X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria podaj kilka ciekawych linków do tych filmików, warto wiedziec co robić w takiej sytuacji.
    Jak sie nam maluszki urodzą to bedziemy mówić ze czas ciąży był okresem bezstresowym haha :P

No i robicie smaka na pączki:P Ale zjadłam drożdzówke z serem wiec na pączki sie juz dzis nie porywam:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 11:29

pekinka82, Ruda27, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda puść linki do filmików...Masz rację warto wiedzieć, nigdy nic nie wiadomo...ale oby się nam nie przydała taka wiedza w praktyce....

Ja kupiłam sobie francuskie bułeczki z czekoladą i budyniem-pyszności :D

Twarożek też dzisiaj zjem ... ze szczypiorkiem :D

Dodi, Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila , tak . ;)

Camille87, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogladalam w ddtvn jak sie wypowiadal ratownik medyczny co robic w przypadku zakrztuszenia popoarzenia czy ataku padaczki. Jesli niemowle sie zakrztusi nalezy chwicic pod brzusziem calym przedramieniem tak zeby lezal na reku buzka w strone podlogi glowka nizej - grawitacja zrobi swoje. Nie pamietam tylko czy oklepuje sie plecki - chyba tak. Oby zandej z nas sie to nie przytafilo choc moj siostrzeniec juz nie raz sie krztusil pestka (raz pestke sobie do nosa wsadzil cudak jeden!).

pekinka82, Ruda27, Dodi, Moni&, amela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://youtu.be/ga88I5kjwzU
    Ogladalam tu, 5 czesci jest i uwazam, ze super ten ratownik pokazal i wytlumaczyl co nalezy zrobic. Ja nie mialam o tym pojecia, a jednak to jest bardzo wazne..

Ale tu dzisiaj slodko na forum :P

pekinka82, Dodi, Moni&, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też patrzyłam na filmiki z pierwszej pomocy, ale pewnie przed porodem znów spojrzymy razem z mężem.

Oj słodko tu, słodko.... :)

A mnie głowa pęka.. Znów niskie ciśnienie 99/53..

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka...polecam kawusię i pączusia na ból głowy :)

Moni&, Sylka lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Daria, zaczne oglądac :)
    Sylwia zrób sobie słaba kawę to ból głowy pewnie przejdzie :)

Ruda27, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nawiedzila polozna przed chwila ;-) miala dzwonic o ktorej bedzie a przyszla bez zapowiedzi :P
    Porozmawialam z nia o karmieniu i u nas w szpitalu nie podaja butelki, tzn kobieta nawet jak mysli ze nie ma pokarmu to tam zawsze "cos leci" - dziecko po urodzeniu ma pojemnosc zoladka ok 5ml i czesciej placz to chec ssania niz jedzenia wiec mam sie nie zrazac tylko caly czas przystawiac do piersi :)

Zadnych akcesoriow typu gruszka, nozyczki do paznokci rozek czy reczniki mam nie brac.
    Jak odejda wody lub sie sacza od razu jechac do szpitala, jesli skurcze to jak najdluzej zostac w domu poki skurcze nie beda bardzo bolesne poniewaz adrenalina wydzielana w zwiazku ze stresem jaki wywoluje szpital moze spowolnic albo zablokowac porod ;) w domu przebiega szybciej :-)

Cisnienie 120/70 serduszko zbadane trabka :P

Moni&, Aggie, Ruda27, Sylka, pekinka82, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila fajnie masz z tą położną, informacje z pierwszej ręki, nie to co szukanie w internecie :P

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazalam poloznej moj wynik gbs i sama stwierdzila ze jest niejednoznaczny :/ znak minus i obok "wzrost skapy" ale powiedziala ze raczej nie przejmowac sie. Kuza ciekawe czy nie trzeba bedzie powtarzac..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    Kamila fajnie masz z tą położną, informacje z pierwszej ręki, nie to co szukanie w internecie :P

Wiesz Monia bo na lipcowkach czytalam ze jak odejda wody to mozna po kilku godzinach jechac, jednej dziewxzynie odeszly wody o 2 a pojechala o 8 do szpitala bo tak jej kazali. Polozna poewiedziala ze absolutnie trzeba od razu jechac (na spokojnie oczywiscie) zeby byl czas na zbadanie i spr czy wszystko ok bo czasem sie rozne rzeczy zle dzieja..

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby mi wody najpierw odeszły to czołgiem by mnie nie zatrzymali, to jest logiczne ze od razu trzeba do szpitala, dziwne ze ktoś tą dziewczyne tak poinformował:/

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ale kilka innych dziewczyn to potwierdzilo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila super ze takie informacje Ci powiedziala :)
    Moja siostra wczoraj tez powiedziala ze mam nie brac, gruszki, nozyczek i szczoteczki :P

A wlasnie gdzies na forum czytalam, ze dziewczyna miala negatywny gbs a w szpitalu przed porodem jej powtprzyli i okazalo sie ze miala :/ i dostala antybiotyk..

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo po odejsciu wod jeszcze jest troche czasu.. Ale ja bede musiala tak czy siak od razu jechac jak cos sie bedzie dzialo przez tego paciorkowca :/

• kada24 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi chyba czop odszedł nie jestem pewna miałam skurcz i poszłamasiku zrobić a tu na wkladce dużo śluzu

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym gbs to czytalam.. ja bede sie musiala zgadac z ginem co z tym wynikiem..
    Dobra my lecimy sie zdrzemnac ;-) bede pozniej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cos Ty kada! Moze to nie czop? Ja mam duzo wydzieliny ogolnie a czasem wrecz nawet taka galaretowata wyleci, na czop za wczesnie mi sie wydaje

pekinka82 lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja nie wyobrażam sobie poranka bez kawy, więc drugiej już nie będę piła.. Muszę przeboleć.. Może coś słodkiego wciągnę :)

Kamila ale masz fajnie z tą położną :) Choć ja też chodzę do położnej, ale jednak bariera językowa robi swoje i mimo wszystko nie zawsze dopytam się o wszystko co mnie nurtuje.. Ale tutaj wszyscy są bardzo chętni do pomocy, więc damy radę :)

Kada czyżby już?!

Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
‹‹ 1432 1433 1434 1435 1436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ