X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, postaram się nie zamartwiać na zapas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo podrzemalam :-)
    Teraz mnie boli glowa ale co tam..

Nadia mysle tak samo jak Daria - czy wymiary odpowiadaja tygodniowi ciazy?
    Ja obstawiam ze pierwsze mierzenie moglo byc bledne bo 1600 w 29tc to dosc sporo lub maly mial pelny brzuszek a teraz nie. Ja mierzenie/wazenie bede miala w przyszly wtorek na ostatniej wizycie nie mierzyl.

Co do wkladek ja uzywam naturella ale chyba musze cos dluzszego wykombinowac bo tez sa za male..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna ale mnie naszlo - rano dwa paczki teraz prince polo i czekolada z orzechami :O a waga bedzie trzeszczec we wtorek :P

Dodi lubi tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, to nie Ty, to Kubuś:)
    ja codziennie zjadam cos słodkiego, jak potrzeba to co zrobić. nawet kupiłam nutellę, bo usłyszałam(wiem, bzdura) że te mamusie które objadały sie nutellą miały duże dzieci, ja już się wszystkiego chwytam po tym jak mnie hipotrofią postraszyli. niby okazało się, że diagnoza była błędna i z dzieckiem ok, ale ja i tak się martwię, bo każdy mi gada, ze wygladam jakbym była w 6 m-cu, więc jem, jem, jem:)

Camille87 lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dni ze moge jesc i jesc i konca nima a nie kiedy moge nie jesc caly dzien eh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasem jak wezmie nagle na slodkie to musze od razu cos zjesc , bo nie wytrzymam . :D dlatego zazwyczaj mam hałwę , bo na nią mam często ochote :) teraz sobie zrobie cappuccino :)
    Byłam przed chwilą z mamą na zakupach i kupiłam sobie 2 koszule do szpitala majteczki bawełniane i staniczek do karmienia :) chociaz to bede miała na nastepnych ostatecznych zakupach z głowy :) Tez nie wiedziałam ile wiekszy stanik miałam wziąc , bo zas tak strasznie piersi mi sie nie powiekszyły ,ale nie wiem jakie beda jak dojdzie pokarm :) Moja ciotka np wg nie ma , a jak karmiła miała ogromne :)

Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tak aga - Kubus :-) teraz sobie czka sie nalykal tych slodkich wod ;)
    Ona ja chalwy nie lubiee, moj maz potrafi ze dwie na raz zjesc :P
    Co do stanika to kupilam tak duzy ze za luzny teraz na mnie :P ale siostra poradzila wiekszy wiec wzielam :P mi sie piersi tez bardzo nie powiekszyly choc jak bym chciala stary stanik zalozyc to na polowach piersi by sie skonczyl ale nie sa jakies pelniejsze..
    Aga to niezle z ta nutella ja nie slyszalam tej teorii :)

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie nie wypowiadam ile ostatnio jem slodkosci :P
    No ale musze mam takie smaki, ze codziennie cos jem :P
    O 17 jade do tego gina po ta pieczatke, mam nadzieje ze to w koncu zalatwie.. Zas mam lenia, popoludniami jestem juz nie do zycia :P

Ja stanika dalej nie mam :/ nie wiem czy mam kupowac wiekszy, dalej mam hmm groszki, jedynie ciut pelniejsze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 16:15

Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jakis zwykły stanik tez pasuje mi dokupic , bo właśnie wiekszosc mi sie na połowie piersi konczy i jak inne mam w praniu i np założe ten mniejszy to mój tak sie smieje bo co chwile cycek wyskakuje jak nie jeden to drugi . :D Czekam na wypłate teraz to nie poszaleje z zakupami :)

Mi pani w sklepie powiedziała zebym sobir w domu zmierzyła i ew. wzieła wiekszy , ale mysle ze go zostawie w koncu one sie naciągają :D

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zwykle staniki co chwile kupowalam bo z boku byly za ciasne ale teraz jest ok juz tak nie rosna cycki na bok :P

Daria powodzenia u gina!
    A z tymi groszkami to nie przesadzaj :P

Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła paczka z kompletem dla Mateusza na fb wrzucam

Ruda27 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej widze ze z rana zaslodzilyscie cale forum :D jeszcze nic dzis nie jadlam slodkiego ale w szafie mam ciasteczka to kto wie :P

Poszlam dzis zaniesc mocz do badania i przy okazji odebralam wyniki z wymazu na GBS i okazalo sie ze wynik mam dodatni :/ ehhh...
    Daria nie jestes z tym sama ;)

W poniedzialek mam wizyte musze sie spytac lekarza co i jak z tym.

Pizza mi nie wyszla :( tzn ciasto nic nie uroslo i bylo twarde.

Wypralam dzis ochraniacz do lozeczka i materacyk z wozka. Ale nie bede kupowac przescieradelka do wozka,kupie pieluszke flanelowa i nia wyloze materacyk :)

Co do stanika do karmienia to ja nie kupowalam wiekszego. Kupie tylko jeszcze jeden ale zwykly tyle ze z odpinanymi ramiaczkami. Wydaje mi sie ze bedzie tak samo dobry :)

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Magda, nie ma sie co na zapas przejmowac tym paciorkowcem..
    Wiesz? Ja tez zastanawialam sie czy jest sens kupowania przescieradelka do wozka i nawet tez przeszlo mi przez mysl aby wylozyc go pielucha flanelowa.. albo nawet przerobie sobie przescieradlo co dostalam od siostry 120x60 bo za male ;)

My przyszlismy na dzialke maz kosi trawe ja zebralam truskawki i relaksuje sie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 17:36

Camilia, Ruda27, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też mam chillout hehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly sie dotlenia bo szaleje w brzuszku ;-)
    Do szczescia brakuje mi tylko big milka w polewie czekoladowej i radlerka 0% :P

Ruda27, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa nie zalatwilam nic.. Bo nasz kraj jest troche hmm zacofany. Nie da sie moich wizyt nabic na karte czipowa na unie :/ az musze sie dowiedziec czy nie bedzie problemow przy porodzie..
    W sobote wezme tylko pieczatke od mojego gina, juz sie tym martwic nie bede..

Madzia przykro mi, ale razem razniej :P bedzie dobrze :)

Ja mam jedno przescieradelko do wozka, tanie bo jakos 15 zl z przesylka zaplacilam.. A na zmiane bede wykladac pieluszka tez..

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla no widzisz :) mamy te same mysli :D ja uznalam ze takie przescieradelko pozniej juz sie nie przyda do niczego a pieluszka tak :) wlasnie przymierzylam pieluszke do materaca bo juz jest suchy i pasuje idealnie. Wiec kupie jeszcze jedna i bedzie ok :)

Nadia w 29tc 1600 to moim zdaniem nie jest zle. Moja mala w 29 tc wazyla 1405g i lekarz nic nie mowil. Nie zamartwiaj sie ;) napewno wszystko jest ok :)

Czytalam ze sie dostaje jakis antybiotyk przy porodzie. Podobno duzo kobiet ma ta bakterie.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria no to lipa :/ a jakie wizyty chcialas nabic? te z austrii?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ja na moja europejska karte chcialam tu wizye nabic, ale sie nie da bo u nas w polsce nie ma elektronicznej zapiski na karty itd :/
    Dla mnie 15 zl to nie jest majatek na przescieradlo na pol roku :P wiec kupilam, ale pieluszka tez pojdzie w ruch :D

• agapast Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałyście reklamę golarek za 29 zł w Biedronce? Ciekawa jestem jakie te golarki są. co prawda umówiłam się na wosk, ale poszłam tam dzisiaj a ta kosmetyczka mówi, że raczej na tym etapie ciąży to odradza, bo to duży ból i po co dziecko sterować. zgodziła się zrobić mi pachy, bo to mała powierzchnia.
    Ja to nawet nie wpadłam na to, że może mieć to wpływ na dziecko ale jak ona to powiedział to przypomniało mi się, że chciałam sobie wczoraj nogi zrobić depilatorem tylko zgubiłam nakładkę i w całym domu nie mogłam znaleźć, to chyba był jakiś znak żeby lepiej nie robić takich rzeczy.

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
‹‹ 1434 1435 1436 1437 1438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ