X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Oj tam łyk nie zaszkodzi... A ja mam taki pociąg na piwo że szok

Nie no ja sie smieje ;-) ja ostatnio lyk wina czerwonego wzielam bo maz pil i myslalam ze umre jak na niego patrzylam ale wiecej nie bede pila bo wyrzuty sumienia mialam ;-)

Magda2013, kada24, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nikt tego nie widzi :) nawet ze taka grupa istnieje..
    Dzisiaj czytalam opis 18 tygodnia na necie itez jest ze maluszek wyprostoeany ma ok 25 cm :) wiec moj gin dobrze powiedzial :p
    Jednakz masazu nici, ale powiedzialam ze chce na urodziny w kwietniu :p
    Narazie leze, maz mnie mizia po wlosach, slucham mozarta.. Pozniej jakis spacer i lody :p

Magda2013, Camille87 lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a moja babcia za tydzien wyprawia urodziny i bedzie szampan m.in. :) myslicie ze moze zaszkodzic pol kieliszka oczywiscie szampana jak bym wypila ? :D

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie martw sie jak dodasz zdjecie w grupie nikt spoza niej go nie zobaczy :-)
    A co do wypychania to moze byc wlasnie dzidzia :-) kazda kobieta czuje to inaczej :-)
    I wydaje mi sje ze to nie ma reguly czy ktos szczuply czy nie bo moja siostra jest bardzo szczupla a ruchy poczula tak jak ja ok 18tc a brzuch w drugiej ciazy widoczny byk dopiero ok 25tc gdzie mowia ze druga ciaza jest szybciej widoczna :-) kazda ma swoj czas..

Magda2013 lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki :) chcialam dodac zdjecie brzuszka z dzisiaj ale teraz mi cos usb nie dziala :/

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szampana to ciezko powiedziec.. ogolnie mowi sie ze nie ma bezpiecznej ilosci alkoholu dla dziecka a niestety alkohol na mozg dziaka jak temperatura na bialko jajka (tak nam kiedys na pogadance w szkole mowili) wiec Twoja decyzja - ja caly czas rezygnuje z alkoholu.. :-)

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh nie dziala mi kabel usb, nie wrzuce fotki :/

Wiem..tez czytalam ze nie ma bezpiecznej dawki, nawet piwo bezalkoholowe zawiera alkohol. Nie wiem..zobacze. Moze wezme tylko łyczka wtedy.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille, aleś mi teraz pomysł podsunęła.... Wieczorem przychodzą do nas znajomi, pogoda piękna, słoneczko świeci... Ten grill to całkiem niezła myśl :D

Camille87 lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie tknę alkoholu ani grama. Nawet jakbym miała spuchnac :)
    Kamille ja mam juz jednego grilla zaliczonego i kiełbaski z ogniska w zeszłym tyg ....pycha :)

Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Ja tez nie tknę alkoholu ani grama. Nawet jakbym miała spuchnac :)
    Kamille ja mam juz jednego grilla zaliczonego i kiełbaski z ogniska w zeszłym tyg ....pycha :)

Oooooch... Już mam ślinkę po kolana....

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak trafimy na ladna pogode w weekend to tez sobie zrobimy grilla na dzialce :D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same pychotki :) u nas w weekend było naprawdę ciepło i dużo ludzi ogniskowalo :) aż wiosnę było czuć :)

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNKI, CZY ORIENTUJECIE SIĘ NA TEMAT TYCH PLASTERKÓW PRZECIWBÓLOWYCH, CHŁODZĄCYCH...........
    (NA BÓL GŁOWY) PRZYKLEJANYCH NA CZOŁO??? JAK TO JEST W CIĄŻY??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 11:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze slysze, pekinka :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja alkoholu nie tkne w ogole, jakos te pare miesiecy idzie wytrzymac.. Na szczescie tez nie jestem jakas milosniczka alkoholu, wiec idzie mi latwo :p
    Co do grilla to wam zazdroszcze :) my dzialki tu nie mamy, ale licze ze w kwietniu jak bedziemy w polsce to sie pogrilluje, juz w koncu bedzie wiosna :)

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinuje z tym zdjeciem, moze cos z tego bedzie :D

Dla mnie alkohol moglby nie istniec. Zreszta jak gdzies jedziemy z mezem do znajomych czy do rodziny to jego zawsze czestuja alkoholem a ja nie pije bo prowadze. On tez ma prawko ale zawsze ide na ugode :D mi to tam rybka. Ale mysle ze lyk szampana dla toastu nie zaszkodzi.

Jak by nie patrzec wszystko szkodzi-telefony,laptopy,komputery,spaliny,telewizja,zywnosc bo z chemia -
    wszystko emituje szkodliwe czynniki. Mozna by tak dlugo wymieniac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 11:40

Lanusia93 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dzisiaj w ramach obiadku idziemy w "nasze" pola ognisko sobie zrobic mm mam smaka na kielbaske a nigdy nie przepadalam :P
    co do alkoholu to ja tez wole nie tykac, zreszta odzwyczailam sie :P
    ciaza najlepszy odwyk :D

Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze to każdego sprawa indywidualna :) mnie nie ciągnie do alkoholu i nigdy nie ciągnęło i tak jak Ruda nie mam z tym kompletnego problemu. Tak jak napisała Camille nie ma bezpiecznej dawki alkoholu dla dziecka. Ale tez nikt ńie powiedział ze łyk zaszkodzi. Ja nie ryzykuje :)

Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry słoneczka <3

Mam dziś świetny nastrój! 2 dni temu na zakupach kupiłam sobie stanik w rozmiarze 80C (przypominam, że przed ciążą miałam 70A). I tak sobie myślę- będzie dobry po porodzie. Nie mierzyłam, dziś rano postanowiłam pobuszować w internecie i dowiedzieć się jak dopasować stanik, bo kompletnie się na tym nie znam, kazali mi się zmierzyć pod biustem (80cm) i na (90cm). Wyszedł mi rozmiar 80A. Mierzę ten stanik- pasuje, nic nie odstaje. Czyli za miesiąc może być na mnie dobry... Chyba zrozumieją mnie tylko te o podobnej budowie ciała :D <3

Camille87, kilka dni temu jak poczułam ruchy małego to od razu szturchnęłam P., on przyłożył rękę tak baaardzo delikatnie, mówię mu, żeby mocniej docisnął to od razu zabrał i mówi, że nie będzie go uciskał i się odwrócił. Ale mnie zdenerwował, ta jego niecierpliwość... Od razu powiedziałam: "Widzisz syneczku, ojciec ma cię w du... Sami damy sobie radę, ja będę się z tobą komunikować". Zaczął się tłumaczyć, ale mimo wszystko zirytowało mnie to, że jest tak mało zaangażowany w tą ciążę... :(
    Ruda27, oby wypaliło, super pomysł ;) Ja muszę mojego zacząć ciągać na spacery, później chyba wyjdę sama, bo znajomych brak :( Od kiedy jestem z P. odsunęłam się od wszystkich, był tylko on i zostałam prawie sama :D
    Moni&, ja nie mam koszmarów, ale są bardzo realistyczne. Dziś śniło mi się kilkanaście maleńkich podobizn Maryi ustawionych na półce :O Zaraz odpalam sennik...
    Magda2013, właśnie różne opinie są z tym alkoholem. Moja mama w ciąży z bliźniakami wypiła ze 3 słabe piwa smakowe i dzieci zdrowe. Ale słyszy się też o kobietach, które wypiły i dzieci mają FAS. Jeśli chcesz znać moje zdanie- ja bym wypiła, ale raczej nie cały kieliszek ;) Jak piłam na Sylwestra szampana Piccollo to P. dolał mi 2 łyczki normalnego szampana do tego bezalkoholowego. Schlałam się tak, że szok :D

Camille87 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yeeeeah! Ale mam zastrzyk energii! P. wraca do domku, już jest na granicy, za 5-6 godzinek będzie w domu i po mnie przyjedzie <3

Po obiedzie skoczę do Pepco, bo wyczytałam, że są body za 5,99 zł. Więc pewnie są też inne tanie rzeczy dla maluszków. I już mam gdzie wyjść na spacer :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ