X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila mozliwe ze masz racje, ale dajmy sie lekarzowi wykazac, malo co tu robia w czasie ciazy to niech chociaz sprawdza to, ja nigdy sie tak nie czulam...

Camille87 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie to nie chodz nigdzie jak nie musisz. A cisnienie masz w porzadku ? Polez jutro jak najwiecej :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus polez, odpocznij i sie nie forsuj, moze to cisnienie?
    ja tez czuje takie klucia jakby igla w dole brzucha. pewnie szyjka sie skraca. pewnie lekarz zbada mi w srode tez szyjke bo wymaz bedzie pobieral na gbs to sie dowiem. chociaz teraz na tym etapie ciazy juz sie tak nie martwie czy sie skraca czy nie, miesiac jeszcze dotrwam:P
    Daria slonce kazda z nas ma jakis gorszy dzien, jutro bedzie lepiej:* nie martw sie ta bakteria bo lekarze musza jakos sobie z tym radzic, jak sie dodzwonisz do gina to Cie napewbo uspokoi:*
    amela sie dalej nie odzywala?

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem , dopiero teraz pisze bo po wizycie musieliśmy pojeździć znowu po marketach budowlanych ;/ :) A więc wszystko jest ok, szyjka narazie zamknięta wysoko ale troszke już cieńsza tak powiedział gin, ale jeszcze nie rodze :) serduszko 138 uderzen, pobrał mi tego GBS za bagatela 80 zł !!! myślałam ze góra 40 zapłace... szok ale nic następna wizyta za 3 tygodnie, wypisał mi skierowanie do swojego szpitala jakbym zaczęła rodzić wcześniej niż za 3 tygodnie a jeżeli nie urodze to za 3 tygodnie zrobimy USG na wizycie !

Dziewczyny która z Was kupowała takie białe łóżeczko ? Sylka ? ile dałyście? bo ja właśnie jutro chce już zamówić. AA i pisałyście że materac najlepszy gryka -kokos? a ja znalazłam taki gryka-pianka-kokos to to samo ???

Ona jeju współczuje takiej siostry...:( jak tak można, przecież jesteście siostrami, rodzina to zawsze powinna być rodzina...nie ogarniam jak tak można. Sama mam starszą siostrę i nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, nawet teraz co chwila kupuje mi jakieś kocyki, ciuszki, czy maskotki. Naprawdę bardzo mi przykro :( może kiedyś zrozumie swój błąd...

Dodi fajnie ze się odezwałaś i u Was wszystko dobrze <3 :)

Madziu gratuluje 36 tc :) ja też cały czas czuje Małą na pęcherzu ;/ pewnie że nie wyrzucaj kremu, ja go bardzo lubie bo nie jest taki tłusty właśnie :)

Moja Mała mi przez ostatnie dni tak wypina ten kuper że z jednej strony to normalnie góra się robi, i tak cały czas :

Daria nie martw się jutro zadzwonisz do gina i wszystkiego się dowiesz !!

Camille87, Ruda27, Sylka, Moni&, Dodi, pekinka82, Magda2013, MILA, celia, ona20 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela ja tez mam to biale lozeczko z ikei. Kosztuje ok 200 zl. Materacyk mam kokos pianka gruka z danpola.
    Ciesze sie ze z szyjka ok.. Ale masakra ma ceny Twoj gin!! Ja pierdziele, z kosmosu :/

Dzwonilam do poloznej, ze raczej jak sie zaczyna porod to daja antybiotyk, ze czesto to jest. Co do bolu ona nie wie, leoiej di gina sie zglosic moze wczesniej.. Jutro do niego znowu bede dzwonila

Ja zaczynam miec dopiero nerwice, bo powalony sasiad nawala muzyka! Ale jestem wkurzona :/

amela, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela ale to Twoj gin zalatwia badanie tego wymazu w kierunku paciorkowcow czy tylko za pobranie tylko wzial? :P bo moj gin mi pobral za darmo tylko sama musialam zaniesc do laboratorium i za wynik 30zl zaplacilam.. ah te warszawskie ceny ;)

Gryka- kokos ma w srodku pianke wiec to to samo.
    Moj Kubus tez wypina dupke i nogami sie zapiera w lewym boku, zjadlam niedawno trzy śliwki i nektarynke a wczesniej ptasie mleczko z milki moze stad ta aktywnosc :)

A dlaczego wizyta dopiero za 3 tyg? Ty chodzisz prywatnie prawda?
    Ja mam wizyty co 2 tyg z czego najblizsza za tydzien z dokladnym usg, a kolejna juz pewnie po tygodniu..

Ruda27, amela, Moni&, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda moze zadzwon do tego labo i zapytaj o wynik zebys na darmo nie szla ;) bo to tak jak z posiewem moczu.

Magda2013 lubi tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane

1) w szkole rodzenia oki-miała być położna a było o laktacji i po co tych facetów trzymać-mój mąż zasypiał-taka pogoda, jeszcze pani doktor czytała swoje slajdy. ..

Malucha karmimy do 12 razy na dobę, jak przybiera na wadze to na żądanie (masa od 60-100g na tydzień)
    Mówiła o pozycjach karmienia-klasycznej, krzyżowej, spod pachy i po cc

Hmmm i jeszcze sporo faktów. ..myślę ;-) aaa pokarm można odciagać ręcznie-położne uczą
    Pokarm można zamrozić na 6 miesiecy, trzymac w lodowce 4 dni a w temperaturze pokojowej 4 godziny

Aaa musimy łykac witaminę D-jest bardzo ważna w ciąży, maluchowi po porodzie też trzeba podawać oraz wit.E i K -bo ich nie ma w mlesiu

Jejuuu dużo tego zawsze mówią.

2) druga część fajna bo ćwiczenia-dzisiaj parcie i pozycje do porodu

A tak w ogóle jakaś mam dzisiaj handre. ..ech :-(

Ruda27, Camille87, amela, Moni&, Dodi, Magda2013, MILA, Aggie lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jednak kochanego miałam tego gina w PL jak tak czytam. Wyniki bezpośrednio po odebraniu skanowałam i wysyłałam mu mailem, z miejsca odpisywał czy wszystko okej żebym się nie musiała martwić do samej wizyty. Jak coś chciałam to sms/mail o każdej porze i zawsze od razu odpowiedź. Więc sporadycznie dzwoniłam skoro mogłam pisać. ;) I jeszcze przed wyjazdem prosił o kontakt, jakbym coś chciała wiedzieć to mogę do niego w każdej chwili napisać i oczywiście po urodzeniu mam mu zdać relacje. Chyba go będę chwalić po wsze czasy. :D Ciekawe jaka ta położna będzie tutaj, aż zaczynam się trochę bać. :P

Ruda27, Moni&, Dodi, Magda2013, Camille87 lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille, moja Julka też taka aktywna jak tylko coś zjem. Najgorzej jak kopie mnie gdzieś w boku, bo mam tam okropne łaskotki i autentycznie zaczynam panikować. :D Już wolę kopniaki pod żebra niż jak gdzieś w bok mnie kopie. :P Nagrywacie jakieś filmiki jak widać ruchy Waszych maluszków na brzuchu? :)

Moni&, Camille87 lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela ja za łóżeczko płaciłam ok 250zł w Ikei, ale w PL jest pewnie tańsze :) Gratuluję udanej wizyty :)

amela lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria oj tak ceny kosmiczne...
    Kamilka tak chodzę prywatnie, nie wiem czemu wizyta za 3 tygodnie, a co do paciorkowca to od razu w swoim laboratorium badają także o tyle dobrze w sumie za 80 zł to niech łaski nie robią !!

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela dobrze ze wszystko jest wporzadku!:) ale ceny kosmiczne naprawde. dobrze ze chodze na nfz:P ale i tak 30 zl w labo trzeba zaplacic.
    Quendi ciekawe czy partnerzy cos zapamietali z laktacji, biedni sie nasluchac musieli a nie wiedza o co kaman:P ale za to druga czesc byla ciekawsza, musze jakies filmiki instruktazowe poogladac odnosnie pozycji do porodu i cwiczenia oddechu.
    Sporquette to mialas naprawde fajnego gina:) a materac tez mam z danpola gryka pianka kokos, to to samo pianka jest pomiedzy.

Ruda27, amela, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy grupe na FB i glownie tam dodajemy filmiki, zdjecia:)
    moj maluch szaleje glownie po truskawkach normalnie maly wariat :p
    ja mam wizyte w srode a nastepna 28 lipca dopiero o ile wczesniej nie urodze bo moj gin na urlop idzie:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 21:55

amela, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja też się dzisiaj pochwalę bo byłam u ginka na wizycie i Moja Julcia waży 2 kg i jest całkiem w normie :) Tak więc sie cieszę i też dzisiaj miałam pobrany wymaz na paciorkowce dziwne uczucie z pierwszym bobasem nie miałam czegoś takieo no ale zawsze musi być ten pierwszy raz :P a i najważniejsze to to że Jula się obróciła i jest gotowa do wyjścia co prawda jeszcze trochę ale mam nadzieje że już tak pozostanie :)

Jejku nie jestem nawet w stanie Was nadrobić tu dziewczyny bo ostatnio żyję na wysokich obrotach po paru dniach odpoczynku

pekinka82, Moni&, Ruda27, Magda2013, MILA, Dodi, Camille87, Aggie, Sylka lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni i tak pewnie przy porodzie wszystko wyleci z głowy-te oddechy, pozycje itd. :-D

Moni&, amela, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt lekarskich :)

Ja dzisiaj zamulam jak ta pogoda... Mój mózg pracuje na bardzo wolnych obrotach :P

A mój synek cały dzień się wypycha, aż brzuch pobolewa od tego jego wypinania pupy :) :) :)

amela, MILA, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika gratuluje duzej coreczki!:) najwazniejsze ze wszystko ok:)
    Quendi masz racje, bedzie dzialal instynkt i.. panika:P

Monis
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś też pogoda do bani...cały dzień leje deszcz ;/
    heheh wypinają się te nasze maluchy :D

pekinka82 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla ja mam blisko do przychodni a i tak jutro bede szla do sklepu wiec to po drodze to wstapie tam :)

Quendi-fajne porady :)

Amela ja tez mam materac gryka pianka kokos.U mnie badanie kosztowalo 20 zl. Gin mi dal ten patyczek do wymazu i sama sobie pobralam dzis rano i zanioslam do przychodni. Mam nadzieje ze dobrze to zrobilam.

Pekinka moja sie tez duzo wypycha i przewaznie z prawej strony cos wypchnie ale nie wiem co to :) a w zebra jeszcze nie dostalam.Przewaznie obok mnie kopie.

Sproquette ja zawsze jak chce nagrac to Maja przestaje kopac :D ale mamy grupe na fejsie i tam dziewczyny wrzucaja filmiki :)

A u mnie nie padalo na szczescie chociaz bylo pochmurno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 22:12

amela, pekinka82, Camille87, Dodi, Quendi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ