Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A mi właśnie często młode osoby ustępuja, też jestem mile zaskoczona tym !
uu papryki faszerowane dawno nie robiłam, pychota
dzięi Celia zaraz sobie poczytam, może faktycznie warto dokupić jakiś inny...
Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja tez mialam w planie kupic lepszy fotelik ale sprzedawca doradzil nam zeby lepiej zainwestowac w ten drugi fotelik bo ten pierwszy jest zazwyczaj do 11-13kg i dziecko dosc szybko z niego wyrasta. Oczywiscie gdybym miala wiecej kasy to bym sie zdecydowala, jesli chodzi o firme to maxi cosi chyba najlepiej tu wypada ale jeat wiele firm ktore produkuje naprawde dobre foteliki jednak nie stać ich na testy wiec nie maja gwiazdek. Maxi cosi jest dobra firma ale tez i bogata wiec ich stac na crash testy i moga wykazac sie gwiazdkami ale odboeraja to sobie cena fotelika
ja mam zwykly fotelik ale mysle ze rownie bezpieczny
MILA, Sylka, pekinka82, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyamela wrote:Daria a jaki polecasz ????
http://fotelik.info/pl/testy/
Ja mam maxi cosi cabrio fix.
Kamila ja sie nie zgodze z tym co sprzedawca powiedzial.. Co z tego ze dziecko z niego wyrasta?? Tu chodzi o bezpieczenstwo, a wypadek moze byc w kazdej chwili a nie tylko jak juz kupuje sie wiekszy fotelik.. Moze niektore firmy nie maja pieniedzy sie wystawic na testy, ale jednak nie ukrywajmy ze jak fotelik kosztuje 100 zl to bezpieczny on nie bedzie..
Warto zobaczyc filmiki jak wyglada wypadek i co sie dzieje z dzieckiem..
Kada powodzenia!amela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaria to ze fotelik jest tanszy nie oznacza ze nie spelnia swojej funkcji! Wiadomo moze nie byc tak jakosciowo wykonany jak te drozsze ale to nie oznacza ze od razu dziecko z niego wypada, nie przesadzaj. Moj fotelik mimo ze nie kosztowal 500zl ma tez pieciopunktowe pasy z regulacja wysokosci wiec nie saxze zeby dziecko z niego wypadlo.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny jak zwykle duzo do nadrabiania ale jakos sie udalo
Ja dzis na obiad robie hamburgerymieso juz przyprawilam, zaraz ide smazyc. Po drodze kupilam porzeczki,truskawki i czeresnie. Ostatnio truskawkami sie troche przejedlismy i musialam zrobic przerwe- ponad tydzien nie jadlam
Monia i Sylka tez widze ze pysznosci przyrzadzacie
Kada powodzenia
Amela no ja tez nie moge sie z fotela podniesc a juz wogole z kozetkiale moj gin mi reki nie podaje..sama musze sie meczyc
ostatnio az mi cos w kregolsupie zabolalo.
Dodi nie bylo tego policjanta co ma te dokumenty, widocznie inny nie moze ich oddac. Nie wiem jakie tam maja przepisyale grunt ze sie znalazly,jutro po nie ide
A co do ulozenia malucha to jestes w 30 tyg. to jeszcze moze sie przekrecic
nie martw sie na zapas
Mila super ze macie juz to pozwolenie
I gratuluje kolejnych rozpoczetych tyg.
Camille87, Dodi, Sylka, amela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tego nie powiedzialam, ze wazna jest tylko marka i cena.. Ale troche sie tym tematem interesowalam i patrze tu na bezpieczenstwo dziecka najbardziej.. Oczywiscie sa tansze niz maxi cosi dobre, sa tez drozsze.. swojego zdania nie zmieńie
a kazdy robi jak uwaza i tak
-
Dzisiaj tez dzwonilam do tej poloznej ktora pracuje w szpitalu gdzie bede rodzic i umowilam sie z nia na poniedzialek
zwiedze sobie porodowke,jak to wyglada i jak mam jakies pytania to mam sobie spisac na kartce.
celia, Ruda27, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja siostra zimą miała wypadek. Fotelik był firmowy i nie tani ... Uderzenie było tak nie fortunne, ze córa miała popękaną twarzo-czaszkę.
Fotelik fotelikiem, owszem... Ale na uderzenie, jego siłę i kierunek i tak nie ma się wpływu.
Uważam, że każdy fotelik ...I ten firmowy oraz ten tańszy ...Spełniają swoją rolę.
Wiele jest tańszych odpowiedników, a to nie oznacza że gorszych.
A skoro są na rynku...To muszą spełniać swoje funkcje ......
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 13:47
Camille87, celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPekinka wlasnie o to mi chodzilo, zgadzam sie z Toba w 100%. Przy pewnej sils uderzenia nawet najlepszy fotelik nie zdziala cudow a te tansze na rynku tez bez kompletnie zadnych testow istniec nie moga bo swoja funkcje spelniac musza.
Ja jak bede kupowac fotelik za rok to zainwestuje w lepszy chocby dlatego ze bedzie mi sluzyl przez ladnych pare lat. No ale wiadomo ze kazdy robi jak uwaza radzic sie mozna a decyzje podejmuje sie samemupekinka82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPekinka oczywiscie ze to zalezy od wypadku.. Tylko nie wiesz tez co by bylo z dzieckiem jakby mialo gorszy fotelik.. Po to sa te testy, zeby pokazac ze nie kazdy fotelik jest rownie bezpieczny.. Sa rzeczy lepsze i gorsze, jak wszystko w sumie..
Wzielam sie w koncu za najgorsza czesc komody.. Nienawidze robic porxadku z dokumentami.. Wszystkie stare targac i wyrzucac, to takie czasochlonneale juz nieduzo zostalo, komoda bedzie pusta ufff
Fajnie tez poznajdywac stare rzeczy, z mlodzienczych latWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 13:56
-
Rozmawiałam ze sprzedawcą... I wytłumaczył mi to tak..(mam nadzieję, że to wyjaśnię
)
To tak jak z lekami... Dostajemy do wykupienia lek ( drogi, bo płacimy za firmę )...
A i mamy jego odpowiednik, który jest tańszy. Nie znaczy, że gorszy. Skład jest ten sam. Wyprodukowany tylko przez inną firmę i pod inną nazwą. A leczy tak samo jak ten droższy.
Camille87, Dodi, Aggie, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPekinka niekońiecznie.. Napewno sa takie rzeczy, ale nie zawsze
Dobra ja juz spierac sie nie bede, kazdy ma swoje zdanie
Aa i chce sprostowac, nie uwazam ze kazdy drogi fotelik jest lepszy a kazdy tani gorszy. Ale zeby przed zakupem sprawdzic dany fotelik.. Bo nie kazdy tani spelnia funkcje odpowiednia, ale nie mowie ze takich w ogole nie ma..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 14:00