WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Sylwia masakra :P
    Monia hahaha uciekalas :P
    Mi to sie wiecznie sni ze chce skads uciec, ktos mnie goni czy chce zabic..za duzo kriminalow ogladam :P

Ja juz w lozku, nastepne ubranka rozwieszone i tak delikatnie mi tu pachnie w pokoju :)
    Wiecie, do mnie jeszcze nie do konca dociera ze bede MAMA..ze bede miala dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 22:23

Dodi, celia, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę dopiero teraz, ale roboty w domu sporo i nie mogę się zabrać. Tak więc po naszej wczorajszej wizycie z Amelką wszystko w porzadku, serduszko ok (plamki nie było widać, tej która była wcześniej), przepływy ok, wymiary ok. Waga ok 1600g, szyjka "długa" i daleko bo tylko palpitacyjnie gin sprawdzał. Wyniki w porzadku, dietę mam oczywiście dalej kontynuować. Mała dalej siedzi na pupie i ma ją gdzieś chyba na moim pęcherzu a rączki i nóżki po prawej stronie brzucha gdzieś pod żebrami. Coraz mniejsza szansa na to, ze się uparciuszek obróci, więc ewentualnie mam się na cc nastawić. Kolejna wizyta za 3tyg i potem już tak czy siak do anestezjologa się będę umawiać a z odwrotem czekamy niby do 38tc a potem będziemy działać ewentualnie ;)

Kamila tak bardzo się cieszę, że Kubuś jednak jest już przygotowany do wyjścia, super :) ciśnienie widzę takie wizytowe miałaś hehe ja przed wizytą wczoraj poszłam sobie zmierzyć, ale jakoś tak nie poszło i pani powiedziała, że mam przyjść już po i było dużo lepiej, więc na wszelki wypadek już chyba nie będę chodzić na pomiar ciśnienia przed wizytą :D

Mila Twój Bartuś też już spory i wagowo bardzo podobny do mojej ;) a z Twoim lekarzem to dziwne masz przeboje, że nie umawia Cię regularnie na wizyty albo, że wogóle nie mówi żebyś przyszła wtedy i wtedy...

Sylka ale torcicho piękne i zapewne smaczne upiekłaś, normalnie nic tylko pozazdrościć :)

Daria właśnie sobie wyobraziłam, że bierzecie z mamą we dwie tą wersalkę i ciśniecie z nią do domu :P wow, ale Ty pochłaniasz ilości truskawek hehe kurcze na bób mi też smaka narobiłaś, ale jak zobaczyłam cenę to sobie podarowałam :/

Madzia fajnie, że dokumenty się znalazły tylko nie rozumiem dlaczego Ci ich nie wydali skoro się zgłosiłaś na komisariat. Ja uważam, że nawet jak ktoś "odda" dokumenty to dowód i tak warto wymienić, tym bardziej, że teraz jest za darmo bo kto wie co się z nim działo przez ten czas, kiedy go nie mieliśmy ;)

Moni& o matko, ale masz sny!!! pomijam te erotyczne od pozostałych dziewczyn :D ja o dziwo coś nie śnię ostatnio :(

Kurde laski, ale Wy smaka tym żarłem robicie i dzięki Bogu że mam tą dietę bo chyba bym uległa każdej pokusie a wyglądałabym już i ważyła jak słoń :P Was ratuje to, że macie fajne figurki <3

Celia, Justynka pewnie też zdąży się jeszcze odwrócić ;)

Kada ochłonęłaś już??? ;)

Odnośnie wagi to ja mam +9kg i ciekawe ile mi jeszcze przybędzie.

Gotuję właśnie zupę botwinkową na jutro...

no i standardowo miałam coś jeszcze napisać i zonk :/ wybaczcie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 22:35

Ruda27, Camille87, celia, MILA, amela, Sylka, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Daria u mnie tez wali frytkami :P ale pokoj Kubusia caly czas zamkniety bo tam okno otwarte jest :-)

Ja przywiozlam meza z pracy i pije piwko pszeniczne oczywiscie bezalkoholowe i ogladamy mecz :)

Sylka dzieci moga sie jeszcze wiercic, ale u mnie juz wypadalo zeby byl glowka w dol w koncu to juz 36tc ;)

Dodi, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi Ty jestes dopiero w 31 tc a juz o cc mowia? Mi gin dopiero nabaknal na ostatniej wizycie w 34tc, spokojnie na pewno sie obroci - ma czas :)

Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi to malenko przytylas :P ojj tylko 9 kg, ja 2 razy tyle :P
    Ciesze sie ze z coreczka dobrze, ze plamki nie ma i szyjka zamknieta i dluga :)

My wersalke zamowilysmy, w sobote bedzie :D
    A truskawki uwielabiam, chociaz te beda do czw pewnie.. ( no chyba ze jutro zjem )

Ja lece spac mamuski! Do jutra <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 22:42

Dodi, Camille87, MILA, Moni& lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dodi Ty jestes dopiero w 31 tc a juz o cc mowia? Mi gin dopiero nabaknal na ostatniej wizycie w 34tc, spokojnie na pewno sie obroci - ma czas :)

tak mówił dlatego, ze nie wiem czy kojarzysz jak moja mała jest poskładana tzn. cały czas nogi ma gdzieś w okolicach twarzy i tak jest ułożona od samego początku, więc zaznaczył, żebym się przypadkiem nie zdziwiła :D

Camille87, celia, MILA, Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria dieta mnie chyba uratowała :P
    Korzystaj z truskawek póki są i możemy je jeść bo niewiadomo czy dzieciaczki będą je tolerowały ;)
    Ja też dzisiaj kupiłam 2kg, zrobiłam koktajl i troszkę na jutro całych zostawiłam :D
    Dobranoc :*

MILA, Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też będę już zwijać żagle :)

Śpijcie dobrze i długoooooo, dobranoc <3

MILA, Ruda27, Moni&, amela lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Dodi kojarze akrobatke ;-) ale moze moze pofika i zrobi piruet ;) jeszcze ma sporo miejsca w brzuszku wiec mimo pozycji moze zlozy nozki i sie obroci. Wiadomo trzeba byc na wszystko przygotowanym, ja tez jeszcze nie wykluczylam cc choc wierze ze Kubus juz tak zostanie. :)

Daria ja tez jeszcze nie wierze ze bede mama ;) czasem nie ogarniam tego hehe i mysle sobie zeby siedzial w brzuchu jak najdluzej zebym sie oswoila z mysla :P

Dobranoc dziewczynki :*

Dodi, MILA, Ruda27, Moni&, Sylka, celia, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was! wstalam do kibelka i juz nie umiem spac... ale Kacpercio obudzil mnie kopniaczkami. a jak juz nie spie to sie uciszyl łobuz:P
    ja tez jeszcze nie dowierzam w ten fakt ze bede mamą, ciesze sie ogromnie ale tez sie boje, najbardziej sie boje pierwszych dni w szpitalu tego pierwszego kąpania, ubierania, nawet zakladanja pieluszki boje sie jak sobie poradze.
    wczoraj rozmawialam z kolezanka ktora urodzila miesiac temu przez cc dziewczynkema juz chlopca i sie pytala czy chce jakies ciuszki a potrzebne by mi byly jakies koszulki jedynie i spodenki bo tak wszystkiego mam od groma. w przysslym tygodniu sie z bia umowilam to zobacze jej malutka:)
    obudzilam sie taaka połamana, w nocy mimo dwoch poduszek zle mi sie oddychalo. coraz gorzej znosze noce nie mowiac o tym ze co wsrane na siku to tak mi sie pic chce strasznie, juz sobie zaczelam wmawiac cukrzyce oczywiscie bo straszne pragnienie odczuwam od kilku dni.
    Daria korzystaj z truskawek poki mozesz bo niedlugo sie skoncza. ja dzisiaj sobie kupie:D
    jeszcze mi ta kumpela powedziala nie nastawiaj sie na sn bo jest tyle kobiet ktore zaczynaly rodzic sn jak ona byla a konczylo sie i tak cc hah to mnie pocieszyla:P ale najwazniejsze zeby Kacpercio sie zdrowo i szczesliwie urodzil reszte strzymam:)
    Kamilcia Kubunio juz raczej zostanie w takiej pozycji w koncu to juz koncoweczka i ma malo miejsca.
    Dodi 9 kg wow to chyba najmniej z nas:P

MILA, Ruda27, Dodi, amela, Sylka, Camille87, celia, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam :-)

i miłego dnia :-)

Moni&, Dodi, amela, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tez wolam dzien dobry :D

Moni& fajnie, ze jeszcze Ci cos z ciuszkow wpadnie, bo skoro czegos Ci brakuje to mozesz jeszcze uzupelnic wyprawke ;)
    Moze dlatego najmniej przytylam bo jestem ostatnia do porodu? :P
    ja tez sie stresuje i mysle jak to bedzie, ale przeciez damy rade....
    Mila gratuluje 32 tygodnia ;)

Ruda27, Moni&, amela, MILA, Camille87, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Kamilka bardzo się ciesze że Kubuś się odwrócił :) Tak myślałam że zrobił fikołka :) widze że też ciążko miałaś dostrzeć buźke Małego tak jak ja bo też ma ja wbitą w pachwine. Ja bede miała gbs pobierany w poniedziałek ! Ciekawa jestem bo troche się tego obawiam, znaczy ujemnego wyniku.. bo potem jakbym się zaraźiła po tym badaniu to juz przy porodzie nie robią go drugi raz ;/

Madziu super że dokumenty się odnalazły ! kamień z serca !

Miluś gratuluje udanej wizyty :) ja myśle że dopiero teraz zaczniemy chodzić do gina częściej a nie wogóle !! ja już chodze co 3 tygodnie! Mi koleżanka mówiła, że pod koniec swojej ciąży to chodziła już co miesiąć !!

Dodi super że z Malutką wszystko dobrze i że zdrowo rośnie, a na odwrócenie ma jeszcze czas ;)

A mi się słuchajcie śniło, że już zaczynałam rodzić. Przyszłam do szpitala z mama i położyli mnie już do łóżka a za chwile przyszedł mój gin i mnie zbadał :D ehh chyba coraz częściej o tym myśle :)

Dodi, Moni&, Ruda27, Camille87, celia, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze myśli krążą już wokół tematu porodu i stąd takie sny:)
    Mamy obawy jak sobie poradzimy ale mysle ze instynkt macierzyński tak zadziała, ze nie bedziemy sie nad wieloma czynnosciami zastanawiac tylko robic odruchowo:)
    Amela wydaje mi sie ze dlatego to badanie na GBS jest robione pod koniec ciąży, bo później ryzyko zarażenia jest raczej znikome w tak krótkim czasie.

Dodi, amela, Ruda27, celia, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje Moni bo jakoś się tego obawiam...
    Oj tak myśli już krążą wokół porodu, czasami myśle, że już bym chciała mieć to z głowy i się tak bardzo nie boje a czasami to strach mnie obleci że hej ;/

Moni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dziś spałam jak dzidzia :) Tzn bolał mnie brzuch, cały czas czułam kłucie, wydaje mi się, że ostatnio bardzo szybko rośnie i to dlatego..
    Wczoraj wieczorem mąż zabrał mnie na spacer, popatrzyliśmy na spadochroniarzy (u nas jest tydzień sportów ekstremalnych), pospacerowaliśmy i może dlatego tak dobrze spałam :)
    Wstałam o 7 z mężulkiem, zaśpiewałam Mu sto lat i skonsumowaliśmy tort :D

Dziś mam wizytę u położnej o 14tej.. Ciekawe jak tam moja krew, ostatnio miałam hemoglobinę 11,1.. Czytałam, że moje problemy ze snem i "niespokojnymi kończynami" wynikają z niedoboru żelaza.. Muszę dziś przycisnąć tą położną żeby w końcu coś z tym zrobiła, bo zaczęłam łykać na własną rękę witaminy, ale bez jej wiedzy.. Oni są tu jacyś dziwni.. Widzi, że mam złe wyniki krwi, zapytała czy biorę jakieś witaminy, ale jak jej powiedziałam, ze nie, to nic nie powiedziała i nic nie zaleciła... o.O

Dodi ułożeniem małej się nie martw, ja miałam ostatnio usg i synek był odwrócony główką w dół i położna powiedziała, że już tak pewnie zostanie do porodu, a już na następny dzień mały wywinał numer i postanowił mamusie pokopać po pęcherzu, więc nie martwmy się na zapas :) Najważniejsze, że malutka jest zdrowa i dobrze się rozwija :)

Dodi, Ruda27, MILA, Camille87, Moni&, celia, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Ja tez sie w miare wyspalam choc pies z nami w lozku cala noc byl ;)

Amela ale mialas sen ;-) mi sie snilo ze mialam dwa rozstepy duze na brzuchu :P

Nie marrw sie tym gbs chyba malo prawdopodobne zeby akurat pod koniec ciazy sie zarazic, zobacz toxo tez od poczatku ujemne mamy i sie nie zarazamy ;)

Dobra ja musze sie zebrac z tym wymazem pojechac bo tylko do 10 to laboratorium bakteriologiczne, dobrze ze nie zaspalam :P

Gratuluje nowych tygodni i udanych wizyt! Sylka przycisnij polozna!!

Moni&, Dodi, Sylka, Ruda27, amela, MILA, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, pogadaj z połozną, powinnaś dostać jakieś żelazo w tabletkach, mi lekarz kazał brac Tardyferon co drugi dzień, wspomagaj sie np sokiem z buraków i warzywami, któe zawierają dużo żelaza jak Ci położna nic nie przepisze.
    Ja jestem ciekawa jak jest mój szkrab ułożony, nie umiem wyczuc ostatnio, raz mnie kopie wysoko przy żebrach, jak na linii pępka, raz w okolice wątroby moze jest jakos wygięty :P

Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to bym najchętniej przycisnęła łóżko ;)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też trudno ocenić jak maluch jest ułożony...

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ