Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agus polez, odpocznij i sie nie forsuj, moze to cisnienie?
ja tez czuje takie klucia jakby igla w dole brzucha. pewnie szyjka sie skraca. pewnie lekarz zbada mi w srode tez szyjke bo wymaz bedzie pobieral na gbs to sie dowiem. chociaz teraz na tym etapie ciazy juz sie tak nie martwie czy sie skraca czy nie, miesiac jeszcze dotrwam:P
Daria slonce kazda z nas ma jakis gorszy dzien, jutro bedzie lepiej:* nie martw sie ta bakteria bo lekarze musza jakos sobie z tym radzic, jak sie dodzwonisz do gina to Cie napewbo uspokoi:*
amela sie dalej nie odzywala?
Monis
[/link]
-
Już jestem , dopiero teraz pisze bo po wizycie musieliśmy pojeździć znowu po marketach budowlanych ;/
A więc wszystko jest ok, szyjka narazie zamknięta wysoko ale troszke już cieńsza tak powiedział gin, ale jeszcze nie rodze
serduszko 138 uderzen, pobrał mi tego GBS za bagatela 80 zł !!! myślałam ze góra 40 zapłace... szok ale nic następna wizyta za 3 tygodnie, wypisał mi skierowanie do swojego szpitala jakbym zaczęła rodzić wcześniej niż za 3 tygodnie a jeżeli nie urodze to za 3 tygodnie zrobimy USG na wizycie !
Dziewczyny która z Was kupowała takie białe łóżeczko ? Sylka ? ile dałyście? bo ja właśnie jutro chce już zamówić. AA i pisałyście że materac najlepszy gryka -kokos? a ja znalazłam taki gryka-pianka-kokos to to samo ???
Ona jeju współczuje takiej siostry...jak tak można, przecież jesteście siostrami, rodzina to zawsze powinna być rodzina...nie ogarniam jak tak można. Sama mam starszą siostrę i nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, nawet teraz co chwila kupuje mi jakieś kocyki, ciuszki, czy maskotki. Naprawdę bardzo mi przykro
może kiedyś zrozumie swój błąd...
Dodi fajnie ze się odezwałaś i u Was wszystko dobrze
Madziu gratuluje 36 tcja też cały czas czuje Małą na pęcherzu ;/ pewnie że nie wyrzucaj kremu, ja go bardzo lubie bo nie jest taki tłusty właśnie
Moja Mała mi przez ostatnie dni tak wypina ten kuper że z jednej strony to normalnie góra się robi, i tak cały czas :
Daria nie martw się jutro zadzwonisz do gina i wszystkiego się dowiesz !!
Camille87, Ruda27, Sylka, Moni&, Dodi, pekinka82, Magda2013, MILA, celia, ona20 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyAmela ja tez mam to biale lozeczko z ikei. Kosztuje ok 200 zl. Materacyk mam kokos pianka gruka z danpola.
Ciesze sie ze z szyjka ok.. Ale masakra ma ceny Twoj gin!! Ja pierdziele, z kosmosu
Dzwonilam do poloznej, ze raczej jak sie zaczyna porod to daja antybiotyk, ze czesto to jest. Co do bolu ona nie wie, leoiej di gina sie zglosic moze wczesniej.. Jutro do niego znowu bede dzwonila
Ja zaczynam miec dopiero nerwice, bo powalony sasiad nawala muzyka! Ale jestem wkurzonaamela, Moni& lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmela ale to Twoj gin zalatwia badanie tego wymazu w kierunku paciorkowcow czy tylko za pobranie tylko wzial?
bo moj gin mi pobral za darmo tylko sama musialam zaniesc do laboratorium i za wynik 30zl zaplacilam.. ah te warszawskie ceny
Gryka- kokos ma w srodku pianke wiec to to samo.
Moj Kubus tez wypina dupke i nogami sie zapiera w lewym boku, zjadlam niedawno trzy śliwki i nektarynke a wczesniej ptasie mleczko z milki moze stad ta aktywnosc
A dlaczego wizyta dopiero za 3 tyg? Ty chodzisz prywatnie prawda?
Ja mam wizyty co 2 tyg z czego najblizsza za tydzien z dokladnym usg, a kolejna juz pewnie po tygodniu..Ruda27, amela, Moni&, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane
1) w szkole rodzenia oki-miała być położna a było o laktacji i po co tych facetów trzymać-mój mąż zasypiał-taka pogoda, jeszcze pani doktor czytała swoje slajdy. ..
Malucha karmimy do 12 razy na dobę, jak przybiera na wadze to na żądanie (masa od 60-100g na tydzień)
Mówiła o pozycjach karmienia-klasycznej, krzyżowej, spod pachy i po cc
Hmmm i jeszcze sporo faktów. ..myślęaaa pokarm można odciagać ręcznie-położne uczą
Pokarm można zamrozić na 6 miesiecy, trzymac w lodowce 4 dni a w temperaturze pokojowej 4 godziny
Aaa musimy łykac witaminę D-jest bardzo ważna w ciąży, maluchowi po porodzie też trzeba podawać oraz wit.E i K -bo ich nie ma w mlesiu
Jejuuu dużo tego zawsze mówią.
2) druga część fajna bo ćwiczenia-dzisiaj parcie i pozycje do porodu
A tak w ogóle jakaś mam dzisiaj handre. ..ech
Ruda27, Camille87, amela, Moni&, Dodi, Magda2013, MILA, Aggie lubią tę wiadomość
-
Ja to jednak kochanego miałam tego gina w PL jak tak czytam. Wyniki bezpośrednio po odebraniu skanowałam i wysyłałam mu mailem, z miejsca odpisywał czy wszystko okej żebym się nie musiała martwić do samej wizyty. Jak coś chciałam to sms/mail o każdej porze i zawsze od razu odpowiedź. Więc sporadycznie dzwoniłam skoro mogłam pisać.
I jeszcze przed wyjazdem prosił o kontakt, jakbym coś chciała wiedzieć to mogę do niego w każdej chwili napisać i oczywiście po urodzeniu mam mu zdać relacje. Chyba go będę chwalić po wsze czasy.
Ciekawe jaka ta położna będzie tutaj, aż zaczynam się trochę bać.
Ruda27, Moni&, Dodi, Magda2013, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Camille, moja Julka też taka aktywna jak tylko coś zjem. Najgorzej jak kopie mnie gdzieś w boku, bo mam tam okropne łaskotki i autentycznie zaczynam panikować.
Już wolę kopniaki pod żebra niż jak gdzieś w bok mnie kopie.
Nagrywacie jakieś filmiki jak widać ruchy Waszych maluszków na brzuchu?
Moni&, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Daria oj tak ceny kosmiczne...
Kamilka tak chodzę prywatnie, nie wiem czemu wizyta za 3 tygodnie, a co do paciorkowca to od razu w swoim laboratorium badają także o tyle dobrze w sumie za 80 zł to niech łaski nie robią !!Camille87 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
amela dobrze ze wszystko jest wporzadku!
ale ceny kosmiczne naprawde. dobrze ze chodze na nfz:P ale i tak 30 zl w labo trzeba zaplacic.
Quendi ciekawe czy partnerzy cos zapamietali z laktacji, biedni sie nasluchac musieli a nie wiedza o co kaman:P ale za to druga czesc byla ciekawsza, musze jakies filmiki instruktazowe poogladac odnosnie pozycji do porodu i cwiczenia oddechu.
Sporquette to mialas naprawde fajnego gina:) a materac tez mam z danpola gryka pianka kokos, to to samo pianka jest pomiedzy.Ruda27, amela, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
mamy grupe na FB i glownie tam dodajemy filmiki, zdjecia:)
moj maluch szaleje glownie po truskawkach normalnie maly wariat :p
ja mam wizyte w srode a nastepna 28 lipca dopiero o ile wczesniej nie urodze bo moj gin na urlop idzie:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 21:55
amela, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
A Ja też się dzisiaj pochwalę bo byłam u ginka na wizycie i Moja Julcia waży 2 kg i jest całkiem w normie
Tak więc sie cieszę i też dzisiaj miałam pobrany wymaz na paciorkowce dziwne uczucie z pierwszym bobasem nie miałam czegoś takieo no ale zawsze musi być ten pierwszy raz
a i najważniejsze to to że Jula się obróciła i jest gotowa do wyjścia co prawda jeszcze trochę ale mam nadzieje że już tak pozostanie
Jejku nie jestem nawet w stanie Was nadrobić tu dziewczyny bo ostatnio żyję na wysokich obrotach po paru dniach odpoczynkupekinka82, Moni&, Ruda27, Magda2013, MILA, Dodi, Camille87, Aggie, Sylka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt lekarskich
Ja dzisiaj zamulam jak ta pogoda... Mój mózg pracuje na bardzo wolnych obrotach
A mój synek cały dzień się wypycha, aż brzuch pobolewa od tego jego wypinania pupy
amela, MILA, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Camilla ja mam blisko do przychodni a i tak jutro bede szla do sklepu wiec to po drodze to wstapie tam
Quendi-fajne porady
Amela ja tez mam materac gryka pianka kokos.U mnie badanie kosztowalo 20 zl. Gin mi dal ten patyczek do wymazu i sama sobie pobralam dzis rano i zanioslam do przychodni. Mam nadzieje ze dobrze to zrobilam.
Pekinka moja sie tez duzo wypycha i przewaznie z prawej strony cos wypchnie ale nie wiem co toa w zebra jeszcze nie dostalam.Przewaznie obok mnie kopie.
Sproquette ja zawsze jak chce nagrac to Maja przestaje kopacale mamy grupe na fejsie i tam dziewczyny wrzucaja filmiki
A u mnie nie padalo na szczescie chociaz bylo pochmurnoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 22:12
amela, pekinka82, Camille87, Dodi, Quendi lubią tę wiadomość