X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria podaj kilka ciekawych linków do tych filmików, warto wiedziec co robić w takiej sytuacji.
    Jak sie nam maluszki urodzą to bedziemy mówić ze czas ciąży był okresem bezstresowym haha :P

No i robicie smaka na pączki:P Ale zjadłam drożdzówke z serem wiec na pączki sie juz dzis nie porywam:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 11:29

pekinka82, Ruda27, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda puść linki do filmików...Masz rację warto wiedzieć, nigdy nic nie wiadomo...ale oby się nam nie przydała taka wiedza w praktyce....

Ja kupiłam sobie francuskie bułeczki z czekoladą i budyniem-pyszności :D

Twarożek też dzisiaj zjem ... ze szczypiorkiem :D

Dodi, Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila , tak . ;)

Camille87, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogladalam w ddtvn jak sie wypowiadal ratownik medyczny co robic w przypadku zakrztuszenia popoarzenia czy ataku padaczki. Jesli niemowle sie zakrztusi nalezy chwicic pod brzusziem calym przedramieniem tak zeby lezal na reku buzka w strone podlogi glowka nizej - grawitacja zrobi swoje. Nie pamietam tylko czy oklepuje sie plecki - chyba tak. Oby zandej z nas sie to nie przytafilo choc moj siostrzeniec juz nie raz sie krztusil pestka (raz pestke sobie do nosa wsadzil cudak jeden!).

pekinka82, Ruda27, Dodi, Moni&, amela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://youtu.be/ga88I5kjwzU
    Ogladalam tu, 5 czesci jest i uwazam, ze super ten ratownik pokazal i wytlumaczyl co nalezy zrobic. Ja nie mialam o tym pojecia, a jednak to jest bardzo wazne..

Ale tu dzisiaj slodko na forum :P

pekinka82, Dodi, Moni&, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też patrzyłam na filmiki z pierwszej pomocy, ale pewnie przed porodem znów spojrzymy razem z mężem.

Oj słodko tu, słodko.... :)

A mnie głowa pęka.. Znów niskie ciśnienie 99/53..

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka...polecam kawusię i pączusia na ból głowy :)

Moni&, Sylka lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Daria, zaczne oglądac :)
    Sylwia zrób sobie słaba kawę to ból głowy pewnie przejdzie :)

Ruda27, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nawiedzila polozna przed chwila ;-) miala dzwonic o ktorej bedzie a przyszla bez zapowiedzi :P
    Porozmawialam z nia o karmieniu i u nas w szpitalu nie podaja butelki, tzn kobieta nawet jak mysli ze nie ma pokarmu to tam zawsze "cos leci" - dziecko po urodzeniu ma pojemnosc zoladka ok 5ml i czesciej placz to chec ssania niz jedzenia wiec mam sie nie zrazac tylko caly czas przystawiac do piersi :)

Zadnych akcesoriow typu gruszka, nozyczki do paznokci rozek czy reczniki mam nie brac.
    Jak odejda wody lub sie sacza od razu jechac do szpitala, jesli skurcze to jak najdluzej zostac w domu poki skurcze nie beda bardzo bolesne poniewaz adrenalina wydzielana w zwiazku ze stresem jaki wywoluje szpital moze spowolnic albo zablokowac porod ;) w domu przebiega szybciej :-)

Cisnienie 120/70 serduszko zbadane trabka :P

Moni&, Aggie, Ruda27, Sylka, pekinka82, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila fajnie masz z tą położną, informacje z pierwszej ręki, nie to co szukanie w internecie :P

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazalam poloznej moj wynik gbs i sama stwierdzila ze jest niejednoznaczny :/ znak minus i obok "wzrost skapy" ale powiedziala ze raczej nie przejmowac sie. Kuza ciekawe czy nie trzeba bedzie powtarzac..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    Kamila fajnie masz z tą położną, informacje z pierwszej ręki, nie to co szukanie w internecie :P

Wiesz Monia bo na lipcowkach czytalam ze jak odejda wody to mozna po kilku godzinach jechac, jednej dziewxzynie odeszly wody o 2 a pojechala o 8 do szpitala bo tak jej kazali. Polozna poewiedziala ze absolutnie trzeba od razu jechac (na spokojnie oczywiscie) zeby byl czas na zbadanie i spr czy wszystko ok bo czasem sie rozne rzeczy zle dzieja..

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby mi wody najpierw odeszły to czołgiem by mnie nie zatrzymali, to jest logiczne ze od razu trzeba do szpitala, dziwne ze ktoś tą dziewczyne tak poinformował:/

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ale kilka innych dziewczyn to potwierdzilo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila super ze takie informacje Ci powiedziala :)
    Moja siostra wczoraj tez powiedziala ze mam nie brac, gruszki, nozyczek i szczoteczki :P

A wlasnie gdzies na forum czytalam, ze dziewczyna miala negatywny gbs a w szpitalu przed porodem jej powtprzyli i okazalo sie ze miala :/ i dostala antybiotyk..

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo po odejsciu wod jeszcze jest troche czasu.. Ale ja bede musiala tak czy siak od razu jechac jak cos sie bedzie dzialo przez tego paciorkowca :/

• kada24 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi chyba czop odszedł nie jestem pewna miałam skurcz i poszłamasiku zrobić a tu na wkladce dużo śluzu

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym gbs to czytalam.. ja bede sie musiala zgadac z ginem co z tym wynikiem..
    Dobra my lecimy sie zdrzemnac ;-) bede pozniej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cos Ty kada! Moze to nie czop? Ja mam duzo wydzieliny ogolnie a czasem wrecz nawet taka galaretowata wyleci, na czop za wczesnie mi sie wydaje

pekinka82 lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja nie wyobrażam sobie poranka bez kawy, więc drugiej już nie będę piła.. Muszę przeboleć.. Może coś słodkiego wciągnę :)

Kamila ale masz fajnie z tą położną :) Choć ja też chodzę do położnej, ale jednak bariera językowa robi swoje i mimo wszystko nie zawsze dopytam się o wszystko co mnie nurtuje.. Ale tutaj wszyscy są bardzo chętni do pomocy, więc damy radę :)

Kada czyżby już?!

Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
‹‹ 1432 1433 1434 1435 1436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ