X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada ale co ma brak jajowodu do czucia ruchow? Mi sie wydaje ze jako kobieta juz rodzaca masz szybciej rozchodzace sie miesnie brzucha przez co macica szybciej wyszla z miednicy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i sama macica sie szybciej powieksza..

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Madzikovy mam to samo.. Martwi mnie to i strasznie wkurza..
    Wole juz nie myslec o tym bo sie denerwuje
    :(

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam wyrzuty sumienia ze tak pisalam jak maly kopie bo wam przykro ze wy nie czujecie :-(
    Darusia, Madzia tule was mocno! Zobaczycie ze niedlugo wasze dzieciatka zapukaja <3

• positive Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszukajcie sobie na youtube utworów piano guys oni przerabiają sobie piosenki na wersję instrumentalną... niektóre są rewelacyjne... zawsze mi pomagają...

ok spadam się kąpać i kładę się do łóżka bo jutro wizyta u ginekologa...
    proszę o kciuki by łaskawie zrobili mi usg... a maluszek zdradził swoją płeć...

Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Teraz mam wyrzuty sumienia ze tak pisalam jak maly kopie bo wam przykro ze wy nie czujecie :-(
    Darusia, Madzia tule was mocno! Zobaczycie ze niedlugo wasze dzieciatka zapukaja <3
    Kochana no co Ty! Chwal sie nam i pisz :) przeciez to wasze sCzescie i musicie o nim pisac :) my z Madzia niedlugo dolaczymy, napewno :)

• Sylka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive dzięki za ten link, muzyka przypadłą mi do gustu :)
    Mnie relaksuje ten kawałek
    http://www.youtube.com/watch?v=2fngvQS_PmQ
    Głos Edzia jest po prostu boski :)

positive lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive trzymam kciuki :-)

positive lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive trzymam kciuki!
    Za mnie tez trzymajcie, zeby ta wizyta poszlo szybko i bez stresu.. Az sie boje

Camille87, Lanusia93, nezumi, positive lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille jak zobaczyłam ta głupotę która napisałaś to wrrr zawróciłam bo miałam iść z psem. Ja sie potwornie cieszę ze Twoj synuś daje znać ;) na prawdę!! I nie jest mi przykro z tego powodu!!! Pisz o każdym swoim kopniaku :*
    Ruda, positive 3mam kciuki ;)
    Lecę z psem bo sie zsiura i potem film z moim ;) dobranoc

Camille87, Ruda27, positive lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:
    posłuchajcie sobie na ukojenie nerwów...
    mnie to zawsze pomaga...

http://www.youtube.com/watch?v=Ry4BzonlVlw&list=RDmJ_fkw5j-t0

Superasne :) skad Wy bierzecie te fajne kawalki, nawet mojemu sie spodobal :) jak kazal podlosic to poczulam laskotanie w brzuchu :)

nezumi, positive lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kochane tak sobie pomyslalam ze gdybysmy tak wiele o tych kopniakach nie pisaly to wy byscie tez tak intensywnie o tym nie myslaly :-)

Ruda za Ciebie rowniez trzymam kciuki :-*

Ruda27 lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie wierzę... Ale się wkurw... Byłam w sklepie. Zrobiłam zakupy za 65 zł. Miałam megaochotę na warzywka mrożone z patelni, różne pyszne jogurty itd. Wzięłam też sobie gazetę M jak Mama. Daję jej kartę, transakcja odrzucona. Dwukrotnie. Mówię jej, że na pewno mam pieniądze na koncie i wzięłam tą kartę, poszłam do bankomatu przed Kauflandem. Bankomat niby mi wypłaca 100 zł, transakcja zrealizowana, ale pieniądze się nie pojawiły. Ja już we łzach, chcę dzwonić do P., a przecież konto w telefonie zablokowane... Wkładam kartę jeszcze raz, tym razem żądam 50 zł. Udało się. Wracam, płacę w kasie, udało mi się kupić tylko doładowanie do telefonu, internetu i napój. Super :/ Kasjerka zobaczyła, że jestem w ciąży, dała mi darmową czekoladę spod lady :D Wracam wściekła do domu, dzwonię do P. z ryjem- co on nakupował na tą moją kartę, przecież powinnam mieć pieniądze! Wchodzę online na konto bankowe i co się okazało? Że 25 każdego miesiąca 100 zł z mojego konta jest przelewane na oszczędnościowe. Myślałam, że mam ok. 150 zł, a miałam 50 zł i 100 zł na oszczędnościowym. Wyszłam ze sklepu czerwona ze wstydu i złości...

Brzuch mnie boli potwornie, kładę się. Dobranoc <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 20:40

Camille87 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kochana nie denerwuj sie ;-) czasem sie takie rzeczy zdarzaja :-)
    Ja w niedziele bylam z mezem tez w Kauflandzie i przy kasie zaczela bramka wyc :O
    Ja w szoku podszedl ochroniarz moj maz mowi zebym telefon wyjela bo czasem moze to on tak dzialac
    jedyne co mialam w torebce to paczka gum do zucia wiec ja wyjelam i bramka juz nie swiecila okazalo sie ze na tych gumach byla naklejka ktora powodowala ze alarm sie wlaczal zerwal ja i bylo ok :-)
    Ale tez mi wstyd bylo bo jest cos takiego ze nawet jak czlowiek wie ze nic nie ukradl to boi sie tego alarmu wzroku innych ludzi itp ;-)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na ruchy dzieciaczków macie czas do 24tc! Ja poczułam teraz ruchy po 19tc! A jest to moja druga ciąża! Nie stresujcie się tak, bo na wszystko przyjdzie pora, a wasze martwienie sie ani nic nie przyśpieszy, a wręcz złe emocje zle na maluchy wpływaja! Takze glowa do gory i nie świrowac!

Lenusia, niezla przygoda, wspolczucia:(

Lanusia93, Ruda27, Camille87, pekinka82 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znow mnie glowa napierdziela, spac nie moge (chyba pisalam znow o tym). Eh..
    Dodatkowo, wszystko mnie wzrusza dzis... no placze nawet na reklamach, nie mowie, ze nie bylam wrazliwa, ale zeby do takiego stopnia? No zesz, az wstyd :P
    Chyba zaczne sobie kompletowac kawalki relaksacyjne, takie wyciszajace mnie, na porodowke :) I na pewno chce na plycie zbiorczej "The cello song", jest super :)

Camille87, positive lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Dziewczyny na ruchy dzieciaczków macie czas do 24tc! Ja poczułam teraz ruchy po 19tc! A jest to moja druga ciąża! Nie stresujcie się tak, bo na wszystko przyjdzie pora, a wasze martwienie sie ani nic nie przyśpieszy, a wręcz złe emocje zle na maluchy wpływaja! Takze glowa do gory i nie świrowac!

Lenusia, niezla przygoda, wspolczucia:(

Reprymenda sie przyda niektorym z naszych niesfornych sierpniowych mamus :-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, że reprymenda(sama przeżywałam brak ruchów jak wariatka!), ale dajcie czas swoim maluchom! Później same zobaczycie, z uśmiechem wspomnicie ten okres bez kopniaków i rozpychania:P Także 3 wdechy i spokojnie oddychajcie:)

Camille87, Ruda27, Madzikovy, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze chec poczucia pierwszych ruchow jest calkiem zrozumiala, gorsze jest myslenie ze cos moze byc nie tak w momencie gdy tych ruchow sie nie czuje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 21:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja wierze ze jest dobrze.l jedynie bardzo chce poczuc maluszka i ta wiez ktora wtedy wtedy sie poglebia, przez konakt z nim.. Ale poczekam wiaodmo.. Byle nie dlugo :p

Uciekam spac, dobranoc dzieczywny! :)

Camille87 lubi tę wiadomość

‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ