X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam imie dla dziewczynki wybrane od czasu starania sie, chyba zawsze chcialam dziewczynke :P anyway, zauwazylam, ze zrobilo sie mega popularne, a nie chce, zeby tak duzo dziewczynek bylo z tym samym imieniem :( znaczy w mojej okolicy chyba nie ma zadnej dziewczynki z tym imieniem, ale nie wiem... moj nie chce juz innego, mi nadal sie podoba, ale nawet znajome z pl nadawaly ostatnio takie imie :(

Moni& lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dziś jadę oddac część pracy magisterskiej pani promotor do sprawdzenia... trzymajcie kciuki żeby mnie ze schodów nie zrzuciła bo nie byłam u niej od czerwca ;)
    Ja wizytę mam w środę, za poniedziałkowe trzymam kciuki :)
    Co do imienia to też mamy już wybrane dla dziewczynki Alicja, dla chłopca Erwin.
    U mnie aparat USG jest w przychodni i lekarz często robi badanie, ale jest na tyle słaby obraz że ciężko jakieś szczegóły dostrzec, zazwyczaj chodzi o serce. A prywatnie u tego samego lekarza zapłaciłam 300 zł za 4d z dokładnym opisem i zdjęciami. :) Kupa kasy.

Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny, ja od kilku ni wstaję o 6 rano ! i nie mogę już spać ;/ A potem wieczorami jestem wykończona..

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi powodzenia na uczelni! Zobaczy Cie z brzuszkiem to napewno bedzie milutka :)

Co do usg do moj gin gdzie chodze prywanie ma sprzed 4D, place za wizyty roznie, bo on kobietom w ciazy bierze mniej, bo wie ze beda i tak czesto chodzily.. Od 80-130. Dokladnie mierzy i sprawdza. Ostatnio 4 D puscil i maz na telefonie nagrywal. Ale lekarz ma plyte z tego badania i da nam w pozniejszym czasie :)
    Tutaj psnstwowy lekarz tez ma 3/4 D ale juz trzeba placic, wiec chodze panstwowo ale i tak doobrze widac wszystjo ba wielkim telewizorze :p

nezumi, Moni& lubią tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    Boże dziewczyny, ja od kilku ni wstaję o 6 rano ! i nie mogę już spać ;/ A potem wieczorami jestem wykończona..
    mam podobnie...

Niebieska lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:

No to witaj w klubie... Ja 6-7 i tak leze :p

Niebieska, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczynam 19 tydzien, wooow!! :) cźekam juz jak bedzie po 20 to tak powaznie bedzie brzmialo :p

Moni&, nezumi, Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ani sie obejrzymy a bedziemy juz w 39 iii zostanie tydzien:P Oj ale to zleci:) Ja tez wstaje przed 7, mój M jedzie do pracy a ja juz spac nie umiem i leże w łózku z laptopem:)

Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do imion to dla chłopca Kacper, mimo że zastanawialiśmy sie nad Wojtkiem jednak jak bedzie chłopak to Kacper zostaje:P A dla dziewcczynki nie wiem sama, nie umiemy sie zdecydowac podoba nam sie Julia ale jest juz Julka w rodzinie a tyle imion przeglądałam i nie umiem sie przekonac do żadnego:P Dziewczyny czy jak poczułyscie ruchy to czułyscie codziennie? Bo ja wczoraj jakos rzadko czułam, moze z 2 razy a dzis jeszcze nic:( i własnie przyszło zamartwianie sie eh:/
    jeszcze mi sie zajad zrobił w kąciku ust stosowałyscie sudocrem ?

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis na tym etapie ruchy sa niezbyt regularne, nie ma co sie zamartwiac no cos ty?! Dopiero w ok 22-24 tyg mozna zaczac dokladnie obserwowac i widziec kiedy jest aktywnosc malucha i powinna byc regularna.. Bez stresow :p

Widze sierpniowe synki w wiekszosci beda Kacpry :)

Moni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo kurcze zaczynam wątpic w to, że to były ruchy, a tiki mieśni:( Ale tak czesto i tylko w dole brzucha to raczej niemożliwe bo nigdy tak nie miałam. Zaczynam zrzedzic:/ Pogoda do bani dzisiaj u mnie, planów jak zwykle brak.
    Ciekawa jestem czy bedzie syn czy córeczka, jak od początku ciąży miałam przeczucie ze na 100% syn, tak teraz mam wątpliwości i stawiam raczej 50/50 :P Ucieszymy sie tak czy tak, tylko ta ciekawośc :P Wiem wiem, ciekawośc to 1 stopien do piekła ale na niebo i tak nie licze :P:P

Ruda27, positive, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana w disco polowym nastrojem he

Moni& lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie takie uderzenia gorąca?

Ja musiałam dzisiaj wybiegać ze sklepu, tak duszno było, ja stałam w kolejce.
    To już 2-gi raz w tym sklepie. Zostawiłam towar na ladzie, nie dałam rady. Mówię babce, że wrócę za 5 min. Jak wróciłam to mówię sprzedawczni, że w ciąży jestem i czasem mam tak, jak w długich kolejkach stoję. Ona się pyta czy to początek, bo ja oczywiście bez brzucha. Ja mówię- 5-ty m-c. Więc była zdziwiona i śmiała się ale na koniec mówi " Ale te dziewczyny słabe dzisiaj są".
    To już 4-ty raz coś takiego mi się zdarzyło. Cała mokra wróciła, zlana potem :( Chyba nie idę dziś do pracy, będę leżeć..:(
    Mam wyniki z krwi, spadło mi żelazo i kilka innych parametrów. Hemoglobina niewiele poniżej kreski. Magnez poniżej normy. Może to od tego :(

ckaiflw1up047qr9.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, może to wina żelaza? Bierzesz jakieś witaminy? Ja Ci nie pomoge bo póki co nie miałam uderzeń gorąca, czasem jest i tylko słabo.

Monis
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam uderzenia gorąca w leroy ostatnio z koleżanka pod rękę szłam

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mońis kochana nasze marudzenie to normalna sprawa :p
    Ale to napewno byly ruchy dzieciatka, ale jeszcza sa nieregularne i nie ma co sie martwic naprawde :) co maja powiedziec dziewczyny jak ja ktore nie czuja? :( dopiero smutno jest.. Ale trzeba czekac za pare tygidni beda nas kopac a kopac :D

Niebieska ja takich uderzen nie mam, ale tez czytalam ze to moze byc z zelazem zwiazane albo tarczyca. Badalas tarczyce??
    Ja mialam tak ze ostatnio bylam w kosciele i tak mi serce walilo caly czas ze musialam wyjsc i momentalnie jak stalam na dworze to przeszlo..

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest na granicy omdlenia, mam mroczki przed oczami i muszę natychmiast wyjść na świeże powietrze. W poniedziałek powiem o tym lekarzowi ale to chyba normalne w ciąży. Witaminy jem (femibion) i jeszcze tardyferon na krew..

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja wstaje jak co dzien o 9 ale dzis sie nie wyspalam jakies durne sny mialam :/
    Niebieska a jesz odpowiednio duzo? Ja czasem jestem tak oslabiona jak malo zjem lub tak jak pisze Ruda uderzenia goraca to moze byc tez tarczyca..
    Moni ja jak pierwsze ruchy poczulam w poniedzialek to kolejne w srode a pozniej w sobote wieczorem takie dougie byly przerwy dopiero od poniedzialku czuje je codziennie i mniej wiecej w tych samych porach :-)

Ruda27, Niebieska lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, mam podobnie ostatnio, slabo mi czesto i duszno, moze to oslabienie, albo taki urok ciazy.

Myslalam, ze sobie na wolnym pospie to mnie siostra obudzila dzwoniac :-/

Niebieska lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się naczytałam o waszych wczorajszych gotowankach że poleciałam sobie kaszkę mannę ugotować...

Mila cieszę się że badanie już za wami... teraz odpoczywaj... wczoraj o 12 siedziałam w przychodni i myślałam o was...

niebieska miałam takie uderzenia i mroczki ale odkąd biorę żelazo (tardyferon) i większą dawkę kwasu foliowego jest lepiej... myślę że to z powodu niskiej hemoglobiny tak się czujemy... a ile już bierzesz to żelazo??

Lanusia u mnie w por K jest usg... tzn lekarka je bierze z oddziału... ale jest... i co z tego jak dawkują je w minimalnym stopniu...
    według niej usg robi się na początku ciąży by stwerdzić czy nie jest to ciąża pozamaciczna, w 11-14 tyg genetyczne i w 20 połówkowe... później już nie...

trochę się też zmartwiłam bo okazało się że przechorowałam cytomegalię... wcześniej przed ciążą... i moja lekarka powiedziała tylko że ten wirus jest bardzo niebezpieczny i musimy obserwować mózg dziecka (po czym nie zrobiła mi tego usg...)

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ