Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKada ale podbarwione chyba tak, chociaz na brazowo.. Czytalam ze zawsze tak jest napewno nie jest to "czyste"
Ale ja sie nie znam
Czytam o tym, i przewaznie jest zabarwiony choc troche, ale przejzysty.. W sumie tez masz racje.
Moze powoli odpadac nawet na kilka tyg przed porodem, wiec chyba nie masz co sie stresowaczobaczysz co gin powie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 13:26
Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a ja dopiero wstałam, połozyłam sie o zamknełam oczy na chwile i mi sie przysneło niemozliwe, nigdy mi sie nie zdarza spadie w ciągu dnia nawet jak nieraz próbowałam:P obudziła mnie straszna zgag błeee, musze sie mleka napic moze przejdzie.
kada moze to nie ten czop bo chyba za wczesnie? a jak miałas w pierwszej ciąży, kiedy Ci czop odszedł?
Monis
[/link]
-
Kada, mnie lekarka uprzedziłam, że ta wydzielina może być coraz bardziej intensywna, bo główka dziecka jest coraz niżej i że może się nagle poczuć mokro . a jak leżałam w szpitalu to była dziewczyna na sali już na końcówce ciąży , chyba 37 tydz i pytała czy mam podpaskę, bo mówi że wzięła wkładki, ale nie wystarczaja, czyli pewnie im bliżej porodu tym więcej tego się wydziela. czasami mam stresa jak gdzies wychodze, że bede miała plamę na tyłku, albo usiąde u kogoś na czymś jasnym i poplamię, kupiłam sobie takie większe wkładki, bo te cieniutkie nie dawały rady
Camille87 lubi tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
nick nieaktualnyDziewczyny
Zastanawia mnie pewna rzecz i postanowiłam spytac na forum jak to jest u Was
Moja mała dwa tygodnie temu ważyła prawie 1600 g, przez dwa tygodnie przybrała tylko ponad 200g- czy to nie mało na taki etap ciąży? Lekarka mówi ze jest ok. Na początku o tym nie myślałam ale teraz jakoś nie daje mi to spokoju. Ile wasze dzieciaczki przybieraja miedzy wizytami? Czy może moja dieta bezcukrowa moze mieć na to wpływ? Tzn ze nie dostarczam małej odpowiedniej ilości jedzenia i dlatego tak mało przybrała? Wiem też ze waga może być szacunkowa, bo wszystko zalezy od ułożenia dziecka i zrobienia pomiarów brzuszka, kości udowej i główki.
Ktoś?Coś? -
nick nieaktualnyNadia ja nie wiem, ale mysle ze najwazniejsze sa wymiary a nie sama waga bo to jest szacunkowe.. Ja sie dowiem w sobotw ile przybral moj maly. Ale u mnie to i tak jest szacowanego, bo glowka ciagnie wage do gory i ja nie ebde raczej wiedziala z jaka waga sie urodzi moj maluch..
Nadia jak lekarz mowi, ze jest ok to chyba nie ma sie co martwic
Mońia widocznie Twoj organizm potrzebowal tego snu
Co do wkladek, ja uzywam najcienszych, z biedronki sa mega cienkienarazie daja rade, chociaz mam dosc sporo zwlaszcza rano wydzieliny..
Gotuje bobCamille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Jeden dzień mnie nie było a naskrobałyście tyle, że nawet nie próbuję nadrabiać
Podzielę się z Wami wesołą informacją - w końcu dostałam list od położnej i wiem kiedy mam wizytę
11 lipca o 14. A już się martwiłam, że będę musiała biegać żeby to załatwiać. Pierwsza wizyta w UK - będziecie trzymać za mnie kciuki.
Ruda27, Camille87, Aggie, Dodi, Magda2013, pekinka82 lubią tę wiadomość
-
Nadia dokładnie tak jak mówi Daria - waga jest wagą szacunkową, najważniejsze są wymiary. Jeżeli lekarz mówi, że nie ma się czym martwić to się nie martw
Ewa oczywiście, że będziemy trzymać kciuki
Mnie zmartwiła jedna rzecz i cały czas to obserwuję.. W nocy jak byłam w toalecie to jak się podnosiłam na klapie zauważyłam kropelkę moczu. Tylko, że ona była brązowa..... Do rana zapomniałam, ale się to powtórzyło... Znów brązowa kropelka.. Odczekałam, zrobiłam siusiu do pojemnika i mocz miał normalny kolor.. Nie wiem co o tym myśleć, boję się, ze to mogła być krew w moczu, ale z drugiej strony nic mnie nie boli, nie czuję, żebym miała jakąś infekcję....Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 15:16