie oblewa, za chwilę mi zimno.. Też tak macie???

Camille87, MILA lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA ja niestety nie pomogę w kwestii wielkości brzuszka bo najzwyczajniej gonie mierzę ;)

MILA lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila na usg 27+2 obwod brzuszka 212 a na usg w 31+3 ac 250. w 29 tc nie mialam usg

MILA lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe to ja zle zrozumialam? chodzilo Ci o obwod brzuszka dziecka czy obwod brzucha ciazowego? obwodu swojego brzucha raczej nie mierze regularnie, czasami zmierze ale za chwile juz nie pamietam ile bylo :P

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe chyba się źle zrozumiałyśmy ;) O który brzuszek Ci chodzi MILA? :P

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm. Jak byłam w szpitalu mala ciągle sie ruszala non stop ja czułam dziś w domu i nic.... Hmm albo jest spokojniejsza jak ja albo nie wiem

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja znow sie tak srednio wyspalam,nic wczoraj wieczorem nie pilam a siku bylam 4 razy :/ za to sie za duzo tez objadlam i bylo mi ciezko :P

Co do brzucha to ja w 31 tc mialam 101cm w pasie. Dzis sie wazylam i waga troche stanela w miejscu :D

Dziewczyny gratulacje kolejnych tyg :)
    A swedzenie skory moze byc objawem cholestazy,poczytajcie o tym. Ponoc to powazna sprawa. Mnie nie swedzi na szczescie skora,czasem na brzuch zaswedzi gdzieniegdzie i to wszystko.

Niedlugo jedziemy na zakupy,moze wozek poogladac :) musze zobaczyc na zywo te kolory.
    Musze jeszcze kupic pare rzeczy dla malej :)

Milego popoludnia :*

pekinka82, Sylka, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka gratuluję 3 z przodu :)

MONIA...32 :) Gratuluję :)

Aicha....mój maluch też od 2 dni jakiś spokojniejszy....

Ja dzisiaj jakaś drętwa jestem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 10:39

MILA, Sylka, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila tak na dzialce, ale tu jej rodzice maja wielki dom bo beda sie tu przeprowadzac, to jakies 80 od nas :)
    Zaczelo padac i lezymy :P

Dzisiaj mi sie snilo, ze ktos mi mocno wbija palce w brzuch obudzilam sie szybko wystraszona a to moj maly tak kopal :D pierwszy raz takie cos mialam :D
    Sylwia i Monia gratuluje nowych tygodni! :)
    Madzia udanych zakupow ;)

Camille87, Sylka, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobiety. a ja jutro ide do szpitala, niestety moj dzidziuś jest za mały i podejrzewają, że może to być niewydolne łożysko i być może nie dostaje tylu składników ile potrzebuje. na szczęscie przepływy są dobre i główka też na 32 tydz, ale ten brzuszek mniejszy o 2,5 tyg i waży zaledwie 1400, a 2,5 tyg temu 1250, za mało przybiera.
    Moja pani doktor chce żeby mnie jakiś profesor z centrum zdrowia matki polki zobaczył. Trochę się martwię, bo jeśli to niewydolne łożysko to mi będą dziecko wyjmować, chciałabym zeby jeszcze pare tygodni posiedział, ale lekarze zadecydują...
    Raczej się nie nakręcam, ale siedzę sama, mąż wyjechał na tydzień i nie może wrócić, wczoraj sie mamie poryczłam przez telefon i chyba kobite zestresowałam , ale jakoś tak zaczełam o tym mówić i nie mogłam sie uspokoić.

positive lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agapast bedzie dobrze :)

agapast lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Quendi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Dzisiaj ból mniejszy. Wczoraj po Apapie było dobrze. Poczekam (na obecną chwilę) do poniedziałkowego usg. Mały się odzywał więc pewnie jest oki. Mami mi mówi że to ucisk-macica naciska mi na narzady, czuje jakbyi ktoś rozpychał pachwiny, krzyż, krocze...okropbe. Zgage mam masakryczną!!

Sprzątanie mnie czeka i woła!! Brudno...ech...a nie chce się z tym nadwyrężać....buuu

tb736iyeli5hckvm.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast znam to uczucie. Ja często przy rozmowie z Mamą muszę się popłakać-szczególnie teraz. Same mi łzy lecą, potem Mami dzwoni co godzinę.

Dobrze mi było bez tego bólu. ..byłam taka niezależna

tb736iyeli5hckvm.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi, dokładnie, to jest niezależne, nawet jak sie chcesz powstrzymać, to nie można, Tobie później płacz mija a mama sie martwi, normalne:) Ja to płaczkiem nie jestem, ale w ciąży jakaś masakra...becze a później mnie głowa nawala, nie mówiąc już o mojej twarzy, spuchnięta jak u menelki.

MILA lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • MILA Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Agapast trzymamy kciuki. Napisz koniecznie co i jak :-/ Będzie dobrze :-)

Sylka koniecznie wspomnij o swędzeniu lekarzowi !!!!!!

Co do brzucha to chodziło mi o nasze brzuszki :-)

AICHA to jest nie możliwe. Jesteśmy w tym samym wieku ciąży a ja wczoraj mierzyłam obwód brzuszka i mam 106 !!!!!!!! kurde ale zbieżność co??? :-D :-) także kochana nie ma się czym martwić :-)

Monia dobrze że sprostowaaś bo jak przeczytałam że podałaś obwód brzucha 212 to mi gały wylazły ha ha ha ha :-D

aicha, Sylka, Moni&, Dodi, amela, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast będzie dobrze poleżysz odpoczniesz dokładnie cię zbadają i szybko wrócisz do domu ja też się martwiłam i okazało się,że niepotrzebnie ale teraz bynajmniej jestem spokojna bo miałam dokładne badania i okazało się, że brzusio poprostu rośnie wolniej i dzidzia bedzie szczuplejsza trzeba to monitorować ale to jeszcze nic poważnego. Mi lekarz powiedział, że przepływy są super więc bedzie ok.

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ