Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Daria podaj kilka ciekawych linków do tych filmików, warto wiedziec co robić w takiej sytuacji.
Jak sie nam maluszki urodzą to bedziemy mówić ze czas ciąży był okresem bezstresowym haha
No i robicie smaka na pączki:P Ale zjadłam drożdzówke z serem wiec na pączki sie juz dzis nie porywam:PWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 11:29
pekinka82, Ruda27, Magda2013 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Ruda puść linki do filmików...Masz rację warto wiedzieć, nigdy nic nie wiadomo...ale oby się nam nie przydała taka wiedza w praktyce....
Ja kupiłam sobie francuskie bułeczki z czekoladą i budyniem-pyszności
Twarożek też dzisiaj zjem ... ze szczypiorkiem
Dodi, Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa ogladalam w ddtvn jak sie wypowiadal ratownik medyczny co robic w przypadku zakrztuszenia popoarzenia czy ataku padaczki. Jesli niemowle sie zakrztusi nalezy chwicic pod brzusziem calym przedramieniem tak zeby lezal na reku buzka w strone podlogi glowka nizej - grawitacja zrobi swoje. Nie pamietam tylko czy oklepuje sie plecki - chyba tak. Oby zandej z nas sie to nie przytafilo choc moj siostrzeniec juz nie raz sie krztusil pestka (raz pestke sobie do nosa wsadzil cudak jeden!).
pekinka82, Ruda27, Dodi, Moni&, amela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://youtu.be/ga88I5kjwzU
Ogladalam tu, 5 czesci jest i uwazam, ze super ten ratownik pokazal i wytlumaczyl co nalezy zrobic. Ja nie mialam o tym pojecia, a jednak to jest bardzo wazne..
Ale tu dzisiaj slodko na forumpekinka82, Dodi, Moni&, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA mnie nawiedzila polozna przed chwila
miala dzwonic o ktorej bedzie a przyszla bez zapowiedzi
Porozmawialam z nia o karmieniu i u nas w szpitalu nie podaja butelki, tzn kobieta nawet jak mysli ze nie ma pokarmu to tam zawsze "cos leci" - dziecko po urodzeniu ma pojemnosc zoladka ok 5ml i czesciej placz to chec ssania niz jedzenia wiec mam sie nie zrazac tylko caly czas przystawiac do piersi
Zadnych akcesoriow typu gruszka, nozyczki do paznokci rozek czy reczniki mam nie brac.
Jak odejda wody lub sie sacza od razu jechac do szpitala, jesli skurcze to jak najdluzej zostac w domu poki skurcze nie beda bardzo bolesne poniewaz adrenalina wydzielana w zwiazku ze stresem jaki wywoluje szpital moze spowolnic albo zablokowac porodw domu przebiega szybciej
Cisnienie 120/70 serduszko zbadane trabkaMoni&, Aggie, Ruda27, Sylka, pekinka82, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoni& wrote:Kamila fajnie masz z tą położną, informacje z pierwszej ręki, nie to co szukanie w internecie
Wiesz Monia bo na lipcowkach czytalam ze jak odejda wody to mozna po kilku godzinach jechac, jednej dziewxzynie odeszly wody o 2 a pojechala o 8 do szpitala bo tak jej kazali. Polozna poewiedziala ze absolutnie trzeba od razu jechac (na spokojnie oczywiscie) zeby byl czas na zbadanie i spr czy wszystko ok bo czasem sie rozne rzeczy zle dzieja..Moni&, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamila super ze takie informacje Ci powiedziala
Moja siostra wczoraj tez powiedziala ze mam nie brac, gruszki, nozyczek i szczoteczki
A wlasnie gdzies na forum czytalam, ze dziewczyna miala negatywny gbs a w szpitalu przed porodem jej powtprzyli i okazalo sie ze mialai dostala antybiotyk..
Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki ja nie wyobrażam sobie poranka bez kawy, więc drugiej już nie będę piła.. Muszę przeboleć.. Może coś słodkiego wciągnę
Kamila ale masz fajnie z tą położnąChoć ja też chodzę do położnej, ale jednak bariera językowa robi swoje i mimo wszystko nie zawsze dopytam się o wszystko co mnie nurtuje.. Ale tutaj wszyscy są bardzo chętni do pomocy, więc damy radę
Kada czyżby już?!Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość