X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wstałam nie wyspana mały w nocy tak mi się obrócił w macicy że po prawej stronie mega ucisk no masakra jeszcze córkę do przedszkola muszę zawieść bo nikogo w domu nie ma eh ja dziś 17 tydzień zaczynam według moje malucha he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nezumi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Paniom :D
    Ja dziś zaczęłam 18 tc :) 5 miesiąc! SZOK! Jak ten czas leci :D
    kada aż tak czujesz? mnie nic nie uciskało ale też niewyspana jestem :/ mam warażenie że spałam nie dłuzej niż 4 h....
    juz od 2 godzin buszuję po necie.... w sumie to nawet mnie głód wziął, więc za chwilkę idę sobie przyszykować jakieś śniadanko :) maż jeszcze chrapie koło mnie :D

MILA lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha właśnie... muszę się wam pożalić że mąż mi nie wierzy zę tak z dnia na dzień poczułam ruchy! że w niedzielę jeszcze nic a wczoraj niby co chwila (wieczorem dzidziuś się uaktywnił i fiklał) :/ jak ja mam mu wytłumaczyc że to nie jest moja imaginacja!? tylko najprawdziwsze ruchy!?

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda - straszny sen... na szczęście SEN. Dla mnie noc była męcząca, w sumie nie wiem czemu, ale czuję się niewyspana.

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mocno mi dziś rządził znalazł sobie porę mój ma parę w nóżkach mąż gada że piłkarzem będzie he bo widział wczoraj takie pukniecię na brzuchu jak leżałam na kanapie he

nezumi lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    acha właśnie... muszę się wam pożalić że mąż mi nie wierzy zę tak z dnia na dzień poczułam ruchy! że w niedzielę jeszcze nic a wczoraj niby co chwila (wieczorem dzidziuś się uaktywnił i fiklał) :/ jak ja mam mu wytłumaczyc że to nie jest moja imaginacja!? tylko najprawdziwsze ruchy!?
    Hej Nezumi witaj po tak długiej przerwie już martwiłam się o Ciebie.
    Nic nie tłumacz myślę że to nie ma sensu, to tak jakbyś miała wytłumaczyć że jednego dnia nie byłaś w ciąży a drugiego już jesteś, albo że jednego dnia źle się czułaś a drugiego tryskasz życiem. Chłop to chłop nie wszystko zrozumie. Ja ze swoim teraz tak robimy że jak zaczynam nowy tydzień to on mi czyta informacje co do tego tc i mniej się denerwuje jego niewiedza.
    A co do ruchów ja nic nie czuje nawet najmniejszych :-(
    I zaczynam dzisiaj 17tc tak się cieszę jeszcze tydzień i nowy miesiąc zacznę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 08:03

nezumi, Ruda27, Camille87, Kajoni, celia, positive, Lanusia93 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi, faceci sa zazdrosni :p ze to my czujeny maluszkow a oni jeszcze nie.. Moj sie ciagle dopytuje, wczoraj siedzial chyba pol h i trzymal za brzuch albo patrzyl na niego haha
    Żazdroszcze Ci nezumi, ze tak czujesz juz.. Ja pod reka rano, ale delikatne, nie jak wtedy pukniecie :( no nic czekam dalej..
    Kada Ty masz juz najlepiej :)

Ja tez po necie buszuje, ogladam lozeczka :)

nezumi lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja też łóżeczka oglądałam :D

No cóż na pewno jest zazdrosny :p

Lanusia93 lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby najlepiej ale jak ma takie hopsanki sobie urządzać w nocy to dziękuję tak ucisk że ani się obrócić ani usiąść no masakra przegiął w nocy dziś he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kada a to dopiero poczatek :p uroki ciazy :)

• kada24 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka tak nie robiła tylko po południu zawsze eh ale też się cieszę bo wiem że mu nic się nie dzieje

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tez liczyalm troche inaczej dlatego zapytalam ;-)
    wydaje mi sie ze jak skoncze ten 20tc to bedzie dopiero polowa..

Ruda a probowalas wieczorem po jedzeniu polezec na lewym boku? ;-)
    Aha no i dzien dobryn:-)

• Moni& Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada to rozbrykany ten Twój maluszek :) Ale ważne, że zdrowo rośnie.
    Ruda te nasze sny to masakra jakas, ale pewnie za dużo myślimy, boimy sie i zdrowie maluszka i dlatego śnią sie nam takie pierdoły. Wczoraj przed snem oglądałam tvn24 i jakas wojna mi sie śniła:/ Ale o dziwo noc miałam lepszą niz ostatnio, sny nie były tak wyraźne i mnie to nie meczyło. Oczywiście kilka razy w nocy wstawałam na siku ale niemalże z zamknietymi oczami, od razu po wejściu do łóżka zasypiałam :P A i kochana nie przejmuj sie, bo jak pierwszy raz poczujesz te słodkie pukniecia to mozesz miec kilka dni przerwy:) Ja tak miałam. Teraz puka codziennie, to mnie trzyma przy "życiu" bo nie schizuje sie:P Ale znając życie przed nastepnym usg znów bede dygac czy wszystko jest ok:P Ja juz chce sierpien, chce juz urodzic i miec maluszka przy sobie :)
    Nezumi dla facetów to jest takie "inne", że my czujemy dzidzie w brzuszku, nie przejmuj sie, jak zacznie juz naprawde kopac to wtedy bedzie reke przykładał i dostanie kopa od malucha :P

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    No wlasnie ja tez liczyalm troche inaczej dlatego zapytalam ;-)
    wydaje mi sie ze jak skoncze ten 20tc to bedzie dopiero polowa..

Ruda a probowalas wieczorem po jedzeniu polezec na lewym boku? ;-)
    Aha no i dzien dobryn:-)

Bo w sumie patrzac na kalenarz belly termin porodu jest na 40+0, wiec polowka mysle 20+0 :p wiec za tydzien u Ciebie :)
    Kochana lezalam :( i nic... Dzisiaj takie muskanie ale leciutkie, ze oczywiscie nie wiem na 100% czy to maluszek..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Monis.. Mam nadzieje, ze do paru dni sie znowu odezwie moj ksiaze :)
    Ja mam jutro wizyte, ale powiem ze chce bez usg.. Zobaczymy.. Pozniej do 19 wytrzymam i polowkowe :)

Chyba dzisiaj pojde wczesniej do pracy, chodze na 13 i nawet nie wiem jak mi to bedzie liczone.. Okaze sie ze pol wyplaty dostane :p

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, dzien dobry! Ja powrocilam do pracy, moja mala calkiem rozgadana po weekendzie u babci, mam nadzieje, ze jej nie rozpuscila zbytnio :D
    Jechalam rano autobusem i czulam jak Maly pukal, ale jakis idiota zajechal nam droge i kierowca tak rabnal w klakson, ze maly chyba sie wystraszyl (podobno juz moga go rozne dzwieki wystraszyc) i teraz jest cicho.
    I cos mnie zoladek boli, chyba musze sobie zrobic herbate,
    Gratuluje polowki ;) choc ja zawsze te informacje z belly odnosze do tygodnia do przodu, czyli to co tam wypisuja, to nie ze juz jest, tylko powinno miec miejsce prrzez caly nastepny tydzien. Chyba nie zamotalam :D

Camille87, positive, Lanusia93 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria sprobuj jeszcze ze slodkim bo czytalam ze glukoza zwieksza aktywnosc dzidziusia i wtedy mozna tez wyczuc :-)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajonj rozumiem i przyznaje Tobie i Rudej racje :-)

Kajoni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka ja to codziennie jem slodkie :p kombinuje juz na wszystkie strony :p po kiwi sprawdzam, po pomaranczy hehe :p puszczam rozna muzyczke a on nic.. Moze musialabym kiszonego ogorka :p
    Kajoni zgadzam sie z Toba co do tygodni na belly.. Mniej wiecej tak to jest chyba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 08:46

Kajoni, Camille87, Jus1985 lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kamilka ja to codziennie jem slodkie :p kombinuje juz na wszystkie strony :p po kiwi sprawdzam, po pomaranczy hehe :p puszczam rozna muzyczke a on nic.. Moze musialabym kiszonego ogorka :p
    Kajoni zgadzam sie z Toba co do tygodni na belly.. Mniej wiecej tak to jest chyba :)
    Ja jeszcze czesto i wyraznie czuje, jak siedze na lozku, oparta, np. O sciane i podkurcze nogi pod siebie, w sensie kolana do piersi. Wtedy dobrze, na prawde fajnie czuc :)

relgi09k4o218c6j.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ