Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykada24 wrote:Oj tam łyk nie zaszkodzi... A ja mam taki pociąg na piwo że szok
Nie no ja sie smiejeja ostatnio lyk wina czerwonego wzielam bo maz pil i myslalam ze umre jak na niego patrzylam ale wiecej nie bede pila bo wyrzuty sumienia mialam
Magda2013, kada24, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzia nikt tego nie widzi
nawet ze taka grupa istnieje..
Dzisiaj czytalam opis 18 tygodnia na necie itez jest ze maluszek wyprostoeany ma ok 25 cmwiec moj gin dobrze powiedzial :p
Jednakz masazu nici, ale powiedzialam ze chce na urodziny w kwietniu :p
Narazie leze, maz mnie mizia po wlosach, slucham mozarta.. Pozniej jakis spacer i lody :pMagda2013, Camille87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda nie martw sie jak dodasz zdjecie w grupie nikt spoza niej go nie zobaczy
A co do wypychania to moze byc wlasnie dzidziakazda kobieta czuje to inaczej
I wydaje mi sje ze to nie ma reguly czy ktos szczuply czy nie bo moja siostra jest bardzo szczupla a ruchy poczula tak jak ja ok 18tc a brzuch w drugiej ciazy widoczny byk dopiero ok 25tc gdzie mowia ze druga ciaza jest szybciej widocznakazda ma swoj czas..
Magda2013 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do szampana to ciezko powiedziec.. ogolnie mowi sie ze nie ma bezpiecznej ilosci alkoholu dla dziecka a niestety alkohol na mozg dziaka jak temperatura na bialko jajka (tak nam kiedys na pogadance w szkole mowili) wiec Twoja decyzja - ja caly czas rezygnuje z alkoholu..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa alkoholu nie tkne w ogole, jakos te pare miesiecy idzie wytrzymac.. Na szczescie tez nie jestem jakas milosniczka alkoholu, wiec idzie mi latwo :p
Co do grilla to wam zazdroszczemy dzialki tu nie mamy, ale licze ze w kwietniu jak bedziemy w polsce to sie pogrilluje, juz w koncu bedzie wiosna
-
Kombinuje z tym zdjeciem, moze cos z tego bedzie
Dla mnie alkohol moglby nie istniec. Zreszta jak gdzies jedziemy z mezem do znajomych czy do rodziny to jego zawsze czestuja alkoholem a ja nie pije bo prowadze. On tez ma prawko ale zawsze ide na ugodemi to tam rybka. Ale mysle ze lyk szampana dla toastu nie zaszkodzi.
Jak by nie patrzec wszystko szkodzi-telefony,laptopy,komputery,spaliny,telewizja,zywnosc bo z chemia -
wszystko emituje szkodliwe czynniki. Mozna by tak dlugo wymieniac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 11:40
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
a my dzisiaj w ramach obiadku idziemy w "nasze" pola ognisko sobie zrobic mm mam smaka na kielbaske a nigdy nie przepadalam
co do alkoholu to ja tez wole nie tykac, zreszta odzwyczailam sie
ciaza najlepszy odwykRuda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Myśle ze to każdego sprawa indywidualna
mnie nie ciągnie do alkoholu i nigdy nie ciągnęło i tak jak Ruda nie mam z tym kompletnego problemu. Tak jak napisała Camille nie ma bezpiecznej dawki alkoholu dla dziecka. Ale tez nikt ńie powiedział ze łyk zaszkodzi. Ja nie ryzykuje
Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry słoneczka
Mam dziś świetny nastrój! 2 dni temu na zakupach kupiłam sobie stanik w rozmiarze 80C (przypominam, że przed ciążą miałam 70A). I tak sobie myślę- będzie dobry po porodzie. Nie mierzyłam, dziś rano postanowiłam pobuszować w internecie i dowiedzieć się jak dopasować stanik, bo kompletnie się na tym nie znam, kazali mi się zmierzyć pod biustem (80cm) i na (90cm). Wyszedł mi rozmiar 80A. Mierzę ten stanik- pasuje, nic nie odstaje. Czyli za miesiąc może być na mnie dobry... Chyba zrozumieją mnie tylko te o podobnej budowie ciała
Camille87, kilka dni temu jak poczułam ruchy małego to od razu szturchnęłam P., on przyłożył rękę tak baaardzo delikatnie, mówię mu, żeby mocniej docisnął to od razu zabrał i mówi, że nie będzie go uciskał i się odwrócił. Ale mnie zdenerwował, ta jego niecierpliwość... Od razu powiedziałam: "Widzisz syneczku, ojciec ma cię w du... Sami damy sobie radę, ja będę się z tobą komunikować". Zaczął się tłumaczyć, ale mimo wszystko zirytowało mnie to, że jest tak mało zaangażowany w tą ciążę...
Ruda27, oby wypaliło, super pomysłJa muszę mojego zacząć ciągać na spacery, później chyba wyjdę sama, bo znajomych brak
Od kiedy jestem z P. odsunęłam się od wszystkich, był tylko on i zostałam prawie sama
Moni&, ja nie mam koszmarów, ale są bardzo realistyczne. Dziś śniło mi się kilkanaście maleńkich podobizn Maryi ustawionych na półceZaraz odpalam sennik...
Magda2013, właśnie różne opinie są z tym alkoholem. Moja mama w ciąży z bliźniakami wypiła ze 3 słabe piwa smakowe i dzieci zdrowe. Ale słyszy się też o kobietach, które wypiły i dzieci mają FAS. Jeśli chcesz znać moje zdanie- ja bym wypiła, ale raczej nie cały kieliszekJak piłam na Sylwestra szampana Piccollo to P. dolał mi 2 łyczki normalnego szampana do tego bezalkoholowego. Schlałam się tak, że szok
Camille87 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Yeeeeah! Ale mam zastrzyk energii! P. wraca do domku, już jest na granicy, za 5-6 godzinek będzie w domu i po mnie przyjedzie
Po obiedzie skoczę do Pepco, bo wyczytałam, że są body za 5,99 zł. Więc pewnie są też inne tanie rzeczy dla maluszków. I już mam gdzie wyjść na spacerAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm