Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Juz masz 30 na suwaczku, chyba mi cos chrzanila przegladarka :Pmnie tez nieraz swedza rece, nie wiem czy to jakies uczulenie na plyn, krem czy co:/
Sylwia Twoja rada pomogla- podlozylam wczoraj jeszcze jaśka pod glowe i spalomi sie rewelacyjnie, bez dusznosci:)
mam jeszcze pytanko do doswiadczonych mam odnosnie wyprawkie do szpitala - mam podklady na lozko, majtki jednorazowe i podklady bella mama czy wyatarcza tylko te podklady czy jakies wieksze podpaski tez musze miec, czy sie przydaja w ogole? bo nigdzie nie umiem znalezc jakichs wiekszych podpasek przeznaczonych wlasnie glownie po porodzieSylka lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
MILA mój brzuszek ma obecnie 105 cm w obwodzie czyli stosunkowo maly ale w szpitalu niektore dziewczyny w pozniejszych tygodniach mialy mniejsze brzuchy to zależy od budowy ciała itd jesli wody sa ok to nie ma co porównywać mi sie bynajmniej tak wydaje ale zawsze fajnie wiedzieć
Camille87, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
" Kobiece hormony wydzielane podczas ciąży i zmiany zachodzące w enzymach wątrobowych również mogą być przyczyną swędzenia w ciąży. Niektóre kobiety mogą doświadczyć nawet swędzenia stóp i dłoni. Jest ono spowodowane wzrastającym poziomem soli żółciowych w organizmie wywołanym ciążą."
Mam nadzieję, że to nic groźnegoAle lekarzowi o tym wspomnę.
Monia cieszę się, że mój sposób pomógł. Ja dziś w nocy też wywaliłam dodatkową poduszkę spod głowy i nie mogłam zasnąć tak źle mi się oddychało. Jestem już na nią skazana do końca ciążyPoza tym mam jakieś dziwne napady gorąca w nocy, mimo, że w sypialni zazwyczaj jest chłodno. Raz się odkrywam, raz zakrywam. Pot mnie oblewa, za chwilę mi zimno.. Też tak macie???
Camille87, MILA lubią tę wiadomość
-
Witam
ja znow sie tak srednio wyspalam,nic wczoraj wieczorem nie pilam a siku bylam 4 razy
za to sie za duzo tez objadlam i bylo mi ciezko
Co do brzucha to ja w 31 tc mialam 101cm w pasie. Dzis sie wazylam i waga troche stanela w miejscu
Dziewczyny gratulacje kolejnych tyg
A swedzenie skory moze byc objawem cholestazy,poczytajcie o tym. Ponoc to powazna sprawa. Mnie nie swedzi na szczescie skora,czasem na brzuch zaswedzi gdzieniegdzie i to wszystko.
Niedlugo jedziemy na zakupy,moze wozek poogladacmusze zobaczyc na zywo te kolory.
Musze jeszcze kupic pare rzeczy dla malej
Milego popoludnia :*
pekinka82, Sylka, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamila tak na dzialce, ale tu jej rodzice maja wielki dom bo beda sie tu przeprowadzac, to jakies 80 od nas
Zaczelo padac i lezymy
Dzisiaj mi sie snilo, ze ktos mi mocno wbija palce w brzuch obudzilam sie szybko wystraszona a to moj maly tak kopalpierwszy raz takie cos mialam
Sylwia i Monia gratuluje nowych tygodni!
Madzia udanych zakupowCamille87, Sylka, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość
-
hej kobiety. a ja jutro ide do szpitala, niestety moj dzidziuś jest za mały i podejrzewają, że może to być niewydolne łożysko i być może nie dostaje tylu składników ile potrzebuje. na szczęscie przepływy są dobre i główka też na 32 tydz, ale ten brzuszek mniejszy o 2,5 tyg i waży zaledwie 1400, a 2,5 tyg temu 1250, za mało przybiera.
Moja pani doktor chce żeby mnie jakiś profesor z centrum zdrowia matki polki zobaczył. Trochę się martwię, bo jeśli to niewydolne łożysko to mi będą dziecko wyjmować, chciałabym zeby jeszcze pare tygodni posiedział, ale lekarze zadecydują...
Raczej się nie nakręcam, ale siedzę sama, mąż wyjechał na tydzień i nie może wrócić, wczoraj sie mamie poryczłam przez telefon i chyba kobite zestresowałam , ale jakoś tak zaczełam o tym mówić i nie mogłam sie uspokoić.positive lubi tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
Hej!
Dzisiaj ból mniejszy. Wczoraj po Apapie było dobrze. Poczekam (na obecną chwilę) do poniedziałkowego usg. Mały się odzywał więc pewnie jest oki. Mami mi mówi że to ucisk-macica naciska mi na narzady, czuje jakbyi ktoś rozpychał pachwiny, krzyż, krocze...okropbe. Zgage mam masakryczną!!
Sprzątanie mnie czeka i woła!! Brudno...ech...a nie chce się z tym nadwyrężać....buuu -
Quendi, dokładnie, to jest niezależne, nawet jak sie chcesz powstrzymać, to nie można, Tobie później płacz mija a mama sie martwi, normalne:) Ja to płaczkiem nie jestem, ale w ciąży jakaś masakra...becze a później mnie głowa nawala, nie mówiąc już o mojej twarzy, spuchnięta jak u menelki.
MILA lubi tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
Jeju Agapast trzymamy kciuki. Napisz koniecznie co i jak
Będzie dobrze
Sylka koniecznie wspomnij o swędzeniu lekarzowi !!!!!!
Co do brzucha to chodziło mi o nasze brzuszki
AICHA to jest nie możliwe. Jesteśmy w tym samym wieku ciąży a ja wczoraj mierzyłam obwód brzuszka i mam 106 !!!!!!!! kurde ale zbieżność co???także kochana nie ma się czym martwić
Monia dobrze że sprostowaaś bo jak przeczytałam że podałaś obwód brzucha 212 to mi gały wylazły ha ha ha haaicha, Sylka, Moni&, Dodi, amela, celia lubią tę wiadomość
-
Agapast będzie dobrze poleżysz odpoczniesz dokładnie cię zbadają i szybko wrócisz do domu ja też się martwiłam i okazało się,że niepotrzebnie ale teraz bynajmniej jestem spokojna bo miałam dokładne badania i okazało się, że brzusio poprostu rośnie wolniej i dzidzia bedzie szczuplejsza trzeba to monitorować ale to jeszcze nic poważnego. Mi lekarz powiedział, że przepływy są super więc bedzie ok.
Moni&, Dodi lubią tę wiadomość