X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam imie dla dziewczynki wybrane od czasu starania sie, chyba zawsze chcialam dziewczynke :P anyway, zauwazylam, ze zrobilo sie mega popularne, a nie chce, zeby tak duzo dziewczynek bylo z tym samym imieniem :( znaczy w mojej okolicy chyba nie ma zadnej dziewczynki z tym imieniem, ale nie wiem... moj nie chce juz innego, mi nadal sie podoba, ale nawet znajome z pl nadawaly ostatnio takie imie :(

Moni& lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dziś jadę oddac część pracy magisterskiej pani promotor do sprawdzenia... trzymajcie kciuki żeby mnie ze schodów nie zrzuciła bo nie byłam u niej od czerwca ;)
    Ja wizytę mam w środę, za poniedziałkowe trzymam kciuki :)
    Co do imienia to też mamy już wybrane dla dziewczynki Alicja, dla chłopca Erwin.
    U mnie aparat USG jest w przychodni i lekarz często robi badanie, ale jest na tyle słaby obraz że ciężko jakieś szczegóły dostrzec, zazwyczaj chodzi o serce. A prywatnie u tego samego lekarza zapłaciłam 300 zł za 4d z dokładnym opisem i zdjęciami. :) Kupa kasy.

Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny, ja od kilku ni wstaję o 6 rano ! i nie mogę już spać ;/ A potem wieczorami jestem wykończona..

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi powodzenia na uczelni! Zobaczy Cie z brzuszkiem to napewno bedzie milutka :)

Co do usg do moj gin gdzie chodze prywanie ma sprzed 4D, place za wizyty roznie, bo on kobietom w ciazy bierze mniej, bo wie ze beda i tak czesto chodzily.. Od 80-130. Dokladnie mierzy i sprawdza. Ostatnio 4 D puscil i maz na telefonie nagrywal. Ale lekarz ma plyte z tego badania i da nam w pozniejszym czasie :)
    Tutaj psnstwowy lekarz tez ma 3/4 D ale juz trzeba placic, wiec chodze panstwowo ale i tak doobrze widac wszystjo ba wielkim telewizorze :p

nezumi, Moni& lubią tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    Boże dziewczyny, ja od kilku ni wstaję o 6 rano ! i nie mogę już spać ;/ A potem wieczorami jestem wykończona..
    mam podobnie...

Niebieska lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:

No to witaj w klubie... Ja 6-7 i tak leze :p

Niebieska, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczynam 19 tydzien, wooow!! :) cźekam juz jak bedzie po 20 to tak powaznie bedzie brzmialo :p

Moni&, nezumi, Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ani sie obejrzymy a bedziemy juz w 39 iii zostanie tydzien:P Oj ale to zleci:) Ja tez wstaje przed 7, mój M jedzie do pracy a ja juz spac nie umiem i leże w łózku z laptopem:)

Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do imion to dla chłopca Kacper, mimo że zastanawialiśmy sie nad Wojtkiem jednak jak bedzie chłopak to Kacper zostaje:P A dla dziewcczynki nie wiem sama, nie umiemy sie zdecydowac podoba nam sie Julia ale jest juz Julka w rodzinie a tyle imion przeglądałam i nie umiem sie przekonac do żadnego:P Dziewczyny czy jak poczułyscie ruchy to czułyscie codziennie? Bo ja wczoraj jakos rzadko czułam, moze z 2 razy a dzis jeszcze nic:( i własnie przyszło zamartwianie sie eh:/
    jeszcze mi sie zajad zrobił w kąciku ust stosowałyscie sudocrem ?

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis na tym etapie ruchy sa niezbyt regularne, nie ma co sie zamartwiac no cos ty?! Dopiero w ok 22-24 tyg mozna zaczac dokladnie obserwowac i widziec kiedy jest aktywnosc malucha i powinna byc regularna.. Bez stresow :p

Widze sierpniowe synki w wiekszosci beda Kacpry :)

Moni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo kurcze zaczynam wątpic w to, że to były ruchy, a tiki mieśni:( Ale tak czesto i tylko w dole brzucha to raczej niemożliwe bo nigdy tak nie miałam. Zaczynam zrzedzic:/ Pogoda do bani dzisiaj u mnie, planów jak zwykle brak.
    Ciekawa jestem czy bedzie syn czy córeczka, jak od początku ciąży miałam przeczucie ze na 100% syn, tak teraz mam wątpliwości i stawiam raczej 50/50 :P Ucieszymy sie tak czy tak, tylko ta ciekawośc :P Wiem wiem, ciekawośc to 1 stopien do piekła ale na niebo i tak nie licze :P:P

Ruda27, positive, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana w disco polowym nastrojem he

Moni& lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie takie uderzenia gorąca?

Ja musiałam dzisiaj wybiegać ze sklepu, tak duszno było, ja stałam w kolejce.
    To już 2-gi raz w tym sklepie. Zostawiłam towar na ladzie, nie dałam rady. Mówię babce, że wrócę za 5 min. Jak wróciłam to mówię sprzedawczni, że w ciąży jestem i czasem mam tak, jak w długich kolejkach stoję. Ona się pyta czy to początek, bo ja oczywiście bez brzucha. Ja mówię- 5-ty m-c. Więc była zdziwiona i śmiała się ale na koniec mówi " Ale te dziewczyny słabe dzisiaj są".
    To już 4-ty raz coś takiego mi się zdarzyło. Cała mokra wróciła, zlana potem :( Chyba nie idę dziś do pracy, będę leżeć..:(
    Mam wyniki z krwi, spadło mi żelazo i kilka innych parametrów. Hemoglobina niewiele poniżej kreski. Magnez poniżej normy. Może to od tego :(

ckaiflw1up047qr9.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, może to wina żelaza? Bierzesz jakieś witaminy? Ja Ci nie pomoge bo póki co nie miałam uderzeń gorąca, czasem jest i tylko słabo.

Monis
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam uderzenia gorąca w leroy ostatnio z koleżanka pod rękę szłam

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mońis kochana nasze marudzenie to normalna sprawa :p
    Ale to napewno byly ruchy dzieciatka, ale jeszcza sa nieregularne i nie ma co sie martwic naprawde :) co maja powiedziec dziewczyny jak ja ktore nie czuja? :( dopiero smutno jest.. Ale trzeba czekac za pare tygidni beda nas kopac a kopac :D

Niebieska ja takich uderzen nie mam, ale tez czytalam ze to moze byc z zelazem zwiazane albo tarczyca. Badalas tarczyce??
    Ja mialam tak ze ostatnio bylam w kosciele i tak mi serce walilo caly czas ze musialam wyjsc i momentalnie jak stalam na dworze to przeszlo..

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest na granicy omdlenia, mam mroczki przed oczami i muszę natychmiast wyjść na świeże powietrze. W poniedziałek powiem o tym lekarzowi ale to chyba normalne w ciąży. Witaminy jem (femibion) i jeszcze tardyferon na krew..

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja wstaje jak co dzien o 9 ale dzis sie nie wyspalam jakies durne sny mialam :/
    Niebieska a jesz odpowiednio duzo? Ja czasem jestem tak oslabiona jak malo zjem lub tak jak pisze Ruda uderzenia goraca to moze byc tez tarczyca..
    Moni ja jak pierwsze ruchy poczulam w poniedzialek to kolejne w srode a pozniej w sobote wieczorem takie dougie byly przerwy dopiero od poniedzialku czuje je codziennie i mniej wiecej w tych samych porach :-)

Ruda27, Niebieska lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, mam podobnie ostatnio, slabo mi czesto i duszno, moze to oslabienie, albo taki urok ciazy.

Myslalam, ze sobie na wolnym pospie to mnie siostra obudzila dzwoniac :-/

Niebieska lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się naczytałam o waszych wczorajszych gotowankach że poleciałam sobie kaszkę mannę ugotować...

Mila cieszę się że badanie już za wami... teraz odpoczywaj... wczoraj o 12 siedziałam w przychodni i myślałam o was...

niebieska miałam takie uderzenia i mroczki ale odkąd biorę żelazo (tardyferon) i większą dawkę kwasu foliowego jest lepiej... myślę że to z powodu niskiej hemoglobiny tak się czujemy... a ile już bierzesz to żelazo??

Lanusia u mnie w por K jest usg... tzn lekarka je bierze z oddziału... ale jest... i co z tego jak dawkują je w minimalnym stopniu...
    według niej usg robi się na początku ciąży by stwerdzić czy nie jest to ciąża pozamaciczna, w 11-14 tyg genetyczne i w 20 połówkowe... później już nie...

trochę się też zmartwiłam bo okazało się że przechorowałam cytomegalię... wcześniej przed ciążą... i moja lekarka powiedziała tylko że ten wirus jest bardzo niebezpieczny i musimy obserwować mózg dziecka (po czym nie zrobiła mi tego usg...)

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ