X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada ale co ma brak jajowodu do czucia ruchow? Mi sie wydaje ze jako kobieta juz rodzaca masz szybciej rozchodzace sie miesnie brzucha przez co macica szybciej wyszla z miednicy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i sama macica sie szybciej powieksza..

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Madzikovy mam to samo.. Martwi mnie to i strasznie wkurza..
    Wole juz nie myslec o tym bo sie denerwuje
    :(

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam wyrzuty sumienia ze tak pisalam jak maly kopie bo wam przykro ze wy nie czujecie :-(
    Darusia, Madzia tule was mocno! Zobaczycie ze niedlugo wasze dzieciatka zapukaja <3

• positive Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszukajcie sobie na youtube utworów piano guys oni przerabiają sobie piosenki na wersję instrumentalną... niektóre są rewelacyjne... zawsze mi pomagają...

ok spadam się kąpać i kładę się do łóżka bo jutro wizyta u ginekologa...
    proszę o kciuki by łaskawie zrobili mi usg... a maluszek zdradził swoją płeć...

Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Teraz mam wyrzuty sumienia ze tak pisalam jak maly kopie bo wam przykro ze wy nie czujecie :-(
    Darusia, Madzia tule was mocno! Zobaczycie ze niedlugo wasze dzieciatka zapukaja <3
    Kochana no co Ty! Chwal sie nam i pisz :) przeciez to wasze sCzescie i musicie o nim pisac :) my z Madzia niedlugo dolaczymy, napewno :)

• Sylka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive dzięki za ten link, muzyka przypadłą mi do gustu :)
    Mnie relaksuje ten kawałek
    http://www.youtube.com/watch?v=2fngvQS_PmQ
    Głos Edzia jest po prostu boski :)

positive lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive trzymam kciuki :-)

positive lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive trzymam kciuki!
    Za mnie tez trzymajcie, zeby ta wizyta poszlo szybko i bez stresu.. Az sie boje

Camille87, Lanusia93, nezumi, positive lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille jak zobaczyłam ta głupotę która napisałaś to wrrr zawróciłam bo miałam iść z psem. Ja sie potwornie cieszę ze Twoj synuś daje znać ;) na prawdę!! I nie jest mi przykro z tego powodu!!! Pisz o każdym swoim kopniaku :*
    Ruda, positive 3mam kciuki ;)
    Lecę z psem bo sie zsiura i potem film z moim ;) dobranoc

Camille87, Ruda27, positive lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:
    posłuchajcie sobie na ukojenie nerwów...
    mnie to zawsze pomaga...

http://www.youtube.com/watch?v=Ry4BzonlVlw&list=RDmJ_fkw5j-t0

Superasne :) skad Wy bierzecie te fajne kawalki, nawet mojemu sie spodobal :) jak kazal podlosic to poczulam laskotanie w brzuchu :)

nezumi, positive lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kochane tak sobie pomyslalam ze gdybysmy tak wiele o tych kopniakach nie pisaly to wy byscie tez tak intensywnie o tym nie myslaly :-)

Ruda za Ciebie rowniez trzymam kciuki :-*

Ruda27 lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie wierzę... Ale się wkurw... Byłam w sklepie. Zrobiłam zakupy za 65 zł. Miałam megaochotę na warzywka mrożone z patelni, różne pyszne jogurty itd. Wzięłam też sobie gazetę M jak Mama. Daję jej kartę, transakcja odrzucona. Dwukrotnie. Mówię jej, że na pewno mam pieniądze na koncie i wzięłam tą kartę, poszłam do bankomatu przed Kauflandem. Bankomat niby mi wypłaca 100 zł, transakcja zrealizowana, ale pieniądze się nie pojawiły. Ja już we łzach, chcę dzwonić do P., a przecież konto w telefonie zablokowane... Wkładam kartę jeszcze raz, tym razem żądam 50 zł. Udało się. Wracam, płacę w kasie, udało mi się kupić tylko doładowanie do telefonu, internetu i napój. Super :/ Kasjerka zobaczyła, że jestem w ciąży, dała mi darmową czekoladę spod lady :D Wracam wściekła do domu, dzwonię do P. z ryjem- co on nakupował na tą moją kartę, przecież powinnam mieć pieniądze! Wchodzę online na konto bankowe i co się okazało? Że 25 każdego miesiąca 100 zł z mojego konta jest przelewane na oszczędnościowe. Myślałam, że mam ok. 150 zł, a miałam 50 zł i 100 zł na oszczędnościowym. Wyszłam ze sklepu czerwona ze wstydu i złości...

Brzuch mnie boli potwornie, kładę się. Dobranoc <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 20:40

Camille87 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kochana nie denerwuj sie ;-) czasem sie takie rzeczy zdarzaja :-)
    Ja w niedziele bylam z mezem tez w Kauflandzie i przy kasie zaczela bramka wyc :O
    Ja w szoku podszedl ochroniarz moj maz mowi zebym telefon wyjela bo czasem moze to on tak dzialac
    jedyne co mialam w torebce to paczka gum do zucia wiec ja wyjelam i bramka juz nie swiecila okazalo sie ze na tych gumach byla naklejka ktora powodowala ze alarm sie wlaczal zerwal ja i bylo ok :-)
    Ale tez mi wstyd bylo bo jest cos takiego ze nawet jak czlowiek wie ze nic nie ukradl to boi sie tego alarmu wzroku innych ludzi itp ;-)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na ruchy dzieciaczków macie czas do 24tc! Ja poczułam teraz ruchy po 19tc! A jest to moja druga ciąża! Nie stresujcie się tak, bo na wszystko przyjdzie pora, a wasze martwienie sie ani nic nie przyśpieszy, a wręcz złe emocje zle na maluchy wpływaja! Takze glowa do gory i nie świrowac!

Lenusia, niezla przygoda, wspolczucia:(

Lanusia93, Ruda27, Camille87, pekinka82 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znow mnie glowa napierdziela, spac nie moge (chyba pisalam znow o tym). Eh..
    Dodatkowo, wszystko mnie wzrusza dzis... no placze nawet na reklamach, nie mowie, ze nie bylam wrazliwa, ale zeby do takiego stopnia? No zesz, az wstyd :P
    Chyba zaczne sobie kompletowac kawalki relaksacyjne, takie wyciszajace mnie, na porodowke :) I na pewno chce na plycie zbiorczej "The cello song", jest super :)

Camille87, positive lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Dziewczyny na ruchy dzieciaczków macie czas do 24tc! Ja poczułam teraz ruchy po 19tc! A jest to moja druga ciąża! Nie stresujcie się tak, bo na wszystko przyjdzie pora, a wasze martwienie sie ani nic nie przyśpieszy, a wręcz złe emocje zle na maluchy wpływaja! Takze glowa do gory i nie świrowac!

Lenusia, niezla przygoda, wspolczucia:(

Reprymenda sie przyda niektorym z naszych niesfornych sierpniowych mamus :-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, że reprymenda(sama przeżywałam brak ruchów jak wariatka!), ale dajcie czas swoim maluchom! Później same zobaczycie, z uśmiechem wspomnicie ten okres bez kopniaków i rozpychania:P Także 3 wdechy i spokojnie oddychajcie:)

Camille87, Ruda27, Madzikovy, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze chec poczucia pierwszych ruchow jest calkiem zrozumiala, gorsze jest myslenie ze cos moze byc nie tak w momencie gdy tych ruchow sie nie czuje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 21:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja wierze ze jest dobrze.l jedynie bardzo chce poczuc maluszka i ta wiez ktora wtedy wtedy sie poglebia, przez konakt z nim.. Ale poczekam wiaodmo.. Byle nie dlugo :p

Uciekam spac, dobranoc dzieczywny! :)

Camille87 lubi tę wiadomość

‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ