Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Mila niebwolno surowych ale smazone mozesz jesc ;-)

yupiiiiiiiiiiiii :-D :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:22

positive, pekinka82, Niebieska, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo witamy wśród sierpniowych mamusiek :)

Diablo lubi tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam hemoglobiny 9,80 więc mam dużą anemie... Ale co najlepsze na wypisie mam przepisane ascofer a mi nie przepisali tego tylko luteina i nospe forte jak ja to lekarzowi mojemu pokaże to się za głowę złapie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• positive Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo witaj !!!

kada oni sobie kpiny robią...

Diablo lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dzien dobry!
    ja od 4:45 z krwotokiem z nosa, ledwo zatamowalam i doczlapalam do pracy.
    Niebieska, ja mam dokladnie takie same objawy jak stoje w kosciele. dwa razy to musialam po kilka razy wychodzic, bo mroczki przed oczami, zawroty glowy i prawie bum na posadzke. nie wiem od czego to, zapewne od ciazy ;)
    Nezumi, powodzenia na uczelni!
    co do imion, to dla mnie dla corki zzawsze miala byc Maja, bo my pszczelarze :D, ale jeszcze podoba mi sie Pola, Zuzia, Zosia i Lilka.
    Synek najprawdopodobniej bedzie Adas. Reflektuje jeszcze nad Kubusiem albo Bartusiem, ale chyba Adas wygrywa :)
    trzymam kciuki za poniedzialkowe i wszystkie inne wizyty! ja tez mam w poniedzialek, ale nie w ten tylko nastepny, 17 marca.
    bede miala chyba nadrabiania Was, bo jutro jade do babci do niedzieli, to nie bede miala internetu najprawdopodobniej.

Niebieska lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i witam nowa mamuske sierpniowa :)

Diablo lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo witamy :)

Diablo lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Dziewczyny bierze ktoras takie tabl.-Pharmaton Matruelle ?

Ja teraz biore Pregna Plus i Prenatal DHA bo po prenatal classic mialam zaparcia i gin mi powiedzial ze zamiast tego mam brac Pregna Plus.
    A te Pharmaton Matruelle dal mi darmowa probke,tez maja dobry sklad.
    mama dziewczynki ktora sie opiekuje ja bierze i jest zadowolona, tylko cena jest straszna! prawie 70zl za 60 kapsulek. sa wielkkie i jak dla mnie smierdza sztuczna czekolada ale ona sobie chwali

Magda2013 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:15

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni dzieki :) sa faktycznie duze ale ja nie mam problemu z lykaniem tabletek. Dzisiaj wzielam juz jedna a czy smierdza to nawet nie wachalam. Fakt tyle kosztuja ale najpierw wykoncze pregna plus i potem sobie te kupie.

Kajoni lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo witaj :-)
    Co do witamin masz racje - jedni kaza brac inni nie ale mysle ze warto :-) ja biore prenatal classic dla II trymestru ale wybor jest ogromny moj gin polecal mi ladee vit ktore bedzie jedna z mamus i sobie chwali ale dla mnie troche drogue byly.. co kupis bedzie dobrze - moj gin mowil ze wszystkie suplementy wit sa dobre tylkonsie roznia zawartoscia lub wchlanialnoscia :-)

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo wrote:
    Miło mi dołączyć do Was zwłaszcza, że na tym etapie ciąży wszystko jest dla mnie nowe nie znane.
    Bierze któraś z Was jakieś witaminy ? opinie są różne jeden lekarz mówi brać drugi że nie.
    Ja drugi raz na antybiotyku jestem niestety mam anginę ropną i martwię się żeby nie zaszkodziło dziecku.
    ojej biedna, to kuruj sie. widzisz, forum to swietne zrodlo informacji, bo kazda z nas cos na sobie przetestowala lub z czyms sie zmaga. ja osobiscie biore prenatal classic i uzupelniam kwasy omega 3 doppelherz activ czy jakos tak.
    Magda2013, ja jak szukalam dla siebie witamin to czytalam opinie tez o tym matruelle i bardzo duzo bylo negatywnych wlasnie ze wzgledu na wielkosc (choc moje te omega z dopelherz jak maz zobaczyl to zapytal czy to czopki do tylka), zapach i to ze duzo dziewczyn po nich wymiotuje. Ale kazdy jest inny, ja wolalam nie wydawac tyle kasy jesli tez faktycznie mialabym ich nie tolerowac

relgi09k4o218c6j.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni no zobaczymy jak na mnie zadzialaja,wezme te 4 co mam to sie przekonam. Moze wymiotowaly bo braly na czczo ? ja wzielam podczas sniadania.
    A widzisz, ja nie moge np prenatal classic. Mi nie sluzyly bo mialam zaparcia i brzuch mnie przez to bolal.
    Zostal mi caly listek-15szt. moge odsprzedac jak by ktoras chciala :)
    Kazdy organizm inaczej reaguje.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcinam femibion natal 2 Plus. Gin poiedzial ze dobry wybór cena ok 50 zl . Ja dalej zmagam sie z bólem gardła najgorzej jest rano potem w miare ok i troche glowa mnie boli. Jak nie przejdzie za kilka dni pójdę do lekarza.
    A tak apropo od czytania waszych postow naszlo mnie na szarlotke:-) tak więc dzis zrobię taka " w krateczke" mam nadzieje ze wyjdzie bo to bedzie mój 1 raz z szarlotka. Macie jakis dobry przepis sprawdzony?

celia lubi tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Laseczki!

Zdałam bardzo dobrze egzamin z norweskiego!!! Mój mąż zdał na maksymalną ilość pkt, ja miałam 4 mniej :D Do domu zlądowaliśmy o 2 w nocy, bo byliśmy na piwku ze znajomymi z kursu. Ale źle spałam w nocy, bo przeżywałam to wszystko, a rano do pracy... Jestem troszkę nieprzytomna. Ale szczęśliwa :)

Diablo miło Cię widzieć w naszym gronie :) Co do witamin - ja niczego nie biorę poza kwasem foliowym. Lekarz powiedział, żebym się nie szprycowała niepotrzebnie ;)

Moni& ja na zajady używam maści Tribiotic. W aptece kupisz w takiej małej saszetce za grosze. Zawsze na noc posmaruję a rano nie ma śladu :) Tylko, że jest to antybiotyk, ale taka minimalna ilość nie zaszkodzi, więc stosowałam to już w ciąży.

A co do wizyt - ja też mam w PONIEDZIAŁEK :) ale bez usg bo to u rodzinnego, ale pewnie posłucham serduszka dopplerem.
    Ja ostatnie (i jedyne) usg miałam na początku stycznia, więc luzik dziewczyny :) miesiąc oczekiwania to nie jest jeszcze tragedia ;)

nick nieaktualny, MILA, Kajoni, positive, Lanusia93, Aggie, Diablo lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc DIABLO :) Mamy ten sam termin porodu ;)

Diablo lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka gratulacje ;-) zdolna dziewczynka ;-)

Co do wymiotow po witaminach - to bardzo czesta reakcja po wielu tabletkach witaminowych ja wymiotowalam bo vitamin plus mama takze reguly nie ma...

Sylka lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo mi na bol gardla pomoglo plukanie woda z sola. Ale to bylo zwykle przeziebienie.
    Sylka gratulacje :)

Mi kiedys na zajady nie pomoglo ani Tribiotic ani masc cynkowa ani wit.B Przez przypadek zrobilam badanie krwi i okazalo sie ze mialam duza anemie-8 % hemoglobiny ! Z zajadami meczylam sie ok roku. Jak zaczelam brac zelazo+wit.C to mi po dwoch dniach sie zgoily !! Teraz 4 lata mialam spokoj i ostatnio znowu mi wyszedl. Boje sie ze znowu to wina niskiej hemoglobiny :/

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo witaj :-D

Diablo lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ