Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamilko pomylilas mnie z kims to nie ja pisalam o tym przenoszeniu ciazy a tak na marginesie to doskonale cie rozumiem jak juz jest ciaza przenoszona wiem jak to bylo u mnie 10 dni przenosilam i wody za drugim razem jak mi przebijali to byly brudnawe....
dzis jednak nie bedzie malowania wkurzona jestem jak nie wiem co poza tym mial sie wczoraj wyprowadzic a on dzisiaj do tego jeszcze dluzej zostaje w pracy a moj za godzine musi wychodzic a jeszcze temu ma pomoc wyrzucic komode i podwojny materac no i jeszcze zawiesc jego ostatnie pierdoly jestem wsciekla jak nie wiem cobo mialam plan zeby od dzisiaj dzialas jak sie wkurze to sama to wwszystko wymaluje....Camille87 lubi tę wiadomość
-
Kamlika bidulko ty nie dziwię się ze masz dosyć
co do kapturków na brodawki to ja kupiłam je w pierwszej kolejności ha ha bo mnie młoda bardzo "pogryzła" , do tego stopnia ze krew mi leciała. Dlatego też musze kupic jakąś maść na te brodawki bo już sie boje
A szukałam na allegro laktatora bo chciałabym elektryczny i przypomniało mi się że szwagierka z USA przysłała mi dawno temu laktator. Wczoraj zaczełam szukać i znalazłam - ręczny laktator MEDELA już go wymyłam i wysuszyłam. Ale i tak chciałabym elektryczny
narazie jeszcze poczekam z kupnem no bo zobaczę jak to bedzie a póki co ręczny jestWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 16:46
Camille87, celia, Aggie lubią tę wiadomość
-
Kamilka czyli Kubusiowi dobrze u mamusi w brzuszku ! tak jak i Nelce u mnie !! Czyli jak nie urodzisz do środy to w środe już zostajesz w szpitalu na wywołanie ?
u mnie dziś gorąc okrutny, znowu pot sie leje z człowieka...
A dzis miałam niezły sen a więc śniło mi się że karmiłąm już Nelke ale ona nie umiała jakoś złapać i ja jakoś pokarmu nie miałam, potem jakoś butelką próbowałam a na końcu zamieniła się w jaminka (psa mojej siostry ) hehe no kurde jak się obudziłam to aż się sama śmiałamRuda27, Camille87, Lanusia93, Macca, celia, MILA, Aggie, Dodi, Kajoni lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyAnita to ja miałam ostatnio podobny ze karmiłam mojego synka a pózniej on był kotem haha skąd to sie wzięło to nie wiem
U nas tez gorąco, dobrze ze jestem koło okna to czasami przynajmniej powieje
Ciekawe jak Domi..amela, Aggie lubią tę wiadomość
-
Heheh nie no powiem Ci że te sny w ciąży potrafią zadziwić !
Mama mi coś wspominała zę niby od wtorku ma być troszke chłodniej !
Domi już napewno tuli maluszkaRuda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyPrzepraszam ninkapa, az cofnelam sie strone bo az zglupialam
Oczywiscie chodzilo o Age - macie takie same avatarki i dlugosc nicku taka sama a ja na telefonie to niedowidze
Anitko nie wiem co to bedzie w srode chyba zalezy od wyniku testu oxy bo czytalam ze czesto po takim tescie normalnie wraca sie do domu ale czesto tez zostawiaja bo np akzja skurczowa moze zostac wywolana "niechcacy"..
Obym urodzila do tego czau..
A ja dopiero co wstalam - pospalam sobie od 14
Teraz bedziemy film ogldac, u nas tez upal czekam na wieczor zeby wyjsccelia lubi tę wiadomość
-
Camille87, niedługo się ruszy, zobaczysz Często po niewielkiej dawce oksytocyny samo rusza w ciągu dwóch dni. Pomasuj sobie dzisiaj cycki i brzuch A co ma ananas do porodu to nie wiem, mój gin też o ananasie wspomniał, to pewnie jedna z mądrości ludowych
Ruda27, oj zgadzam się z tym, że same siebie blokujemy. Dokładnie jak z zajściem w ciążę, jak sobie pomyślałam: "Nie mogę zajść w ciążę w tym cyklu, bo nie zaszaleję na urodziny i Sylwestra" to dwie kreski magicznie się pojawiły
Quendi, mnie pachwiny kłuły ze 2 tygodnie temu, chyba jak byłam właśnie w tym tygodniu co Ty Teraz już od dawna nie, raczej drętwieje mi wewnętrzna strona ud od główki Lilci. Te bóle pachwin chyba oznaczają, że rozchodzą się te wszystkie kości i przygotowują do przyjęcia dziecka na świat, robią mu miejsce
MILA, za elektryczny ładnie sobie liczą U mnie 599 albo 699 zł za Aventa A ja Wam się nie chwaliłam Kupiłam sobie taniutki laktator w aptece, 33 zł. Następnego dnia dzwoni moja mama i oznajmia mi radośnie, że kupiła mi laktator Aventa i są dwa w zestawie
amela, ach te nasze ciążowe sny Mi dziś Lila we śnie zamieniła się w chłopca... Obyś miała rację, że ten tydzień przyniesie ochłodzenie...
Zaczęłam się bać porodu Wiem, że jakbym trochę pochodziła, kucnęła itp. to coś by poszło, tak czuję, bo zaczyna mnie lekko pobolewać i kłuć, ale się wystraszyłam i poszłam spać na 2 godziny, generalnie leżę w łóżku, siedzę. Boję się porodu, kurde... Dziwne, bo jeszcze rano nie mogłam się go doczekać, a teraz troszkę mnie to wszystko przeraża...
Myślicie, że samo kłucie może zwiastować rozwieranie szyjki? Czy to muszą być ewidentnie te bóle porodowe? Ostatnio od takich bóli mi się skracała i rozwierała...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 17:27
Camille87, celia, MILA, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Mam dość głupie pytanie, proszę, nie śmiejcie się, ale naprawdę nie wiem..
Czy główka dziecka jest tak położona na szyjce tam gdzie robi się to rozwarcie czy ona jest dużo wyżej i nie dotyka tej dziurki? Czy może mnie kłuć dlatego, że ona przyciska tą głową niżej?Aniołek (*) 12.03.2013
Lanusia Kochanie ten ból napewno jest spowodowany naciskiem główki, gdyby nie to, wogóle nie następowałoby skrócenie i rozwarcie szyjki macicy.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Por%C3%B3d_naturalny poczytaj sobie, tam jest taki fajny obrazek pokazujący jak to wygląda z naciskiem główki...Lanusia93, Camille87, Aggie lubią tę wiadomość
-
Koniec żartów, podnoszę tyłek, biorę się za przysiady i masaż brodawek.
Przecież muszę kiedyś urodzić, a strach mi tu w niczym nie pomoże, wolę to mieć już za sobą. Może jak się intensywnie poruszam jak wczoraj to coś się zacznie. Trzymajcie kciuki, odezwę się późnym wieczorem, bo siedząc przed komputerem tylko pogarszam sprawę.
A tu taka cisza na forum, że mam wrażenie, że wszystkie poszły rodzić albo spaćcelia, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
nick nieaktualny
-
Oj a ja niedawno skonczylam myc ten pokoj co prawda jeszcże troszke trzeba zrobic ale na dzisiaj juz koniec zaraz ide do wanny tylko czekam az maly zasnie bo mom maz wzial że soba starszego 2 razy mopowalam podloge listwy poglogowe szczoteczka do zebow a jutro z ranca malujemy sufit no i znowu sprzatanko zeby chlopcy mieli odswiezony w kazdym calu ten pokoj....
Camille87, MILA, Aggie, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny