Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam hemoglobiny 9,80 więc mam dużą anemie... Ale co najlepsze na wypisie mam przepisane ascofer a mi nie przepisali tego tylko luteina i nospe forte jak ja to lekarzowi mojemu pokaże to się za głowę złapie
-
hej, dzien dobry!
ja od 4:45 z krwotokiem z nosa, ledwo zatamowalam i doczlapalam do pracy.
Niebieska, ja mam dokladnie takie same objawy jak stoje w kosciele. dwa razy to musialam po kilka razy wychodzic, bo mroczki przed oczami, zawroty glowy i prawie bum na posadzke. nie wiem od czego to, zapewne od ciazy
Nezumi, powodzenia na uczelni!
co do imion, to dla mnie dla corki zzawsze miala byc Maja, bo my pszczelarze, ale jeszcze podoba mi sie Pola, Zuzia, Zosia i Lilka.
Synek najprawdopodobniej bedzie Adas. Reflektuje jeszcze nad Kubusiem albo Bartusiem, ale chyba Adas wygrywa
trzymam kciuki za poniedzialkowe i wszystkie inne wizyty! ja tez mam w poniedzialek, ale nie w ten tylko nastepny, 17 marca.
bede miala chyba nadrabiania Was, bo jutro jade do babci do niedzieli, to nie bede miala internetu najprawdopodobniej.Niebieska lubi tę wiadomość
-
Magda2013 wrote:Dziewczyny bierze ktoras takie tabl.-Pharmaton Matruelle ?
Ja teraz biore Pregna Plus i Prenatal DHA bo po prenatal classic mialam zaparcia i gin mi powiedzial ze zamiast tego mam brac Pregna Plus.
A te Pharmaton Matruelle dal mi darmowa probke,tez maja dobry sklad.Magda2013 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDiablo witaj
Co do witamin masz racje - jedni kaza brac inni nie ale mysle ze wartoja biore prenatal classic dla II trymestru ale wybor jest ogromny moj gin polecal mi ladee vit ktore bedzie jedna z mamus i sobie chwali ale dla mnie troche drogue byly.. co kupis bedzie dobrze - moj gin mowil ze wszystkie suplementy wit sa dobre tylkonsie roznia zawartoscia lub wchlanialnoscia
Magda2013 lubi tę wiadomość
-
Diablo wrote:Miło mi dołączyć do Was zwłaszcza, że na tym etapie ciąży wszystko jest dla mnie nowe nie znane.
Bierze któraś z Was jakieś witaminy ? opinie są różne jeden lekarz mówi brać drugi że nie.
Ja drugi raz na antybiotyku jestem niestety mam anginę ropną i martwię się żeby nie zaszkodziło dziecku.
Magda2013, ja jak szukalam dla siebie witamin to czytalam opinie tez o tym matruelle i bardzo duzo bylo negatywnych wlasnie ze wzgledu na wielkosc (choc moje te omega z dopelherz jak maz zobaczyl to zapytal czy to czopki do tylka), zapach i to ze duzo dziewczyn po nich wymiotuje. Ale kazdy jest inny, ja wolalam nie wydawac tyle kasy jesli tez faktycznie mialabym ich nie tolerowacMagda2013 lubi tę wiadomość
-
Kajoni no zobaczymy jak na mnie zadzialaja,wezme te 4 co mam to sie przekonam. Moze wymiotowaly bo braly na czczo ? ja wzielam podczas sniadania.
A widzisz, ja nie moge np prenatal classic. Mi nie sluzyly bo mialam zaparcia i brzuch mnie przez to bolal.
Zostal mi caly listek-15szt. moge odsprzedac jak by ktoras chciala
Kazdy organizm inaczej reaguje. -
Ja wcinam femibion natal 2 Plus. Gin poiedzial ze dobry wybór cena ok 50 zl . Ja dalej zmagam sie z bólem gardła najgorzej jest rano potem w miare ok i troche glowa mnie boli. Jak nie przejdzie za kilka dni pójdę do lekarza.
A tak apropo od czytania waszych postow naszlo mnie na szarlotke:-) tak więc dzis zrobię taka " w krateczke" mam nadzieje ze wyjdzie bo to bedzie mój 1 raz z szarlotka. Macie jakis dobry przepis sprawdzony?celia lubi tę wiadomość
-
Hejka Laseczki!
Zdałam bardzo dobrze egzamin z norweskiego!!! Mój mąż zdał na maksymalną ilość pkt, ja miałam 4 mniejDo domu zlądowaliśmy o 2 w nocy, bo byliśmy na piwku ze znajomymi z kursu. Ale źle spałam w nocy, bo przeżywałam to wszystko, a rano do pracy... Jestem troszkę nieprzytomna. Ale szczęśliwa
Diablo miło Cię widzieć w naszym gronieCo do witamin - ja niczego nie biorę poza kwasem foliowym. Lekarz powiedział, żebym się nie szprycowała niepotrzebnie
Moni& ja na zajady używam maści Tribiotic. W aptece kupisz w takiej małej saszetce za grosze. Zawsze na noc posmaruję a rano nie ma śladuTylko, że jest to antybiotyk, ale taka minimalna ilość nie zaszkodzi, więc stosowałam to już w ciąży.
A co do wizyt - ja też mam w PONIEDZIAŁEKale bez usg bo to u rodzinnego, ale pewnie posłucham serduszka dopplerem.
Ja ostatnie (i jedyne) usg miałam na początku stycznia, więc luzik dziewczynymiesiąc oczekiwania to nie jest jeszcze tragedia
Camille87, MILA, Kajoni, positive, Lanusia93, Aggie, Diablo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Diablo mi na bol gardla pomoglo plukanie woda z sola. Ale to bylo zwykle przeziebienie.
Sylka gratulacje
Mi kiedys na zajady nie pomoglo ani Tribiotic ani masc cynkowa ani wit.B Przez przypadek zrobilam badanie krwi i okazalo sie ze mialam duza anemie-8 % hemoglobiny ! Z zajadami meczylam sie ok roku. Jak zaczelam brac zelazo+wit.C to mi po dwoch dniach sie zgoily !! Teraz 4 lata mialam spokoj i ostatnio znowu mi wyszedl. Boje sie ze znowu to wina niskiej hemoglobiny