X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni to cos uparty jest ;-) moze faktycznie chodzi o to lozysko?
    Ale jak juz raz poczulas to mysle ze powinno sie to powtorzyc moze dzis albo jutro :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-hit-i3987644025.html
    Chce sobie na lato kupic mniej wiecej taka koszuleczke, na ramiaczkach tez :) jakims smiesznym ciekawym nadrukiem :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni tez wypboruje :p
    Kamila mam wielka nadzieje, poczekam te pare dni "cierpliwie" :p

• Moni& Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jakie słodkie te koszulki! :D Chciałoby sie miec na każdy dzien inną bo nie można sie zdecydowac z jakim nadrukiem najfajniejsza:)
    Ja tez siedze oparta o ściane teraz i malutki sobie puka czasem :)

Kajoni, Ruda27 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :)
    Ja powoli wracam do swiata zywych, znaczy grypa praktycznie sobie poszla, ale za to mam znow mdlosci/wymioty i nie moge w nocy spac. Dzis w nocy to ze zmeczenia juz krew z nosa poszla :( Jeszcze tylko jutro do pracy, i znow wolne :)
    Ciezko Was nadrobic, tyle tego mialam do czytania, jakbyscie ksiazke napisaly conajmniej :) Juz sama sie pogubilam na jakie tematy chcialam odpowiedziec...
    Lanusia, i dziewczyny co nie maja wagi nawet 75 kg. nie przejmujcie sie! Ja zaczynalam ciaze z waga 78 kg. Po paru miesiacach na hormonach przytylam prawie 8 kg. Ja mam nad czym plakac, majac 170cm wzrostu.
    Co do mebli dla maluszka upatrzylam te :) http://www.amazon.co.uk/Dynamic-Henley-Furniture-Set-Antique/dp/B00F5VUGAI
    Nie lubie bardzo nowoczesnych, te sa idealne dla mnie. Mam nadzieje, ze za miesiac bedziemy mogli zamowic juz :)

Kajoni, Niebieska lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jak masz łożysko na przedniej ścianie to trochę poczekasz leżałam z dziewczyna i dopiero czuła po 20 tyg

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kada24 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej aggie ja też z waga startowałam 77 kg schudłam 2kg a teraz znowu 78kg

Aggie lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-hit-i3987644025.html
    Chce sobie na lato kupic mniej wiecej taka koszuleczke, na ramiaczkach tez :) jakims smiesznym ciekawym nadrukiem :p

Tez patrzylam na te koszulki ;-) tylko myslalam zeby teraz kupic :D

• Moni& Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/body-dlugi-rekaw-z-napisami-nadruk-tekst-5056-cm-i3988454179.html a zobaczcie jakie to słodkie :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie tematu poruszanego kiedys o dlugosci maluszkow, to u mnie mama mojej malej ma fajna ksiazke i przeczytalam wlasnie, ze w 18 tyg dziecko ma ok 14 cm a z wyprostowanymi nozkami nawet 10wiecej. A ze kazdy maluch jest inny to 25cm, o ktorych pisalyscie, to wcale nie jest dziwne.
    Wlasnie zjadlam krowke i maly puka :D <3

Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie super ze juz wyzdrowialas ;-)
    Meble klasyczne, bardzo ladne tylko za ta cene to drewno? :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    Jeju jakie słodkie te koszulki! :D Chciałoby sie miec na każdy dzien inną bo nie można sie zdecydowac z jakim nadrukiem najfajniejsza:)
    Ja tez siedze oparta o ściane teraz i malutki sobie puka czasem :)

Opieram sie, skurczylam nogi, pukam mu.. I co?! Niccccc...
    Ehh ja wiem wstretna jestem i niecierpliwa :p

Kajoni, Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość o Lanusi:

Ostatnio byłaś zdziwiona, że lekarze w innych miejscach lokalizują Tobie łożysko. W mojej mądrej książce pisze, że to możliwe. Tzn maluszek sam sobie wybiera też miejsce- czy chce być za nim czy przed nim. Lekarze mieli więc rację a Ty się nie przejmuj. To normalne :) Na początku nie trzeba sobie zawracać tym głowy, bo łożysko "wędruje". Naprawdę polecam książkę "W oczekiwaniu na dziecko". Nie czytajcie tych głupot na internecie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 09:15

Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja tez mam ksiazke "40 tygodni" gdzie opisany jest kazdy tydzien i dodatkowo na co zwraxac uwage co nam moze dolegac jakie badania robic itd itp :-) juz dawno nie czytam glupot w internecie ;-)

Ruda27, Niebieska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie ciesze sie ze juz lepiej u Ciebie :)
    Dodaj nasza nezumi do grupy na fb :)
    Mebelki nie w moim stylu, ja lubie nowoczesne rzeczy heh :p

Monis slodziutkie bodziaki tez takie kupie pewnie :)
    Koszulki i topy sa swietne, ja teraz to i tak nie mam jak pokazywac ale od kwietnia jak zacznie sie wiosna plus sweterek to jak najbardziej :) pewnie pare sobie kupie :p

Camille87 lubi tę wiadomość

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:

Wiesz co, mi się czasem wydaje, że czuję pukanie. Ale już sama nie wiem.... Wczoraj nic nie czułam :( Także chyba sobie wkręcam i czekam tak jak Ty :)
    Nie znam płci, nie czuję ruchów... też jestem zła :P

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:

Haha zobaczysz ze puknie gdy bedziesz sie tego najmniej spodziewala :P
    A moze on sie odzywa jak Ty w pracy jestes?? ;-)

• Aggie Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille, raczej drewno, wyglada jakby wojne moglo przetrwac :) wczesniej podobaly mi sie te z obrazkami, ale doszlam do wniosku ze fajnie mozna zmieniac maluchowi wystroj bez komplikacji ze meble beda zle wygladaly razem :) aj juz sie nie moge doczekac zeby je zlozyc i ustawic :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszulki, bodziaki super! Z pewnoscia sobie kupie :) wczoraj na allegro kupilam fajne spodnie ciazowe, niewiele ponad 60zlchyba zaplacilam.
    Aggie super ze jestes!
    Ja mam ksiazki dwie, "dziecko" ale to dopiero od malucha po urodzeniu i druga, tytulu nie pamietam, ale autor to Spock, podobno biblia amerykanskich matek, a mnie tak srednio zachwyca

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukam spodni ciazowych na allegro bo jest mi tak ciasno w tych ktore dostalam od siostry ze az mi sie pregi na udach robia od szwow :-( niestety rosne nie tylko w brzuszku :-( :-(

‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ