Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
kada24, mnie też, już staram się je olewać. Nie tylko wieczorami, ale w ciągu dnia pomęczy mocniej z pół godziny, wieczorem godzinkę, dwie. Ból krzyża, podobny do miesiączkowego, twardnienia i jakiś bliżej niezidentyfikowany ból rozlewający się po całym brzuchu.
Ciekawe czy poród to bóle przepowiadające+miesiączkowe * milion czy coś zupełnie innego, jeszcze nam nieznanego...
Może wypowie się kobietka, która już rodziła?Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
A.. Jeszcze mam takie pytanko. Odnośnie bóli krzyżowych.. To jest taki tępy, nieprzerwany ból w krzyżu, czy on jest np. przez minutę i mija?
Bo podczytuję sobie różne strony i tam wciskają mi naprzemienne kity- albo ból jest stały, kilkunastogodzinny, nie mija nawet na chwilę jak skurcze z brzucha, a gdzie indziej piszą, że silny ból trwa minutę i powtarza się co 5-7 minut..
Błagam, ktoś rozwieje moje wątpliwości? Albo ma dobre, zaufane źródło...?Aniołek (*) 12.03.2013
-
uff nadrobilam:P
Quendi kochana trzymaj sie bedzie dobrze:*
Daria sliczna posciel, ja ostatnio widzialam podobny rozek z sówkami, przecudny:)
pekinka udanej akcji pranie:D
Kamilcia fajnie ze wypoczelas i pojadlas z grila:) mi sie juz grile przejadly:P
Lanusia kobieta zmienna jest, ale jakby nie bylo kupno wozka to wazna sprawa hehe:D
no wlasnie niech nas jakas doswiadczona mamusia oswieci jak odczuwa sie bóle przepowiadajace/porodowe? bo ja cholerka nie mam zadnych skurczy w ciazy albo po prostu nie wiem ze to to. twardnienie brzucha owszem alebezbolesne. i pewnie jak przyjda jakies silne odczuwalne skurcze to pedem polece do szpitala bo taka panikara jestem:P
my bylismy nad woda posiedziec, tak sie fajnie siedzialo i zaczelo padac wiec musilismy sie zwijac. ale fanie sie tak odprezyc, nie pamietam kiedy ostatnio tak bylo:) potem bylismy u moich rodzicow a teraz robimy pizze na kolacjeLanusia93, Quendi, pekinka82, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Moni&, czasami te przepowiadające też mam bezbolesne i czuję tylko wypychanie, dotykam brzucha, a on cały twardy. Ale zazwyczaj czuję ból podbrzusza (no nie wiem.. Taki miesiączkowy trochę), ból krzyża (teraz czuję coraz gorszy z każdą sekundą i chyba zaraz się położę), dyskomfort, ciągnięcie w dół, jakby miał mi brzuch odpaść
I jestem ciekawa czy poród boli tak samo- no wiadomo, gorzej, ale czy jest to ten sam ból czy jakiś inny.
Mam nadzieję, że nie przegapimy własnego poroduMoni& lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Jak będzie poród to się lanusia dowiesz jak krzyż boli ból Nie do opisania mnie dziś jakoś męczą teraz tak pod wieczór hm ciekawe ale nie biorę tabletek
Lanusia93, Moni&, Dodi, MILA lubią tę wiadomość
-
kada24, ja biorę dziennie 6 tabletek luteiny, magnez i 3 no-spy, a na skurcze to nie pomaga
Myślę, że lekarz każe to wszystko odstawić przy zdjęciu pessara (tj, chyba 9 lipca). A na ból krzyża nie będę brała Apapu, ale boli, oj boli.. Skoro przy porodzie ma boleć bardziej to wolę się teraz nie znieczulać, żeby sobie próg bólu chociaż minimalnie podnieść
celia lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualnyLanusia ja nie pomoge
nie mam takich boli..
Fakt co jakis czas mam bol miesiaczkowy, ale nie taki mocny, bole plecow tez czasami. Skurcze rzadko, albo jak Monia nie wiem ze je mam
Monia ale fajnie spedziliscie dzientez bym tak polezala nad woda
Teraz u nas strasznie leje.. A ja od 14 lezeMoni& lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLanusia ja tez mam twardnienia i bole podbrzusza ostatnio coraz czesciej i bardziej bolesne sa, dodatkowo maly tak mi na szyjke naciska ze az mnie kluje. Jak jeszcze dostane kopy w pachwine to juz w ogole odpadam.. tez ciekawa jestem czy poznam rozpoczynajacy sie porod, ale nastawiam sie na niemilosierny bol wiec pewnie sie zorientuje
a krzyz mnie czesto boli ale to raczej bol zwiazany z wygieciem kregoslupa..
Lanusia wozek sliczny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 20:11
Moni& lubi tę wiadomość
-
twardnienia brzucha miewam caly czas w tych samych sytuacjach-jak dlugo chodze, stoje albo przy pwlnym pecherzu, ucisk na szyjke i pachwine tez mam ale to ruchy dzidziolka, bole plecow coraz czesciej sie zdarzaja, wiadomo wiekszy brzuch i wieksze obciazenie dla kregoslupa. no mam nadzieje ze tak jak piszesz Lanusia ze nie przegapimy wlasnego porodu hehe:P
Lanusia dobranoc:*
Daria lez lez, nalezy nam sie jeszcze troche lenistwa a co:)Monis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
My niedawno wrocilismu z mężem ze szpitala, bo u mnie z kolei teść w szpitalu
ale juz jest lepiej robią mu badania i zobaczymy , podejrzewają problemy reumatologiczne...
Quendi trzymaj się będzie dobrze :-* musimy wierzyć i modlić się !!
Daria śliczna pościelja tez mam juz kupiona ale muszę wlesc po nią na strych i wrzuce zdjęcie wtedy
Kamilka to dzisiaj grilowalisciefajnie, u nas burza
Dzisiaj spedzilismy sporo czasu w samochodzie bo do teścia do szpitala spory kawal i często mi brzuch twardnial i robil się taki kwadratowy ale nie bolał wiec co to oznacza ??Ruda27, Quendi, Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyHej laski, ja jak zwykle zasnelam w salonie i dopiero co sie zwleklam i umylam
Amelka, mi w takcie jazdy bardzo czesto twardnieje brzuch - u nas glownie przez dziury w drodze, wtedy jak brzuszek mi skacze to i sie spina, ale tez bezbolesnie wiec to nic niebezpiecznego. Gdzies czytalam ze nawet od kopniakow dziecka macica moze twardniec wiec co sie dziwic w aucie
Quendi zdrowka dla taty, a co do tesciow - coz, czasem chca pomoc, pocieszyc ale nie zawsze wychodzi i efekt jest odwrotny
Amela dla tescia rowniez duzo zdrowka!
A mi zostal rowno miesiac do terminu..ale jaja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 01:22
Moni&, amela, celia lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane...
Tak dobrze mi się spało.. A tu malutkiemu na harce się zebrało i po spaniu... Muszę przeczekać bo tak daje czadu, że nawet mąż spać nie możeA więc siedzę w salonie i zastanawiam się co można robić o 2:30 w nocy...
Ja od kilku dni też mam często skurcze.. Wystarczy, ze gwałtowniej się ruszę, wstanę z kanapy, schylę się i momentalnie brzuch twardnieje, spina się... Po chwili puszcza... Nieprzyjemne uczucie, ale nie boli..
Amela zdrówka dla teścia, oby szybko doszedł do siebie...
Kamila jesteś jeszcze?pekinka82, Moni&, Dodi, amela lubią tę wiadomość