X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda,gratuluje! W koncu sie doczekalas :)
    Mila, trzymam kciuki!
    Moj maly jeszcze nie pukal dzis, chyba musze z nim pogadac. Hehe ja juz w pracy, dzis na szczescie krotko, po 13 koncze, wczoraj od 8 do 17:30. Po takim dlugim wolnym, 1,5 tygodnia od razu na gleboka wode, wrocilam wykonczona, ale coz, jeszcze trzeba pracowac.

Ruda27 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, ja jak chorowalam, jakis miesiac temu to krew codziennie strumieniem przy czyszczeniu nosa, gdybym nie tamowala sama po pewnym czasie to by sie lalo i lalo. Teraz rzadziej, ale tez leci i na chusteczke tez czesto mam slady krwi. Mam ten prenatal coma duzo zelaza to mam nadzieje, ze to dobrze wplynie na te krwotoki

relgi09k4o218c6j.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy ja tez nie czuje ruchow jeszcze, czasem mam wrazenie, ze czuje motylka, takie delikatne laskotanie (dwa dni z rzedu kolo 19 godz. to chyba nie przypadek), ale mozliwe ze sobie to ubzduralam :P

Wczoraj jak puscilam sobie "the cello song" i usiadlam wygodnie, mimowolnie polozylam dlon na brzuchu i poczulam laskotanie :) wydaje mi sie ze jeszcze za wczesnie, ale jesli to sobie wymyslilam, to mam to gdzies :P

Wczoraj pierwszy raz w pracy ktos dotknal mojego brzuszka (wszyscy mowia ze jest gigant) i nie bylo mi z tym zle, chyba nawet przyjemnie, dumna bylam jak paw :) Za to w pracy tez udziela sie wszystkim to moje podekscytowanie :D

Ja spadam ogarnac sie do pracy, bo sie nie wyrobie :P Milego dnia mamuski <3

Ruda27, Kajoni lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda gratuluje :-) widzisz maluszek sie powoli odzywa :-)
    Wczoraj tuz przed zasnieciem moj tak sie ruszal ze szok i to nie byly kopniecia tylko tak nisko czulam jak sie przekreca az pod reka czulam :-) a maz byl z psem na dworze jak wrocil i mu powiedzialam to mi odpowiedzial - to nie prawda Ty mi chcesz po prostu przykrosc zrobic bo ode mnie ucieka :P oczywiscie powiedzial to zartem bo biedaczek co reke przystawi to synek przestaje sie ruszac...

Kochane zycze.milego dzionka duzo pukanka dzidziek ;-)
    I Milis raz jeszcze powodzenia!! <3

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Kamila Ty juuz masz fajnie :)
    Powiem wam ze jestem taki okropny smierdzacy len.. Leze i nie chce mi sie nic :/ az zla na siebie jestem

Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj widzialam sie z kolezanka z pracy zobaczyla moj brzuszek to powiedziala oo ale urosl no az sie miekko na serduchu robi jak sie takie cos slyszy, taka radosc :) a inna kolezanka stwierdzila ze bede miec corke bo widac po ksztalcie brzucha:P no zobaczymy moze za tydzien w srode sie dowiem kto w moim brzuszku siedzi :) a moj maluszek tylko raz dzis zapukal i cisza. moze dlatego ze juz zjadlam sniadanko:P czesto puka jak jestem glodna

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały znowu pukał przy piosence żono moja serce moje.... He lubi disco polo he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzies czytalam ze dziecko reaguje tylko na cieplo matki, kazde inne cieplo jest dla niego obce, nawet ojca wiec cos w tym jest.
    Ruda ze mnie sie tez straszny len zrobil , jeszcze tym bardziej ze do pracy nie chodze

Camille87, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haaha kada :p
    Monis to ja sie chyba zaczne glodzic :p nie no zart, czekam grzecznie ;)

• amela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super ze poczulas dzidzie :-) moja dziś od rana tak szaleje ze cały brzuch mi się rusza:-)
    Ja dziś na śniadanie zjadlam kasze manna, nigdy jako dziecko jej nie znosiłam a dziś mnie tak chęć naszła.
    Miluś kochana trzymam kciuki Skarbie i wierze ze wszystko bedzie dobrze <3 <3 <3 czekamy na same dobre informacje, inaczej nie może być !!! :-)

Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Ty przynajmniej do pracy chodzisz ;-) ja to jestem len! Jak sie budze o 9 to zakladam szlafrok i siedze w salonie i ogladam ddtvn :P zanim sie ubiore zanim sniadanie zjem kawe wypije to 12 jakbym mialando pracy isc to by mnie krew zalala :P
    Ja czuje ruchy dosc nieregularnie ale zauwazylam ze najbardziej aktywny jest ok 19-20 i 23 jak juz leze w lozku a reszte dnia roznie czasem przed sniadaniem czasem w trakcie :-)
    Moni mi tez wrozyli dziewczynke po tym co jem a kada widzidziala cos na usg :-) a tu chlop hehe

amela, Ruda27, Niebieska lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro w końcu ide do gina i podejrze maluszka ! Juz się nie mogę doczekać ! :-)

Camille87, Ruda27, Kajoni lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Ruda super ze poczulas dzidzie :-) moja dziś od rana tak szaleje ze cały brzuch mi się rusza:-)
    Ja dziś na śniadanie zjadlam kasze manna, nigdy jako dziecko jej nie znosiłam a dziś mnie tak chęć naszła.
    Miluś kochana trzymam kciuki Skarbie i wierze ze wszystko bedzie dobrze <3 <3 <3 czekamy na same dobre informacje, inaczej nie może być !!! :-)

Ale mi smaka narobilas ide tez kasze gotowac :D

amela lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ruda Ty przynajmniej do pracy chodzisz ;-) ja to jestem len! Jak sie budze o 9 to zakladam szlafrok i siedze w salonie i ogladam ddtvn :P zanim sie ubiore zanim sniadanie zjem kawe wypije to 12 jakbym mialando pracy isc to by mnie krew zalala :P
    Ja czuje ruchy dosc nieregularnie ale zauwazylam ze najbardziej aktywny jest ok 19-20 i 23 jak juz leze w lozku a reszte dnia roznie czasem przed sniadaniem czasem w trakcie :-)
    Moni mi tez wrozyli dziewczynke po tym co jem a kada widzidziala cos na usg :-) a tu chlop hehe
    Hehehe Cammilka u mnie jest tak samo, siędze , jem i ogladam ddtvn :-) ale wszyscy mi mówią żebym korzystała bo jak dziecko przyjdzie na swiat to tak sobie juz nie poleze :-)

Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ale mi smaka narobilas ide tez kasze gotowac :D
    Hahaa <3

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha
    Ja puscilam se muzyczke i wstalam w koncu :p biore sie za zupe i tancze w kuchńi :)

Amela trzymamy kciuki za jutrzejsza wizyte! :)

amela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela ja wlasnie tez korzystam :-) a co! Mi tez kolezanka w pracy radzila ze jak przyjdzie dziecko na swiat to koniec leniuchowania na dluuugie lata :D
    Kaszka sie gotuje zjem z sokiem malinowym mmm ;-)

amela lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela, trzymam kciuki, daj znac co nowego u maluszka :) czytam Wasze opisy jedzenia a ja sobie tak do serca wzielam ze dzis post bo sroda popielcowa i od rana jestem glodna. Tesciowa upiekla wczoraj drozdzowki z serem to wzielam sie wlasnie za nia i jak tylko maly dostal cos slodkiego to popukuje :D chyba bedzie slodyczozerny po tatusiu hahaha

amela lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ruda <3
    Camila smacznego, ja juz zglodnialam po tej kaszy lece zrobić sobie kanapeczke :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela dziekuje :-) juz jem :-)
    Trzymam rowniez kciuki za dzisiejsza wizyte :-) <3

Kajoni cos w tym jest podobno glukoza zwieksza aktywnosc dzidziusiow :-)

amela, Kajoni lubią tę wiadomość

‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ