Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lanusia93 wrote:To tak ja ja
Ostatnie USG miałam 21.02, kolejne 28.03. Jeszcze nie miałam takiej przerwy... Ale z ruchami czuję się duuużo pewniej
Przynajmniej czujesz ruchy i znasz płeć. A ja cały czas w nieświadomości i braku ruchliwościDomi IRL, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Niebieska wrote:Przynajmniej czujesz ruchy i znasz płeć. A ja cały czas w nieświadomości i braku ruchliwości
Daję Ci tydzień-dwa na poczucie ruchówJesteś chudzinka, daj maleństwu i sobie 3 dni odpoczynku, przyłóż rękę do brzucha i może odczujesz jakąś różnicę
Ja dość długo wyczekiwałam aż maluch w końcu się ruszy i chyba wyczuwał moje ciepło i się uspokajał, może musisz mu pozwolić zatęsknić
Jejku, jakie z nas niecierpliwce, niektóre kobiety czują pierwsze słabe ruchy około 24 tygodnia, a my już od 15 czyhamy na kopniaki
A w poniedziałek na pewno poznasz płeć, męcz lekarza!Oby się dzidziuś ładnie ustawił, nie pupką jak u mnie ostatnio (i jeszcze nogi złączył)
Niebieska, Ruda27 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hania lub Kacper
Imiona mam wybrane już od bardzo dawna
Wiem, że Kacperek jest bardzo popularne ale nikt w moim towarzystwie ani dzieci znajomych się tak nie nazywają, więc mam to gdzieś. Nie nazwę swojego syna inaczej tylko dlatego, że może się zdarzy taki sam w klasie
A naprawę, żadne imię nam nie pasuje, nie podobają nam się imiona męskie.
Hania z sentymentu, jest po mojej zmarłej mamieMoja mama miała urodziny 4.08 i była spod znaku lwa. Może mój dzieciaczek urodzi się w tym samym terminie
Ja mamy nie pamiętam, więc mój maluch będzie jej żywym wspomnieniem
Ruda27, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niebieska, podzielam Twoją opinię, nie obchodzi mnie, że to bardzo popularne imię. A wśród znajomych nie ma żadnego Kacpra. Moje dziecko ma nosić to imię i już. Mój synuś to Kacperek od zawsze, zdania nie zmienię. P. też już chyba uległ, proponował Konrada i Oskara, ale tak się uparłam, że zrozumiał, że nie da mi rady sam- bo jego mama i cała moja rodzina w kółko powtarzają "Kacper"
Już siebie widzę siedzącą z nim samotnie w domu i mówiącą: "Kacperku, tatuś za chwilkę wróci z pracy. Wyjdziemy po niego, żeby był uśmiechnięty?"
Ruda27, Natan- bardzo ładnieMój braciszek to Natalis
I Miłosz. Moja mama nawet wyraziła zgodę, żebym tak nazwała synka, ale czułabym się dziwnie mając brata i syna w podobnym wieku o tym samym imieniu
Magda2013, Maja to śliczne imię, ale ze względu na to, że była długoletnia dziewczyna P. miała tak na imię, to na pewno bym tak dziecka nie nazwałaAle imię samo w sobie cudne
Ruda27, Magda2013, Camille87, Niebieska lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Domi IRL, ale Ty się malutko tu u nas odzywasz, niedobra
Macie tam w Irlandii USG 4D?
Chyba idę na 4D, mój lekarz mi polecił, powiedział, że to świetna pamiątka i że do 24 tygodnia odstawimy Duphaston, więc przyoszczędzę 120 zł miesięcznie i mogę sobie iść pooglądać maleństwo. USG 4D kosztuje 170 zł z płytką i zdjęciami, 5 kroków od mojego domu, tylko muszę dopytać się o szczegóły- ile będzie trwało badanie itp. Tak myślę, żeby wybrać się w 26 tygodniu, kiedy już trochę zatęsknię za widokiem malucha po połówkowymA będzie już troszkę bardziej tłuściutki i nie za duży.
Magda2013, Ruda27 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Magda2013, przez godzinę było jeszcze brązowe, niemal czarne plamienie, już nie śladu
To było faktycznie po badaniu, bo po czasie przypomniałam sobie, że zakładał mi wziernik, a ja tego kompletnie nie zauważyłam, zagadał mnie o tym Duphastonie i spodziectwie
A poza tym czuję, że mały czasem się poruszy, więc wszystko ok, dziękuję
Powoli wychodzi mi pępek na wierzch, a zawsze miałam bardzo wklęsły, dobrze że wyjęłam kolczyk
40 zł nagranie na płytkę?
Będę bardzo mocno trzymać jutro kciuki! A na którą godzinę masz badanie?Magda2013 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Aha to dobrze
Tak, 40 zl kosztuje nagranie przebiegu badania Usg ale napewno 2d. A do lekarza ide na 16. 120 zl polowkowe + 50 zl L4 + nagranie..Jutro wydam troche kasy..Eh..
Mi tez pepek sie zrobil mniej wklesly. Niedlugo pewnie calkiem wyskoczyLanusia93 lubi tę wiadomość
-
Magda2013, w takim razie jutro o 16 jesteśmy myślami z Tobą
No faktycznie, troszkę pieniążków u tych lekarzy, w laboratorium i w aptekach zostawimySzkoda, że to wszystko jest takie drogie. Rozumiem, że musi im się zwrócić za aparat USG itd., ale bez przesady... 120 zł za obejrzenie dziecka?
Skoro 15 minut ich pracy kosztuje 200 zł, a pacjentek przyjmują dziennie niektórzy nawet po 10 to ja im zazdroszczęI nawet nie jest mi ich szkoda, że oglądają te wszystkie stare i zrzędzące kobiety
DobranocCamille87 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualnyKochane ale popisalyscie
My zdecydowalismy sie na Konradatak juz chyba zostanie bo imiona meskie faktycznie sa brzydkie
Ja wizyte mam za tydziena pepek na razie mi sie rozciaga ale nadal jeat wklesly
Idziemy z mezem polezec bedzie wsluchiwal sie w ruchy malego
Do jutra! DobranocRuda27, Niebieska, Lanusia93 lubią tę wiadomość