X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Mila niebwolno surowych ale smazone mozesz jesc ;-)

yupiiiiiiiiiiiii :-D :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:22

positive, pekinka82, Niebieska, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo witamy wśród sierpniowych mamusiek :)

Diablo lubi tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam hemoglobiny 9,80 więc mam dużą anemie... Ale co najlepsze na wypisie mam przepisane ascofer a mi nie przepisali tego tylko luteina i nospe forte jak ja to lekarzowi mojemu pokaże to się za głowę złapie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• positive Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo witaj !!!

kada oni sobie kpiny robią...

Diablo lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dzien dobry!
    ja od 4:45 z krwotokiem z nosa, ledwo zatamowalam i doczlapalam do pracy.
    Niebieska, ja mam dokladnie takie same objawy jak stoje w kosciele. dwa razy to musialam po kilka razy wychodzic, bo mroczki przed oczami, zawroty glowy i prawie bum na posadzke. nie wiem od czego to, zapewne od ciazy ;)
    Nezumi, powodzenia na uczelni!
    co do imion, to dla mnie dla corki zzawsze miala byc Maja, bo my pszczelarze :D, ale jeszcze podoba mi sie Pola, Zuzia, Zosia i Lilka.
    Synek najprawdopodobniej bedzie Adas. Reflektuje jeszcze nad Kubusiem albo Bartusiem, ale chyba Adas wygrywa :)
    trzymam kciuki za poniedzialkowe i wszystkie inne wizyty! ja tez mam w poniedzialek, ale nie w ten tylko nastepny, 17 marca.
    bede miala chyba nadrabiania Was, bo jutro jade do babci do niedzieli, to nie bede miala internetu najprawdopodobniej.

Niebieska lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i witam nowa mamuske sierpniowa :)

Diablo lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo witamy :)

Diablo lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Dziewczyny bierze ktoras takie tabl.-Pharmaton Matruelle ?

Ja teraz biore Pregna Plus i Prenatal DHA bo po prenatal classic mialam zaparcia i gin mi powiedzial ze zamiast tego mam brac Pregna Plus.
    A te Pharmaton Matruelle dal mi darmowa probke,tez maja dobry sklad.
    mama dziewczynki ktora sie opiekuje ja bierze i jest zadowolona, tylko cena jest straszna! prawie 70zl za 60 kapsulek. sa wielkkie i jak dla mnie smierdza sztuczna czekolada ale ona sobie chwali

Magda2013 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:15

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni dzieki :) sa faktycznie duze ale ja nie mam problemu z lykaniem tabletek. Dzisiaj wzielam juz jedna a czy smierdza to nawet nie wachalam. Fakt tyle kosztuja ale najpierw wykoncze pregna plus i potem sobie te kupie.

Kajoni lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo witaj :-)
    Co do witamin masz racje - jedni kaza brac inni nie ale mysle ze warto :-) ja biore prenatal classic dla II trymestru ale wybor jest ogromny moj gin polecal mi ladee vit ktore bedzie jedna z mamus i sobie chwali ale dla mnie troche drogue byly.. co kupis bedzie dobrze - moj gin mowil ze wszystkie suplementy wit sa dobre tylkonsie roznia zawartoscia lub wchlanialnoscia :-)

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo wrote:
    Miło mi dołączyć do Was zwłaszcza, że na tym etapie ciąży wszystko jest dla mnie nowe nie znane.
    Bierze któraś z Was jakieś witaminy ? opinie są różne jeden lekarz mówi brać drugi że nie.
    Ja drugi raz na antybiotyku jestem niestety mam anginę ropną i martwię się żeby nie zaszkodziło dziecku.
    ojej biedna, to kuruj sie. widzisz, forum to swietne zrodlo informacji, bo kazda z nas cos na sobie przetestowala lub z czyms sie zmaga. ja osobiscie biore prenatal classic i uzupelniam kwasy omega 3 doppelherz activ czy jakos tak.
    Magda2013, ja jak szukalam dla siebie witamin to czytalam opinie tez o tym matruelle i bardzo duzo bylo negatywnych wlasnie ze wzgledu na wielkosc (choc moje te omega z dopelherz jak maz zobaczyl to zapytal czy to czopki do tylka), zapach i to ze duzo dziewczyn po nich wymiotuje. Ale kazdy jest inny, ja wolalam nie wydawac tyle kasy jesli tez faktycznie mialabym ich nie tolerowac

relgi09k4o218c6j.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni no zobaczymy jak na mnie zadzialaja,wezme te 4 co mam to sie przekonam. Moze wymiotowaly bo braly na czczo ? ja wzielam podczas sniadania.
    A widzisz, ja nie moge np prenatal classic. Mi nie sluzyly bo mialam zaparcia i brzuch mnie przez to bolal.
    Zostal mi caly listek-15szt. moge odsprzedac jak by ktoras chciala :)
    Kazdy organizm inaczej reaguje.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcinam femibion natal 2 Plus. Gin poiedzial ze dobry wybór cena ok 50 zl . Ja dalej zmagam sie z bólem gardła najgorzej jest rano potem w miare ok i troche glowa mnie boli. Jak nie przejdzie za kilka dni pójdę do lekarza.
    A tak apropo od czytania waszych postow naszlo mnie na szarlotke:-) tak więc dzis zrobię taka " w krateczke" mam nadzieje ze wyjdzie bo to bedzie mój 1 raz z szarlotka. Macie jakis dobry przepis sprawdzony?

celia lubi tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Laseczki!

Zdałam bardzo dobrze egzamin z norweskiego!!! Mój mąż zdał na maksymalną ilość pkt, ja miałam 4 mniej :D Do domu zlądowaliśmy o 2 w nocy, bo byliśmy na piwku ze znajomymi z kursu. Ale źle spałam w nocy, bo przeżywałam to wszystko, a rano do pracy... Jestem troszkę nieprzytomna. Ale szczęśliwa :)

Diablo miło Cię widzieć w naszym gronie :) Co do witamin - ja niczego nie biorę poza kwasem foliowym. Lekarz powiedział, żebym się nie szprycowała niepotrzebnie ;)

Moni& ja na zajady używam maści Tribiotic. W aptece kupisz w takiej małej saszetce za grosze. Zawsze na noc posmaruję a rano nie ma śladu :) Tylko, że jest to antybiotyk, ale taka minimalna ilość nie zaszkodzi, więc stosowałam to już w ciąży.

A co do wizyt - ja też mam w PONIEDZIAŁEK :) ale bez usg bo to u rodzinnego, ale pewnie posłucham serduszka dopplerem.
    Ja ostatnie (i jedyne) usg miałam na początku stycznia, więc luzik dziewczyny :) miesiąc oczekiwania to nie jest jeszcze tragedia ;)

Camille87, MILA, Kajoni, positive, Lanusia93, Aggie, Diablo lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc DIABLO :) Mamy ten sam termin porodu ;)

Diablo lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka gratulacje ;-) zdolna dziewczynka ;-)

Co do wymiotow po witaminach - to bardzo czesta reakcja po wielu tabletkach witaminowych ja wymiotowalam bo vitamin plus mama takze reguly nie ma...

Sylka lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo mi na bol gardla pomoglo plukanie woda z sola. Ale to bylo zwykle przeziebienie.
    Sylka gratulacje :)

Mi kiedys na zajady nie pomoglo ani Tribiotic ani masc cynkowa ani wit.B Przez przypadek zrobilam badanie krwi i okazalo sie ze mialam duza anemie-8 % hemoglobiny ! Z zajadami meczylam sie ok roku. Jak zaczelam brac zelazo+wit.C to mi po dwoch dniach sie zgoily !! Teraz 4 lata mialam spokoj i ostatnio znowu mi wyszedl. Boje sie ze znowu to wina niskiej hemoglobiny :/

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo witaj :-D

Diablo lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ