Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję wszystkim mamusia tylko nam pozostawała 8485 którą się nie odzywa a miała wizyte chyba o 17 z tego co pamiętam oj niu niu niu ny się denerwujemy...
Teraz moja kolej na wizytę 21.01 najgorszy dzień któras ma wcześniej???[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Camille, a tu od razu ze na godzine przed badaniem mam wypic przynajmniej pol litra plynow, i nie korzystac z toalety. Moj pecherz niestety pracuje podwojnie jak jestem w stresie
ale przy kolejnym usg juz nie bede sie tak denerwowac
malenstwo jest i rozwija sie super
-
nick nieaktualnyNiebieska wrote:Czołem ciężarówki !
Jestem po wizycie u gienka. Niestety dalej nie wiem, który tydzień ciąży już mam za sobąBo według wzrostu maluszka to już 11 a według położnej i jej obliczeń 10-ty. Ale to w sumie nieważne, bo maluszek już ma RĄCZKI, NÓŻKI, KRĘGOSŁUP, GŁÓWKĘ i przede wszystkim SERDUSZKO, które bardzo szybciutko bije. Mierzy teraz 3.7 cm. Jeżeli jestem w 10 tyg, to jest dosyć duży
To chyba geny mojego męża.
Najważniejsze, że już się uspokoiłam i teraz już jestem pewna, że nic złego nas nie spotkaA czuję się dobrze, bez bóli i plamień a za niedługo minie okres krytyczny dla ciąży
_cleo_ -7tydz3dni 11mm serce 143
niebieska- 10/11 tydzień 3.7 cm
8485 - 8tydz 1 dzien 9mm serce 150
kada24- 7t4d 16mm 165serce(wizyta byla 2.01
magdar15 - 8tydz 2d 19mm serduszko 170
celia - 9t0d 23mm serduszo 162
domi IRL- 9t2d 20.1mm serduszko 163
camille87 - 10t4d 37mm serduszko 177
można mnie dopisać
7t3dz 12 mm, serduszko 152
Camille87, Jus1985, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
_cleo_ -7tydz3dni 11mm serce 143
niebieska- 10/11 tydzień 3.7 cm
8485 - 8tydz 1 dzien 9mm serce 150
kada24- 7t4d 16mm 165serce(wizyta byla 2.01
magdar15 - 8tydz 2d 19mm serduszko 170
celia - 9t0d 23mm serduszo 162
domi IRL- 9t2d 20.1mm serduszko 163
camille87 - 10t4d 37mm serduszko 177
MalutkaEve - 7t3dz 12 mm, serduszko 152
Aggie - 8t5dz 2cm
Nie wiem czemu jestem zawsze pomijana.... -
nick nieaktualnyNiebieska mysle ze belly prawidlowo wskazuje wiek ciazy, tak jak pisalam moja dzidzia na ostatnim usg miala tez 37mm i usg podawalo 10t4d i gin pisal 10tc wiec ten sam tok rozumowania co u Twojej poloznej
dzidzia 3 dni starsza jest niz wiek z om wszystko jak najbardziej ok!
Aggie moze sprzety inne dlatego tak moj gin ma nowe usg moze dlatego nie trzeba pecherza pelnego kiec nie wiem ..?Niebieska, MalutkaEve lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Quendi kochana tez tak miałam wczoraj płakałam jaj głupia bo ubzduralam sobie brak objawów q to dopiero 8 tc więc piersi powinny boleć i mieć silne mdłości a mi mijają objawy już w głowie mam czarny scenariusz....
Kochana nie płacz będzie wszystko dobrze Kiedy masz to USG????[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
camille kupiłam zaraz tego same dnia... już mi się praktycznie kończy...
Grauluję wszystkim wizytującym dziewczynom ślicznych maluszków...
ja mam wizytę 5 lutego... o ile nie pójdę szybciej prywatnie...Niebieska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulia87 wrote:Quendi kochana tez tak miałam wczoraj płakałam jaj głupia bo ubzduralam sobie brak objawów q to dopiero 8 tc więc piersi powinny boleć i mieć silne mdłości a mi mijają objawy już w głowie mam czarny scenariusz....
Kochana nie płacz będzie wszystko dobrze Kiedy masz to USG????
No cos Ty ! Na swoim przykladzie wiem ze objawy przychodza i odchodza ja rez sobie rozne rzeczy do glowy wbijalan bo piersi mnie nie bolaly ani mdlosci nie mialam a od kilku dni znow mam mega mdlosci calodniowe a dodatkowo wczoraj wymiotowalam wiec na prawde nie ma powodow d zmartwien! PrEdzj sie tego poronienia stresem mozna dorobic.. odpuscie dziewczyny... -
20 stycznia-9.45...równo za tydzień.
Ja mam to samo...zmniejszyły mi się mdłości, piersi mniej bolą a dziś sobie wymyśliłam torbiel a nie ciąża-wariuje pomału, czekam od 27 grudnia po pierwszej wizycie u gina na to usg. Wcześniej nie chciałam robić-prywatnie nie było lekarza; do którego chodziłam i tak wyszło...
Raz sobie tlumacze ze mialam ładny przyrost bety 241 poniedziałek-16.12 540 środa- 18.12 potem 3 stycznia zrobiłam chyba z nudów i 44 500...i gdzie ta torbiel???
Wcześniej miałam akcję z ciążą pozamaciczną, pustym jajeczkiem...
Chyba każda babeczka tak ma na początku. Stres robi swoje...
A Ty Paulinka też czekasz na pierwsze usg? -
Nie Quendi ja już miałam 3 pierwszą zaraz po zrobieniu testu w 3 tc to miałam tylko endonetrium powiększone.... Druga to było w 4 t i 3 d był już pecherzyk z zarysem zarodka i teraz byłam w zeszłym tygodniu to było w 7 tc równo i było już serduszko i zarodek tylko ja jestem po dwóch poronieniach jedno w 6 tc puste jajo i 8 tv obumarcia ciąży serduszko przestało bić...
Ja się tak denerwuje bo jest ten okres dla mnie bardzo ważny i jak przejdę 8 i 9 tv to lekarz powiedział że zagrożenie poronienia minie aż do 80%.... Też się boję kochana nawet nie wiesz jak bardzo przeżywała to dwa razy ból rozgrywający serce po 1 poronieniu to jakoś na miękko no stało się tak sobie tłumaczyłam ale po drugim załamalam się wyladowalam u psychologa bo sama nie zdawałam rady leżałam tylko i płakałam w sypialni przez 2 tygodnie... Z mężem oddaliśmy się od siebie bardzo myślałam że nie chcę juz z nim być ze nie umiem już patrzeć na niego wtedy był dla mnie nie partnerem tylko zwadą w domu!!!! Rozpacz była wielka i pomógł mi psycholog stanąć na nogi dlatego czekałam z tą ciąża 5 miesięcy nie 3 bo nie doszłam psychicZnie do następnej ciąży.... Teraz jest lepiej ale wiem że nie przeżyje kolejnej straty... Przepraszam za wylanie moich ucZuć....[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Kochana, mocno przytulam do
Teraz wszystko będzie jak najlepsze!!!
Ja panikuje bo nic nie wiem, a niewiedza jest najgorsza....już bym chciała mieć informacje czy jest zarodek w macicy, czy bije serduszko...a tu nic, a ten tydzień to chyba jak rok dla mnie!!