X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Oj tam łyk nie zaszkodzi... A ja mam taki pociąg na piwo że szok

Nie no ja sie smieje ;-) ja ostatnio lyk wina czerwonego wzielam bo maz pil i myslalam ze umre jak na niego patrzylam ale wiecej nie bede pila bo wyrzuty sumienia mialam ;-)

Magda2013, kada24, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nikt tego nie widzi :) nawet ze taka grupa istnieje..
    Dzisiaj czytalam opis 18 tygodnia na necie itez jest ze maluszek wyprostoeany ma ok 25 cm :) wiec moj gin dobrze powiedzial :p
    Jednakz masazu nici, ale powiedzialam ze chce na urodziny w kwietniu :p
    Narazie leze, maz mnie mizia po wlosach, slucham mozarta.. Pozniej jakis spacer i lody :p

Magda2013, Camille87 lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a moja babcia za tydzien wyprawia urodziny i bedzie szampan m.in. :) myslicie ze moze zaszkodzic pol kieliszka oczywiscie szampana jak bym wypila ? :D

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie martw sie jak dodasz zdjecie w grupie nikt spoza niej go nie zobaczy :-)
    A co do wypychania to moze byc wlasnie dzidzia :-) kazda kobieta czuje to inaczej :-)
    I wydaje mi sje ze to nie ma reguly czy ktos szczuply czy nie bo moja siostra jest bardzo szczupla a ruchy poczula tak jak ja ok 18tc a brzuch w drugiej ciazy widoczny byk dopiero ok 25tc gdzie mowia ze druga ciaza jest szybciej widoczna :-) kazda ma swoj czas..

Magda2013 lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki :) chcialam dodac zdjecie brzuszka z dzisiaj ale teraz mi cos usb nie dziala :/

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szampana to ciezko powiedziec.. ogolnie mowi sie ze nie ma bezpiecznej ilosci alkoholu dla dziecka a niestety alkohol na mozg dziaka jak temperatura na bialko jajka (tak nam kiedys na pogadance w szkole mowili) wiec Twoja decyzja - ja caly czas rezygnuje z alkoholu.. :-)

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh nie dziala mi kabel usb, nie wrzuce fotki :/

Wiem..tez czytalam ze nie ma bezpiecznej dawki, nawet piwo bezalkoholowe zawiera alkohol. Nie wiem..zobacze. Moze wezme tylko łyczka wtedy.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille, aleś mi teraz pomysł podsunęła.... Wieczorem przychodzą do nas znajomi, pogoda piękna, słoneczko świeci... Ten grill to całkiem niezła myśl :D

Camille87 lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie tknę alkoholu ani grama. Nawet jakbym miała spuchnac :)
    Kamille ja mam juz jednego grilla zaliczonego i kiełbaski z ogniska w zeszłym tyg ....pycha :)

Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Ja tez nie tknę alkoholu ani grama. Nawet jakbym miała spuchnac :)
    Kamille ja mam juz jednego grilla zaliczonego i kiełbaski z ogniska w zeszłym tyg ....pycha :)

Oooooch... Już mam ślinkę po kolana....

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak trafimy na ladna pogode w weekend to tez sobie zrobimy grilla na dzialce :D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same pychotki :) u nas w weekend było naprawdę ciepło i dużo ludzi ogniskowalo :) aż wiosnę było czuć :)

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNKI, CZY ORIENTUJECIE SIĘ NA TEMAT TYCH PLASTERKÓW PRZECIWBÓLOWYCH, CHŁODZĄCYCH...........
    (NA BÓL GŁOWY) PRZYKLEJANYCH NA CZOŁO??? JAK TO JEST W CIĄŻY??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 11:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze slysze, pekinka :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja alkoholu nie tkne w ogole, jakos te pare miesiecy idzie wytrzymac.. Na szczescie tez nie jestem jakas milosniczka alkoholu, wiec idzie mi latwo :p
    Co do grilla to wam zazdroszcze :) my dzialki tu nie mamy, ale licze ze w kwietniu jak bedziemy w polsce to sie pogrilluje, juz w koncu bedzie wiosna :)

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinuje z tym zdjeciem, moze cos z tego bedzie :D

Dla mnie alkohol moglby nie istniec. Zreszta jak gdzies jedziemy z mezem do znajomych czy do rodziny to jego zawsze czestuja alkoholem a ja nie pije bo prowadze. On tez ma prawko ale zawsze ide na ugode :D mi to tam rybka. Ale mysle ze lyk szampana dla toastu nie zaszkodzi.

Jak by nie patrzec wszystko szkodzi-telefony,laptopy,komputery,spaliny,telewizja,zywnosc bo z chemia -
    wszystko emituje szkodliwe czynniki. Mozna by tak dlugo wymieniac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 11:40

Lanusia93 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dzisiaj w ramach obiadku idziemy w "nasze" pola ognisko sobie zrobic mm mam smaka na kielbaske a nigdy nie przepadalam :P
    co do alkoholu to ja tez wole nie tykac, zreszta odzwyczailam sie :P
    ciaza najlepszy odwyk :D

Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze to każdego sprawa indywidualna :) mnie nie ciągnie do alkoholu i nigdy nie ciągnęło i tak jak Ruda nie mam z tym kompletnego problemu. Tak jak napisała Camille nie ma bezpiecznej dawki alkoholu dla dziecka. Ale tez nikt ńie powiedział ze łyk zaszkodzi. Ja nie ryzykuje :)

Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry słoneczka <3

Mam dziś świetny nastrój! 2 dni temu na zakupach kupiłam sobie stanik w rozmiarze 80C (przypominam, że przed ciążą miałam 70A). I tak sobie myślę- będzie dobry po porodzie. Nie mierzyłam, dziś rano postanowiłam pobuszować w internecie i dowiedzieć się jak dopasować stanik, bo kompletnie się na tym nie znam, kazali mi się zmierzyć pod biustem (80cm) i na (90cm). Wyszedł mi rozmiar 80A. Mierzę ten stanik- pasuje, nic nie odstaje. Czyli za miesiąc może być na mnie dobry... Chyba zrozumieją mnie tylko te o podobnej budowie ciała :D <3

Camille87, kilka dni temu jak poczułam ruchy małego to od razu szturchnęłam P., on przyłożył rękę tak baaardzo delikatnie, mówię mu, żeby mocniej docisnął to od razu zabrał i mówi, że nie będzie go uciskał i się odwrócił. Ale mnie zdenerwował, ta jego niecierpliwość... Od razu powiedziałam: "Widzisz syneczku, ojciec ma cię w du... Sami damy sobie radę, ja będę się z tobą komunikować". Zaczął się tłumaczyć, ale mimo wszystko zirytowało mnie to, że jest tak mało zaangażowany w tą ciążę... :(
    Ruda27, oby wypaliło, super pomysł ;) Ja muszę mojego zacząć ciągać na spacery, później chyba wyjdę sama, bo znajomych brak :( Od kiedy jestem z P. odsunęłam się od wszystkich, był tylko on i zostałam prawie sama :D
    Moni&, ja nie mam koszmarów, ale są bardzo realistyczne. Dziś śniło mi się kilkanaście maleńkich podobizn Maryi ustawionych na półce :O Zaraz odpalam sennik...
    Magda2013, właśnie różne opinie są z tym alkoholem. Moja mama w ciąży z bliźniakami wypiła ze 3 słabe piwa smakowe i dzieci zdrowe. Ale słyszy się też o kobietach, które wypiły i dzieci mają FAS. Jeśli chcesz znać moje zdanie- ja bym wypiła, ale raczej nie cały kieliszek ;) Jak piłam na Sylwestra szampana Piccollo to P. dolał mi 2 łyczki normalnego szampana do tego bezalkoholowego. Schlałam się tak, że szok :D

Camille87 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yeeeeah! Ale mam zastrzyk energii! P. wraca do domku, już jest na granicy, za 5-6 godzinek będzie w domu i po mnie przyjedzie <3

Po obiedzie skoczę do Pepco, bo wyczytałam, że są body za 5,99 zł. Więc pewnie są też inne tanie rzeczy dla maluszków. I już mam gdzie wyjść na spacer :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ