X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda,gratuluje! W koncu sie doczekalas :)
    Mila, trzymam kciuki!
    Moj maly jeszcze nie pukal dzis, chyba musze z nim pogadac. Hehe ja juz w pracy, dzis na szczescie krotko, po 13 koncze, wczoraj od 8 do 17:30. Po takim dlugim wolnym, 1,5 tygodnia od razu na gleboka wode, wrocilam wykonczona, ale coz, jeszcze trzeba pracowac.

Ruda27 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, ja jak chorowalam, jakis miesiac temu to krew codziennie strumieniem przy czyszczeniu nosa, gdybym nie tamowala sama po pewnym czasie to by sie lalo i lalo. Teraz rzadziej, ale tez leci i na chusteczke tez czesto mam slady krwi. Mam ten prenatal coma duzo zelaza to mam nadzieje, ze to dobrze wplynie na te krwotoki

relgi09k4o218c6j.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy ja tez nie czuje ruchow jeszcze, czasem mam wrazenie, ze czuje motylka, takie delikatne laskotanie (dwa dni z rzedu kolo 19 godz. to chyba nie przypadek), ale mozliwe ze sobie to ubzduralam :P

Wczoraj jak puscilam sobie "the cello song" i usiadlam wygodnie, mimowolnie polozylam dlon na brzuchu i poczulam laskotanie :) wydaje mi sie ze jeszcze za wczesnie, ale jesli to sobie wymyslilam, to mam to gdzies :P

Wczoraj pierwszy raz w pracy ktos dotknal mojego brzuszka (wszyscy mowia ze jest gigant) i nie bylo mi z tym zle, chyba nawet przyjemnie, dumna bylam jak paw :) Za to w pracy tez udziela sie wszystkim to moje podekscytowanie :D

Ja spadam ogarnac sie do pracy, bo sie nie wyrobie :P Milego dnia mamuski <3

Ruda27, Kajoni lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda gratuluje :-) widzisz maluszek sie powoli odzywa :-)
    Wczoraj tuz przed zasnieciem moj tak sie ruszal ze szok i to nie byly kopniecia tylko tak nisko czulam jak sie przekreca az pod reka czulam :-) a maz byl z psem na dworze jak wrocil i mu powiedzialam to mi odpowiedzial - to nie prawda Ty mi chcesz po prostu przykrosc zrobic bo ode mnie ucieka :P oczywiscie powiedzial to zartem bo biedaczek co reke przystawi to synek przestaje sie ruszac...

Kochane zycze.milego dzionka duzo pukanka dzidziek ;-)
    I Milis raz jeszcze powodzenia!! <3

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Kamila Ty juuz masz fajnie :)
    Powiem wam ze jestem taki okropny smierdzacy len.. Leze i nie chce mi sie nic :/ az zla na siebie jestem

Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj widzialam sie z kolezanka z pracy zobaczyla moj brzuszek to powiedziala oo ale urosl no az sie miekko na serduchu robi jak sie takie cos slyszy, taka radosc :) a inna kolezanka stwierdzila ze bede miec corke bo widac po ksztalcie brzucha:P no zobaczymy moze za tydzien w srode sie dowiem kto w moim brzuszku siedzi :) a moj maluszek tylko raz dzis zapukal i cisza. moze dlatego ze juz zjadlam sniadanko:P czesto puka jak jestem glodna

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały znowu pukał przy piosence żono moja serce moje.... He lubi disco polo he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzies czytalam ze dziecko reaguje tylko na cieplo matki, kazde inne cieplo jest dla niego obce, nawet ojca wiec cos w tym jest.
    Ruda ze mnie sie tez straszny len zrobil , jeszcze tym bardziej ze do pracy nie chodze

Camille87, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haaha kada :p
    Monis to ja sie chyba zaczne glodzic :p nie no zart, czekam grzecznie ;)

• amela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super ze poczulas dzidzie :-) moja dziś od rana tak szaleje ze cały brzuch mi się rusza:-)
    Ja dziś na śniadanie zjadlam kasze manna, nigdy jako dziecko jej nie znosiłam a dziś mnie tak chęć naszła.
    Miluś kochana trzymam kciuki Skarbie i wierze ze wszystko bedzie dobrze <3 <3 <3 czekamy na same dobre informacje, inaczej nie może być !!! :-)

Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Ty przynajmniej do pracy chodzisz ;-) ja to jestem len! Jak sie budze o 9 to zakladam szlafrok i siedze w salonie i ogladam ddtvn :P zanim sie ubiore zanim sniadanie zjem kawe wypije to 12 jakbym mialando pracy isc to by mnie krew zalala :P
    Ja czuje ruchy dosc nieregularnie ale zauwazylam ze najbardziej aktywny jest ok 19-20 i 23 jak juz leze w lozku a reszte dnia roznie czasem przed sniadaniem czasem w trakcie :-)
    Moni mi tez wrozyli dziewczynke po tym co jem a kada widzidziala cos na usg :-) a tu chlop hehe

amela, Ruda27, Niebieska lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro w końcu ide do gina i podejrze maluszka ! Juz się nie mogę doczekać ! :-)

Camille87, Ruda27, Kajoni lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Ruda super ze poczulas dzidzie :-) moja dziś od rana tak szaleje ze cały brzuch mi się rusza:-)
    Ja dziś na śniadanie zjadlam kasze manna, nigdy jako dziecko jej nie znosiłam a dziś mnie tak chęć naszła.
    Miluś kochana trzymam kciuki Skarbie i wierze ze wszystko bedzie dobrze <3 <3 <3 czekamy na same dobre informacje, inaczej nie może być !!! :-)

Ale mi smaka narobilas ide tez kasze gotowac :D

amela lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ruda Ty przynajmniej do pracy chodzisz ;-) ja to jestem len! Jak sie budze o 9 to zakladam szlafrok i siedze w salonie i ogladam ddtvn :P zanim sie ubiore zanim sniadanie zjem kawe wypije to 12 jakbym mialando pracy isc to by mnie krew zalala :P
    Ja czuje ruchy dosc nieregularnie ale zauwazylam ze najbardziej aktywny jest ok 19-20 i 23 jak juz leze w lozku a reszte dnia roznie czasem przed sniadaniem czasem w trakcie :-)
    Moni mi tez wrozyli dziewczynke po tym co jem a kada widzidziala cos na usg :-) a tu chlop hehe
    Hehehe Cammilka u mnie jest tak samo, siędze , jem i ogladam ddtvn :-) ale wszyscy mi mówią żebym korzystała bo jak dziecko przyjdzie na swiat to tak sobie juz nie poleze :-)

Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ale mi smaka narobilas ide tez kasze gotowac :D
    Hahaa <3

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha
    Ja puscilam se muzyczke i wstalam w koncu :p biore sie za zupe i tancze w kuchńi :)

Amela trzymamy kciuki za jutrzejsza wizyte! :)

amela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela ja wlasnie tez korzystam :-) a co! Mi tez kolezanka w pracy radzila ze jak przyjdzie dziecko na swiat to koniec leniuchowania na dluuugie lata :D
    Kaszka sie gotuje zjem z sokiem malinowym mmm ;-)

amela lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela, trzymam kciuki, daj znac co nowego u maluszka :) czytam Wasze opisy jedzenia a ja sobie tak do serca wzielam ze dzis post bo sroda popielcowa i od rana jestem glodna. Tesciowa upiekla wczoraj drozdzowki z serem to wzielam sie wlasnie za nia i jak tylko maly dostal cos slodkiego to popukuje :D chyba bedzie slodyczozerny po tatusiu hahaha

amela lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ruda <3
    Camila smacznego, ja juz zglodnialam po tej kaszy lece zrobić sobie kanapeczke :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela dziekuje :-) juz jem :-)
    Trzymam rowniez kciuki za dzisiejsza wizyte :-) <3

Kajoni cos w tym jest podobno glukoza zwieksza aktywnosc dzidziusiow :-)

amela, Kajoni lubią tę wiadomość

‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ