X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kamila napewno :)
    Ja sie nie waze, ale juz mam ciut ponad 20 kg na plusie.. Mam nadzieje ze nie przekrocze 25 :P
    Musze dzisiaj zabrac sie za reszte prania, bo wtedy zaczelam i tak sie skonczylo, a zostalo jeszcze duzo, w tym kocyki, pieluchy itd.. Torbe musze spakowac dla malucha. Jak bedzie sie cos dziala musze od razu do szpitala jechac, nie moge zwlekac przez tego paciorkowca :/

Camille87, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria no ja juz w tym momencie mam prawie 19kg na plusie :O
    Ale co tam!

Ja dzis piore rozek, jeden ochraniacz na lozeczko bo ma niesciagana poszewke i miski, bo patrze ze jest ladna pogoda na dworze a tych pierwszych rzeczy nie wolno wirowac.. potem tylko jedno pranie ubranek i finito :D

Torby do szpitala jednak spakuje dwie - moja jest juz pelna a nie wlozylam ubranek dla Kubusia wiec nie bede sie sciskac tylko rozloze na dwie (mam druga mniejsza torbe). Juz nie moge sie doczekac remonciku w sypialni i jaknwstawimy lozeczko :D

A mam pytanie - czy kupujecie te gaziki nasaczone spirytusk do pepuszka? Bo ja chyba kupie ale nie wiem ile tego :(

Ruda27, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja pospalam trochę bo wczoraj na mecz patrzyłam z mężem he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to i tak masz mniej niz ja :P damy rade po porodzie :D

Ja tez bede miala 2 torby, nie ma szans do jednej, juz teraz jest pelna, a musze jeszcze rzeczy meza tam upchnac :P

Ja mam wszystkie kocyki, ochraniacze, posciel, rozek, miski, pieluchy do prania.. Wiec jeszcze troche na jakies 3 razy

Tych gazikow ńie kupuje, mam octanisept plus gaziki wyjalowione musze kupic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 09:01

Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:)

Camille ja napewno bede kupowala te gaziki..moja kolezanka,ktora ma 2 miesieczna coreczke uzywala ich i byly przydatne..kupila jedno opakowanie i nawet jeje chyba jakies zostaly..

Amela super zestaw:)ja tez zamawialam wlasnie w taki sposob:)wczoraj wlasnie dostalam przesylke:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ja sie zastanawiam co lepsze - gaziki nasączone spirytusem czy octanisept+suche gaziki? zdania sa napewno podzielone...wiem ze kiedys sie używało tylko spirytusu do odkażania pępuszka i było wszystko ok.

a mi w tym tygodniu przyjdzie paczka od szwagierki-posciel, kołderka i jeszcze jakieś ciuszki, mam jeszcze prześcieradełka na gumke to wypiore wszystko razem, no i rozek jeszcze trzeba kupic, ale to juz chyba upiore ręcznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 09:04

Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pępka najlepsze patyczki do uszkow

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja octeniseptu uzywalam jak mialam zszywane rozciecie na palcu i minus tego jest taki ze nie wysusza, a wiadomo ze im szybciej sie wysuszy rane tym szybciej sie goi i tak samo jest z pepuszkiem.

Mika a opakowanie to ile sztuk? Bo myslalam ze sie na sztuki kupuje..

Daria no to troche jeszcze i pranie z glowy :)
    A co di wagi to damy rade po porodzie - tak jak piszesz! :D

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee ja juz sie wagą przestałam przejmować :P po porodzie i tak mam zamiar schudnąć, bo powrócą moje wyrzuty sumienia przy zjedzeniu czegokolwiek wysokokalorycznego, plus taki ze przy karmieniu piersią wielu produktów nie można jeść, wiec trzeba sie bedzie ograniczac :) ja pewnie jutro ważenie bede miała, mysle ze z 80 kg juz moze byc :P
    no chyba kupie te gaziki nasączane spirytusem jednak :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry
    mnie kolezanka obudzila telefonem o 9 i juz zasnac nie mogłam

Co do listy to ja moge zrobic, nie ma problemu ja na kompie stacjonarnym non stop, tylko musze zerknac jaka to lista do lipcówek?

ja tez mam 20 kg na plusie, ale gin mi wczoraj powiedział ze mam bardzo duzo wody przez te obrzeki ;/

Mika a jaki dokladnie zestaw zamówiłas? daj fotki :)

Kmilka gratuluje 37 tc i 9 miesiaca :* :D

Ja juz mam te gaziki do pepuszka, zamaialam na allegro przy okazji u jakiegos sprzedawcy, narazie jakies 10 sztuk mam ..

Daria dzwoniłas do gina ?

Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech sie jeszcze ninkapa wypowie bo jesli dobrze kojarze ona ich uzywala i chwalila - nie wiem ile tego kupic..
    Kurna ale Kubus szaleje od rana , kreci sie niemilosiernie nogi mi w pachwine wbija i czka do tego full service normalnie :)

Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja dzis 4 razy wstawalam w nocy :/ znowu mnie dlonie bola,mam skurcze lydek ehh..nie wyspalam sie :(

Amela fajny komplet i naprawde sie oplaca :) jak policzylam moj zestaw to wyszlo drozej bo ja kupowalam wszystko osobno. A i tak nie mam duzo rzeczy co w tym linku takze mysle ze sie oplaca ;)

A co do pepka to ja kupie octanisept w sprayu,kuzynka mi polecila bo mowila ze jej corce bardzo szybko po tym odpadl pepek :)

Dziewczyny a jak pierzecie rozek i ochraniacz? w reku ? bo w sumie tylko to by mi zostalo do wyprania.

Quendi powodzenia kochana :)

amela, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla gratulacje 37 tyg <3 jestes na prowadzeniu :D

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela no u Ciebie to chyba polowa dodatkowych kg to wody, bo Ty taka masz cudna figurke :)
    Wlasnie rozmawialam z moim ginem, powiedzial ze profilaktycznie podaje sie przed porodem antybiotyk, zeby ochronic dziecko, teraz nie ma co brac czegos, bo do porodu moze bakteria wrocic.. Mam sie tym nie martwic. Co do klucia w szyjce, powiedzial ze tak moze byc na tym etapie, ze jak mnie niepokoi moge przyjechac do niego, ale z reguly jak sie rozwiera szyjka jest wieksza wydzielina z pochwy.. W sumie mam sporo ale chyba nie wiecej niz zawsze :P

Anitka ktory kolor poscieli wybralas? Ladny ten zestaw jest i od razu za jednym razem az tyle rzeczy, super! :)

• Camilia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rożek i ochraniacz wrzuciłam na 40 stopi do pralki, później wyprasowałam i jest ok :-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bede w pralce prala rozek, bo to ala kolderka tez jest, ochraniacz chyba tez wrzuce, musze na metce zobaczyc co pisze..
    W sobote odbieramy wozeczek ale sie ciesze :D

Camille87, amela, Camilia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez rozek i ochraniacz wrzucilam do pralki na 40º tylko ustawilam program pranie reczne bo sie balam o wkład, maz wlasnie wyrzyma recznie :P powiesze na balkonie to obcieknie i wyschnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja tez mam duzo wydzieliny a szyjka zamknieta to obawiam sie co to bedzie jak zacznie sie rozwierac :P

Amelka zgadzam sie z Daria, z 10k to sama woda ;)

amela, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja tez rozek i ochraniacz wrzucilam do pralki na 40º tylko ustawilam program pranie reczne bo sie balam o wkład, maz wlasnie wyrzyma recznie :P powiesze na balkonie to obcieknie i wyschnie :)

Jedna wlaczylam samo wirowanie jeszcze bo cieklo z tego :P

Daria fajnie ze juz wozeczek odbierasz!!

• Quendi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się popłakałam...
    Na ostatnim usg lekarz mi powiedział że mały ma troszkę krótszą kość udową (FL 26tydz-prawie o 4tyg mniejszą). Popatrzył na mnie i powiedział że też nie jestem wysoka..:-/
    Ale teraz szykując się do lekarza mam wkrętkę-coś jest nie tak, poczytałam w necie-z.downa, karłowatość.......Matko. ..smutno mi i się boję

tb736iyeli5hckvm.png
‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ