Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mialam imie dla dziewczynki wybrane od czasu starania sie, chyba zawsze chcialam dziewczynke
anyway, zauwazylam, ze zrobilo sie mega popularne, a nie chce, zeby tak duzo dziewczynek bylo z tym samym imieniem
znaczy w mojej okolicy chyba nie ma zadnej dziewczynki z tym imieniem, ale nie wiem... moj nie chce juz innego, mi nadal sie podoba, ale nawet znajome z pl nadawaly ostatnio takie imie
Moni& lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Dziś jadę oddac część pracy magisterskiej pani promotor do sprawdzenia... trzymajcie kciuki żeby mnie ze schodów nie zrzuciła bo nie byłam u niej od czerwca
Ja wizytę mam w środę, za poniedziałkowe trzymam kciuki
Co do imienia to też mamy już wybrane dla dziewczynki Alicja, dla chłopca Erwin.
U mnie aparat USG jest w przychodni i lekarz często robi badanie, ale jest na tyle słaby obraz że ciężko jakieś szczegóły dostrzec, zazwyczaj chodzi o serce. A prywatnie u tego samego lekarza zapłaciłam 300 zł za 4d z dokładnym opisem i zdjęciami.Kupa kasy.
Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNezumi powodzenia na uczelni! Zobaczy Cie z brzuszkiem to napewno bedzie milutka
Co do usg do moj gin gdzie chodze prywanie ma sprzed 4D, place za wizyty roznie, bo on kobietom w ciazy bierze mniej, bo wie ze beda i tak czesto chodzily.. Od 80-130. Dokladnie mierzy i sprawdza. Ostatnio 4 D puscil i maz na telefonie nagrywal. Ale lekarz ma plyte z tego badania i da nam w pozniejszym czasie
Tutaj psnstwowy lekarz tez ma 3/4 D ale juz trzeba placic, wiec chodze panstwowo ale i tak doobrze widac wszystjo ba wielkim telewizorze :p
nezumi, Moni& lubią tę wiadomość
-
Niebieska wrote:Boże dziewczyny, ja od kilku ni wstaję o 6 rano ! i nie mogę już spać ;/ A potem wieczorami jestem wykończona..
Niebieska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a co do imion to dla chłopca Kacper, mimo że zastanawialiśmy sie nad Wojtkiem jednak jak bedzie chłopak to Kacper zostaje:P A dla dziewcczynki nie wiem sama, nie umiemy sie zdecydowac podoba nam sie Julia ale jest juz Julka w rodzinie a tyle imion przeglądałam i nie umiem sie przekonac do żadnego:P Dziewczyny czy jak poczułyscie ruchy to czułyscie codziennie? Bo ja wczoraj jakos rzadko czułam, moze z 2 razy a dzis jeszcze nic:( i własnie przyszło zamartwianie sie eh:/
jeszcze mi sie zajad zrobił w kąciku ust stosowałyscie sudocrem ?Lanusia93 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyMonis na tym etapie ruchy sa niezbyt regularne, nie ma co sie zamartwiac no cos ty?! Dopiero w ok 22-24 tyg mozna zaczac dokladnie obserwowac i widziec kiedy jest aktywnosc malucha i powinna byc regularna.. Bez stresow :p
Widze sierpniowe synki w wiekszosci beda KacpryMoni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Bo kurcze zaczynam wątpic w to, że to były ruchy, a tiki mieśni:( Ale tak czesto i tylko w dole brzucha to raczej niemożliwe bo nigdy tak nie miałam. Zaczynam zrzedzic:/ Pogoda do bani dzisiaj u mnie, planów jak zwykle brak.
Ciekawa jestem czy bedzie syn czy córeczka, jak od początku ciąży miałam przeczucie ze na 100% syn, tak teraz mam wątpliwości i stawiam raczej 50/50Ucieszymy sie tak czy tak, tylko ta ciekawośc
Wiem wiem, ciekawośc to 1 stopien do piekła ale na niebo i tak nie licze
:P
Ruda27, positive, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Dziewczyny, macie takie uderzenia gorąca?
Ja musiałam dzisiaj wybiegać ze sklepu, tak duszno było, ja stałam w kolejce.
To już 2-gi raz w tym sklepie. Zostawiłam towar na ladzie, nie dałam rady. Mówię babce, że wrócę za 5 min. Jak wróciłam to mówię sprzedawczni, że w ciąży jestem i czasem mam tak, jak w długich kolejkach stoję. Ona się pyta czy to początek, bo ja oczywiście bez brzucha. Ja mówię- 5-ty m-c. Więc była zdziwiona i śmiała się ale na koniec mówi " Ale te dziewczyny słabe dzisiaj są".
To już 4-ty raz coś takiego mi się zdarzyło. Cała mokra wróciła, zlana potemChyba nie idę dziś do pracy, będę leżeć..
Mam wyniki z krwi, spadło mi żelazo i kilka innych parametrów. Hemoglobina niewiele poniżej kreski. Magnez poniżej normy. Może to od tego -
nick nieaktualnyMońis kochana nasze marudzenie to normalna sprawa :p
Ale to napewno byly ruchy dzieciatka, ale jeszcza sa nieregularne i nie ma co sie martwic naprawdeco maja powiedziec dziewczyny jak ja ktore nie czuja?
dopiero smutno jest.. Ale trzeba czekac za pare tygidni beda nas kopac a kopac
Niebieska ja takich uderzen nie mam, ale tez czytalam ze to moze byc z zelazem zwiazane albo tarczyca. Badalas tarczyce??
Ja mialam tak ze ostatnio bylam w kosciele i tak mi serce walilo caly czas ze musialam wyjsc i momentalnie jak stalam na dworze to przeszlo.. -
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny ja wstaje jak co dzien o 9 ale dzis sie nie wyspalam jakies durne sny mialam
Niebieska a jesz odpowiednio duzo? Ja czasem jestem tak oslabiona jak malo zjem lub tak jak pisze Ruda uderzenia goraca to moze byc tez tarczyca..
Moni ja jak pierwsze ruchy poczulam w poniedzialek to kolejne w srode a pozniej w sobote wieczorem takie dougie byly przerwy dopiero od poniedzialku czuje je codziennie i mniej wiecej w tych samych porachRuda27, Niebieska lubią tę wiadomość
-
tak się naczytałam o waszych wczorajszych gotowankach że poleciałam sobie kaszkę mannę ugotować...
Mila cieszę się że badanie już za wami... teraz odpoczywaj... wczoraj o 12 siedziałam w przychodni i myślałam o was...
niebieska miałam takie uderzenia i mroczki ale odkąd biorę żelazo (tardyferon) i większą dawkę kwasu foliowego jest lepiej... myślę że to z powodu niskiej hemoglobiny tak się czujemy... a ile już bierzesz to żelazo??
Lanusia u mnie w por K jest usg... tzn lekarka je bierze z oddziału... ale jest... i co z tego jak dawkują je w minimalnym stopniu...
według niej usg robi się na początku ciąży by stwerdzić czy nie jest to ciąża pozamaciczna, w 11-14 tyg genetyczne i w 20 połówkowe... później już nie...
trochę się też zmartwiłam bo okazało się że przechorowałam cytomegalię... wcześniej przed ciążą... i moja lekarka powiedziała tylko że ten wirus jest bardzo niebezpieczny i musimy obserwować mózg dziecka (po czym nie zrobiła mi tego usg...)