Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAaa Sylwia masakra
Monia hahaha uciekalas
Mi to sie wiecznie sni ze chce skads uciec, ktos mnie goni czy chce zabic..za duzo kriminalow ogladam
Ja juz w lozku, nastepne ubranka rozwieszone i tak delikatnie mi tu pachnie w pokoju
Wiecie, do mnie jeszcze nie do konca dociera ze bede MAMA..ze bede miala dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 22:23
Dodi, celia, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Piszę dopiero teraz, ale roboty w domu sporo i nie mogę się zabrać. Tak więc po naszej wczorajszej wizycie z Amelką wszystko w porzadku, serduszko ok (plamki nie było widać, tej która była wcześniej), przepływy ok, wymiary ok. Waga ok 1600g, szyjka "długa" i daleko bo tylko palpitacyjnie gin sprawdzał. Wyniki w porzadku, dietę mam oczywiście dalej kontynuować. Mała dalej siedzi na pupie i ma ją gdzieś chyba na moim pęcherzu a rączki i nóżki po prawej stronie brzucha gdzieś pod żebrami. Coraz mniejsza szansa na to, ze się uparciuszek obróci, więc ewentualnie mam się na cc nastawić. Kolejna wizyta za 3tyg i potem już tak czy siak do anestezjologa się będę umawiać a z odwrotem czekamy niby do 38tc a potem będziemy działać ewentualnie
Kamila tak bardzo się cieszę, że Kubuś jednak jest już przygotowany do wyjścia, superciśnienie widzę takie wizytowe miałaś hehe ja przed wizytą wczoraj poszłam sobie zmierzyć, ale jakoś tak nie poszło i pani powiedziała, że mam przyjść już po i było dużo lepiej, więc na wszelki wypadek już chyba nie będę chodzić na pomiar ciśnienia przed wizytą
Mila Twój Bartuś też już spory i wagowo bardzo podobny do mojeja z Twoim lekarzem to dziwne masz przeboje, że nie umawia Cię regularnie na wizyty albo, że wogóle nie mówi żebyś przyszła wtedy i wtedy...
Sylka ale torcicho piękne i zapewne smaczne upiekłaś, normalnie nic tylko pozazdrościć
Daria właśnie sobie wyobraziłam, że bierzecie z mamą we dwie tą wersalkę i ciśniecie z nią do domuwow, ale Ty pochłaniasz ilości truskawek hehe kurcze na bób mi też smaka narobiłaś, ale jak zobaczyłam cenę to sobie podarowałam
Madzia fajnie, że dokumenty się znalazły tylko nie rozumiem dlaczego Ci ich nie wydali skoro się zgłosiłaś na komisariat. Ja uważam, że nawet jak ktoś "odda" dokumenty to dowód i tak warto wymienić, tym bardziej, że teraz jest za darmo bo kto wie co się z nim działo przez ten czas, kiedy go nie mieliśmy
Moni& o matko, ale masz sny!!! pomijam te erotyczne od pozostałych dziewczynja o dziwo coś nie śnię ostatnio
Kurde laski, ale Wy smaka tym żarłem robicie i dzięki Bogu że mam tą dietę bo chyba bym uległa każdej pokusie a wyglądałabym już i ważyła jak słońWas ratuje to, że macie fajne figurki
Celia, Justynka pewnie też zdąży się jeszcze odwrócić
Kada ochłonęłaś już???
Odnośnie wagi to ja mam +9kg i ciekawe ile mi jeszcze przybędzie.
Gotuję właśnie zupę botwinkową na jutro...
no i standardowo miałam coś jeszcze napisać i zonkwybaczcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 22:35
Ruda27, Camille87, celia, MILA, amela, Sylka, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHehe Daria u mnie tez wali frytkami
ale pokoj Kubusia caly czas zamkniety bo tam okno otwarte jest
Ja przywiozlam meza z pracy i pije piwko pszeniczne oczywiscie bezalkoholowe i ogladamy mecz
Sylka dzieci moga sie jeszcze wiercic, ale u mnie juz wypadalo zeby byl glowka w dol w koncu to juz 36tcDodi, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDodi to malenko przytylas
ojj tylko 9 kg, ja 2 razy tyle
Ciesze sie ze z coreczka dobrze, ze plamki nie ma i szyjka zamknieta i dluga
My wersalke zamowilysmy, w sobote bedzie
A truskawki uwielabiam, chociaz te beda do czw pewnie.. ( no chyba ze jutro zjem )
Ja lece spac mamuski! Do jutraWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 22:42
Dodi, Camille87, MILA, Moni& lubią tę wiadomość
-
Camille87 wrote:Dodi Ty jestes dopiero w 31 tc a juz o cc mowia? Mi gin dopiero nabaknal na ostatniej wizycie w 34tc, spokojnie na pewno sie obroci - ma czas
tak mówił dlatego, ze nie wiem czy kojarzysz jak moja mała jest poskładana tzn. cały czas nogi ma gdzieś w okolicach twarzy i tak jest ułożona od samego początku, więc zaznaczył, żebym się przypadkiem nie zdziwiła
Camille87, celia, MILA, Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Daria dieta mnie chyba uratowała
Korzystaj z truskawek póki są i możemy je jeść bo niewiadomo czy dzieciaczki będą je tolerowały
Ja też dzisiaj kupiłam 2kg, zrobiłam koktajl i troszkę na jutro całych zostawiłam
Dobranoc :*MILA, Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiem Dodi kojarze akrobatke
ale moze moze pofika i zrobi piruet
jeszcze ma sporo miejsca w brzuszku wiec mimo pozycji moze zlozy nozki i sie obroci. Wiadomo trzeba byc na wszystko przygotowanym, ja tez jeszcze nie wykluczylam cc choc wierze ze Kubus juz tak zostanie.
Daria ja tez jeszcze nie wierze ze bede mamaczasem nie ogarniam tego hehe i mysle sobie zeby siedzial w brzuchu jak najdluzej zebym sie oswoila z mysla
Dobranoc dziewczynki :*Dodi, MILA, Ruda27, Moni&, Sylka, celia, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
witam Was! wstalam do kibelka i juz nie umiem spac... ale Kacpercio obudzil mnie kopniaczkami. a jak juz nie spie to sie uciszyl łobuz:P
ja tez jeszcze nie dowierzam w ten fakt ze bede mamą, ciesze sie ogromnie ale tez sie boje, najbardziej sie boje pierwszych dni w szpitalu tego pierwszego kąpania, ubierania, nawet zakladanja pieluszki boje sie jak sobie poradze.
wczoraj rozmawialam z kolezanka ktora urodzila miesiac temu przez cc dziewczynkema juz chlopca i sie pytala czy chce jakies ciuszki a potrzebne by mi byly jakies koszulki jedynie i spodenki bo tak wszystkiego mam od groma. w przysslym tygodniu sie z bia umowilam to zobacze jej malutka:)
obudzilam sie taaka połamana, w nocy mimo dwoch poduszek zle mi sie oddychalo. coraz gorzej znosze noce nie mowiac o tym ze co wsrane na siku to tak mi sie pic chce strasznie, juz sobie zaczelam wmawiac cukrzyce oczywiscie bo straszne pragnienie odczuwam od kilku dni.
Daria korzystaj z truskawek poki mozesz bo niedlugo sie skoncza. ja dzisiaj sobie kupie:D
jeszcze mi ta kumpela powedziala nie nastawiaj sie na sn bo jest tyle kobiet ktore zaczynaly rodzic sn jak ona byla a konczylo sie i tak cc hah to mnie pocieszyla:P ale najwazniejsze zeby Kacpercio sie zdrowo i szczesliwie urodzil reszte strzymam:)
Kamilcia Kubunio juz raczej zostanie w takiej pozycji w koncu to juz koncoweczka i ma malo miejsca.
Dodi 9 kg wow to chyba najmniej z nas:PMILA, Ruda27, Dodi, amela, Sylka, Camille87, celia, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
I ja tez wolam dzien dobry
Moni& fajnie, ze jeszcze Ci cos z ciuszkow wpadnie, bo skoro czegos Ci brakuje to mozesz jeszcze uzupelnic wyprawke
Moze dlatego najmniej przytylam bo jestem ostatnia do porodu?
ja tez sie stresuje i mysle jak to bedzie, ale przeciez damy rade....
Mila gratuluje 32 tygodniaRuda27, Moni&, amela, MILA, Camille87, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
hej
Kamilka bardzo się ciesze że Kubuś się odwróciłTak myślałam że zrobił fikołka
widze że też ciążko miałaś dostrzeć buźke Małego tak jak ja bo też ma ja wbitą w pachwine. Ja bede miała gbs pobierany w poniedziałek ! Ciekawa jestem bo troche się tego obawiam, znaczy ujemnego wyniku.. bo potem jakbym się zaraźiła po tym badaniu to juz przy porodzie nie robią go drugi raz ;/
Madziu super że dokumenty się odnalazły ! kamień z serca !
Miluś gratuluje udanej wizytyja myśle że dopiero teraz zaczniemy chodzić do gina częściej a nie wogóle !! ja już chodze co 3 tygodnie! Mi koleżanka mówiła, że pod koniec swojej ciąży to chodziła już co miesiąć !!
Dodi super że z Malutką wszystko dobrze i że zdrowo rośnie, a na odwrócenie ma jeszcze czas
A mi się słuchajcie śniło, że już zaczynałam rodzić. Przyszłam do szpitala z mama i położyli mnie już do łóżka a za chwile przyszedł mój gin i mnie zbadałehh chyba coraz częściej o tym myśle
Dodi, Moni&, Ruda27, Camille87, celia, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Nasze myśli krążą już wokół tematu porodu i stąd takie sny:)
Mamy obawy jak sobie poradzimy ale mysle ze instynkt macierzyński tak zadziała, ze nie bedziemy sie nad wieloma czynnosciami zastanawiac tylko robic odruchowo:)
Amela wydaje mi sie ze dlatego to badanie na GBS jest robione pod koniec ciąży, bo później ryzyko zarażenia jest raczej znikome w tak krótkim czasie.Dodi, amela, Ruda27, celia, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Mam nadzieje Moni bo jakoś się tego obawiam...
Oj tak myśli już krążą wokół porodu, czasami myśle, że już bym chciała mieć to z głowy i się tak bardzo nie boje a czasami to strach mnie obleci że hej ;/Moni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Dzień dobry
Ja dziś spałam jak dzidziaTzn bolał mnie brzuch, cały czas czułam kłucie, wydaje mi się, że ostatnio bardzo szybko rośnie i to dlatego..
Wczoraj wieczorem mąż zabrał mnie na spacer, popatrzyliśmy na spadochroniarzy (u nas jest tydzień sportów ekstremalnych), pospacerowaliśmy i może dlatego tak dobrze spałam
Wstałam o 7 z mężulkiem, zaśpiewałam Mu sto lat i skonsumowaliśmy tort
Dziś mam wizytę u położnej o 14tej.. Ciekawe jak tam moja krew, ostatnio miałam hemoglobinę 11,1.. Czytałam, że moje problemy ze snem i "niespokojnymi kończynami" wynikają z niedoboru żelaza.. Muszę dziś przycisnąć tą położną żeby w końcu coś z tym zrobiła, bo zaczęłam łykać na własną rękę witaminy, ale bez jej wiedzy.. Oni są tu jacyś dziwni.. Widzi, że mam złe wyniki krwi, zapytała czy biorę jakieś witaminy, ale jak jej powiedziałam, ze nie, to nic nie powiedziała i nic nie zaleciła...
Dodi ułożeniem małej się nie martw, ja miałam ostatnio usg i synek był odwrócony główką w dół i położna powiedziała, że już tak pewnie zostanie do porodu, a już na następny dzień mały wywinał numer i postanowił mamusie pokopać po pęcherzu, więc nie martwmy się na zapasNajważniejsze, że malutka jest zdrowa i dobrze się rozwija
Dodi, Ruda27, MILA, Camille87, Moni&, celia, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry!
Ja tez sie w miare wyspalam choc pies z nami w lozku cala noc byl
Amela ale mialas senmi sie snilo ze mialam dwa rozstepy duze na brzuchu
Nie marrw sie tym gbs chyba malo prawdopodobne zeby akurat pod koniec ciazy sie zarazic, zobacz toxo tez od poczatku ujemne mamy i sie nie zarazamy
Dobra ja musze sie zebrac z tym wymazem pojechac bo tylko do 10 to laboratorium bakteriologiczne, dobrze ze nie zaspalam
Gratuluje nowych tygodni i udanych wizyt! Sylka przycisnij polozna!!Moni&, Dodi, Sylka, Ruda27, amela, MILA, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Sylwia, pogadaj z połozną, powinnaś dostać jakieś żelazo w tabletkach, mi lekarz kazał brac Tardyferon co drugi dzień, wspomagaj sie np sokiem z buraków i warzywami, któe zawierają dużo żelaza jak Ci położna nic nie przepisze.
Ja jestem ciekawa jak jest mój szkrab ułożony, nie umiem wyczuc ostatnio, raz mnie kopie wysoko przy żebrach, jak na linii pępka, raz w okolice wątroby moze jest jakos wygiętyCamille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]