X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jesli lozysko jest wydolne to dzieci rosna. Zazwyczaj jest tak ze z kazdym dniem lozysko jest starsze i mniej wydolne przez to dzieci zuzywaja swoje zapasy tluszczu ale jesli przeplywy sa ok to dzieci rosna!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila trzymam kciuki żeby samo sie w weekend rozwinelo! Poprobuj jednak coś porobil jeszcze żeby przyspieszyć.. Niech mąż masaż brodawek Ci zrobi :P

Madzia mam kartkę i pisze rano południe i wieczór i mam zapisywać ile ruchów było w ok godzinie.. Jak zaczyna brykac ok 9 to liczę i wpisuje w rubryce rano np 10 ruchów.. Wiem z można liczyć tylko 10 ruchów na cały dzień w sumę chyba zależy od lekarza i dziecka jakie jest..

Ja właśnie wzięłam sie za ananasa :P po schodach dzisiaj za dużo sil nie mam na chodzenie ale po trochę po trochę, mam cały dzień :P

Camille87, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pofalował brzuszek...teraz się wypina :-) także Matka Histerii to ja :-)

Dziękuję :-*
    Madzia i Moni :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 12:15

Moni&, Aggie, Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi dobrze ze mały postanowil
    uspokoic mamusie;)

Magda ja tez sie boje ze cala ciaza ok a na koniec mogloby sie cos stac, plff plff wypluc to oczywiscie bedzie wszystko dobrze ale my sie martwimy i dlatego wymyslamy rozne scenariusze...:/

Kamilka wierze Ci ze jest Ci ciezko, ale sroda juz niedlugo! te dni sie ciagna strasznie, musimy wytrzymac!:*

a ja wrocilam ze spacerku z męzem, podjechalismy do parku przeszlismy caly i jeszcze po takich wertepach, raz w gore raz w dól, przez rzeczke M za mna nie nadazal:P nawet skurcz mnie zlapal haha:P nie chce zapeszac ale zaobserwowalam lekko brązową wydzieline na wkladce, na czop to moze i nie wyglada ale moze cos sie dzieje:)

Aggie, Ruda27, Camille87, Quendi, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :)
    Tobie Moni też gratuluje 40 tygodnia :)

Ja też chętnie wybyłabym na spacerek, ale mąż jak zwykle w pracy do wieczora :(
    Zaraz wyskoczę po zakupy, mam nadzieję, że ten dzień jakoś minie... Jakoś nie mogę się przestawić po pobycie gości, że jestem sama w domu.. Tak zawsze miałam towarzystwo.
    Ale jestem głupia!!! Najpierw narzekałam, ze mają przyjechać, teraz narzekam, ze pojechali :/

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie skurcze zapisaly sie czestsze i mocniejsze nawet jeden na 90% ale co z tego jak szyjka nadal na jeden palec :/
    Dzis idziemy wieczorem na mega dlugi spacer :P

A ze tak zapytam - co ananas ma do porodu??

Aggie, Moni&, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka to juz duzo :) poswirujcie dzis to moze cos ruszy :) trzymam kciuki <3

Sylwia, Ci sie nie dziwie :P niby wole sama posiedziec w domu ale jak ktos przyjdzie to mam ochote zabarykadowac drzwi zeby se nie poszedl :P

Moni, trzymam kciuki zeby to byl "glut" :D

Quendi nie badz dla siebie taka surowa :) kazda z nas ma w pewnym momencie jakies zmartwienie i panikuje :)

a mnie glowa boli, wszystko mnie wcurwia... i wyzywam sie na biednym Darku, dobrze ze wyrozumialy jest, bo ja na jego miejscu bym soba ostro potrzasnela :P

Moni&, Camille87, Sylka, Quendi, celia, Lanusia93, Dodi, genoweffa lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swirujemy codziennie i chyba nie za wiele to daje :/
    A brodawki tez maz smyral :P
    No nic, bede czekac ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 13:07

• agapast Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, podłączam sie do Twojego pytania. ananas przyspiesza poród??? chyba liście ananasa, bo nie owoc, tak mi się coś o uszy obiło w ciąży.

Ojjj laski, ale Wam się spieszy, przecież jesteście pod opieką lekarzy i oni wiedzą kiedy trzeba działać już tak na poważnie, wiadomo można trochę pochodzić ale czy takie ekstremalne czyny mają sens? koleżanka kiedyś pojechała na działkę i nie miała jak wrócić i grzała z buta 10 km i jakoś nie urodziła...więc moim skromnym zdaniem nie warto się przemęczać, jak sie dzieci urodzą to będziemy miały wystarczająco dużo zadań.

Camille87, MILA lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Moni& Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tez mialam zapytac o tego ananasa :P
    ja juz tyle owocow jem, jablek, sliwek nektaryn i nic nie pomaga na zaparcia:/ caly czas czuje takie rozpychanie w jelitach, ucisk na jelita nie wiem.jak to nazwac.
    Kamilka to juz dobrze ze masz rozwarcie jakies, mąz niech Ci dopomoze, rób przysiady duzo chodz a moze zrobia Ci masaz szyjki to rozwarcie bedzie szybciej?
    mnie to sie wydaje ze blokujemy sie tym stresem i ze chcemy JUZ TERAZ ZARAZ urodzic ale jak tu sie wyluzowac gdy to jest silniejsze...

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila podobno ananas może wywołać skurcze. Pamietam jak na początku ciazy czytałam żeby nie jeść ananasa bo na skurcze jest.. Więc teraz działam z nim :P koleżance tez lekarka mówiła żeby jadła :)
    Super jak skurcz nawet 90 :) ja to z 40 już sie cieszylam haha.. Niedługo będę szła na ktg ciekawe czy dzisiaj coś będzie..
    Monis planowanie to dobry znak :) oby to szyjka sie rozwierala :)
    Quendi cieszę sie ze już jesteś spokojna i mały pobuszowal :)
    Sylwia dobre i zakupy, zawsze lepiej niz siedzenie samej w domu

Camille87, Sylka, Moni&, Kajoni, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale kto mówi tu o ekstremalnych rzeczach?
    Bez przesady, ruch powinien być tak czy siak.. Nie widzę tu nic mega popedzajacego poród, nie robię nic co mogłoby zaszkodzić dzidzi :)
    Monis pewnie masz racje nasza psychika nas blokuje.. Tak samo jak często blokuje samo zajęcie w ciążę..

Moni&, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia spróbuj siemie lniane na zaparcia. Przed porodem tez pomaga na mięśnie macicy.. Mi siemie pomogło i lepiej z zalatwianiem sie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadlam ananasa przez cala ciaze :P w mojej ksiazce nie bylo nic na ten temat ze wywoluja skurcze :-? Ale skoro tak to moze sie skusze :P

Ninkapa ja juz jestem po terminie a przenosic ciaze to tez nic fajnego, poza tym boje sie zielonych wod niedotlenienia itp teraz dojazdy co drugi dzien 50km na ktg tez nic fajnego takze nie dziw sie ze chce urodzic, jak bylam przed terminem to byl luzzz..

Ruda27, Moni&, Aggie, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tez uwazam ze ruch to zdrowie wiec trzeba korzystac a jeszcE jesli moze pomoc chociaz przy samym porodzie to tym bardziej! wiadomo ze nikt tu nie bedzie probowal skoków na bungee bez przesady ale spacery, przysiady i sex jak najbardziej :P
    ja urodze wtedy gdy sie nie bede tego kompletnie spodziewac, gdy w ogole zapomne ze juz powinnam rodzic i przyzwyczaje sie do bycia w ciazy czyli troche to moze zetrwac :P

Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria dzieki sprobuje z tym siemiem lnianym, wiem ze to jest ohydne bo kiedy to probowalam no ale moze pomoze. albo olej rycynowy :P
    Kamilka nie dziwie Ci sie ja juz swiruje a co dopiero jak bd po terminie eh, czekam z.niwcierpliwoscia na ten poniedzialek dowiem.sie co i jak w razie gdy bede po terninie kiedy do szpitala itp...

Monis
    8b9686f91d.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, Dariuś :-*
    Zawsze człowiek musi sobie coś do głowy zaaplikować ze zmartwień :-)
    Aggie bo u mnie to z tymi ruchami to różnie...heh i stąd ta surowość :-)

Dariuś trzymaj się Słońce :-* te nasze Małe chłopaki już są dla nas oczkiem w głowie :-)

Jak mąż przyjdzie z pracy jedziemy na działkę do wieczora. ..nie da się wytrzymać w tym upale....

A bolą Was pachwiny? Tzn.kłuje coś w nich :-)?

Ruda27, Moni&, Aggie lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja dodawalam sobie do jogurt 2 lyzeczki i było nawet ok.. Jak pilam samo z woda to już gorzej :P
    Ruch to zdrowie :) jak nie przyspieszy nic to może pomoc przy porodzie.. Bo jednak jak sie nic nie robi to mięśnie są zastane,- poród to ciężki wysiłek.. Z reszta każdy lekarz mi mówił ze mam korzystać umorzyć i normalnie funkcjonować w miarę możliwości :)
    Monis może juZ niedługo :) nadzieja musi być!
    Kamila a Tobie sie nie dziwie! Ja mimo ze chodzę czy jem ananasa to nie mam mega parcia na poród.. Chciałabym już ale jeszcze tydzień tez mogę poczekać :)

Moni&, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria jestes napewno spokojniejsza bo jestes w szpitalu pod opieka:-)
    napewno wyprobuje to siemie lniane bo masakra jakas, wczoraj mnie przeczyscilo nawet ale dzis zaparcia znowu :/
    Quendi ja tez odczuwam klucie w pachwinach nie zawsze ale sie zdarzaja

Quendi, Ruda27 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodził ktoś? ?

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 1700 1701 1702 1703 1704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ