X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...Ja po wizycie.
    Mały waży 2300.
    Miałam pobierany wymaz na paciorkowca....zapłaciłam 35 zł. Wynik mam za tydzień,ale jak pojadę osobiście...bo telefonicznie nie udzielą mi tej informacji. A przychodnię mam ok 40 km......Bo mój gin.przyjmuje w 2 miejscowościach i w każdej jestem raz na miesiąc.

Nasze maluchy są już nisko i napierają na szyjkę...stąd te kłucia w pochwie, bo pytałam....

A co do dodatniego wyniku na paciorkowca, mój ginekolog powiedział, że kiedyś w ogóle takich badań nie robiono i dzieci rodziły się zdrowe..................... Ale cóż my też wiemy, że lepiej dmuchać na zimne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 18:52

Ruda27, Camille87, amela, Madzikovy, Dodi, ona20, Magda2013, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Daria Polska to nie Austria :/ szkoda ze nie zalatwilas tego co chcialas..
    Ona ja sie depiluje depilatorem i plastrami z woskiem i w sumie daje rade choc przyjemnie nie jest :P
    Pekinka gratulacje!! Dzidzia juz duza!! :-)

pekinka82 lubi tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka, 2300 to chyba dobra waga, co? idziemy łeb w łeb z wiekiem ciąży, ciekawe jak z wagą dziecka, ja mam usg 11.07. Z tą biurokracją można oszaleć, pewnie i tak wychodzą z założenia, że masz dużo czasu to sobie możesz podjechać hehe

pekinka82 lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka super wiesci! Dzidzia duza :)
    Co do paciorkowca niby dzieci rodzily sie zdrowe, ale chorw rowniez i tez mogli nie wiedziec ze to przez taka bakterie jak paciorkowiec.. Po cos sie robi te badania, olewac nie ma co..

Ja tam sie gole tylko maszynkami :P nigdy nie robilam sie woskiem czy depilatorem :P

pekinka82, Camille87 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis spędziłam prawie caly dzien na dworzu, taka ladna pogoda byla :)

Pekinka gratuluje udanej wizyty ;) super Mały pięknie rośnie ;)

Daria przykro mi ze nie udało sie załatwić sprawy ... :(

ja to musowo musze zjesc cos słodkiego dziennie, z reszta u mnie tak bylo od poczatku ciąży ;)

Ja jutro zadzwonię do lekarza może już jest wynik paciorkowca !

pekinka82, Dodi, Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech.... No jak coś to niestety będę zmuszona podjechać i odebrać wyniki.

A ta biurokracja tak jak piszesz Aga.....Idzie zgłupieć. No ale cóż chyba wszędzie papier paierzyska pogania :/

Co do golenia...to też używam maszynki, od depilacji woskiem czy depilatorem...włoski wrastają mi się w skórę... :/

No zakupiłam hennę do brwi i rzęs..Za parę dni będę eksperymentować. W ogóle uwielbiam mocno wyeksponowaną kreskę brwi :D Lubię je podkreślać kredka lub cieniem :D

Dodi, Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wróciłam dopiero pól godziny temu, zjadłam pierogi z truskawkami i wchodzę do Was :) choć padam na pysk, to kupiliśmy zyrandol i lampke, grzejnik itd. ale spierdzielili nam ścianę w pokoju i muszą poprawiać :/ za dobrze juz szło.

Pekinka gratuluje dużego chłopaka :) cieszę sie ze wizyta udana :)
    Ruda .... nie od dziś wiadomo ze Polska to zacofany kraj. Niestety.
    Ja do wózka bede wkładać podklad mały, taki jak pod przescieradlo. Jest nieprzemakalny, ale oddychajacy wiec myśle,ze to lepsza opcja niż pieluchy.
    Kamila to na pewno Kubus potrzebuje tyle słodkiego :) ja juz sobie tak teraz to tłumaczę bo jak patrzę na siebie w lustrze to chce mi sie ryczec juz...

pekinka82, Dodi, Ruda27, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam okazje tam jak inne dziewczyny na kursie kosmetycznym sie wydepilowac gdzie tylko zapragne za darmo :D ale niestety właśnie nie wolno woskiem wiec sie wstrzymałam , a pewnie bym sie skusiła nóżki wydepilowac :) Tez zawsze gole sie maszynką i niczym wiecej :) nawet depilatorem sie bałam bo chyba strasznie boli , nie?:) ale to kwestia przyzwyczajenia na pewno :) Jedynie co plastrami depiluje sobie brwi :)

Na tym kursie skorzystałam jedynie z pazurków żelowych i parafinki na rączki :) Kurs juz zdany i z głowy :)

pekinka82, Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona to gratuluje :) polaczylas przyjemne z przymusowym :)

A właśnie poruszylyscie dziś temat stanikow. Ja dziś chciałam kupić, ale....cycki urosły mi tylko trochę na początku, a teraz sa non stop takie same wiec jak kupić ten stanik?? Większy?? A jak mi sie tak nie napełni mlekiem to co... Któraś juz kupowała??

ona20, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam i jest w sumie idealny ale te zwykłe sie naciągają więc moze bedzie dobry tez po porodzie :) I kupiłam narazie jeden , bo tez nie jestem pewna co do piersi jak to bedzie z mleczkiem :)Po porodzie sie okaze wtedy kupie drugi i juz bede wiedziała na 100% jaki mam wziac :) a tez drogie nie są wiec tragedii nie ma nawet jak bedzie za mały :D Albo po prostu jeden mozna wziac troszke wiekszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:57

Madzikovy, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie tak ale wiadomo jak to po porodzie, nie ma czasu, siły itd a ja z niemowlakiem nie zamierzam latać po sklepach. Wiec moze jednak kupić trochę większy bo te mleko musi sie gdzieś podziać :)

ona20 lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mozna i tak :) Ja moze drugi kupie sobie tez troszke wiekszy , bo juz tego mi sie nie chce wymieniac a tez nie wiadomo właśnie jak to z tym mleczkiem:) ile te piersi beda wieksze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie od golenia maszynka mam strasznie podrazniona skore, robia mi sie krostki i to tak nieladnie wyglada :/
    A depilator boli ale mozna sie przyzwyczaic tym bardziej ze wloski slabsze rosna :)

Amela pamketam Twoj szal na ciasta na poczatku hehe ;-)
    Madzia ja tez jak patrze na siebie to plakac mi sie chce, ramiona galaretowate walki na bokach i jeszcze te rozstepy i cellulit to za wiele jak na moje sily. Co do stanika ja mimo wszystko wzielam wiekszy..

A w wiadpmosciach mowili ze urodzilo sie to dziecko ktorego chazan nie chcial usunac - bez polowy mozgu i twarzoczaszki :/ niech twn ch*j teraz placi odszkodowanie matce a jesli dziecko przezyje - dozywotnia rente! :/

amela lubi tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami wieczorowa pora

Ruda my mamy zwykle plastisowe te unijne karty zdrowotne i przy kazdej wizycie musialam je kserowac i tule bylo rego zachodu....aha i leki na eecepte ze znizka
    Pekinka duzy chlopak super
    Ja mysle ze stanik mozna kupic taki w sam razem bo one sa chyba z takiego rozciagliwego materialu taki elastyczny albo ciut wiekszy ale nie za duzo

ona20, pekinka82 lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa czemu musialas karte kserowac? Smieszna polska, wprowadzaja swoje karty europejskie, a nie maja sprzetu do obslugi innych kart europejskich, masakra..

Ja stanik chyba wezme jak na teraz. Jakos watpie ze urosna :P

Cos brzuch mnie boli :( moze od tego bobu? Kurde nawet zielonej herbaty nie mam..

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jak nie masz zielonej to zrób sobie gorzka.
    Ja chyba kupię ciut większy bo teraz nie mam mleka a gdzies sie ono musi podziać.

Kamila aż mi ciarki przeszły...powiesilabym tego gnoja za jaja!!! Niedosc ze dziecko cierpi....ajj w Boga sie pieprzony bawi...

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria tyle ty tego bobu jesz ze sie nie dziwie ze brzuch boli :( on chyba wzdymajacy jest nie? :(

No Madzia ja jak go widze to mi sie krew gotuje, burak jeden :/

Madzikovy lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Daria....to może być od bobu... Bo on powoduje wzdęcia :) A słyszałam gdzieś , że nie wolno w ciąży pić zielonej herbaty, bo pobudza maluszka...Pisała o tym któraś z czerwcówek, bo jej ginekolożka zakazała picia zielonej herbaty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka tez czytalam o tej zielonej herbacie ze problemy z serduszkiem byly u maluszka tetno podwyzszone czy jakos tak. Ja kilka razy wypilam ale jak to przeczytalam to nie ruszam :)

Ja zerwalam na dzialce truskawki agrest i porzeczki, ide umyc i bede szamac :)

Ruda27, pekinka82 lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Kama.....agrest....mmmmm porzeczki....mmmm daj trochę ;)

Camille87 lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
‹‹ 1435 1436 1437 1438 1439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ