Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCamille87 wrote:Ja tez jestem ciekawa jej relacji
zobaczcie synek wczesniak malutki a pisala ze bol ogromny to co dopiero wieksze dzieci.. brr
Hahaa Kamila nie strasz
Ale czytalam ze nie zawsze wielkosc dziecka swiadczy o sile bolu.. Takze jest nadzieja haha -
Kamila rozmawiałam z dziewczyną która urodziła juz dwójkę dzieci i napisała mi tak jeśli poród następuje szybko to i ból jest większy szybciej szyjka się rozbiera itp a gdy poród następuje wolno jest czas na przyzwyczajenie się do bólu a jak szybko to ten ból narasta co parę sekund stąd kobieta nieprzygotowana na to co ja czeka... Morał z tego dla tej dziewczyny rodzic dłużej a wolniej...
Ruda27, Camille87, Magda2013, celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula suwaczek pokazuje tygodnie i dni ktore sa juz za Toba - czyli skonczylas juz 34 tygodnie i 6 dni 35-ego tygodnia, zatem jutro bedziesz juz miala za soba 35 pelnych tygodni ciazy i zaczniesz 36
Jak bylam u gina w 37t0d to powiedzial ze to ostatni dzien 37
Daria pewnie to zalezy kto ma jaki prog bolu ale tak na chlopski rozum - mniejsze przecisnie sie latwiejMILA, celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Aha jaki ja tluman jestem hahaha..... Teraz juz kumam jak to jest... Dzięki za wytłumaczenie bo serio nie wiedziałam...
Kamila masz rację większe dziecko prze się ciężej i dłużej niż mniejsze... Nic nie wiemy ani wymiarów ani nic pewnie sama była w szoku jak zaczęły się bóle... Za trochę się dowiemy napisała mi ze opiszę wszystko..Camille87, MILA, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
każda pewnie inaczej bedzie opisywała relacje ze swojego porodu... zależy to napewno od wielu czynników - próg bólu, wielkość dziecka no i czas porodu tak jak Paulinka pisała. rety, jeszcze nie umiem w to uwierzyć, że Pekinka jest juz po wszystkim. a co dopiero bedzie jak sama urodze hehe:P
ja mam suwaczek ustawiony jeszcze na termin wg OM, to co usg to wychodzi 5 dni do przodu i jak jestem dzis w 36+1 to lekarz powiedziałby ze wlasnie 37 tcRuda27, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo Monia masz racje, kazdej z nas relacje beda inne
tak jak jak na innych watkach.. W koncu kazda kobieta jest inna i rozne porody
Ja wg om mam termin na 6.08 a wg usg od poczatku na koniec lipca wiec mam nadzieje ze tak bedzieale suwaczek normalnie mi pokazuje tygodnie zgodnie z ciaza, ale maluch jest od poczatku o tydzien wiekszy
-
Ja jestem zła boli mnie krzyż aż pośladki i pachwiny a mój malz śpi w najlepszym jak pies piszczy musiałam się ubrać bo dobudzic nie idzie a jak zaczelabym rodzic. Fuck co za gość ale jestem zła wrrr.... Jak wrócę to poczestuje go lanym poniedziałkiem....[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
nick nieaktualny
-
ja sienajbardziej boje rozpoczecia akcji porodowej gdy moj maz bedzie w pracy, wolalabym zaczac rodzic wieczorem, w nocy albo wczesnym rankiem
ja wznosze toast za Monie i jej synka poranną kawusią rozpuszczalna z duza iloscia mleka:)
Camille87, celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyNo moj pies tez chcial na dwor, ale na szczescie maz juz wstal i wychodzi z nim
jak mu sprzedalam newsa o Pekince to oczy jak 5zl i nie zasnal
Daria tak jak pisze Moni kazdy porod jego przebieg dlugosc i bolesnosc zalezy od wielu czynnikow, jedna urodzi szybko i powie ze chce kolejne dziecko a druga bedzie sie wila z bolu kilkanascie godzin.. ale widok maluszka rekompensuje na pewno kazdy bol i tego sie trzymajmyMoni&, Aggie, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
A więc zaczynamy
Monia gratulujemy
WITAMY NA ŚWIECIE
Pekinka82 13.08 EMIL/ 12.07 - sn
Camille87 - - 29.07 SYNKUBUŚ
Madzikovy - - 30.07 CÓRKAZUZANKA - cc
Ruda27 - - 31.07 SYNNATANIEL
Kajoni - - 01.08 SYNADAŚ
Kasieńka:) - - 01.08 CÓRKA
Lanusia93 - - 01.08 CÓRKALILIENKA
Amela - - 03.08 CÓRKANELKA
Magda2013 - - 3.08 CÓRKAMAJECZKA
Moni& - - 4.08 SYNKACPEREK
mala_mi - 06.08 CÓRKAKLARA - cc
Niebieska - - 10.08 SYNKACPEREK
Kada24 - - 12.08 SYNMATEUSZEK
Nezumi - - 13.08 CÓRKAALICJA
agapast - - 13.08 SYNMICHAŁEK
Positive - - 14.08CÓRKA ALICJA
Celia – - 15.08 CÓRKAJUSTYSIA
Jus1985 - - 18.08CÓRECZKA
Quendi - - 18.08SYN HUBERT
Paulia87 - - 18.08 SYNMARCELEK
Ninkapa - - 19.08 SYNLUCAS
Mila - - 19.08 SYNBARTUŚ - cc
Sproquette - - 20.08CÓRKA JULKA
_Cleo_ - 21.08 CÓRKA
Mika 28 - - 22.08 CÓRKAJULCIA
Mika1987 - - 23.08 CÓRKAMAJUSIA
Aggie - - 24.08 CÓRKAMAJECZKA
ona20 - - 24.08 CÓRKAOLIWIA
Sylka - - 25.08. SYNOLAV
aicha - - 29.08 CÓRKAMADZIA
Nadia - - 30.08 CÓRKAALICJA
Dodi- - 30.08 CÓRKAAMELKA
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 09:31
kada24, Moni&, Camille87, Aggie, Ruda27, Niebieska, MILA, Magda2013, celia, Sylka, Dodi, mala_mi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
No, no Paula witaj z powrotem, co za newsa przynioslas
A Ty dasz rade jeszcze wytrzymac
Pekinko! woow gratulacje kochana :* Obys szybciutko doszla do siebie a synek jak najszybciej byl poza inkubatorem i byl w dobrej formie przy mamusiwracaj do nas szybciutko :*
Kada, gratuluje 36 tyg
Amela, oczywiscie super gratulacje z ciazy donoszonejPiekna liste zrobilas
Ja juz kiedys pisalam, co mi tu w szpitalu powiedziano, ze latwiej wieksze dzieci sie rodzi bo sila grawitacji pomaga je wypchnacnie wiem ile w tym prawdy, mama rodzila mnie jako wczesniaka wagowego i mowila ze to byl jej najgorszy porod, pozniej moje rodzenstwo to klocki po prawie 4kg, i mowi ze moglaby sam porod powtarzac
takze wiecie...
Paula, u mnie wystarczy ze stekne przy obracaniu sie a ten juz pyta czy wszystko w porzadku
Ja po tej wiadomosci zaczynam sie serio zastanawiac czy powinnam Darka do brata puscicprzeciez w kazdej chwili mozna urodzic oO
Ruda27, amela, MILA, Magda2013, Moni&, celia, Sylka, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zdyszałam się normalnie tym czytaniem, bo żeście tyle napisały a ja tu sie spieszę zeby skomentować
PEKINECZKO kochana gratulacjezdrówka dla ciebie i syneczka
ale jestem ciekawa powodu ?? napisz co lekarze gadali no i na zdjęcia czekamybuziaki
Paula jak się ciesze ze jesteśno i mam nadzieje że zostaniesz jak obiecujesz
Gratuluję kolejnego tygodnia Kada
Co do bóli to mnie napierdzielają plecy jak zawsze, ale coraz częściej boli to napieranie młodego głową na szyjkęmasakra jakaś
Kochane miłej niedzieliMoni&, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość