X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wstałam nie wyspana mały w nocy tak mi się obrócił w macicy że po prawej stronie mega ucisk no masakra jeszcze córkę do przedszkola muszę zawieść bo nikogo w domu nie ma eh ja dziś 17 tydzień zaczynam według moje malucha he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nezumi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Paniom :D
    Ja dziś zaczęłam 18 tc :) 5 miesiąc! SZOK! Jak ten czas leci :D
    kada aż tak czujesz? mnie nic nie uciskało ale też niewyspana jestem :/ mam warażenie że spałam nie dłuzej niż 4 h....
    juz od 2 godzin buszuję po necie.... w sumie to nawet mnie głód wziął, więc za chwilkę idę sobie przyszykować jakieś śniadanko :) maż jeszcze chrapie koło mnie :D

MILA lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha właśnie... muszę się wam pożalić że mąż mi nie wierzy zę tak z dnia na dzień poczułam ruchy! że w niedzielę jeszcze nic a wczoraj niby co chwila (wieczorem dzidziuś się uaktywnił i fiklał) :/ jak ja mam mu wytłumaczyc że to nie jest moja imaginacja!? tylko najprawdziwsze ruchy!?

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda - straszny sen... na szczęście SEN. Dla mnie noc była męcząca, w sumie nie wiem czemu, ale czuję się niewyspana.

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mocno mi dziś rządził znalazł sobie porę mój ma parę w nóżkach mąż gada że piłkarzem będzie he bo widział wczoraj takie pukniecię na brzuchu jak leżałam na kanapie he

nezumi lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    acha właśnie... muszę się wam pożalić że mąż mi nie wierzy zę tak z dnia na dzień poczułam ruchy! że w niedzielę jeszcze nic a wczoraj niby co chwila (wieczorem dzidziuś się uaktywnił i fiklał) :/ jak ja mam mu wytłumaczyc że to nie jest moja imaginacja!? tylko najprawdziwsze ruchy!?
    Hej Nezumi witaj po tak długiej przerwie już martwiłam się o Ciebie.
    Nic nie tłumacz myślę że to nie ma sensu, to tak jakbyś miała wytłumaczyć że jednego dnia nie byłaś w ciąży a drugiego już jesteś, albo że jednego dnia źle się czułaś a drugiego tryskasz życiem. Chłop to chłop nie wszystko zrozumie. Ja ze swoim teraz tak robimy że jak zaczynam nowy tydzień to on mi czyta informacje co do tego tc i mniej się denerwuje jego niewiedza.
    A co do ruchów ja nic nie czuje nawet najmniejszych :-(
    I zaczynam dzisiaj 17tc tak się cieszę jeszcze tydzień i nowy miesiąc zacznę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 08:03

nezumi, Ruda27, Camille87, Kajoni, celia, positive, Lanusia93 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi, faceci sa zazdrosni :p ze to my czujeny maluszkow a oni jeszcze nie.. Moj sie ciagle dopytuje, wczoraj siedzial chyba pol h i trzymal za brzuch albo patrzyl na niego haha
    Żazdroszcze Ci nezumi, ze tak czujesz juz.. Ja pod reka rano, ale delikatne, nie jak wtedy pukniecie :( no nic czekam dalej..
    Kada Ty masz juz najlepiej :)

Ja tez po necie buszuje, ogladam lozeczka :)

nezumi lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja też łóżeczka oglądałam :D

No cóż na pewno jest zazdrosny :p

Lanusia93 lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby najlepiej ale jak ma takie hopsanki sobie urządzać w nocy to dziękuję tak ucisk że ani się obrócić ani usiąść no masakra przegiął w nocy dziś he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kada a to dopiero poczatek :p uroki ciazy :)

• kada24 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka tak nie robiła tylko po południu zawsze eh ale też się cieszę bo wiem że mu nic się nie dzieje

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tez liczyalm troche inaczej dlatego zapytalam ;-)
    wydaje mi sie ze jak skoncze ten 20tc to bedzie dopiero polowa..

Ruda a probowalas wieczorem po jedzeniu polezec na lewym boku? ;-)
    Aha no i dzien dobryn:-)

• Moni& Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada to rozbrykany ten Twój maluszek :) Ale ważne, że zdrowo rośnie.
    Ruda te nasze sny to masakra jakas, ale pewnie za dużo myślimy, boimy sie i zdrowie maluszka i dlatego śnią sie nam takie pierdoły. Wczoraj przed snem oglądałam tvn24 i jakas wojna mi sie śniła:/ Ale o dziwo noc miałam lepszą niz ostatnio, sny nie były tak wyraźne i mnie to nie meczyło. Oczywiście kilka razy w nocy wstawałam na siku ale niemalże z zamknietymi oczami, od razu po wejściu do łóżka zasypiałam :P A i kochana nie przejmuj sie, bo jak pierwszy raz poczujesz te słodkie pukniecia to mozesz miec kilka dni przerwy:) Ja tak miałam. Teraz puka codziennie, to mnie trzyma przy "życiu" bo nie schizuje sie:P Ale znając życie przed nastepnym usg znów bede dygac czy wszystko jest ok:P Ja juz chce sierpien, chce juz urodzic i miec maluszka przy sobie :)
    Nezumi dla facetów to jest takie "inne", że my czujemy dzidzie w brzuszku, nie przejmuj sie, jak zacznie juz naprawde kopac to wtedy bedzie reke przykładał i dostanie kopa od malucha :P

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    No wlasnie ja tez liczyalm troche inaczej dlatego zapytalam ;-)
    wydaje mi sie ze jak skoncze ten 20tc to bedzie dopiero polowa..

Ruda a probowalas wieczorem po jedzeniu polezec na lewym boku? ;-)
    Aha no i dzien dobryn:-)

Bo w sumie patrzac na kalenarz belly termin porodu jest na 40+0, wiec polowka mysle 20+0 :p wiec za tydzien u Ciebie :)
    Kochana lezalam :( i nic... Dzisiaj takie muskanie ale leciutkie, ze oczywiscie nie wiem na 100% czy to maluszek..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Monis.. Mam nadzieje, ze do paru dni sie znowu odezwie moj ksiaze :)
    Ja mam jutro wizyte, ale powiem ze chce bez usg.. Zobaczymy.. Pozniej do 19 wytrzymam i polowkowe :)

Chyba dzisiaj pojde wczesniej do pracy, chodze na 13 i nawet nie wiem jak mi to bedzie liczone.. Okaze sie ze pol wyplaty dostane :p

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, dzien dobry! Ja powrocilam do pracy, moja mala calkiem rozgadana po weekendzie u babci, mam nadzieje, ze jej nie rozpuscila zbytnio :D
    Jechalam rano autobusem i czulam jak Maly pukal, ale jakis idiota zajechal nam droge i kierowca tak rabnal w klakson, ze maly chyba sie wystraszyl (podobno juz moga go rozne dzwieki wystraszyc) i teraz jest cicho.
    I cos mnie zoladek boli, chyba musze sobie zrobic herbate,
    Gratuluje polowki ;) choc ja zawsze te informacje z belly odnosze do tygodnia do przodu, czyli to co tam wypisuja, to nie ze juz jest, tylko powinno miec miejsce prrzez caly nastepny tydzien. Chyba nie zamotalam :D

Camille87, positive, Lanusia93 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria sprobuj jeszcze ze slodkim bo czytalam ze glukoza zwieksza aktywnosc dzidziusia i wtedy mozna tez wyczuc :-)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajonj rozumiem i przyznaje Tobie i Rudej racje :-)

Kajoni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka ja to codziennie jem slodkie :p kombinuje juz na wszystkie strony :p po kiwi sprawdzam, po pomaranczy hehe :p puszczam rozna muzyczke a on nic.. Moze musialabym kiszonego ogorka :p
    Kajoni zgadzam sie z Toba co do tygodni na belly.. Mniej wiecej tak to jest chyba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 08:46

Kajoni, Camille87, Jus1985 lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kamilka ja to codziennie jem slodkie :p kombinuje juz na wszystkie strony :p po kiwi sprawdzam, po pomaranczy hehe :p puszczam rozna muzyczke a on nic.. Moze musialabym kiszonego ogorka :p
    Kajoni zgadzam sie z Toba co do tygodni na belly.. Mniej wiecej tak to jest chyba :)
    Ja jeszcze czesto i wyraznie czuje, jak siedze na lozku, oparta, np. O sciane i podkurcze nogi pod siebie, w sensie kolana do piersi. Wtedy dobrze, na prawde fajnie czuc :)

relgi09k4o218c6j.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ