Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rany dziewczyny nie mogłam Was nadrobić
Positive GRATULUJĘ Jesteś naszą pierwszą sierpniową-sierpniową mamusią
Lanusia Tobie też w takim razie gratuluję, bo to znaczy, że lada chwila i Lilianka wyląduje w Twoich objęciach
Quendi ja bym jechała, nie ma co ryzykować na tym etapie.
Daria ja mam co noc koncerty chrapania, ale myślę, że obcy chrapacz byłby gorszy Oby przyspieszyło to poród
Dziewczyny, ja czekam jeszcze tydzień, ale rozumiem Was, bo czuję się dużo gorzej niż np w 35tc. Ręce strasznie mi drętwieją, stopy i dłonie puchną, w ogóle nie mogę znaleźć sobie miejsca ... masakra
Lanusia Twoje pytanie o skurcze vs. wypychanie to mój problem Bo ja regularnie mam takie wypychania, ale wydaje mi się, że gdyby to były ruchy nie trwałyby tak długo albo przesuwałaby się. Dlatego uznałam że to właśnie skurcze braxtonaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 09:16
Dodi, Lanusia93, Ruda27, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLanusia super powodzenia oby sie zaczęło
Celia obcy chrapacz gorszy bo swojego to sie szturchnie a tamto głupio ale powiedziałam jej i mówi ze mam ja szturchac albo wołać
Monia ja właśnie wzięłam słuchawki bo nieznosze chrapania
Quendi jedz, lepiej panikowac niż olac..Lanusia93, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry kochane!
Gratuluje Positive! Sierpniowa mamusia jak sie patrzy i gratuluje Seneka i Ona!!
My na nogach od po 5.
Czekam na meza zeby isc sie wykapac, bo nie chce malego zostawiac chociaz spi. Przed chwila byly badania sluchu sprzetem z wosp . I pan doktor powiedzial, ze wszystko jest w najlepszym porzadku i jakby porod byl sn a nie cc to bysmy dzis wyszli do domu. A tak to pewnie dopiero jutro.
Tej nocy udalo mi sie wyspac, bo poprzednia to masakra, bylo tak strasznie goraco i duszno, ze nawe nie pomagal wiatrak, ktory maz mi przywiozl.
Mamy male problemy z naturalnym karmieniem, musze zakladac te silikonowe nakladki, no maly nie umie sobie chwycic brodawki, ale dosyc ciagnie na tej nakladce, tylko proces nakladania, przystawiania to ciezki proce, jesli nie ma kto pomoc dostawic dziecka.
Ogolnie nie jest najgorzej jesli chodzi o rane, ciagnie mocno jesli nie dostanie nie czegos przeciwbolowego. Nie mam juz ani kroplowki, ani cewnika, wiec da sie funkcjonowac, a nie ciagle patrzec, o ktorym kablu sie zapomni
Zycze Wam powodzenia dziewczyny bede sie odzywac w miare mozliwosci. W domu moze bedzie razniejWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 10:12
Ruda27, Lanusia93, Dodi, agapast, Sylka, mala_mi, Magda2013, Macca, MILA lubią tę wiadomość
-
Kajoni, cieszę się, że dobrze się czujesz i jesteś odłączona od "aparatury".
Dużo zdrówka dla Adasia
I wytrwałości w karmieniu, na pewno niedługo mały załapie o co chodzi i karmienie będzie czymś naturalnym, ogromną przyjemnością
Chyba wyskoczę rozejrzeć się za tymi nakładkami... Mam takie dziwne przeczucie, że mogą się przydać...Kajoni lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Uciekam się położyć. Coś się źle czuję, bolą mnie nogi, uda, jakbym miała silne zakwasy, ćmi mnie w krzyżu i podbrzuszu, ale bardzo delikatnie i jakoś mi nieswojo Chyba ten czop mnie tak zestresował... I jeszcze babcia dosłownie co 15 minut wpada mi do pokoju i pyta: "Coś się dzieje, boli coś?". Wolę się położyć i tego nie słuchać, irytujące to bardziej niż "Urodziłaś?".
Miłego dnia, wpadnę późniejAggie, Dodi lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Hej hej
Gratuluje kolejnych tygodni
Monia moze sprobuj jablka na zaparcia? a co do fajek, czasami mnie tez pociagnie, tak na kilka sekund i puszcza, podobno do 2-3 lat moga chetki przychodzic od rzucenia a o ile sie nie myle Mila kiedys wrzucila link a propos karmienia cycem i tam bylo ze palenie pogarsza jakosc i zmniejsza ilosc produkowanego mleka, masz juz kolejna rzecz dlaczego nie wracac do tego swinstwa
Lanusia, suuper, pewnie jeszcze dzis urodzisz powodzenia.
Kamilka, wiem jak sie frustrujesz, mi jest ciezko a co dopiero Tobie, oby cos sie rozkrecilo w ten weekend
Daria, wspolczuje, ale to niczyja wina, ja tez chrapie przez chroniczny katar... taki moj urok
Quendi, ja tez bym pojechala, u nas polozna powiedziala ze z byle glupstwem chocby ale jechac i sprawdzic bo na tym etapie moze sie wszystko wydarzyc...
Kajoni, dobrze ze czujecie sie lepiej a karmienie moze z czasem sie poprawi wytrwalosci Ci zycze :*
Lanusia, babcia sie poprostu martwi, odpusc jej
Moni&, Dodi, Kajoni, Ruda27, MILA lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny ja tylko na chwilke no Lanusia juz cos sie zaczelo a Kamilka moze jz dzis zostaniesz w szpitalu u nas z 4 cm rozwarciem zostawiaja my niedlugo jedziemy a pile poznie po 12 zakupy pozniej znajomy wraca o 14.30 z pracy maz go przeprowadza do konca ja sprzatam i chyba znajomy wpadnie sufit przemalowac i pozniej ciag dalszy sprzatania jezusiu jak ja chcialabym miec to cale malowanie za nami a tylko dekorowanie i ukadanie wszystkiego przed nami ...
Ruda wspolczyje chrapiacego wspollokatora ja to czasami tak mohego walne ze sie az zlosci na mnie....
Ućiekam bo synek nie wie co zalozyc i co chwilke kazdy cos ode mnie chce....Ruda27, MILA lubią tę wiadomość
-
Witam
Ja już nie śpie, u mnie dziś słonecznie i chyba znowu upalnie będzie
Positive kochana gratulacje
Gratuluje rozpoczęcia kolejnych tygodni
My niedługo do sklepu i do fryzjera podciąć grzywke bo już nic nie widze
Quendi być może Twój maluszek jest wyjątkowo spokojnym dzieckiem ?!
Kamilka powodzenia dziś :*Dodi lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Quendi obserwuj sie i jakby co to jedz, moze dzis Twoj Hubiś ma wyjatkowo leniwu dzien.
a ja na razie olewam fryzjera, zakupy i tak sie czuje jak wieloryb wiec nic mi humoru nie poprawi, a po porodzie kuzynka jak przyjedzie to mnie jakos zetnie bo fryzjerka jestMonis
[/link]
-
Witam się i ja!
W końcu ciąża donoszona! Jupi!!! Teraz mogę ze spokojnym sumieniem serduszkować z mężem i sprzątać Choć przyznam się Wam bez bicia, że wczoraj wieczorem nie wytrzymałam i zmolestowałam M.
Za karę o 3 obudziły mnie bóle brzucha i skurcze..
POSITIVE cudna wiadomość! GRATULACJE!!! Córeczka ma piękną wagę, a tyle nerwów Cię to kosztowało... Życzę szybkiego powrotu do formy, cieszcie się sobą :*
Daria wspólczuję nocki, nienawidzę jak ktoś zakłóca mój sen, tym bardziej, ze teraz tak trudno o niego.. To co, dziś ciąg dalszy biegania po schodach i kucania?
Kamila ściskam Cię mocno! Domyślam się, że jesteś już zirytowana tym czekaniem... :*
Moniś walnij sobie miksturkę z oleju rycynowego, a nóż polecisz na porodówkę
Lanusia czyżby dziś Twoja kolej?! Trzymam mocno kciuki :*
Quendi ja bym gnała na IP... Dla własnego świętego spokoju...
A ja na wadzę znów mam prawie 0,5kg mniej... Dziwne. Tym bardziej, że nie ma nocy, żebym nie podjadałaDodi, Aggie, Moni&, Ruda27, Magda2013, MILA lubią tę wiadomość
-
Gratulujemy Positive
WITAMY NA ŚWIECIE
Pekinka82 13.08 EMIL / 12.07 - SN
marderkowa MILA / 14.07 - CC
Paulia87 18.08 MARCELEK / 25.07 - CC
Jus1985 18.08 CÓRKA / 27.07 - SN
Madzikovy 29.07 ZUZANKA / 29.07 - CC
Seneka 14.08 MACIUŚ / 29.07 - SN
Kasieńka:) 01.08 LENKA / 30.07 - SN
Kajoni 01.08 ADAŚ / 31.07 - CC
ona20 24.08 OLIWIA / 31.07 - CC
Positive 14.08 ALICJA / 1.08 - SN
CZEKAMY NA :
Camille87 - - 29.07 SYN KUBUŚ
Ruda27 - - 31.07 SYN NATANIEL
Domi IRL - - 1.08 -- CC
Lanusia93 - - 01.08 CÓRKA LILIENKA
Amela - - 03.08 CÓRKA NELKA
Magda2013 - - 3.08 CÓRKA MAJECZKA
Moni& - - 4.08 SYN KACPEREK
mala_mi - 06.08 CÓRKA KLARA - CC
Niebieska - - 10.08 SYN KACPEREK
Celia – - 12.08 CÓRKA JUSTYSIA - CC
Kada24 - - 12.08 SYN MATEUSZEK
Macca - - 12.08 CÓRKA EMILY
Nezumi - - 13.08 CÓRKA ALICJA
agapast - - 13.08 SYN MICHAŁEK
Quendi - - 18.08 SYN HUBERT
Mila - - 18.08 SYN BARTUŚ - CC
Ninkapa - - 19.08 SYN LUCAS
Sproquette - - 20.08 CÓRKA JULKA
_Cleo_ - 21.08 CÓRKA
Mika 28 - - 22.08 CÓRKA JULCIA
Mika1987 - - 23.08 CÓRKA MAJUSIA
Aggie - - 24.08 CÓRKA MAYA
Sylka - - 25.08. SYN OLAV
le'nutka - - 27.08 SYN JULIAN
aicha - - 29.08 CÓRKA MADZIA
Nadia - - 30.08 CÓRKA ALICJA
Dodi- - 30.08 CÓRKA AMELKASylka, Moni&, pekinka82, Kajoni, MILA, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Hej
Positive gratulacje coreczki Otworzylas liste sierpniowych mamus
Daria a jak Tobie kazali liczyc ruchy i ile razy dziennie ? mi lekarz nie wytlumaczyl jak mam to robic i licze o roznych porach 1-2 razy dziennie. Sama nie wiem czy dobrze.
Sylka gratulacje donoszonej ciazy i pozostalym dziewczynom kolejnych rozpoczetych tyg
Camilla ja bym nie powiedziala ze dzieci po terminie jeszcze rosna.
"Dzieci zbyt długo przebywające w łonie matki są zazwyczaj szczuplejsze od noworodków urodzonych w terminie. Dlaczego? Dzieci zużywają w brzuchu mamy własne zapasy tkanki tłuszczowej. Noworodki urodzone po terminie mają też zazwyczaj dłuższe paznokcie. Ich skóra często się łuszczy – zwłaszcza na stopach i dłoniach – ponieważ mają małą ilość mazi płodowej, która chroni skórę przed wysychaniem. Takie noworodki wymagają uważnej kontroli poporodowej, ale z reguły rozwijają się prawidłowo."Sylka, Moni&, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
Sylwia gratuluje ciazy donoszonej!!:*
moja kolezanka urodzila tydzien po trrminie i mowila ze mały byl bardzo pomarszczony wlasnie przez to ze przenosila ale zdrowy:)
nie wiem mi sie wlasnie tez wydawalo ze dzieci caly czas rosna i czym pózniej tym wieksze.
Agus macica siw przygotowuje to dobrze:)
a ja wybywam na spacerek z mezem, bo dla odmiany mam dsis nieziemskiego powera! zwariuje z tymi nastrojamiMagda2013, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Quendi i jak tam? maly sie odzywa ? jak nie to jedz na IP. Nie ma co zwlekac !
Lanusia to u Ciebie sie tez widze rozkreca super trzymam kciuki
Kajoni fajnie ze jutro wychodzicie nie ma jak w domu. A z jakiej firmy masz te nakladki silikonowe ?
U mnie noc jakos zleciala, wstawanie na siku to juz standard.
Ale najbardziej sie boje ze moge mala zgniesc. Mam jakiegos takiego stracha ostatnio. Ze cala ciaze bylo wszystko ok a na koniec cos sie zdarzy. Takie glupie uczucieQuendi, Kajoni, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość
-
Monia moja kolezanka urodzila 2 tyg.po terminie i jej coreczka tez miala bardzo sucha skore na calym ciele.
Ja tez myslalam ze dzieci rosna caly czas...ale przeciez lozysko z czasem sie starzeje i nie spelnia juz takiej funkcji gdzie dostarcza substancji energetycznych dziecku co na poczatku.MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny