Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda i mam nadzieję , że się nigdy nie dowiem.
I pamiętajmy , że nie tylko foteliki są ważne...Ale i samo auto. Wiadomo , że im większe tym bardziej bezpieczne.
Policjant powiedział mojej siostrze, że dobrze że jechała dużym samochodem, bo w jakimś małym.... nic by jej nie uratowało. Uderzenie brała na siebie... Bo dzieci miała w fotelikach po obu stronach auta.
Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kada woow ileż już waży Twój mały, super
Co do fotelików, przepraszam trochę wywołałam tematJa się zgadzam, że często płacimy za firmę dodatkowo, tak jak Madziu pisałaś o lekach. Ale też czytałam, że maxi cosi jest wychwalane wszędzie i ma te testy więc na pewno jest bardzo bezpieczny.
My, tak jak Ty Kamilka, chcemy zainwestować w drugi fotelik. Pierwszy będzie głównie służył zimą, a my rzadko jeździmy. Gdybym kupowała Wasze wózki w ogóle bym się nie zastanawiała, bo czytałam opinie i to są dobre foteliki.
Z tym Roanem jest problem taki jak pisałam wcześniej: nieprzepuszczający materiał, zbyt mały dla dziecka powyżej 8kg (mimo, że jest teoretycznie do 13kg) itp. Dlatego się wahamCamille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
hej, hej. a ja mam pytanie z innej beczki...macie jakiś cudowny krem na cellulit, który można używać w ciąży? myślalam, że Tolpa jest dobry, ale jak patrzę w lustro, to chyba nie...
Mam taki cellulit na nogach, że mnie mdli na ten widok! kurde, chyba ciąża zawsze daje takie niespodzianki, mam zero rozstępów, to zostałm obdarowana cellulitem, ale to jakim!!!masakraMichałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
wpadam na chwilkę
dziękuję dziewczyny :* mam nadzieję, że Amelka jakoś mimo wszystko da radę się jeszcze przekopyrcić
Daria wow gratki na ten 35 tydzień
Amela ja póki co nie mam narazie takiego problemu, żeby z fotela zejść, ale wiem, że kiedyś chodziłam do jednego, który podawał rękę przy schodzeniu i nie powiem, było to miłe a tym bardziej teraz by się przydała taka pomoc jak się takie "niezdarne" robimy
Celia ile Ty już tych pralek załadowałaś tymi ciuszkami? OMG dużo tego masz.... Kurcze dobra jesteś z wagą bo jesteś dużo dalej niż jaapropo wózka to ja bym Ci proponowała samej uderzyć do sklepu i pogadać ze sprzedawcą, że ciężki klient i cięzki temat się szykuje hehehe
Aggie udanych wizyt życzę
Moni& widzę, że oddajesz się w ręce męża z mymłonemja raz spróbowałam, ale poczułam się jakoś nieswojo hehe i poprosiłam tylko, żeby mi lusterko trzymał
Mila super, że dostaliście pozwolenie!!! oby teraz sprawnie reszta poszła
Pekinko leń od czasu do czasu jest dobry i można go spokojnie wykorzystaćno i gratuluję Ci 34 tygodnia
Kamila to miło, że już drugi raz w przeciągu praktycznie 9 miesięcy ktoś przepuścił Cię w kolejce buuuaaahhhaaa mnie ostatnio jeden pan chciał przepuścić, ale bardzo serdecznie Mu podziękowałam i powiedziałam, że jednak zostanę za nim bo i tak nikt więcej mnie nie przepuści a On nie miał dużo zakupów. Dzisiaj natomiast ścięłam się na poczcie ze starszą babką bo mi się chciała do kolejki wryć
ninkapa widzę, ze również masz pełne ręce roboty i jak dobrze wnioskuje to już dwójkę chłopców masz? fajnie, że będziecie mieszkać sami, co prawda kasy mniej, ale większa swoboda i więcej miejsca
Magda fajnie, ze pójdziesz sobie pozwiedzać porodówkęto już taki przedsmak tego co już niedługo będzie się działo
Kada Mati już duży i dobrze, ze z resztą ok
agapast niestety nie pomogę w tym temacie
podczytałam, więc mogę dalej brać sie za robotęRuda27, Magda2013, pekinka82, celia, Camille87, MILA, amela lubią tę wiadomość
-
Nawet pasy nie uchronia w 100% doroslego czlowieka przed smiercia ani poduszka powietrzna. Wszystko zalezy od sily uderzenia niestety. Oczywiscie daja jakies bezpieczenstwo ale jak samochod sie dostanie miedzy dwie ciezarowki to sila uderzenia jest tak silna ze auto zostaje zmiazdzone.
U nas byl wypadek gdzie ciezarowce sie popsuly hamulce i z cala sila wjechala w stojace na swiatlach samochody. Zginela 1,5 letnia dziewczynka.
Tu jest filmik jak chcecie zobaczyc,najlepiej od 0;50 sek.
http://www.youtube.com/watch?v=emzSMUN7IiA -
nick nieaktualnyMadzia ja nie mowie o takich ekstremalńnych sytuacjach, bo to logiczne ze nikt wtedy nie przezyje.. Chodzi predzej o stluczke, jak kazdy leci do przodu..
Dodi ale sie rozpisalas, dobra jestes ze tak wszystko spamietalas, szacun
Ja wzielam sie za naczynia i momentalnie mam bol plecowczekam na mame i jedziemy do gina..
Ej myslicie ze powinnam sie znowu ogolic? Golilam sie tydzien temu w piatek, nie mam mega zarostu, ale juz wloski a naprawde nie mam ochoty sie golic tylko na wymaz.. Co byscie zrobily na moim miejscu? Sorki za glupie pytanieDodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
haha, Ruda, cóż za dylemat...myślę, że on widział nie takie zarosty, od piątku nawet tydzień nie minął, do niego pewnie przychodzą krzaki, które nigdy sie nie goliły:)
Ruda27, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
nick nieaktualnyagapast wrote:haha, Ruda, cóż za dylemat...myślę, że on widział nie takie zarosty, od piątku nawet tydzień nie minął, do niego pewnie przychodzą krzaki, które nigdy sie nie goliły:)
Hehe powaznie mam dylemat, bo nie chce mi sie golic okroonieale masz racje, mysle ze sie nie obrazi jak bedzie troche klulo
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Aha dostałam kasę za pobyt w szpitalu szok aż 560 zł myślałam że mniej będzie a jednak więcej he wiec będzie szoping heheh
a i cesarki nie ma potrzeby robić bo ładnie mi już krew się zwiększa i mniej mi te serce lataWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:19
Ruda27, Magda2013, celia, Dodi, Aggie, amela, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Daria mysle ze tydzien to nie tak zle
mysle ze lekarz nie zwroci na to wiekszej uwagi
A swoja droga ja dostalam ten patyczek i mam sobie sama ten wymaz pobrac i zaniesc do laboratorium...mam nadzieje ze to nie skomplikowane bo jak tlumaczyl trzeba ten patyczek wlozyc na 1-2 cm i pokrecic troche i zamknac w tej probowce.Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzia a ten wymaz nie beirze sie tez z okolicy odbytu? Tak na necie czytalam, sama to bym chyba nie zrobila, za glupia ejstem czy to dobrze bym wykonala
Kada ale Ci fajnie, troche wycierpialas ale za to mozesz poszalec na zakupachDodi lubi tę wiadomość
-
kada super ze Mateusz juz taki duzy i ze cesarka Ci nie grozi:) i masz plusy z pobytu w szpitalu:P
ja jem obiadek:)
widze ze dyskusja na temat fotelikow sie wywiazala. tez jestem zdania ze nalezy sprawdzic opinie, obejrzec testy zderzeniowe jesli dana firma takie posiada ale niekoniecznie tani znaczy gorszy. mysmy dostali fotelik, czytalam opinie ma dobre, narazie nie kupujemy, podobnie jak Kamila wole zainwestowac w nastepny fotelik bo na dobra sprawe dziecko 8 kg osiagnie bardzo szybko i juz trzeba bedzie kupowac nowy.
ale sie objadlam przed obiadem jeszcze truskawkami i arbuzem:P
celia, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
co do golenia to nie na kazda wizyte sie golilam, a co tam lekarz widzial juz tyle laaaaasów ze go to nie zdziwi tym bardziej w naszym stanie:)
nie wiem jak to z tym wymazem, mi lekarz mowil ze mi pobierze wymaz ja tylko musze zaniesc do laboRuda27, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]